BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #284973 przez sylka
Agi KUba lubi psiaga głaskać i ganiać ale pies stary to woli pospać i odpocząć chwilę się pobawią i zabieram Kubuśka bo by go zaganiał na śmierć :)

Co do gaworzenia to się nie matrw. Kuba od niedawna gaworzy mówiąc mama, dada, lala, baba, aga. i reszta w sowim języku. Wcześniej coś po swojemu mówił a częsciej krzyczał eee, aaaa ejo, ajo i takie tam i pyrskał jak konik. Jak zaczął 1 dnia wieczorem to teraz buzia mu się nie zamyka i nadaje jak te kłócące się blizniaki na youtube tak fajnie intonując te opowieści i machające rekoma.. Najbardziej zapytany przez tatę co dziś robił albo jak przynosi mi jakąs zabawkę to zaczyna kazanie :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #285099 przez agi-p
Bombelku
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Agusiaczku ja też lubię jeździć do znajomych i gościć ich u Nas :) Zawsze prowadziliśmy taki tryb życia i praktycznie to się nie zmieniło .No może troszkę , bo jednak mieszkamy już poza Bielskiem . Kiedyś to potrafiliśmy zmieniać tylko piętra z sąsiadami :) Impreza np: zaczynała się na parterze , potem przenosiliśmy się do Nas a na koniec jeszcze piętro wyżej lądowaliśmy :)
Tylko teraz jak jest Amelka to wszystkie przygotowania zajmują mi dużo więcej czasu :P

To Paulisia zrobiła Wam pobudkę ...dobrze , ze nie płakała . Oby to był jednorazowy incydent :P

Sylka filmik z bliźniakami swietny :) Puszczę Mężulkowi jak wróci z pracy ...uśmieje się .
Co do gaworzenia to wszyscy mówią , ze mam się nie przejmowac , ale ja i tak cała zdenerwowana jestem przez to . Widzisz Kubuś przynajmniej piszczał czy krzyczal . Ama jedyne co to śmieje się na głos , pierdzi na buźce lub stęka jak stara babcia jak chce zasnąć :P

Ale byłam u lekarza . Tez mi mowi , ze Ama to okaz zdrowia . Wszystkie rzeczy , które powinna robić to robi , poza gaworzeniem . Powiedział , ze jest pogodną , silną i zdrową dziewczynką . Jednak naciskałam go trochę . Dodałam po raz kolejny , ze to jej nie spanie mnie dobija i wykańcza . Powiedziałam mu , ze żadne metody nie skutkują . Dał mi skierowanie do neurologa , ale jak to określił , jedynie po to abym się uspokoiła i upewniła , że mam zdrową córcię .
Już się umówiłam na 6 luty . Bałam się ,że terminy będą bardziej odległe ,a tu miła niespodzianka . Ciesze się , ze dostałam to skierowanie , bo jak tam wyjdzie wszystko oki , to dodatkowo się upewnię że Amcia jest zdrowiutka :)
A i waży 7800g :) Mój szczypiorek ... chociaż nie wygląda na chudzielca :P wręcz przeciwnie , ale lekarz mówi , ze super waży :)

13 lata 3 miesiąc temu #285105 przez bombel779

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #285188 przez agi-p
Bombel

A ja właśnie zgrałam fotki i muszę Wam tą moją Diablicę pokazać :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A u Nas pada śnieg i to taki z deszczem ,mokry i nieprzyjemny , wiec dzisiaj chyba znowu spacer odpada jednak :(

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #285230 przez aniamaj133
Cześc Dziewczynki! A my dzień rozpoczęłyśmy od odwiedzin. Przyszła do nas moja starsza siostra,a pożniej niespodziewanie wpadła na kawe znajoma. Byłyśmy też na małym spacerku. Chciałam wywołac kilka zdjęc, które jutroi zostawimy babciom. One tak zawsze sie z nich ciesza. Poza tym troche powklejam do albumu. Bo Zuzia narazie swoje 7-mc życia ma na płycie CD :dry:
Agi-p! Czy mała pije mleczko modyfikowane?
My pare razy próbowaliśmy, ale bezskutecznie. Raz jedyny wypiła wieczorem 200ml :ohmy: I nie wiem dlaczego poźniej (nastepnego dnia) nie zrobiła już ani łyka, a teraz na sam widok butelki robi się sztywna. Więc nic tylko cycuś, ale trzeba będzie ją już przestawic na mm, bo ja aktywnie poszukuje pracy, wtedy malutka zostanie z babcią, a wolałabym by nie miała terapii szokowej z butelką;/
Poza tym mała gryzie, także myślę, że już najwyższa pora na butle :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #285232 przez aniamaj133
Dawne.... ale mnie sie podoba
Sylwestrowo:
I w łóżeczku:
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #285263 przez agi-p
Ale Zuza kochaniutka :) I jak pięknie już stoi :) Umiejętnościami jest dużo do przodu od Amelki.
Moja tez mm nie chce . Już próbowałam wszystkich metod i nic . Nawet moje mleko odciągałam i chciałam jej z butli podać , ale nie chce pić . W ciągu dnia robię jej herbatkę lub soczek i podaje jej butelkę , ale pobawi się nią i na tym koniec . Raz czy dwa wypiła 20-35 ml , cieszyłam się jak głupia i co ? Kolejnym razem lipa :( Wkłada co prawda ślicznie do buzi , ale ssać nie chce . Mam ten plus , ze do pracy nie wracam , ale pomimo to chciałabym ją przestawić na butlę .
A ile Zuzanna waży ?

13 lata 3 miesiąc temu #285506 przez Agusiak

aniamaj Zuzia kochaniutka i jak pięknie stoi w łóżeczku :kiss:

agi to super, że Amisia jest takim okazem zdrowia i na pewno nic jej nie dolega. Po prostu ma taki temperament i tyle. U neurologa także okaże się że jest zdrowa jak rybka i wszystko jest w jak najlepszym porządku, ale dobrze że lekarz nie bagatelizuje Twoich obaw i kieruje na badania. Amelka jak zawsze słodka i śliczna :kiss: :kiss:
Zazdraszczam Wam tego drewna w domku, ach... :lol: A uśmiech na ostatnim zdjęciu powala, świetny jest :P :lol:

My też dziś spacer odpuściłyśmy ze względu na paskudną pogodę. Śnieg z deszczem padał i jest mało przyjemnie na dworze.
A mąż dziś zjeździł chyba pól województwa, a na pewno wszystkie Biedronki w okolicy za interaktywnym pluszakiem za 20 zł i w końcu dopadło go w Katowicach bo nigdzie już nie było, ale uważam że było warto bo za tą cenę to świetna zabawka jest.

Miłego wieczorku :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu #285577 przez sylka
Dziewczynki prosimy o głosić :) www.pampers.pl/pl_PL/Plakat/posterId/1727832988

13 lata 3 miesiąc temu #285773 przez agi-p
Hej Kochane Mamusie :)
Agusiaczku fajnie , ze udało się Mężowi dopaść ta zabawkę . My byliśmy w biedronie , ale już wszystko przebrane i tylko miecze zostały :P Szkoda , bo chętnie kupiłabym Amelci edukacyjną maskotkę .
Udanych wizyt u babć i dziadków :)

Sylka głosik oddany :):):) A to tylko raz można zagłosować , czy np codziennie jeden głosik można oddać ? Chciałam stworzyć taki plakat dla Ameleczki , ale cały czas mi pisze , ze wymagany jest program , który ściągam i lipa :(
A filmik z bliźniakami robi u Nas furorę :):):)

My też wczoraj bez spacerku :( Dziś zapewne braknie czasu :( Chociaz może jak nie będzie padało to poślę Paulisię na spacer z siorą :P I znowu dosypało nam śniegu .
Zaraz zabieram się za ostatnie przygotowania . I jeszcze do sklepu muszę , bo wczoraj oczywiście połowy rzeczy , które chciałam nie było .

Kozłowska co tam u Was ?

Przyjemnej soboty :)

13 lata 3 miesiąc temu #285785 przez sylka
Dziewczynki głosować możecie codziennie do 14 lutego chyba

13 lata 3 miesiąc temu #285798 przez Kozłowska
Witajcie
Zuzia śliczna :kiss: , a to pierwsze zdjęcie jest cudowne :silly:

Sylka jak tylko będę pamiętać do codziennie oddam głosik na przystojniaka :blink:

Dziewczynki udanych odwiedzinek, mnie też się szykuje weekend odwiedzinek. Dziś idziemy do znajomych haha bardzo daleko aż na przeciwko ale zawsze to wyjście z domu :silly: a jutro chyba pojedziemy do mojej siostry, albo ona do nas przyjdzie hmm chyba wole do niej wpaść przynajmniej obiadu nie będę musiała gotować :silly:

My wczoraj też spacerek opuściliśmy po ciągle coś z nieba leciało z deszczem i w ogóle było tak nie przyjemnie :dry:

Dziewczynki wiecie co mój łobuz od wczoraj kładzie się o 21 wstaje ok 8 z kupą od razu :blink: ale nie chce jeść :cheer: Zawsze budził się ok 6 na butle i szedł dalej spać do 8-9 a teraz wstaje i od razu do zabawy zje dopiero ok 11. Wiem że Hipp jest pożywniejszy ale aż tak?????
Ojj jeszcze muszę się wygraślać z piżamy i ubrać bo trza na ryneczek podskoczyć po warzywka i jakieś zakupy a tak mi się nie chce :dry: Jakiś obiadek wymyślić :blink: hmmm znów dziś dam jakiś popis kucharzenia :silly:

Zajrzę później idę się szykować buziaczki zajrzę później. Udanego dzionka :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu #285963 przez agi-p
Agusiaczku nie wiem czy imieninki obchodzisz dzisiaj ...ale w razie gdyby tak było , to wszystkiego najlepszego Kochana w dniu Naszego święta :) :) :)

Sylka dzisiejszy głosik na Kubunia oddany :)

Kozłowska w takim razie udanych odwiedzin u znajomych . Nie ważne , ze blisko , to nawet lepiej bo mniej problemów :P I jak masz wybór to wproś się do siorki :P Ja też zawsze się ciesze jak gotowac nie musze :P
Ale fajnie , ze Matek tak smacznie śpi i faktycznie wychodzi na to , ze Hipp taki treściwy !!! Oby moja też już zaakceptowała inne mleczko .

Ja już sie odrobiłam i zaraz goście będą :P Amelinka śpi na polku smacznie :) Paulinka ją na spacerek zabrała i usnęła w 5 min :)

Udanego popołudnia :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #286157 przez Agusiak
dobry wieczór dziewczynki :)

agi Kochana wszystkiego najlepszego z okazji imienin!!! Spełnienia wszystkich marzeń i zdrówka dla Ciebie i całej rodzinki :kiss: :kiss:

Ja dziś nie obchodzę imienin, ale mimo to dziękuję za życzenia, to zawsze cieszy i jest mile widziane :lol: Ja świętuję w kwietniu :P

Udanych i miłych odwiedzin kuzynostwa :)

Kozłowska to świetnie, że Mateuszek tak pięknie teraz śpi i później się budzi po mleczku :) Bardzo fajnie, że mleczko mu służy i oby dalej miało na niego tak dobry wpływ :)

A my dziś byliśmy u moich dziadków, a wieczorkiem świętowaliśmy z rodzicami, jutro do teściów a w tygodniu jeszcze mój dziadziuś i dziadkowie T :)
Jeszcze w tygodniu musimy wybrać się także na cmentarze do mojej kochanej babuni i do dziadziusia mojego T.

Moi rodzice byli przeszczęśliwi bo to ich pierwsze święto w roli dziadków, dostali od Paulinki symboliczne prezenty i kartki z życzeniami i wierszykami i widziałam że się wzruszyli :)

Udanego wieczorku Kochane :)

13 lata 3 miesiąc temu #286342 przez Agusiak
dzień dobry :)

jak Wam dziewczynki mija weekend?

My powoli szykujemy się na obiad do teściów.
Dzisiejsza noc była dziwna :P Mała ładnie zasnęła ale od ok 2 w nocy zaczęła piszczeć i płakać przez sen tak mocno, że samo cisianie nic nie dało i musiałam ją bujać na rękach. Potem zasnęła ale sytuacja się powtarzała do rana a gdzieś po 6 tak się rozpłakała, że nie dała się odłożyć do łóżeczka i wylądowała ostatecznie ze mną w łóżku. Ciekawe co jej tak przeszkadzało spać.

Miłej Niedzieli :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka