- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Samo szczęście:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

Nie wiem dlaczego nie powinno się wyprawiać urodzin przed ich datą, ale u nas od zawsze tak mawiano. Pewnie to kolejny przesąd ale u nas zawsze urodziny wyprawiało się albo w dzień albo po dniu daty, nigdy przed.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jak tam Wam nocka minęła Kochane??
U nas całkiem dobrze, chociaż mieliśmy pewne zdarzenie w kąpieli

A jeśli któraś z Wam kąpie w Emoilim to ja polecam zamawianie na allegro, jest o wiele taniej, przynajmniej jeśli chodzi o ceny w aptekach w moich stronach.
Miłego dnia

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Oj Agusiaczku to najedliście się strachu . Nam Ama tez ostatnio zanurkowała . Leżała na brzuszku i nagle głowę wsadziła pod wodę ! Myślałam , ze w tym momencie zawału dostanę i Mężuś , który kąpał Ame też wystraszył się nie na żarty i obrócił Małą do siadu . A Nasza Gwiazdeczka tylko lekko zdziwiona otarła oczka i bawiła się dalej

O tym ,że urodzin nie powinno sie robić przed faktyczna datą też nie słyszałam . Jakiś kolejny przesąd . My jeśli chodzi o roczek to wyprawiamy w rzeczywisty dzien urodzin , wypada w niedzielę . Już pomału zastanawiam się na ile osób i gdzie robić .
Kozłowska zdjecia świetne . Matek pozycje do spania ma bardzo wyszukane

Oj jak ja bym trafiła na takie babsko na WOŚP to nagadałabym jej , az by jej w pięty poszło . No co za cholera paskudna !
Co do wizyty u lekarza to powiem Ci , ze ja kiedyś miałam podobną sytuację z Paulinką . Była chora i w końcu wybrałam sie z nia do lekarza . Dziwnym trafem jak już dotarłam do pediatry to objawy jakby ustapiły i lekarz skwitował wszystko tak " Mama Ty nie wmawiaj dziecku choroby , zdrowa jak ryba , a Ty się doszukujesz . Kolejna przewrażliwiona Mamuśka" !!! Myślałam , ze mnie trafi szlag

Sylka a dajecie na mszę ? Fajnie , że możesz zrobić imprezę w domu . Ja muszę w restauracji niestety robić

Nocka troszke gorsza niż wczoraj , ale i tak milion razy lepsza niż poprzednie . Już syropku wyciszającego Ama nie dostaje i troszkę pomarudziła . Ale i tak sie nie złamałam i dopiero o 2:30 zabrałam ją do cyca

Kochane mam pytanie czy Wasze dzieci jak sie śmieją to dostają czkawkę ? Ama wystarczy , ze tylko zacznie na głos się śmiać i zaraz ma czkawkę .
Miłego dzioneczka

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

No u nas wypada zrobienie Roczku 13 maja, hahaha niezła data, no chyba, że tak jak u Kozłowskiej będą Komunie to wtedy trzeba będzie szukać innej wolnej daty.
Wstępnie całe przyjęcie odbędzie się w domu, chociaż ja osobiście to wolałabym na obiad pojechać do lokalu a potem już do domu na "popijawę"

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

U Nas zapewne skończy się tak jak na chrzcinach . W karczmie byliśmy do 18-stej , a potem pojechaliśmy do domku i tam już do nocy trwało "opijanie" . W Karczmie bylo nas 20 osób , a do domu z Nami pojechało 12 .
Przesyłam filmik z czkawką Amci

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jaś,nasz największy skarb!!

Widzę że o roczku rozmawiacie.. Agi ja też chyba będę musiała w restauracji robić a wolałabym w mieszkaniu. Tyle że wszyscy się u nas nie pomieścimy

No i teraz zastanawiam się jak to zorganizować w tej restauracji. Obiadem nie planuję częstować gości. Stawiam na tort + kawa i jakaś zimna płyta. Długo nie zamierzam siedzieć,wstępnie myślałam że umówimy się m.więcej na 15.00 (to akurat wszyscy powinni być PO obiedzie

Tylko trochę się boję jak to z dzieciaczkami będzie,czy i gdzie się będą bawić?? Ta mała od szwagra ma 2.5 roku więc w miejscu nie usiedzi

Amelka jaka kochana!!

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

agi może ta czkawka spowodowana jest tym, że jak się Ama zaczyna głośno śmiać to się troszkę zapowietrza

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jaś,nasz największy skarb!!

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Założyłaś wątek i nie dajesz nic znać co u Was?
Napisz coś, jak się miewacie?
- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Samo szczęście:)
Ojj ale się nażarłam

Pozy trzaska nie samowitę muszę tylko zgrać z aparatu to wstawię więcej

Co do urodzin to ja kurcze troszkę zła jestem bo nie na rękę mi ta komunia mojej siostry przyrodniej pewnie i tak mnie nie zaproszą ale chciałabym żeby na chrzcinach i roczku był dziadek będę w kościele to pogadam może zrobią mi chrzciny w sobotę?? Myślicie że tak się da??A jak nie no to zostanie nam pierwsza niedziela maja najwyżej zrobię tylko chrzciny a na roczek kto ma przyjść to przyjdzie

U nas w sumie też najbliższa rodzina i wyszło mi 12 lub 10 osób i 3dzieci(mój roczny już, siostrzenica 19miesięcy i Hubi 9 lat - będzie miał kto ich pilnować

Amelcia śliczna filmik z czkawką super

Dobra zmykam ogarnąć chatkę bo wygląda jak po tajfunie

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Na mszę chyba nie dajemy jak P. nie skonczy późnie to 14 skoczymy na mszę się pomodlić a roczek zrobimy 18 lurego by każdemu pasowało. W domu wiele miejsca też nie ma ale jakoś się pomieścimy

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

My już po kąpieli i zaraz będzie jedzonko i mam nadzieję że potem spaćku

Byliśmy dziś na zakupach bo musimy Paulince kupić nowy kombinezon bo z tego wyrosła i w SMYKU są fajne przeceny ale wszystko małe

Za to Paulinka od dziadków odstała ubranka, rajtki, skarpetki i myjkę do kąpieli świnkę na 8 miesięcy

Miłego wieczorku

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agusiaczku wszystkiego naj dla Paulinki kochaniutkiej

Ale fajnie , ze Paulineczka prezenciki dostałą na 8 miesięcznicę

I udało Wam się kupić kombinezon ? Ja też potrzebuję i u Nas w Smyku też już małe rozm zostały

Kozłowska oczywiście masz rację z tym alkoholem . To jak najbardziej indywidualna sprawa . Powiem szczerze , ze ja też chętnie zrobiłabym bezalkoholową imprezę , ale Mężuś nie chce sie zgodzić . Moja teściowa to tylko z powodu alkoholu przychodzi na tego typu imprezy .Przed chrzcinami żartowałam , ze alkoholu nie będzie , to myślałm że zawału krowa dostanie . Nawet powiedziała , ze chyba nie przyjdzie , bo niby źle się czuje . To jej powiedziałam , ze jak dla mnie to żadna krzywda

Masz takie życzenie , a jak innym to nie pasuje to niech sobie miny robią . To co przychodzą na roczek czy chrzciny tylko , zeby pic ?
Bobmel ja też chętniej roczek robiłabym w domu . Ale również z braku miejsca musze w restauracji . I dobrze , ze poruszyłaś temat kącika dla dzieci ...nawet o tym nie pomyślałam

Sylka u Nas w kościele nawet już nie ma wolnych intencji ! Chcieliśmy dać na msze , ale ksiądz powiedział , ze ewentualnie możemy przyjść przed mszą i poprosić o błogosławieństwo dziecka .
Kurcze śmiałam się , ze roczek trzeba chyba rezerwować w Naszym kościele jeszcze będąc w ciąży

Amcia śpi jak Aniołek....zobaczymy jak długo ...oby jak najdłużej

Kochane spokojnej nocki i do juterka