BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 4 miesiąc temu #275183 przez agi-p
Sylka oby Marcówki szybko Wam oddali . Ja bardzo się ciesze , że majówki i czerwcówki są w stanie nienaruszonym :)
Oj to z Kubusia nocny marek się zrobił :P Ciekawe czy powróci do wcześniejszych przyzwyczajeń?

Agusiaczku ale fajnie , ze Paulinka taka rozgadana :) I nowe umiejętności tak szybko nabywa :) Jednak Paulinki to bardzo mądre i rezolutne dziewczynki :) Dobrze , ze osłonkę kupiliście , bo z ogniem nie ma żartów .

Kurcze Amelka jakoś nie gada za dużo ...nie wiem czy się tym martwić ? Na tym etapie chyba i tak nie da się zbytnio nic zrobić . Dużo jej czytam i rozmawiam z nią . Chyba pozostaje mi cierpliwie czekać .

Dzionek zleciał szybko i przyjemnie . Szkoda tylko , ze pogoda nie dopisała . WOŚP wsparliśmy i liczymy,że u da im się zdobyć dużo kaski.Cel jak zwykle szczytny , ale w tym roku wyjątkowo mi bliski . Sama mam cukrzyce typu 1 i pompa bardzo by mi ułatwiła życie .

Amelka pięknie sama zasnęła ... oby tak już pozostało i nocki były coraz lepsze .

Spokojnej nocy i do jutra :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #275211 przez sylka
U nas podobnie temat WOSP bliski bo Kubus wcześniakiem jest.

Dziś miał 1 drzemkę 1.5 godz w ciągu dnia i położyłam go o 20.00 i jak narazie śpi. Zaliczył przed chwilą pobudke zaszłam do pokoju a on siedział pół śpiący w łozeczku wzięlam na rączki utuliłam i zasnął mi na rękach :)

13 lata 4 miesiąc temu #275215 przez bombel779
Agusiak napisał:

Sylka, Bombel co u Was, oddali już Wasz wątek?? Co u chłopców? Buziaki dla nich :kiss:

A dziękuję kochana :kiss: Ja dzisiaj na uczelni byłam.Wczoraj zaczęła mi się sesja,pierwszy egzamin za mną (zaliczony :D ) :)
Jasiulek jak zwykle - kochany! :P :) Zdrowy :) Rośnie mi pięknie - wczoraj go mierzyłam i ma coś koło 75cm :) skubaniec tak się wiercił,że nie umiałam go dobrze uchwycić :P waży 10kg :lol: według mojej ajnfachowej wagi :P w tym tyg. planuję wybrać się na kontrolę do przychodni więc tam sprawdzę dokładnie :)

A jak tam Wasze bobaski się miewają? Dawno nie widziałam fotek!!! :P :laugh:

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #275225 przez Agusiak
Sylka właśnie porównałam opakowania obu mlek bo akurat mam jeszcze po Bebilonie i w Bebilonie także jest laktoza tylko że nieco mniej niż w Bebiku za to w 100 g produktu jeśli chodzi o glukozę to akurat więcej jest jej w Bebilonie. Dane z opakowań podanych na 100 g mleka.

My WOŚP również wsparliśmy jak co roku, ale faktycznie pogoda niestety nie dopisała i nie można było nawet wybrać się w plener żeby razem z innymi poczuć klimat tej wspaniałej inicjatywy. Jak usłyszałam na co między innymi zbierają to od razu agi pomyślałam o Tobie :)

Sądzę, że absolutnie nie powinnaś się na tym etapie przejmować małomównością Amisi. Ważne, że do niej dużo mówisz i czytasz a przyjdzie taki czas, jej moment, że się rozgada :) nawet się nie obejrzysz. Jedne dzieci szybciej i więcej gadają, inne szybciej zaczynają się przemieszczać a jeszcze innym wcześniej niż pozostałym wychodzą zębole :)

Bombelku gratuluję zaliczonego egzaminu :)
To świetnie, że Jaś ma się dobrze i rośnie zdrowo :)
U mnie tak jak pisałam wyżej, czyli przemieszczanie się pełną parą, gadanie i próby podnoszenia się i stawania na nóżki :)
Buziaki dla Was :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #275246 przez sylka
O widzisz a myślałam że to Bebiko takie słodkie :) grunt ze PAulince smakuje i z brzuszkiem oki :)

Kuba zdecydowanie wiećej mówi po swojemu niz zrozumiałe dla mnie sylaby ale jak powoedział nasz lekarz to dobrze bo ćwiczy sobie a najważniejsze by dziecko mówiło czy to po swojemu czy baba dada itp :) Takze z mową bywa różnie tak jak pisze Agi :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #275330 przez agi-p
Cześć Kochane :)
Bombel gratuluję zaliczonego egzaminu :) Jasio ma piękna wagę :) Super,że tak dobrze i szybko się rozwija :)

I kochane pewnie macie racje Amelka z mową zacznie w swoim czasie . Ale powiem Wam , ze w porównaniu z moją Paulinka , to wszystko później opanowuje . Paula szybko gaworzyła,pełzała , a jak miała 9 m-cy to chodzić skubana zaczęła . Nic każde dziecko jest inne , więc cierpliwie czekam na kolejne osiągnięcia .

Bombel ja tez fotek Jasia dawno nie widziałam :P Ja Amelki fotosy zamieszczam co chwilkę ...już pewnie macie przesyt mojej córeczki :P I Paulinkę i Kubusia tez chętnie bym pooglądała :)

Dzisiejsza noc tez udana :) Z tym , ze jadła o 2:40 (chcę , zeby to była stała pora jedzonka nocnego) i o 4:20 też dostała cyca , ale dzięki temu spała do 7 ! Nie poznaję swojej córci :)

Ide robić śniadanko i zaglądnę później :)

13 lata 4 miesiąc temu #275341 przez Agusiak
Dzień dobry :)

Sylka masz rację z tym mlekiem, ważne że smakuje i nic się z brzuszkiem (odpukać) nie dzieje) :) I tak jak piszesz nie ważne co i jaką mową dziecko mówi, ale liczy się to, że sobie pięknie ćwiczy :)

agi no to rewelacja z tymi nockami, oby już tak zostało ale i tak obecnie jest zdecydowanie lepiej. Bardzo się cieszę :) A jak tatuś poradził sobie w weekend z nauką picia z butli? Czy może zostało to przesunięte w czasie żeby zbytnio Amisi nie męczyć? :)
Wiele mam pisze, że pierwsze dziecko nieco inaczej- szybciej się rozwijało ale tak jak wielokrotnie pisałyśmy każde jest inne i ma swoje indywidualne, dobre dla niego samego tempo :) A pewne jest to że wszystkie te umiejętności opanuje :)

Nam ostatnio znajomy powiedział, że Paulinka szybciej zacznie chodzić niż jej zęby wyjdą więc zobaczymy czy jego prognoza się sprawdzi :)

Ja już od kilku dni mam zamiar zgrać jakieś zdjęcia na komputer ale zawsze coś innego jest do zrobienia i przypominam sobie o tym jak już w łóżku leżę :blush:
Podpisuję się pod postami dziewczyn i także chętnie obejrzę zdjęcie wszystkich naszych majowych, czerwcowych, marcowych i lutowych dzieciaczków a Amisia agi to nam się nigdy nie znudzi i możesz wstawiać jej fotki tak często jak tylko będziesz chciała :)

U nas nocka też w porządku :)
Kupiliśmy przez pomyłkę też Bebiko na noc ale podaję małej przed snem i jest w porządku, ładnie śpi więc chyba będę go kupować :)

Wszystkim mamusiom i ich słodkim szkrabom życzymy udanego dnia :kiss: :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #275429 przez sylka
U nas wczoraj pierwszy spokojny wieczór bez harców do 23.00 Kuba miał 1 drzemkę w ciagu dnia o 14 na 1,5 godz. i poszedł spać o 20.00 pospał do 7.00 i drzemka na 40 min. o 10.00 :) Może wrócimy do starego planu dnia.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #275534 przez Agusiak
Sylka Kubuś śliczny i jaki już duży :) no ale nic dziwnego jak tu ROOCZEK już za pasem :laugh:

to teraz ja zasypię Was fotkami, bo akurat miałam chwilę wolnego :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 4 miesiąc temu #275545 przez sylka
Paulinka jak ładnie stoi. U nas wszystkie serwety pościągałam bo by wszystko na ziemi było a i tak co w zasięgu to ściągnie ze stolika czy z regału.

Slicznie się śmieje :)

13 lata 4 miesiąc temu #275553 przez agi-p
Sylka Kubuś jest świetny :) Mały przystojniaczek :) Rany tak czytam , jak to na roczek prezent , a przecież u Was już niebawem 1 urodzinki :):):) Robicie imprezkę urodzinową ? Na ile osób ?
I fanie , ze powraca do wcześniejszych przyzwyczajeń wieczorno-nocnych :)

Agusiaczku Paulinka jak zwykle przesłodka ! Wesołek mały . Nie mogę się na nią napatrzeć taka śliczna . I bardzo urosła ... tak patrzę na to zdjęcie w krzesełku , to Ama dużo mniejsza :)

A nauka picia z butli odłożona , nie chcieliśmy zbyt wiele nowości na raz wprowadzać . Ale z każdym dniem jest lepiej :) Podaje jej z butelki herbatki i czasami ładnie ssie , ale max 35ml wypiła .

idę dokończyć obiadek,nakarmić Amcię i niech idzie już spać , bo maruda z niej dzisiaj :P

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #275618 przez sylka
Impreze robimy w domu na 11 osób. Zastanawiam się tylko czy zrobić 11 czy 18 lutego ??? mam dylemat :)(14 to środek tygodnia w związku z czyn każdy pracuje i wolę w wolny dzien)

Odzyskałysmy stary marcowy wątek :lol: :lol: :lol:

13 lata 4 miesiąc temu #275800 przez Agusiak
bardzo się cieszę że marcowe mamusie odzyskały swój cały wątek i zapis tytlu pięknych wspomnień :)

Sylka ja bym robiła 18 lutego bo podobno nie świętuje się urodzin przed ich faktyczną datą. Wydaję mi się że skoro 14 to będzie środek tygodnia to te kilka dni nie zrobi żadnej różnicy :)

13 lata 4 miesiąc temu #275887 przez Kozłowska
Wiajcie kochane
Bombelku gratulujemy zdanego egzaminu i życzymy samych zdanych i dużo wytrwałości w sesji :kiss: :lol: Jasiu jaki duży chłopak 75 cm szczęścia hehe :lol:

Agusiak Paulinka jest cudowna i jak ładnie stoi. A te oczka po prostu zachwycają. Takie duże i szczęśliwe :kiss:

Sylka Kubuś czaderski mamy nadzieję że prezent zaakceptowany :kiss: :lol: przez specjalistę :silly: Hmmm porządek żeby to tak ładnie wyglądało jak brzmi :silly: Mój też uwielbia robić porządek szczególnie na parapecie za kanapą wszystko pozrzuca za siebie jak już nic nie ma to krzyczy żeby mu tam wszystko z powrotem położyć :blink:

Agi ja również uważam że nie powinnaś się przejmować małomównością Amelki przyjdzie czas to się rozgada :silly: U nas Matek zaczął szybko gadać a-guu, a-ga i takie tam później tak jak by zaniemówił na tydzień a później zaczął gadać po swojemu najlepiej mu krzyczenie na mnie wychodziło :silly: a teraz to już jakieś pojedyncze rzeczy nazywa po swojemu. Np. pies i misie to "iś" chrupka kukurydzianek jak chce to woła "am" a jak mu pokarze czy chce tego chrupka rzeczywiście to mówi "ta" a ma jeszcze taką żyrafkę i słonia to na to woła "ku" lub "ke" zależy jak mu wyjdzie :silly:
A no i widzę że nauka picia z kubeczka też brnie do przodu 35ml to zawsze coś :silly: Teraz już będzie tylko lepiej :kiss: :lol:

Pytanko bo gdzieś tam przeczytałam czemu nie wyprawia się urodzin przed rzeczywistym dniem ur.???
My kurcze chyba będziemy musieli jednak tak zrobić. Chciałam chrzciny razem z roczkiem ale 13 maja u nas są komunie i moja siostra przyrodnia ma tego dnia komunie, a znów 20 mój siostrzeniec ma rocznicę komunii a muszę być bo na komunii nie byłam i strasznie płakał choć zrozumiał że 14 wyszłam ze szpitala bez malucha i nie byłam w stanie być w tym dniu z nim :( więc zostanie nam albo 6 maja czyli 6 dni przed urodzinami albo 27 maja ? jeszcze nie wiemy dokładnie w przyszłym tygodniu będziemy wszystko planować :blink:

A u nas dzionek jak na razie udany :lol: Tata od rana zaliczył kosiarkę więc mama też co by nie była gorsza odwiedziła fryzjerkę :lol: Później byłam u pediatry ale młodemu te plamki jak by znikły czasami mam wrażenia że nasza pediatra patrzy się na mnie jak bym chciał usilnie znaleźć młodemu jakąś chorobę :dry: On po prostu jest delikatny tzn ma delikatną skórę i każde otarcie, mój balsam choć staram się używać dziecinnego czy puder może spowodować że młody dostanie jakieś plamki które znikają :silly: U mnie lekarz też nie stwierdził żadnej choroby może jakieś zmęczenie mnie dopadło i organizm tak zareagował ale kontrolnie w lutym zrobię wszystkie badania no chyba że by się powtórzyło to wcześniej.
U nas dzień już całkiem się poprzestawiał.... Młody wstaje ok 5-6 na mleko później jeszcze zaśnie do ok 8 i wojuje do 13 czasem 14 ucina sobie drzemkę czasem godzinną i wojuje do ok 18 później znów ucina sobie drzemkę kąpiel butla i lulu. A czasami to w ogóle nie pójdzie spać w ciągu dnia tak jak wczoraj na przykład usnął na 25 minut tyle co w samochodzie jak jechaliśmy na orkiestrę :lol: Wiecie co wczoraj mnie tak jedna baba zagrzała że mało co jej w pyszczek nie przyłożyłam. Jak to orkiestra ludzi od groma co cieszy. Ale idę w tym tłumie w poszukiwaniu jakiejś wolniejszej przestrzeni żeby młodego ubrać bo już do domciu jechaliśmy, a za mną takie babsko komentarz kto to słyszał żeby z wózkiem na orkiestrę przyjść to głupie matki się pchają jesteśmy bezmyślne :ohmy: Słuchajcie jak się odwróciłam jak jej zaczęłam wtykać to aż się purpurowa ze złości zrobiłam. Kurcze młoda godzina 17 a ona mnie tu wyzwać będzie od bezmyślnych...no tak to ja powinnam w domu siedzieć albo w parku orkiestra to nie dla nas tak..... Ludzie to jednak potrafią ciśnienie podnieść. :dry:

Co do mleka my od dziś zaczęliśmy podawanie bebiko na razie bez zmian młody piję i mu smakuje nie narzeka na brzuszek, kupka też jest tak że na razie wszystko w porządku. A dziś byłam w sklepie po pampersy i jak zobaczyłam nową cenę bebilonu to aż się zakrztusiłam 46,99zł no oni chyba poszaleli :cheer:

Dobra zmykam do stacjonarki zamieścić parę fotek :lol: póki młody sam ślicznie się bawi bo nie wiem ile ten słodki czas potrwa hehe :lol:

13 lata 4 miesiąc temu #275923 przez sylka
Dziękujemy za komplemanty dla Kubuśka. Co do urodzin too nie wiedziałam że wcześniej nie powninno się wyprawiać dziei za info :)

Co do cen to racja teraz po nowym roku wszystko droższe ubranka przez VAT, spożywak, papmersy... szkoda że pobory w górę tak szybko nie idą jak ceny.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka