- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Oj to z Kubusia nocny marek się zrobił

Agusiaczku ale fajnie , ze Paulinka taka rozgadana

Kurcze Amelka jakoś nie gada za dużo ...nie wiem czy się tym martwić ? Na tym etapie chyba i tak nie da się zbytnio nic zrobić . Dużo jej czytam i rozmawiam z nią . Chyba pozostaje mi cierpliwie czekać .
Dzionek zleciał szybko i przyjemnie . Szkoda tylko , ze pogoda nie dopisała . WOŚP wsparliśmy i liczymy,że u da im się zdobyć dużo kaski.Cel jak zwykle szczytny , ale w tym roku wyjątkowo mi bliski . Sama mam cukrzyce typu 1 i pompa bardzo by mi ułatwiła życie .
Amelka pięknie sama zasnęła ... oby tak już pozostało i nocki były coraz lepsze .
Spokojnej nocy i do jutra

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Dziś miał 1 drzemkę 1.5 godz w ciągu dnia i położyłam go o 20.00 i jak narazie śpi. Zaliczył przed chwilą pobudke zaszłam do pokoju a on siedział pół śpiący w łozeczku wzięlam na rączki utuliłam i zasnął mi na rękach

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jaś,nasz największy skarb!!
A dziękuję kochanaSylka, Bombel co u Was, oddali już Wasz wątek?? Co u chłopców? Buziaki dla nich

Jasiulek jak zwykle - kochany!

A jak tam Wasze bobaski się miewają? Dawno nie widziałam fotek!!!

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
My WOŚP również wsparliśmy jak co roku, ale faktycznie pogoda niestety nie dopisała i nie można było nawet wybrać się w plener żeby razem z innymi poczuć klimat tej wspaniałej inicjatywy. Jak usłyszałam na co między innymi zbierają to od razu agi pomyślałam o Tobie

Sądzę, że absolutnie nie powinnaś się na tym etapie przejmować małomównością Amisi. Ważne, że do niej dużo mówisz i czytasz a przyjdzie taki czas, jej moment, że się rozgada

Bombelku gratuluję zaliczonego egzaminu

To świetnie, że Jaś ma się dobrze i rośnie zdrowo

U mnie tak jak pisałam wyżej, czyli przemieszczanie się pełną parą, gadanie i próby podnoszenia się i stawania na nóżki

Buziaki dla Was

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kuba zdecydowanie wiećej mówi po swojemu niz zrozumiałe dla mnie sylaby ale jak powoedział nasz lekarz to dobrze bo ćwiczy sobie a najważniejsze by dziecko mówiło czy to po swojemu czy baba dada itp

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Bombel gratuluję zaliczonego egzaminu

I kochane pewnie macie racje Amelka z mową zacznie w swoim czasie . Ale powiem Wam , ze w porównaniu z moją Paulinka , to wszystko później opanowuje . Paula szybko gaworzyła,pełzała , a jak miała 9 m-cy to chodzić skubana zaczęła . Nic każde dziecko jest inne , więc cierpliwie czekam na kolejne osiągnięcia .
Bombel ja tez fotek Jasia dawno nie widziałam

Dzisiejsza noc tez udana

Ide robić śniadanko i zaglądnę później

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Sylka masz rację z tym mlekiem, ważne że smakuje i nic się z brzuszkiem (odpukać) nie dzieje)

agi no to rewelacja z tymi nockami, oby już tak zostało ale i tak obecnie jest zdecydowanie lepiej. Bardzo się cieszę

Wiele mam pisze, że pierwsze dziecko nieco inaczej- szybciej się rozwijało ale tak jak wielokrotnie pisałyśmy każde jest inne i ma swoje indywidualne, dobre dla niego samego tempo

Nam ostatnio znajomy powiedział, że Paulinka szybciej zacznie chodzić niż jej zęby wyjdą więc zobaczymy czy jego prognoza się sprawdzi

Ja już od kilku dni mam zamiar zgrać jakieś zdjęcia na komputer ale zawsze coś innego jest do zrobienia i przypominam sobie o tym jak już w łóżku leżę

Podpisuję się pod postami dziewczyn i także chętnie obejrzę zdjęcie wszystkich naszych majowych, czerwcowych, marcowych i lutowych dzieciaczków a Amisia agi to nam się nigdy nie znudzi i możesz wstawiać jej fotki tak często jak tylko będziesz chciała

U nas nocka też w porządku

Kupiliśmy przez pomyłkę też Bebiko na noc ale podaję małej przed snem i jest w porządku, ładnie śpi więc chyba będę go kupować

Wszystkim mamusiom i ich słodkim szkrabom życzymy udanego dnia

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

to teraz ja zasypię Was fotkami, bo akurat miałam chwilę wolnego

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Slicznie się śmieje

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

I fanie , ze powraca do wcześniejszych przyzwyczajeń wieczorno-nocnych

Agusiaczku Paulinka jak zwykle przesłodka ! Wesołek mały . Nie mogę się na nią napatrzeć taka śliczna . I bardzo urosła ... tak patrzę na to zdjęcie w krzesełku , to Ama dużo mniejsza

A nauka picia z butli odłożona , nie chcieliśmy zbyt wiele nowości na raz wprowadzać . Ale z każdym dniem jest lepiej

idę dokończyć obiadek,nakarmić Amcię i niech idzie już spać , bo maruda z niej dzisiaj

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Odzyskałysmy stary marcowy wątek

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Sylka ja bym robiła 18 lutego bo podobno nie świętuje się urodzin przed ich faktyczną datą. Wydaję mi się że skoro 14 to będzie środek tygodnia to te kilka dni nie zrobi żadnej różnicy

- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Samo szczęście:)
Bombelku gratulujemy zdanego egzaminu i życzymy samych zdanych i dużo wytrwałości w sesji

Agusiak Paulinka jest cudowna i jak ładnie stoi. A te oczka po prostu zachwycają. Takie duże i szczęśliwe

Sylka Kubuś czaderski mamy nadzieję że prezent zaakceptowany

Agi ja również uważam że nie powinnaś się przejmować małomównością Amelki przyjdzie czas to się rozgada

A no i widzę że nauka picia z kubeczka też brnie do przodu 35ml to zawsze coś

Pytanko bo gdzieś tam przeczytałam czemu nie wyprawia się urodzin przed rzeczywistym dniem ur.???
My kurcze chyba będziemy musieli jednak tak zrobić. Chciałam chrzciny razem z roczkiem ale 13 maja u nas są komunie i moja siostra przyrodnia ma tego dnia komunie, a znów 20 mój siostrzeniec ma rocznicę komunii a muszę być bo na komunii nie byłam i strasznie płakał choć zrozumiał że 14 wyszłam ze szpitala bez malucha i nie byłam w stanie być w tym dniu z nim

A u nas dzionek jak na razie udany

U nas dzień już całkiem się poprzestawiał.... Młody wstaje ok 5-6 na mleko później jeszcze zaśnie do ok 8 i wojuje do 13 czasem 14 ucina sobie drzemkę czasem godzinną i wojuje do ok 18 później znów ucina sobie drzemkę kąpiel butla i lulu. A czasami to w ogóle nie pójdzie spać w ciągu dnia tak jak wczoraj na przykład usnął na 25 minut tyle co w samochodzie jak jechaliśmy na orkiestrę

Co do mleka my od dziś zaczęliśmy podawanie bebiko na razie bez zmian młody piję i mu smakuje nie narzeka na brzuszek, kupka też jest tak że na razie wszystko w porządku. A dziś byłam w sklepie po pampersy i jak zobaczyłam nową cenę bebilonu to aż się zakrztusiłam 46,99zł no oni chyba poszaleli

Dobra zmykam do stacjonarki zamieścić parę fotek

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do cen to racja teraz po nowym roku wszystko droższe ubranka przez VAT, spożywak, papmersy... szkoda że pobory w górę tak szybko nie idą jak ceny.