BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 4 miesiąc temu #278707 przez agi-p
Dzień dobry :)
Fajne macie te wózeczki :)
Agusiaczku ten infinity jest świetny . I mały po złożeniu . Ostatnio koleżance zamawiałam przez allegro taki allegro.pl/wozek-quinny-zapp-xtra-rockin...011-i1995235818.html .
Ale szczerze powiem , ze jak go zobaczyłam na żywo , to wygląda trochę jak zabawkowy . Nie podoba mi się . Ale jest leciutki i malutki .

Ja póki co zmieniać wózka nie będę . Jestem zadowolona z mojego x-landera . Też do najmniejszych i bardzo leciutkich nie należy , ale super się nim jeździ . Minusem jest to , że faktycznie po złożeniu zajmuje sporo miejsca , ale mamy kombi , wiec dajemy radę :P

Agusiaczku trzymam kciuki , żeby dzielnicowy uporał się z tymi psami .

Kozłowska buziole dla Mateuszka :kiss: Jak dziś się czuje ? Ciekawe czy to prze zęby czy faktycznie 3 dniówka ? Biedne te dzieciaczki ... a My przy nich . Ja też zawsze przeżywam wszystko bardziej niż Amcia czy Paulka .
A fotelik wybraliście ten sam co My :) Nasz jeszcze czeka na 1 jazdę .
Miłej pracy , oby szybko zleciała :)

A Nas dziś nie będzie cały dzionek . Mam sporo załatwień . Muszę Amelce nowe ciuszki pokupować , bo powyrastała , potem wizyta u diabetologa , fryzjera i ginekologa .

SPOKOJNEGO DZIONECZKA :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #278715 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi ten wózek co zamawiałaś koleżance też mi się podobał ale jak na spacerówkę to dla mnie troszkę za drogi. Ten Infinity też jest leciutki ale ja już go widziałam na żywo, jeździłam po sklepie i nadal bardzo mi się podoba :lol: Też raczej wstrzymam się ze zmianą do wiosny, chociaż na 100% obiecać nie mogę, bo ja napał jestem :P i jak się na coś nastawię to już po ptokach :P :blink:
Powodzenia u lekarza i miłego relaksu u fryzjera- jakąś większą zmianę planujesz na głowie? :)

Kozłowska zapomniałam dodać, że fajny fotelik wybraliście :) W sumie jeszcze miesiąc i majowe dzieciaczki mogą już jeździć przodem do kierunku jazdy bo chyba od 9 miesiąca można, czy się mylę to mnie poprawcie? :)

A w Smyku kombinezonu nie kupiliśmy bo były same małe a szkoda, więc poszukiwania trwają. Wczoraj dzwoniła szwagierka, że ma w sklepie jeden, który mógłby pasować na Paulinkę, podjedziemy tam i zobaczymy. Ona ma jednak zupełni inny gust niż ja, no ale może akurat się trafi :)

Miłego dnia mamusie :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #278952 przez Agusiak
dziewczynki moja niunia dziś samodzielnie stanęła na nóżki :lol: :lol: Tak to stała ale trzeba było ją postawić a dziś złapała się pufy, podciągnęła i siup na nóżki :laugh: :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

To z umiejętności ruchowych już tylko chodzenie do opanowania zostało :blink: :silly:

Kurcze muszę jeszcze wymyślić prezenty dla rodziców i teściów od Paulinki na Dzień Babci i Dziadka. Jak macie jakieś pomysły to chętnie poczytam :lol: :P

agi a kto daje skierowanie na badanie tarczycy lekarz pierwszego kontaktu czy ginekolog a na hormony kto?

a to Roxiak na nowym legowisku :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aha i jeszcze sama już pije z niekapka :lol: Tzn piła z niego już od dłuższego czasu ale trzeba było jej przechylać a dziś dałam jej do wózka i sama zaczęła pić i ładnie sobie dozować :lol:
Załączniki:

13 lata 4 miesiąc temu #279104 przez sylka
NA badanie tarczyy te podstawowe moze dać rodzinny a rozszeżone kieruje już enokrynolog do którego skierowanie daje rodzinny. endokrynolog da ci skierowanie na szersze i dokładniejsze badanie tarczycy + USG. Przynajmniej tak to było w moim przypadku i jak wyjdzie coś nie tak to przepisze leki.

My dla dziadków mamy zamówione kalendarze ze zdjęciem Kubusia :)

Brawo dla Paulinki :) Wielki Buziak. Kuba pierwszy raz sam stanął przeddzień 8 mies :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #279294 przez Agusiak
witam się wieczorkiem:)

My pojechaliśmy dziś jeszcze do jednego SMYKA i kupiliśmy małej ten kombinezon w rozmiarze 86. Ma troszkę za długie rękawy ale poza tym jest bardzo fajny, ma rękawiczki dopinane do kombinezonu na guziczki, butki też dopinane i szaliczek do kompletu, a najlepsza jest cena 55 zł :ohmy: Super okazja a jest naprawdę ładny :)

a to zdjęcie z internetu tylko tu butki są doszyte

Sylka dziękuję za informację co do badań tarczycy :)Muszę się więc wybrać do naszego rodzinnego lekarza po skierowanie, od razu poproszę do endokrynologa.
Załączniki:

13 lata 4 miesiąc temu #279420 przez agi-p
Dobry wieczór Mamusie :)
Oj ale dziś zalatany dzien miałam . Biedna Amelka nawet sie wyspać nie mogła , przez cały dzień ucięła sobie drzemkę 15min , 10min i 3 min !!!
Ale wszystko załatwiłam , no prawie wszystko . Chciałam Amie pokupować ciuszki , a nawet 1 szt nie kupiłam :( W sklepach wszystko przebrane .
Agusiaczku super ten kombinezon . Tez dziś kolejny raz byłam w Smyku , ale nic nie było . Rozm do max 62-68 :( Poszukam na allegro chyba . Bodziaki chcę tez pokupować i spodenki takie po domku .
Paulinak idzie jak burza z umiejętnościami . Mamunia pewnie pęka z dumy :)
A Roxi to ma teraz ful wypas :) Fajne to posłanie , ma wysokie boki ,wiec cieplej jej będzie.Doba z Ciebie Pani :) A tyle ludzi ma zwierzątka i o nie nie dba . Wkurza mnie to , bo jak się ma zwierze to trzeba być za nie odpowiedzialnym .

Z tarczycą jest tak jak Sylka pisze . Ja chodzę prywatnie , wiec skierowanie nie było mi potrzebne . Ale nakierował mnie ginekolog właśnie . Teraz chodze do endokrynologa i to on daje mi skierowania na badania .

I u fryzjera byłam ... Kolor właściwie ten sam , tyle że odrostu już nie widać :P Chociaż mój mąż zawsze mówi , ze nie widzi różnicy (facet!!!) :P :P :P Włosy mam zdecydowanie krótsze niż ostatnim razem , czyli nadal a'la bob . I kolejnym razem już umówiłam sie z fryzjerką , ze na rudzielca sie zrobię :) Chodzi za mną taki słoneczny kasztanek :P

Do juterka Kochane :)

13 lata 4 miesiąc temu #279519 przez Agusiak
agi to fajnie, że wszystko udało Ci się pozałatwiać i mam nadzieję, że skoro Amisia w dzień nie pospała to może w nocy to sobie odbije i pośpi bez przerw do samego rana :)

Szkoda, że nic nie udało Wam się kupić, ale to prawda, że w tych sklepach to nic nie ma. Kurcze szkoda bo u nas w Smykach to akurat rozmiarów 74-80 trochę jest tych kombinezonów w różnych kolorach. Może faktycznie uda Ci się znaleźć coś na Allegro.

Jestem baaaaardzo ciekawa jak będziesz wyglądała jako rudzielec :laugh: a kiedy ta następna wizyta? :lol: Mnie też się zawsze marzył ten kolor ale jakoś nigdy się nie odważyłam, chociaż na głowie miałam już niemal wszystko, nawet blonda za czasów młodości :P :blink: Kto wie może kiedyś także się skuszę :)

Dobranoc Kochane, spokojnej i przespanej nocki :)

Mateuszku nasz Kochany wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze na 8 miesiąc

:kiss: :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #279743 przez agi-p
Witam sie z rana :)
Agusiaczku no niestety moja córa jest "inna" :P Chyba po prostu nie potrzebuje zbyt dużo snu . W nocy standardowo przez 40 min płakała . Mężuś ją głaskał i w końcu zasnęła . Po 2 cyca dostała , bo znowu się wybudziła i o 4:15 pobudka ! o 5:15 ponownie zasnęła i od 6 już siedze z nią i bajki czytam :P Ale wczoraj wieczorem o 19 już spała .

Kochana następna wizytę mam za miesiąc . Mniej więcej raz w m-cu chodzę , bo odrost mi się szybko robi . Ale to przez to , ze jestem naturalną blondynką . Zobaczymy co Mężuś mi powie na rudy :P Ale dowie sie dopiero jak wrócę od fryzjera :P

Dzisiaj mam w planie leniuchowanie ... ale pewnie znowu skończy sie sprzątaniem i innymi . W sumie tylko do spożywczaka musze skoczyć i obiad spłodzić :P

Kozłowska Dla MATEUSZKA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO....MILION BUZIACZKÓW OD Nas :kiss:
Dzisiaj masz wolne to zapewne nie będziesz mogła oderwać sie od Małego :) Ale na chwilkę zrób sobie przerwę i zaglądnij do Nas :)

Dobija mnie ta paskudna pogoda :( W nocy wiało i padało . Oby chociaż w ciągu dnia nie lało , żebym mogła z Ama na spacer wyjść .

Udanego dzioneczka :)

13 lata 4 miesiąc temu #279751 przez Agusiak
ja również się witam :)

agi aż już myślałam, że brak drzemki w ciągu dnia pokona jednak Amisię w nocy, ale widać twarda z niej dziewczynka :blink: :silly: No ale mam nadzieję, że Wasza konsekwencja w końcu przyniesie pożądane rezultaty ale na wszystko trzeba czasu.

U nas też w nocy wiało i padało i już mam serdecznie dość tej pogody, na prawdę. Bardzo bym chciała chociaż ze dwa tygodnie prawdziwego mrozu i dużego śniegu :lol: :lol:
Chociaż mój mężu cieszy się z takiej pogody ze względu na pracę, jako kierowca woli jak jest taka niż miał by być śnieg :P

My dziś popołudniu do teściów jedziemy bo nie byliśmy u nich jeszcze w nowym roku, no i teściowa zawsze coś pysznego przygotuje więc ja jako łasuch chętnie tam chodzę :P :P

U nas właśnie zaczął padać zamarznięty deszcz bo ani śniegiem ani gradem nie można tego nazwać :angry:

Miłego dnia dziewczynki :kiss: :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #279759 przez ona19
Witam.
Dziewczyny jestem z październikówek, W związku ze zmianami refundacyjnymi i zamieszaniem z receptami mam pytanie, czy którejś z Was nie zostało jakieś opakowanie bebilonu pepti1? Z wdzięcznością odkupie.

Mój syn do tej pory był na tym mleku i nie było problemu z receptą, a od początku stycznia pediatra domaga się zaświadczenie od alergologa, niestety na wizytę czeka się od 2,5 do trzech miesięcy. Na mleczko bez zniżki nie stać mnie za bardzo, bo jest trzy razy droższe. Pomoże ktoś?

13 lata 4 miesiąc temu #279771 przez Agusiak
ona19 Kochana ja mam dwie puszki Bebilonu Pepti 1 termin ważności jest chyba do grudnia 2012 ale jeszcze się upewnie.

www.zapytajpolozna.pl/88-sprzedam-kupie-...-pepti-1.html#225346

tu jest ogłoszenie
chętnie się ich pozbędę :blink:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #279773 przez Kozłowska
Ona 19 poszukaj na portalach ogłoszeniowych:
warszawa.gumtree.pl/c-Sprzedam-wszystko-...1-W0QQAdIdZ345213995
trojmiasto.gumtree.pl/c-Sprzedam-wymiana...1-W0QQAdIdZ345199860
katowice.gumtree.pl/c-Sprzedam-wszystko-...2-W0QQAdIdZ345125144
lubuskie.gumtree.pl/c-Sprzedam-wszystko-...i-W0QQAdIdZ343389872
krakow.gumtree.pl/c-Sprzedam-wszystko-dl...e-W0QQAdIdZ342773847
www.aleczluchow.pl/ogloszenie/77
Albo na innych forach.
A swoją drogą to lekka przesada co się dzieje - jakiś koszmar :ohmy: :cheer: :angry:
Powodzenia jak żuci mi się coś lub usłyszę dam Ci znać :blink: Całuski dla Synka :kiss:

Dziewczynki zajrzę później bo muszę się wykąpać i lecieć odebrać ten wózeczek :blink:
Młody w sumie ok. tylko marudny jest jakiś :dry: Wczoraj od rana nie miał temperaturki a o 18 dostał 38,8 tak to nie ma ani kataru ani kaszelku. Nie mam pojęcia :cheer: Trzydniówka może być taka pokręcona że młody raz ma a raz nie ma temperatury??

Do później buziole

13 lata 4 miesiąc temu #279778 przez bombel779
Cześć mamusie ;)

Pogoda taka paskudna u nas że się pochorowałam :( I już mam dość! Mógłaby się zdecydować ta pogoda czy jest ciepło czy zimno?! Czy pada czy nie?!

Jeździłam ostatnio po sklepach w poszukiwaniu kurtki zimowej dla Jasia i nic ładnego nie znalazłam (wszystko co fajne było małe,do 68rozm.) no i w końcu znalazłam wczoraj na all nawet ciekawą kurtałę za 39zł to zamówiłam :D

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #279790 przez Agusiak
Witaj Bombelku :)

No pogoda rzeczywiście jest fatalna i o chorobę nie trudno. Dużo zdrówka w taki razie życzę, oby choróbsko szybko sobie poszło i nie umęczyło Cię zbytnio :)

To pokazuj jaką kurteczkę ustrzeliłaś dla Jasia :)

A i dobry masz pomysł z tymi odwiedzinami u teściów :) oby poszło po Twojej musli :laugh:

Bombelku a Ty masz łóżeczko Jasia już na najniższym poziomie, tak że po wyjęciu szczebelków dziecko może samo wchodzić i wychodzić? I czy ten najniższy poziom opiera się o te poprzeczne szczeble łóżka czy masz normalnie wywiertane otwory i przykręcasz na śruby jak dwa pozostałe poziomy?

Bo ja jestem teraz na środkowym ale muszę obniżyć bo małą mi już staje i się przechyla ale u mnie już nie ma żadnych otworów niżej :dry:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #279797 przez bombel779
Kochana ja mam łóżeczko obniżone maxymalnie - na najniższym poziomie, na tym który jest fabrycznie zrobiony,żadnych dziur nie wierciliśmy ;)

Kurteczkę kupiłam taką
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Aniołek wrzesień 2013 [*]
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka