- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Samo szczęście:)
AGUSIACZKU STO LAT WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

Paulinka wygląda cudnie, a sanki są superowe

A jakie tu czytam pomysły na szelki do sanek. Nie ma co pomysłowe z Was babki

Wczoraj nie zajrzałam bo czasu brakło..Pojechaliśmy pogadać o chrzcinach a księdza nie ma bo po kolędzie chodzi... Więc pojechaliśmy do sklepu mężu kupił sobie na imieninki jutrzejsze prezent

A że byliśmy blisko tej mojej znajomej co leżałyśmy razem w szpitalu to zadzwoniłam że wpadamy na kawę a ona że jest jedzie do nas

Co do mleczka to ja jak zmieniam mleczko zawsze mieszam..najperw 6 starego 1 łyżeczkę nowego i tak co dziennie zwiększam dawkę nowego mleka. Co do kupki to u nas jest rzadsza niż była ale jest ładnego koloru po bebiku zrobił mi dwa razy takie 3 bobki jak królik i tak się przy nich namęczył ale to może nie była wina mleka tylko szpinaku...teraz tak pomyślałam choć bebiko w ogóle nie wchodzi w grę. W każdym bądź razie Hiip zaakceptowany kupka już się unormowała jest jedna tak jak była co rano tylko że ładniejsza

Kochane zmykam się szykować do pracy zajrzę jak wrócę. Ależ mi się nie chce

Buziaczki miłego dzionka

Agi kochana buziaki dla ciebie nie ma co jak będę miała urlop wpadamy z innymi dziewczynami wymęczyć i porozmawiać z twoją kochaną diablicą

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Może jej nie podpasowało mleko a jadła coś nowego prócz mleka?
nic nowego nie jadła

Dziewczyny muszę się Wam pochwalić, że moja prośba została potraktowana poważnie i zrealizowana

Spotkanie 5
szkola-rodzenia-sosnowiec.pl/?a=program
A to dzisiejszy spacerek, niestety tylko po podwórku po jak na złość ludziska poodśnieżali chodniki i na dodatek jest odwilż

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kozłowska z tymi saneczkami to jeszcze zdążycie poszaleć

Fajnie, że znajoma Was odwiedziła i dzieciaczki mogły się ze sobą pobawić

Kochana oczywiście dziękuję za życzenia i ślę buziaka :*
Też spróbuję teraz pomieszać te mleka i może w tak sposób lepiej przyswoi, może faktycznie zbyt gwałtownie je jej wprowadziłam. Z Bebilonu na Bebiko przeszłam od razu ale to w końcu jedna firma więc może nie miało to takiego znaczenia.
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

U nas wyszła dolna 2

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Ale Pualinka uśmiechnięta na spacerku w sankach

I super , ze dzięki Twojej interwencji rozszerzyli program zajęć w szkole rodzenia

Kozłowska pewnie zapraszam jak będziesz miała urlop

Najlepsze życzonka dla Męża z okazji imienin

Fajnie , ze wpadła w odwiedzinki koleżanka

Moja gwiazdeczka zasnęła na spacerku , więc wróciłam do domku . Teraz musze szybko obiad zrobić i dokończyć opróżnianie szafy . Dzisiaj Mężulek będzie skręcał nową , ogromną

Ach Kochane i tak mi nie daje spokoju to , ze Ama nie gaworzy , ze zaglądłam do Dr google i tylko sie zdołowałam bardziej . Wszędzie pisze , ze niemowlęta w 7 m-cu powinny już gugać i co może oznaczać brak gaworzenia

EDITT
Sylka gratulacje dla Kubusia

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

agi już sama nie wiem co z tym mlekiem zrobić, wiadomo, że chciało by się podawać jak najlepsze i nigdy nie ma się pewności, że dane objawy są akurat prze mleko czy z miliona innych powodów. Zobaczę jak się będzie czuła przy stopniowym wprowadzaniu. Teraz jakby się odblokowała bo zrobiła taaaaaaaką kupę, że myślałam iż sobie z nią już nie poradzę

agi Kochana nie wiem co Ci odpowiedzieć w sprawie tego gaworzenia, ale internetem się nie sugeruj. Jeśli Cię to martwi to faktycznie wybierz się do Waszego pediatry i zapytaj, ale z pewnością nic niepokojącego się nie dzieje.
Współczuję bałaganu a zwłaszcza jego uprzątnięcia ale nowa szafa to fajna sprawa, z resztą jak każda nowa rzecz

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jak Wam minął dzień dziewczynki?
agi poukładane masz już w nowej szafie?

A nas dziś odwiedzili moi dziadkowie z okazji moich wczorajszych urodzin i posiedzieliśmy sobie przy kawce, potem babcia uczestniczyła w kąpieli małej i ogólnie było miło jak zawsze

Mała już po kąpieli i dostała dziś na kolacje samo bebiko z kaszką i zasnęła bez marudzenia no i nie było już takiego darcia jak wczoraj. Kurcze chyba będę musiała odpuścić z tym Hippem

Kozłowska jak możesz napisz mi co jada w ciągu dnia Mateuszek no i dziewczyny ze starszymi dziećmi także co jadały już Wasze maluszki na tym etapie.
Miłęgo wieczorku

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Parówkę podałam dopiero jakiś czas temu.
Agusiak jak chcesz prebiotyk to podawaj bo bebika lacadofil lub dicoflor a omega 3 to kuk omegamed dla dzieci
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

a z tym jedzeniem to u nas ciężko bo oprócz papkowatych to Paulina nic nie zje. Nie je ciasteczek, chlebka itp, itd

Ale będę jej próbowała podawać to o czym piszesz, może się w końcu przekona

To jeszcze jedno pytanko

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
omegamed 30 szt. za 35 chyba zł 1 kapsułka dziennie.
lacadofil chyba tańszy niż dicoflor i wiecej go chyba w opakowaniu. Nie pamiętam dokładnie ile bo podawałam jak Kubuś była malutki.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

to jak tak podliczę te omegi i probiotyki to okaże się, że bardziej opłaci się do Bebilonu wrócić

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jaś,nasz największy skarb!!
Agusiaczku Jaś je w zasadzie wszystko.Każdą rzecz jaką nakładam/robię sobie - Jasiu również wcinaA Wy dajecie już dzieciaczkom np jakieś paróweczki, serki i inne nazwijmy to "normalne" potrawy?

Nic mu nie jest i nigdy nie było

Agusiak napisał:
Dzisiaj rozmawiałyśmy o tym na marcówkachTo jeszcze jedno pytanko
Czy po kąpieli smarujecie czymś nadal dzieciaczki? Chodzi mi o smarowanie całego ciała, tych wszystkich fałdek itp, itd?

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
jedynie co to nie jadł tatara, golona i owoców morza
![]()
uwielbiam tatara

Dzięki Bombelku za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi

Kochane czyli jak dajecie dzieciom dorosłe zupy to normalnie przyprawione jak dla Was? Sól itp?
- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Samo szczęście:)

Co do posiłków :
rano o 6 młody dostaje mleczko 210
10/11 kaszka (na mleku)lub jakieś gotowe śniadanko jakiś słoiczek tak zwany "na dzień dobry"
14/15 obiadek
17/18 deserek(jakis pożywniejszy z jogurtem, kaszką, albo często kupuje z hiipa takie gotowe deserki np. mus owocowy z twarożkiem itp )
20 na dobranoc mleczko 210 nie zagęszczam kaszką
A tak w między czasie : flipsy, ciasteczka, biszkopty, banan, jabłko, gruszka, marchewka surowa....... Dawałam kisiel, chlebek, jajko to wiadomo, parówkę na spróbowanie też już dostał, kawałek serka wszystkiego po troszku.Często do serków waniljowych czy jakiś innych wkruszam mu ciasteczka albo biszkopta. Młody mój pije soczki takie gęstsze (150ml dziennie rozcieńczanych ale nie jakoś bardzo żeby nadal zachowało konsystencję gęstszą) ale wiadomo że już muszę uważać na zębole. Prócz tego herbatki i woda sama ale to rzadko. Ale staram się dużo picia podawać bo wiem że jak młody sie tak wylata to potrzebuje dużo picia. Zresztą jak tylko mu się już chce to woła

A któraś mówiła że jej maleństwo tak jak by przechodziło mutację mój matek tak miał przez 2 tygodnie tak podrażnił sobie gardło podawałam fenistil krople polecam pomogło. Ale chyba na receptę jest.
Po kąpieli ja smarowałam młodego krem nieva ale teraz kupiłam Emulsję emolium do ciała. Mój szkrab ma takie wałki że jednak robi mu się czerwone w tych miejscach i wolę natłuścić. Pupę też smaruję różnie linomagiem, sudokremem ale u nas historia jest taka że młody jest uczulony na chusteczki nawilżane i za każdym razem myjemy tyłek

Adi co do gaworzenia Amelci kochana ja z racji że młody zachłysną się tymi wodami i leżał w inkubatorze byłam jak skończył miesiąc u lekarza i mówiła że jak bym miała jakieś wątpliwości to żebym przyszła jak młody skończy 8 miesięcy i mówiła że mogę sprawdzić czy młody dobrze słyszy biorąc telefon tak żeby nie widział ściszyć tak żeby ledwo było słychać i położyć w jakimś miejscu tak żeby młody mógł się do niego dostać ale nie widząc go tylko słysząc. Schowałam za pufę znalazł w 5 sekund a miałam z tego taki ubaw bo tak się wsłuchiwał śmiesznie. A wiesz co teraz mi się przypomniało że ta mała mojego męża chrześnica miała przez jakiś czas problem ze spaniem w ogóle chodziła taka rozdrażniona i okazało się że ma w lewym uchu jakoś tak że woskowina jej się zbiera.

Jasiu gratulujemy zębolka

Coś miałam jeszcze napisać ale znów zapomniałam. Najwyżej doczytam i jutro dopiszę

Spadam bo mężu na mnie krzyczy że z pracy i od razu do lapka dopadłam

Buziaczki kochane spokojnej nocki i kolorowych snów. (jak się mają śnic pierdoły to chociaż jakieś przyjemne

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Wczoraj do 21-wszej walczyłam z szafą

Sylka , Bombel a Wy dajecie juz normalne jogurty chłopakom ? Tzn te naturalne i dodajecie owoce?
Ja póki co kupuje te w słoiku dla niemowląt jogurty z owocami .
Rany Wasze chłopaki to już mają taki urozmaicony jadłospis

Sylka a jakie to kluski z musem owocowym robisz ?
Agusiaczku fajnie , ze Paulinka zasnęła bez problemu . Widocznie pasuje jej to mleczko

Co do smarowania to ja używam mleczka z nivea na całe ciałko . Kąpiemy ją też w płynie z nivea . Ale podobno jak się używa emolientów to nie trzeba już smarować po kąpieli .
Kozłowska na mnie Mężuś też czasami "krzyczy" , żebym zostawiła już tego lapka

Amelce raz się odparzyła pupka jak miała rzadkie kupki . przez 1,5 tyg z tym walczyłam różnymi sposobami i też pampersy zmieniałam non stop.Dopiero maść tormentiol pomogła i od tego czasu (tfu,tfu) wszystko dobrze .
Spróbuję tej zabawy z telefonem

A co do jedzenia to Ama za dużo nie je :
ok 10:00 deserek ( z jogurtem,twarożkiem,kaszką lub ryżem )
ok 13:00-13:30 obiad
ok 16:00 powinna być kaszka , ale jako , ze nie chce to też jakiś deserek
Oprócz tego pierś na żądanie w ciągu dnia i niestety nocy . I właśnie mojego mleczka zje najwięcej .
Czasami uda się , że zje kilka chrupek lub piętkę z bułki . I to tyle ...
A powiedzcie mi czy Waszym Maluchom pod paszkami się odparza ? Amelka ma wiecznie czerwone paszki

Miłego poranka