BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #281064 przez agi-p
Hej Kochane :)
Wpadam tylko na chwilkę życzyc Wam spokojnej nocki :)

My jesteśmy u znajomych , jutro wracamy do domku :) Postanowiliśmy wyrwac sie z domku :P
Jechalismy w najwiekszej sniezycy i zamieci . 1,5 godz trwała jazda...normalnie 15-20 min . Widocznośc zerowa praktycznie , auta w rowach i kretyni na letnich oponach , którzy tamowali drogę . Zima na całego nie ma co .... :P

Agusiaczku zdjęcia wkleję moze jutro ,a jak się nie uda to w poniedziałek :)
I fajnie , ze roczek juz zaklepany :) Ja już oglądam rzeczy na roczek na allegro :) Zaproszenia , baloniki itp ... :):):)

Sylka , Bombel ....Buziaki dla Kubusia i Jasia z okazji miesiecznic !!!!! :kiss: :kiss: :kiss:

Sylka zdjęcie świetne :) Super razem wyglądacie :) Kubuś jest boski :) I te jego łobuzerskie oczka i spojrzenie :) Będzie z niego łamacz damskich serc .

Dobrej Nocki Kochane :)

EDITTT....

Widzę , że wszystkie w jednym czasie napisałyśmy :)\
Agusiaczku super , ze wizyta udana :) I Paulinka taka zachwycona wujaszkiem :)

Kozłowska oby teściowa zrozumiała pewne rzeczy i oby do niej coś dotarło ...choc szczerze wątpię . Tego pokroju ludzie raczej się nie zmieniają :( Ale chociaż przez jakiś czas Twój mąż będzie zadowolony .
Przekichane z tym mleczkiem ... Matek ma delikatne podniebienie :P

Nic Kochane zmykam do pogaduszek :P Panowie już obracają kolejną flache ...oj maja głowę . Męzus będzie mi jutro zdychał , a zakupy Nas czekają :P Pomęczy się trochę hihihi :P

Widze , ze mój naturalny kolor włosów Was dziwi :):):) Musze koniecznie zdjęcia wkleic :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #281069 przez Agusiak
Kozłowska czyli Mateuszek wybrał sobie Bebilon i koniec :laugh: U nas jeszcze da się go kupić poniżej 40 zł ale to co piszesz, że ma dobić do 50 zł to szok :ohmy: :ohmy: A może poszukaj na allegro tam są w różnej cenie i może warto zamówić nawet kilka puszek póki się cena nie zmieni.
A jeśli chodzi o krem z Emolium to zamówiłam taki KREM SPECJALNY i jest bardzo tłusty więc na mrozy pewnie by się nadał. Ja go używam do smarowania rąk na noc bo od tych wszystkich płynów, chemikaliów, różnych specyfików i ogrzewania mam strasznie wysuszone. Co roku o tej porze mam ten sam problem :dry:
Oby wizyty teściowej rzeczywiście oznaczały poprawę a nie chwilowy "pokaz".
Udanej jutrzejszej dniówki w pracy, oby szybko zleciała :)

agi ale fajnie, że pojechaliście do znajomych :) Na drogach faktycznie nie ciekawie więc uważajcie Kochana i jedźcie ostrożnie.
Oj biedni będą jutro Ci nasi mężowie. U nas chłopaki także obrócili flaszkę i teraz T śpi na kanapie w dużym pokoju bo chrapie :P Właśnie mu koc przyniosłam a jutro rano włączę mu wszystkie grające zabawki Pauliny :silly: :P :blink: :lol:

Dobranoc :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #281202 przez Agusiak
dzień dobry Kochane :)

agi jak mężuś po wczorajszych "pogaduchach" ? :blink:
Mnie T zaskoczył bo wstał już z samego rana,my jeszcze spałyśmy, a jak się Paulina obudziła to wziął ją do zabawy na puzzlach a ja jeszcze pośpiochałam troszkę :laugh:

Po południu jedziemy do sklepu kupić małej jakiś duży basen dmuchany a w następnej kolejności dokupimy do niego piłeczki a na razie będzie tam miała zabawki :)

A łóżeczko już na najniższym poziomie jest i jest OK :lol: Mam tylko problem z ochraniaczami bo nie pasują te standardowe do tego łóżeczka Safari, wiązania nie pasują ale jakoś sobie z tym poradzę :laugh: :)

Miłego dnia dziewczynki :kiss: :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #281214 przez agi-p
Dzień dobry Kochane :)
Agusiaczku to Ci Mężuś zrobił niespodziankę :) Mój też mnie zadziwił , bo rano bez marudzenia wstał i bawił się z Amą :P Zawsze zdychał przez pół dnia i kaca giganta miał . Ale dzisiaj zapowiedziałam mu , że bez piwka musi się obejśc , bo mamy sporo jeżdżenia . Wczoraj ja kierowałam a warunki były koszmarne , więc dziś Mężulek driver'em będzie . I teraz znajomy łota piwko , a mój mężuś herbatkę pije :P

Kurcze ciekawe czy uda Wam się basen kupic , poza sezonem ciężko dostac takie rzeczy .

My też mamy dziś jeżdżenia . W Realu do deserków i ciastek , drugi produkt za grosza można kupic.Tylko zobaczę jakie smaki tych deserów .

Amelka pięknie spała . 2 razy się obudziła , ale dostałą cyca i spała smacznie dalej . Tak to moze sypiac :) Spała w wózku , moze temu tak spała ? Miała ciasno i przytulnie ....

Miłego dzioneczka kochane :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #281322 przez bombel779
agi-p napisał:

Sylka, Bombel ....Buziaki dla Kubusia i Jasia z okazji miesiecznic !!!!! :kiss: :kiss: :kiss:

Dziękuję :kiss:

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #281347 przez Agusiak
bombel779 napisał:

agi-p napisał:

Sylka, Bombel ....Buziaki dla Kubusia i Jasia z okazji miesiecznic !!!!! :kiss: :kiss: :kiss:

Dziękuję :kiss:

Bombelku my z Kozłowską też Wam życzyłyśmy tylko wystarczy się cofnąć jedną stronę, żeby nie było że nie pamiętałyśmy o naszych chłopakach :P :blink: :P

agi udało się z basenem, chociaż też wątpiłam że będą w sklepach o tej porze roku :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

13 lata 4 miesiąc temu #281395 przez agi-p
Agusiaczku świetny ten basen :):):) A nie wierzyłam , ze Wam sie uda kupić . Super . Paulinka widac zadowolona , ale i lekko zdziwiona :) Oj zazdroszczę , ze macie na niego miejsce . U mnie nie ma gdzie takiego cudeńka wstawić . Jedynie w lecie czy na wiosnę w ogrodzie .

Amelka juz śpi smacznie od 19-stej :)
Oby ta noc byla podobna do poprzedniej ...

Musze szybko zamwoić na All coś na dzień babci i dziadka :P Jeszcze tego nie zrobiłam :P Ale rodzicom Męża kupię chyba tylko bombonierkę .

13 lata 4 miesiąc temu #281473 przez sylka
Dziewczynki dzięujemy za życzkonka :)

13 lata 4 miesiąc temu #281510 przez bombel779
Agusiak napisał:

Bombelku my z Kozłowską też Wam życzyłyśmy tylko wystarczy się cofnąć jedną stronę, żeby nie było że nie pamiętałyśmy o naszych chłopakach :P :blink: :P

Łłłoj to przeoczyłam :S DZIĘKUJĘ! :kiss: :kiss: :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #281570 przez Kozłowska
Witajcie

Tak na początek do mam których pociechy przeszły trzydniówkę.. Mój szkrab dostał wysypkę wczoraj tylko na pleckach na wysokości pampersa, brzuszku i troszkę na szyi dziś ma już całe plecy brzuch klatka piersiowa w sumie tylko nóżki czyste bo nawet nad siusiakiem dostał. To są takie krostki miejscami nawet takie plamki ale nie czerwone bardziej różowe. Nawet za uszami i na brodzie? To tak ma być ? Czy mam rano lecieć do lekarza czekałam na tą wysypkę ale jest ogromna i żebym nie panikowała możecie mnie uspokoić :blink:
A z drugiej strony tej paniki to się tak cieszę że mam to za sobą :silly:
Co do mleczka to szukałam na Allegro ale w rezultacie z przesyłką to i tak wychodzi nie najtaniej :( Ojj zobaczymy jeszcze dwa dni jak młody się nie przekona wracamy do bebilonu na razie mieszam. Jutro jadę i kupie najważniejsze żeby młody był najedzony i szczęśliwy.
Ta noc była u nas straszna młody obudził się w nocy tzn o 1 z takim płaczem nawet nie zmieniłam pieluszki tylko od razu zrobiłam butle bo wiedziałam że na pewno jest głodny. Zjadł 100 i spał do 6 a później do 9 ale w nocy wiercił się nie mógł sobie miejsca znaleźć biedak. Pierwszy raz nam wstał po 22 na mleko zawsze przesypiał nam minimum do 4/5 ale też rzadko przeważnie wstaje na mleko przed6 mam nadzieję że to jednorazowy wyskok i nie poprzestawia mu się za bardzo. Dziś znów zjadł tylko 130 :(
Zaraz wstawię zdjęcie :lol:

Agusiak basen świetny Amelka wygląda w nim Suer pewnie zastanawia się kochana księżniczka kiedy jej piłeczki wrzucicie :silly: ja też taki chcę :blink: Tylko też chyba bym sobie go na głowie postawiła :dry: Ojj jak ja wam zazdroszczę gdybym miała tylko możliwość i mieć własny domek z ogrodem to nawet noszenie węgla by mi nie przeszkadzało :blink: mogłabym sprzątać nawet 7 razy dziennie. A jak jeszcze miałabym kominek na drzewo to za ten klimat mogłabym nawet sama rąbać to drzewo :blink: hehe a za ogród to nie wiem chyba bym wszystko oddała. My mamy okropne szare podwórko zarośnięte że szkoda gadać dobrze że parki mamy blisko i place zabaw :blink: I kurcze nikt by mi nad głową nie skakał ahh pomarzyć muszę zacząć w totka grać :silly:

Agi fajnie że wizyta u znajomych udana.

A no i tak jak pisałam i tak jak większość z Was odpisała moja teściowa wczoraj odbębniła wizytę u wnuczków a dziś z myślą że nikt nie przyjedzie na pruła się jak bombowiec :angry: Wiedziałam ze tak będzie mam nauczkę po swojej matce tacy ludzie się nie zmienią im jest tak wygodniej tylko tak mi szkoda patrzeć na mojego męża. Widzę że chciałby się wyżalić i szuka zrozumienia. Ale ja mogę go wysłuchać ale zrozumienia z ciągłej obrony zachowania mamy swojej nie otrzyma :( . Ja już raz przez to przeszłam i nie mam zamiaru drugi raz tego powtarzać. 4 lata walczyłam ze swoją matką nie mam już sił na powtórkę a poza tym czas i energię wolę spożytkować na zabawę z moim synem :blink: . Mam nadzieję że mąż mnie rozumie choć czasami mam wrażenie że jestem złą żoną :dry: :blink:

Co do wózka to nawet fajny fajnie się prowadzi ale nie to co mój kolos. Zobaczymy jak to będzie wiosną. A może wcale nam się nie przyda bo młody staje gdzie tylko może :silly:
A my jutro jedziemy wyznaczać wizytę chrzcin i roczku zobaczymy co z tego wyniknie :silly: A ponoć księdza będziemy mieli w czwartek a ja jestem w pracy :dry: więc mężu sam go przyjmie a szkoda bo mamy fajnego proboszcza chyba że nie on będzie chodził po kolędzie..

Dobra kochane zmykam spać bo zmęczona jestem jednak pracować w niedzielę powinni zakazać :blink:
Słodkich, głębokich i długich snów :kiss:
Załączniki:

13 lata 4 miesiąc temu #281593 przez agi-p
Hej Kochane :)
Tak się nastawiałam , ze ta nocka będzie fajna :P A tu klops . Mega klops . Moja córa zadecydowała , ze co za dużo szczęścia to niezdrowo :P Nic widocznie jedna dobra noc na tydzień wystarczy :P

Kozłwoska fajny ten wózek :) Kolorki ma takie żywe :) I z tego co pisałaś to cena też przystępna , więc już w ogóle rewelacja :) Mateuszek to taki mały śmieszek :) Radosne dzieciątko , bo do mamusi się przytula :)
Co do 3 dniówki to nie pomogę . U mnie dziewczynki nie miały . Ale wydaje mi się , ze to normalnie . Mogłaś na marcówkach zapytać u nich na bank dzieciaki przechodziły .
Teściowa znowu nawaliła :( Tak czułam :( Ty sobie nic nie zarzucaj , Mąż musi sam się z tym uporać . Potrzeba czasu . Jesteś dobrą żona i matką , a teściowa to osobna historia . Masz Mateuszka i to jemu potrzebny jest Wasz czas,miłość i zainteresowanie .

O już Ama maruduje :( Normalnie bije rekordy w marudzeniu i wykańczaniu Mamy :P
Idę do mojej płaczki , moze zaśnie :P

Miłego dzionka :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #281600 przez Agusiak
dzień dobry dziewczynki :)

Kozłowska, wózek bardzo fajny, kolorki mi się podobają i Mateuszek super w nim wygląda :) Nawet jak zacznie sam chodzić to uważam że na początek i tak Wam się przypada bo czasem trzeba gdzieś szybko się przemieścić czy chociażby w markecie to wygodniej maluszka do wózka wsadzić niż go "ciągnąć" za sobą ;) Na prawdę fajny i cena też sympatyczna :)A Mateuszek jest wesolutkim cudeńkiem :kiss: :kiss: Śmieszek kochany :)

A co do teściowej to niestety ale tak jak pisze agi tacy ludzie się przeważnie nie zmieniają :( A już z pewnością nie sami, bez pomocy specjalistów. Mamy w rodzinie takiego jednego wujka, który raz prawie by już zszedł z tego świata wystraszył się troszkę i jakiś czas był spokój a teraz znowu podobno zaczął pić :dry: :huh: Takie przygody mało kiedy mają dobre zakończenie.

Z trzydniówką też nie pomogą bo u nas jeszcze nie było. A każde dziecko ją przechodzi czy nie każde? agi pisałaś że Paulinka nie miała wcale tak? Ja bym wolała żeby moja ją jednak przeszła ale co będzie to będzie :)

Amelko nasza śliczna apeluję do Ciebie byś miała litość dla swojej biednej, niewyspanej mamusi i dała jej troszkę odpocząć. No Słoneczko postaraj się, pliiiiiiis :kiss: :blink: :blush: :laugh: :)

Idę do mojej Paulki bo też coś marudzi mi już.

Miłego dnia dziewczynki :)

a jeszcze wracając do tematu wózków, to nasz na wczorajszym spacerze spisał się rewelacyjnie :) Dosypało u nas trochę śniegu i wózek nie miał żadnych problemów nawet z niewielkimi zaspami a taki śnieg leżący na chodnikach to już w ogóle żadna przeszkoda :blink: Więc póki będzie śnieg wózek zostaje :lol:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #281604 przez agi-p
Agusiaczku Kochana apel do Amelki przekazany :) :) :) Zobaczymy czy zostanie zaakceptowany i wypełniony :P

No moja Paulinka nie miała 3 dniówki . Wyczytałam,że lepiej jednak jak dziecko ją przejdzie,więc może przy Amelce się uda ... chociaż to taka indywidualistka i buntowniczka,że wcale się nie zdziwię , jak u niej będzie to coś zupełnie innego :P

Słuchajcie wczoraj w realu kupiłam 4 opak ciasteczk z bobovity po 150g za 9,99 zł ! normalnie 1 opak tyle kosztuje . A tu był 2-pach w tej cenie plus 2 taki zestaw za 1 gr :)

Powiem Wam , ze żałuję , ze takiej pogody nie było na święta . Biało , śniegu masa ...chyba dzisiaj spacer odpuścimy ...nie wiem czy dam rade wózkiem . Może jednak chociaż spróbuję :P

Dziś na śniadanie jadłam ryż z jabłkami i mój mały sęp jak zwykle domagał się tez i oczywiście nie inaczej tylko z mojego talerza :P Ostatnio wszystko chce . Wczoraj ziemniaczki i makaron dostała . A herbatki to już obowiązkowo musze jej dać się napić , też z mojej szklanki :P
A dziś zrobię jej zupkę kalafiorową :)

I zamówiłam tez kalendarze na dzień babci i dziadka :) Paulinka wybrała wzór :
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #281631 przez sylka
Kozłowska ślicznie razem wyglądacie :)

Agi ładne masz córeczki a Paulinka jaka roześmiana :kiss:

My mamy takie kalendarze

Załączniki:

13 lata 4 miesiąc temu #281635 przez Kozłowska
Witajcie

Agi kalendarz super :lol: Zresztą córy twoje to takie są śliczne że nie mogło by być inaczej :lol:

Dzięki za miłe słowa mam nadzieję że jestem dobrą żonką :blink: choć takie sytuacje mnie troszkę przytłaczają :dry:

Poczekam na sylke i bombla bo szczerze powiem że nie mogę znalaźć nic na naszym forum znalazłam wątki ale przeniesione do archiwum a nie będę teraz czytała 300ztr. :blink: Chyba Kubuś sylki przechodził 3 dniówkę może pomoże :blink:
Ale oczywiście matka panikara zadzwoniła z samego rana do pediatry i wypytała powiedziała że na stówę przeszedł 3 dniówkę więc mamy za sobą :silly: Wysypka może się utrzymać ponoć do 4 dni :huh: Choć dziś jak by była mniejsza tzn znikała :blink:
Zapomniałam się tylko zapytać czy mogę normalnie z małym spacerować i czy ma czymś smarować tą wysypkę ale zadzwonię jeszcze po 16 jak będzie po szczepieniach i się dopytam :silly:

No i mój smrodek zupełnie inny :silly: Rano wstał zadowolony :blink: Pobudka na mleczko o 6 i pobudka już na zabawę przed 9 :lol: Ojj nie powinnam tego pisać żeby agi nie denerwować. Biedna jesteś kochana ściskam cię kochana bo ja po tych 3 dniach ciągłego wstawania byłam wczoraj tak padnięta że jak przyszłam po pracy to myślałam że usnę na stojąco choć za bardzo mnie stopy bolały :dry: A ty masz tak cały czas.. Ojj gdyby to nie była taka odległość to z chęcią wzięła bym młodą na dzień z moim adhadowcem może by ją wymęczył i zaraził nutą do spania :kiss:
Amelko kochana dołączam się do Apelu :kiss: :kiss:

A no i rano o 6 butla cała zjedzona z apetytem :kiss: więc może zostaniemy przy Hiipie.

U nas sypie cały czas oo właśnie przestało :( ale już ładnie napadało choć mało jeszcze tego śnieżku :huh: Mogło by padać dziś cały dzień i całą noc jutro bym w końcu na saneczki poszła :lol:

Dobra zajrzę później lub po pracy wieczorkiem buziaczki kochane udanego dzionka bez "marudzenia" samych uśmiechów :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka