- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

Kozłowska czyli wychodzi na to, że właśnie to mleczko w godzinach 16-17 muszę zastąpić jakimś deserkiem, bo u nas o tej godzinie jest mleko, po kąpieli też mleko i spanko.
Ale fajnie, że Mateuszek już tak dużo urozmaiconych rzeczy jej. Pauliny nie interesują ciastka, biszkopty, ani owoce w kawałkach. Weźmie je pomemla a ja potem zbieram to z krzesełka lub podłogi.
To ja pisałam o tej zmianie głosu, mam nadzieję, że nie będzie przez to żadnego podrażnienia ale na pewno ma zmieniony, taki mocniejszy, nie ochrypnięty.
agi no to zeszło trochę czasu z tą szafą, ale to tak zawsze jest przy nowym meblach, szczególnie samo składanie mebla w całość jest czasochłonne.
U nas paszki nie są czerwone, ale jak Paulina była maleńka to szwagierka nam poradziła żeby szyjkę, paszki, pod kolankami i wszystkie fałdki i zagięcia smarować alantanem plus i u nas sprawdził się doskonałe, nie było żadnych odparzeń czy zaczerwienień a to lato przecież było. Teraz już nie smaruję alantanem tylko Niveą ale jak skończę to opakowanie to chyb już zaprzestanę, zwłaszcza że kąpię w Emolium.
A nam nocka minęła spokojnie, Paulina zasnęła trochę po 20 a obudziła się po 7 i o 8 mleczko. Spała spokojnie

Miłego dnia Kochane

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Podaję Kubie zwykłe naturalne jogurty a do nich owoce lub mus owocowy czy sok domowej roboty.To samo daję do serka wiejskiego.Sylka , Bombel a Wy dajecie juz normalne jogurty chłopakom ? Tzn te naturalne i dodajecie owoce?
Ja póki co kupuje te w słoiku dla niemowląt jogurty z owocami .
Rany Wasze chłopaki to już mają taki urozmaicony jadłospisSuper , ze mają taki apetyt
Sylka a jakie to kluski z musem owocowym robisz ?
Kluski robię takie lane ciasto: 1 zółtko i mąka i lejesz łyżeczką na wodę.
lub kluszki kłądzione z serka danio. 1 danio waniliowe 150g 3 łyżki mąki przennej, 1 żółtko. Ciasto nabieram na małą łyżeczkę i zanużam w wrzątku aż powoli zleci z łyżeczki. Gotuję od wypłynięcia z 3 min. Wychodza bardzo delikatne. Podaję z sokiem malinowym lub musem owocowym.
Kuba lubi także jajecznice ze szczypiorkiem. W sumie je to co my. Obiady też mu doprawiam tylko mniej ni z nam, tak tyci by tylko smak był bo jałowego nie trąci. Jada to co my a robię mu coś oddzielnie jak mamy na odiad coś typowo nie dzieciowego dla niego.
Kubie nic się nie odpaża, ale on nie jest pulchniutki i fałdek nie ma. Ciałako ma raczej zbite. Taki szczupak z niego

Agusiak super że Paulinka ładnie spała. U nas niespokojne nocki były jak szły górne 1 jak wyszły to ręką odjął a tak pobudki co 40-60 min. Kuba padł wczoraj o 19.30 wstał o 5 na cyca i poźniej ok 6.30 na MM i spał do 8.
Może u Paulinki to na ząbki i stąd te nocki.
FAjnie że szafa już złożona

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dziewczynki nie ma co, wracamy do Bebilonu.
Postaram się żeby jadła już więcej innych potraw, treściwszych i zobaczymy jak jej będą podchodzić

Hippa właśnie wysypałam żeby mnie już nie kusiło z żadnym mieszaniem

Sylka Kochana u nas zęboli to ani widu ani słychu i żadne znaki na niebie i ziemi nie wskazują by miały się szybko pojawić

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
edit.
a mleczko zmien jak jej niepodpasowalo. Szkoda abz sie meczyla.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mleczko zmieniłam. Szkoda mi tego Hippa bo jak się zagłębiłam w temat to bardzo fajna jest formuła tego mleka, ma świetne składniki, konsystencję i cenę. No ale córa wybrała i nic nie poradzę

EDIT:
Zapomniałam Wam napisać, że wczoraj Paulinka zrobiła pierwsze kroczki

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

GRATKI

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
hehe Paulinka idzie podobnie jak Kuba
Też wstał w 8 mies. a chodził po 1,5 tyg od tego
GRATKI
dziękujemy

Szkoda tylko, że Paulinie zęby nie wychodzą równo z Kubusiem

My właśnie wróciłyśmy ze spacerku, byłyśmy dokupić kartki Babciom i Dziadkom z okazji ich Dnia. Paulinka jeszcze śpi na dworze a jak się obudzi to akurat obiadek będzie

Pogoda wstrętna

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Agusiaczku wielkie brawa dl Paulineczki

I dobrze zrobiłaś , ze pozbyłaś sie Hippa . Paulince ewidentnie smakuje Bebiko i niech sobie je zjada smacznie

Ale Wam fajnie , ze mogłyście wybrać się na spacer .
U Nas dziś deszczowo

Sylka a psiak nie był zazdrosny o Kubę ? Sierści nie masz po domu ? My planujemy zakup pieska na wiosnę , bo Paulinka bardzo chce . Tylko co do rasy nie możemy się dogadać . Mąż chce małego psiaka a ja dużego

Segregowałam dziś ciuszki Amelki , zeby pochować je do szafy i aż mnie rozczuliły te z pierwszego m-ca

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Az mi dziwnie jak oglądam te fotki

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

agi trudno mi było sobie Ciebie wyobrazić w blond włoskach ale teraz widzę, że również w takim kolorze ślicznie wyglądasz

A my dziś popołudniu także wybraliśmy na spacerek, ale zaczął padać deszcz a że byliśmy w połowie drogi więc zmokliśmy okrutnie, tzn. ja i T bo Paulinka miała folię na wózku i smacznie spała

Miłego wieczorku

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Zazdrosny nie był, jak Kuba się urodził P. przyniósł do domu pieluszke tetrową z zapachem małego by się pies oswoił. Jak wróciłam do domu to obwąchał małego a na byle zakwilenie Kuby biegł do pokoiku i czatował pod łóżeczkiem JAk miałam porblemy z karmirnirm i Kubuś płakał to Kacper znosił swoją karmę i klad przy łóżeczku. Komedia była

Slicznie Ci w blondzie i bardzo młodziutko wyglądasz

- aniamaj133
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Ależ długo tutaj nie zaglądałam. Pryzmat życia codzinnego, co raz to więcej obowiązków i maluszek potrzebujący ciągłej uwagi...
Ach, ale cieszę się, że Wy Mamusie przetrwałyście!
Co u Was?
Zaraz poczytam sobie parę ostatnich stron by byc w temacie i pewnie jeszcze dopiszę coś do swojej wypowiedzi.
U nas wysztko w porządku.
Zuzia rośnie jak na drożdzach, od dwóch miesięcy raczkuje także oczy mam teraz wszędzie. W mieszkaniu musielśmy zlikwidowac mój ukochany stolik na kawę, bo mała wszystko z niego ściągała. Obecnie trenuje utrzymanie równowagi i wspina się po czym tylko może.
Ze spaniem u nas nie najlepiej, budzi się w nocy po 3 godzinkach od zaśniecia i ląduje ze mną w łóżku. Niestety nie mam tyle mobilizacji by ją nakarmic i odstawic do łóżeczka.
No to narazie na tyle z ważniejszych informacji.
Do sułyszenia:)
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

No wreszcie

Fajnie, że się odezwałaś i że wszystko u Was dobrze

Jak już sobie poczytasz to napisz coś więcej co u Was i odzywaj się częściej Kochana.
Buziaki dla Zuzi

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Bardzo dziękuje za miłe słowa

AnaiMaj !!!!! No nareszcie jesteś . My tu sie już o Was martwiłyśmy . Ale dobrze , że wszystko u Was w porządeczku. Zuza widze już 2 ząbki ma

Agusiaczku oby z tego przemoknięcia żadnego przeziębienia nie było . Ja dzisiaj nawet jak będzie padało , to zakładam folię , mimo że jej nie cierpię i ide z Amą na spacer .
Sylka ale boski ten Wasz psiaczek

Ja dzisiaj ide z Amelką do pediatry po skierowanie na posiew i zapytać co z tym jej gaworzeniem , bo się zadręczam.
Wczoraj wieczorem po 20-stej dała taki popis płaczu i złości , ze szok . Ale Męzuś siedział przy niej i nie pozwolił mi jej zabrać

Dzisiaj jak Mężulek wróci z pracy to jedziemy na zakupy . Jutro mamy tych gości , więc muszę dziś ogarnąć domek i jutro od rana przygotowania sałatek i innych

I jeszcze na poniedziałek zapowiedzieli się kolejni znajomi , przyjechali na parę dni z Irlandii i chcą wpaść .
Ostatnimi czasy to tylko przygotowuję coś , sprzątam i gości przyjmuję

Udanego dzionka

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

agi napisz co powiedział pediatra na to gaworzenie, i w ogóle daj znać jak po wizycie.
Biedna ta Amelka i Wy przy niej

Ja też nie cierpię folii na wózek dlatego wczoraj już nieźle zmókł zanim ją wreszcie założyłam

Faktycznie masz ostatnio wiele odwiedzin, ale to bardzo dobrze, bo domek przynajmniej wysprzątany na bieżąco

W takim razie udanych i wesołych wszystkich spotkań życzę

Nas także czeka wizytowy weekend, jutro jedziemy do wujka na urodziny a potem będziemy jeździć po wszystkich naszych i Paulinki Kochanych Babciach i Dziadkach z życzeniami i prezentami

A u nas wczoraj mała ładnie zasnęła ale obudziła się ok 2 i do 3 się bawiła, gadała jak najęta, wzięła ją w końcu do nas do łóżka i zasnęła. Nie wiem o co jej chodziło, nie płakała, nic jej nie dałam, tylko zwyczajnie była już wyspana i chciała się pobawić, uśmiechała się na prawo i lewo i zaczepiała nas jak mogła

Miłego dnia mamusie