BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #284069 przez Agusiak
dzień dobry :)

Kozłowska czyli wychodzi na to, że właśnie to mleczko w godzinach 16-17 muszę zastąpić jakimś deserkiem, bo u nas o tej godzinie jest mleko, po kąpieli też mleko i spanko.
Ale fajnie, że Mateuszek już tak dużo urozmaiconych rzeczy jej. Pauliny nie interesują ciastka, biszkopty, ani owoce w kawałkach. Weźmie je pomemla a ja potem zbieram to z krzesełka lub podłogi.

To ja pisałam o tej zmianie głosu, mam nadzieję, że nie będzie przez to żadnego podrażnienia ale na pewno ma zmieniony, taki mocniejszy, nie ochrypnięty.

agi no to zeszło trochę czasu z tą szafą, ale to tak zawsze jest przy nowym meblach, szczególnie samo składanie mebla w całość jest czasochłonne.
U nas paszki nie są czerwone, ale jak Paulina była maleńka to szwagierka nam poradziła żeby szyjkę, paszki, pod kolankami i wszystkie fałdki i zagięcia smarować alantanem plus i u nas sprawdził się doskonałe, nie było żadnych odparzeń czy zaczerwienień a to lato przecież było. Teraz już nie smaruję alantanem tylko Niveą ale jak skończę to opakowanie to chyb już zaprzestanę, zwłaszcza że kąpię w Emolium.

A nam nocka minęła spokojnie, Paulina zasnęła trochę po 20 a obudziła się po 7 i o 8 mleczko. Spała spokojnie :)

Miłego dnia Kochane :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #284099 przez sylka
agi-p napisał:

Sylka , Bombel a Wy dajecie juz normalne jogurty chłopakom ? Tzn te naturalne i dodajecie owoce?
Ja póki co kupuje te w słoiku dla niemowląt jogurty z owocami .
Rany Wasze chłopaki to już mają taki urozmaicony jadłospis :) Super , ze mają taki apetyt :)
Sylka a jakie to kluski z musem owocowym robisz ?

Podaję Kubie zwykłe naturalne jogurty a do nich owoce lub mus owocowy czy sok domowej roboty.To samo daję do serka wiejskiego.

Kluski robię takie lane ciasto: 1 zółtko i mąka i lejesz łyżeczką na wodę.
lub kluszki kłądzione z serka danio. 1 danio waniliowe 150g 3 łyżki mąki przennej, 1 żółtko. Ciasto nabieram na małą łyżeczkę i zanużam w wrzątku aż powoli zleci z łyżeczki. Gotuję od wypłynięcia z 3 min. Wychodza bardzo delikatne. Podaję z sokiem malinowym lub musem owocowym.

Kuba lubi także jajecznice ze szczypiorkiem. W sumie je to co my. Obiady też mu doprawiam tylko mniej ni z nam, tak tyci by tylko smak był bo jałowego nie trąci. Jada to co my a robię mu coś oddzielnie jak mamy na odiad coś typowo nie dzieciowego dla niego.

Kubie nic się nie odpaża, ale on nie jest pulchniutki i fałdek nie ma. Ciałako ma raczej zbite. Taki szczupak z niego :P

Agusiak super że Paulinka ładnie spała. U nas niespokojne nocki były jak szły górne 1 jak wyszły to ręką odjął a tak pobudki co 40-60 min. Kuba padł wczoraj o 19.30 wstał o 5 na cyca i poźniej ok 6.30 na MM i spał do 8.
Może u Paulinki to na ząbki i stąd te nocki.

FAjnie że szafa już złożona :D

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #284114 przez Agusiak
Sylka tylko u nas jak na razie (tfu tfu tfu) nocki są dobre, całe przesypia, ale po nowym mleczku strasznie krzyczała przed snem i się napinała, wczoraj było samo bebiko i zasnęła bez awantury a dziś rano zjadła pół na pół bebiko z hippem i zaś darcie, zasnęła teraz po espumisanie :huh: :dry:

Dziewczynki nie ma co, wracamy do Bebilonu.
Postaram się żeby jadła już więcej innych potraw, treściwszych i zobaczymy jak jej będą podchodzić ;)
Hippa właśnie wysypałam żeby mnie już nie kusiło z żadnym mieszaniem :dry:

Sylka Kochana u nas zęboli to ani widu ani słychu i żadne znaki na niebie i ziemi nie wskazują by miały się szybko pojawić :silly: :dry:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #284134 przez sylka
zebolki wzjda, sorki ze bez pl znakow ale kuba przestawil i musze wzlaczyc lapka a mi sie niechce. U nas czuc 3 na gorze. Kuba pogryzl cala pilecke wzpelniona pianka. Na poczatku myslalam ze pies ja dorwal, a to moj szn ja tak zalatwil. Az slzchac jak ja gryzie

edit.

a mleczko zmien jak jej niepodpasowalo. Szkoda abz sie meczyla.

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #284184 przez Agusiak
Sylka no to piesek ma teraz w domu konkurencję :blink: Pewnie jeden na drugiego będę "zwalać" odpowiedzialność za pogryzione przedmioty w domku :silly: :blink: :lol:

Mleczko zmieniłam. Szkoda mi tego Hippa bo jak się zagłębiłam w temat to bardzo fajna jest formuła tego mleka, ma świetne składniki, konsystencję i cenę. No ale córa wybrała i nic nie poradzę :blink:

EDIT:

Zapomniałam Wam napisać, że wczoraj Paulinka zrobiła pierwsze kroczki :lol: Oczywiście przy czymś, trzymając się np pufy czy ławy ale ruszyła na własnych nóżkach :)

13 lata 3 miesiąc temu #284266 przez sylka
hehe Paulinka idzie podobnie jak Kuba :) Też wstał w 8 mies. a chodził po 1,5 tyg od tego :D

GRATKI :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu #284380 przez Agusiak
sylka napisał:

hehe Paulinka idzie podobnie jak Kuba :) Też wstał w 8 mies. a chodził po 1,5 tyg od tego :D

GRATKI :kiss:

dziękujemy :lol:
Szkoda tylko, że Paulinie zęby nie wychodzą równo z Kubusiem :blink: :silly:

My właśnie wróciłyśmy ze spacerku, byłyśmy dokupić kartki Babciom i Dziadkom z okazji ich Dnia. Paulinka jeszcze śpi na dworze a jak się obudzi to akurat obiadek będzie :)
Pogoda wstrętna :angry: Odwilż, chlapa i jeszcze deszcz pokrapywał :X

13 lata 3 miesiąc temu #284393 przez sylka
jeszcze Kubę przegoni z ząbkami :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #284621 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Agusiaczku wielkie brawa dl Paulineczki :) To jeszcze chwila i zacznie sama chodzić :) Proszę jaka szybka dziewczynka :)
I dobrze zrobiłaś , ze pozbyłaś sie Hippa . Paulince ewidentnie smakuje Bebiko i niech sobie je zjada smacznie :)
Ale Wam fajnie , ze mogłyście wybrać się na spacer .
U Nas dziś deszczowo :( Tylko szybko do sklepu pojechałam , a tak to kisimy się w domu :( Amelka biedna zawsze śpi na polu 2 godz , a dziś nie mogła , to w domku pospała 25 min ! Ale wytrzymała pięknie do kąpieli i teraz juz śpiocha :)

Sylka a psiak nie był zazdrosny o Kubę ? Sierści nie masz po domu ? My planujemy zakup pieska na wiosnę , bo Paulinka bardzo chce . Tylko co do rasy nie możemy się dogadać . Mąż chce małego psiaka a ja dużego :P

Segregowałam dziś ciuszki Amelki , zeby pochować je do szafy i aż mnie rozczuliły te z pierwszego m-ca :) Cudeńka małe . Amelka oczywiście wytrwale mi pomagała :) Ja składałam , a ona rozwalała :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Az mi dziwnie jak oglądam te fotki :P Paulinka to się smieje , ze jak inna mama wyglądam :P
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #284677 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi trudno mi było sobie Ciebie wyobrazić w blond włoskach ale teraz widzę, że również w takim kolorze ślicznie wyglądasz :) Z resztą nie na darmo jest przysłowie, że ładnemu we wszystkim ładnie :lol: A na zdjęciu z Paulinką to jak siostry :)

A my dziś popołudniu także wybraliśmy na spacerek, ale zaczął padać deszcz a że byliśmy w połowie drogi więc zmokliśmy okrutnie, tzn. ja i T bo Paulinka miała folię na wózku i smacznie spała :)

Miłego wieczorku :)

13 lata 3 miesiąc temu #284701 przez sylka
Agi mamy małego psiaka Pinczera miniaturowego :) ma już 10 lat i śpi praktycznie cały czas. Aby Kuba mu nie przeszkadzał zostsł przeniesiony ze swoim łóżem do kuchni w wolny róg :P
Zazdrosny nie był, jak Kuba się urodził P. przyniósł do domu pieluszke tetrową z zapachem małego by się pies oswoił. Jak wróciłam do domu to obwąchał małego a na byle zakwilenie Kuby biegł do pokoiku i czatował pod łóżeczkiem JAk miałam porblemy z karmirnirm i Kubuś płakał to Kacper znosił swoją karmę i klad przy łóżeczku. Komedia była :) My niekiedy ni słyszeliśmy że Kuba wstał to pies już przed nami biegł do pokoiku a my za nim.

Slicznie Ci w blondzie i bardzo młodziutko wyglądasz :D

13 lata 3 miesiąc temu #284763 przez aniamaj133
Witajcie!
Ależ długo tutaj nie zaglądałam. Pryzmat życia codzinnego, co raz to więcej obowiązków i maluszek potrzebujący ciągłej uwagi...
Ach, ale cieszę się, że Wy Mamusie przetrwałyście!
Co u Was?
Zaraz poczytam sobie parę ostatnich stron by byc w temacie i pewnie jeszcze dopiszę coś do swojej wypowiedzi.
U nas wysztko w porządku.
Zuzia rośnie jak na drożdzach, od dwóch miesięcy raczkuje także oczy mam teraz wszędzie. W mieszkaniu musielśmy zlikwidowac mój ukochany stolik na kawę, bo mała wszystko z niego ściągała. Obecnie trenuje utrzymanie równowagi i wspina się po czym tylko może.
Ze spaniem u nas nie najlepiej, budzi się w nocy po 3 godzinkach od zaśniecia i ląduje ze mną w łóżku. Niestety nie mam tyle mobilizacji by ją nakarmic i odstawic do łóżeczka.
No to narazie na tyle z ważniejszych informacji.
Do sułyszenia:)

13 lata 3 miesiąc temu #284827 przez Agusiak
aniamaj :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :lol: :lol:

No wreszcie :blink:
Fajnie, że się odezwałaś i że wszystko u Was dobrze :)
Jak już sobie poczytasz to napisz coś więcej co u Was i odzywaj się częściej Kochana.
Buziaki dla Zuzi :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #284934 przez agi-p
Dzień dobry Kochane :)
Bardzo dziękuje za miłe słowa :) Ale Agusiaczku już nie przesadzaj :) Czasami chciałabym wrócić do blondu :P Ale farbując włosy na ciemny kolorek zamykałam pewien rozdział swojego życia , i sama nie wiem czy to dobry pomysł . Na razie jeszcze się wstrzymuję .

AnaiMaj !!!!! No nareszcie jesteś . My tu sie już o Was martwiłyśmy . Ale dobrze , że wszystko u Was w porządeczku. Zuza widze już 2 ząbki ma :) I raczkuje od 2 m-cy ? Woow !!! Szybka dziewczynka . Pokaż nam ją tutaj :) Dodaj jakieś foto :)

Agusiaczku oby z tego przemoknięcia żadnego przeziębienia nie było . Ja dzisiaj nawet jak będzie padało , to zakładam folię , mimo że jej nie cierpię i ide z Amą na spacer .

Sylka ale boski ten Wasz psiaczek :) Taki opiekun i jaki dobry , nawet karmą się dzielił :) A Kuba go lubi ?

Ja dzisiaj ide z Amelką do pediatry po skierowanie na posiew i zapytać co z tym jej gaworzeniem , bo się zadręczam.
Wczoraj wieczorem po 20-stej dała taki popis płaczu i złości , ze szok . Ale Męzuś siedział przy niej i nie pozwolił mi jej zabrać :( Wiem , ze wymuszała troszkę , ale tak przeraźliwie płakała :( Próbowaliśmy dac jej mm , ale gdzie tam , anie łyka nie zrobiła . Za to w nocy tylko o 2 i 4 wstała . Ostateczna pobudka o 5:30 i teraz pierwsza drzemka :)

Dzisiaj jak Mężulek wróci z pracy to jedziemy na zakupy . Jutro mamy tych gości , więc muszę dziś ogarnąć domek i jutro od rana przygotowania sałatek i innych :P

I jeszcze na poniedziałek zapowiedzieli się kolejni znajomi , przyjechali na parę dni z Irlandii i chcą wpaść .
Ostatnimi czasy to tylko przygotowuję coś , sprzątam i gości przyjmuję :P

Udanego dzionka :)

13 lata 3 miesiąc temu #284939 przez Agusiak
dzień dobry wszystkim :)

agi napisz co powiedział pediatra na to gaworzenie, i w ogóle daj znać jak po wizycie.
Biedna ta Amelka i Wy przy niej :( Ale tak sobie myślę, że sokoro czasem przesypia większość nocy to raczej nie jest głodna więc musi jej chodzić o coś innego. Tylko o co i jak jej tego oduczyć??

Ja też nie cierpię folii na wózek dlatego wczoraj już nieźle zmókł zanim ją wreszcie założyłam :silly: :blush:

Faktycznie masz ostatnio wiele odwiedzin, ale to bardzo dobrze, bo domek przynajmniej wysprzątany na bieżąco :silly: i w ogóle to miło jak ktoś nas odwiedza bo w dzisiejszym zabieganiu to coraz więcej ludzi zamyka się we własnych domach i już nie mają ochoty nikogo odwiedzać. Ja zawsze bardzo chętnie się do kogoś wybiorę a także przyjmę gości u siebie :)
W takim razie udanych i wesołych wszystkich spotkań życzę :)

Nas także czeka wizytowy weekend, jutro jedziemy do wujka na urodziny a potem będziemy jeździć po wszystkich naszych i Paulinki Kochanych Babciach i Dziadkach z życzeniami i prezentami :lol: :lol:

A u nas wczoraj mała ładnie zasnęła ale obudziła się ok 2 i do 3 się bawiła, gadała jak najęta, wzięła ją w końcu do nas do łóżka i zasnęła. Nie wiem o co jej chodziło, nie płakała, nic jej nie dałam, tylko zwyczajnie była już wyspana i chciała się pobawić, uśmiechała się na prawo i lewo i zaczepiała nas jak mogła :huh: :P Dziwne :huh:

Miłego dnia mamusie :kiss: :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka