BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 3 miesiąc temu #289535 przez aniamaj133
My już od dawna wcinamy zupki gotowane na mięsku:) W Katowickich Auchan jest duży wybór Hamanków wiec mamy w czym wybierqac choc gotowy sloiczek biore gdy wychodze z Zuzia gdzies dalej i wiem ze o danej porze nie bd nas w domu, a gdy siedzimy w domku sama gotuje jakies pychoty:) Choc od paru dni Zuzia ma wyraznie mniejszy apetyt :dry:

Co do kombinezonwo to ja tez mam taki komplet ogrodniczki + kurteczka, ale bardzo nie lubie go zakladac. Zuzia sie denerwuje, duzo czasu to zajmuje i nie wygodne jest, dlatego na co dzien mamy kombinezon, ale jak przyjda mrozy chyba trzeba bedzie wrocic do prezentu od tesciowej czyli kurteczki ze spodenkami :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #289624 przez Kozłowska
Witajcie :blink:
Ojj ta noc była masakryczna wczoraj do późna oglądałam film o takiej babce co zabierała dzieci rodzicom i zmuszała je do kradzieży w sklepach i w ogóle mózg mi się zlasował strasznie jak go obejrzałam. Dramat jakiś. Gwałty, przemoc, porwanie, podpalanie itp.... wrrr. I cały czas przeżywałam tych moich patologicznych sąsiadów :angry: Choć widzę że nie tylko ja mam takich bezmyślnych sąsiadów, którzy po za własnym czubkiem nosa nie widzą nic innego :dry: Młody chyba wyczuwał że nie mogę zasnąć i budził się od 12 prawie co godzinę. Może chciał pokazać tym na górze że jak im przeszkadza jego płacz to da popis możliwości jednak z tego wszystkiego tylko ja się nie wyspałam bo spałam 2 godziny i do pracy musiałam iść :(

Coś przeoczyłam jakie deserki i obiadki muszę poczytać jak zachwalacie i kupić na spróbowanie :blink:

Co do spacerków my mamy ubieramy się tak: bodziak na długi rękaw, bluza, grube rajstopki, kombinezon, czapeczka, szalik. Lub wersja sklepowa: bodziak na ramiączka bluzka, rajstopki, spodnie i kurteczka. :blink:

A co do porwania to jakiś dramat ja nie wiem co bym zrobiła i jak bym się zachowała nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić. Zwariowałabym :dry: Widzę co się ze mną dzieje jak Matek upadnie czy płacze a co dopiero jak bym nie wiedziała gdzie jest i co się z nim dzieje Dramat psychiatryk by mnie czekał. A nie oglądałam wiadomości naprawdę matka jakaś podejrzana muszę zaraz w necie poszukać jakiejś powtórki.

No i buziaki dla Paulinki małej spacerowiczki :kiss: :kiss:
Ojj mój szkrab już jest nie do zatrzymania a to dopiero początek nie chce siedzieć skoczek też już nie bardzo trza będzie wystawić na sprzedaż...Teraz tylko wstaje gdzie tylko się da. A i nie mówiłam dziś mężowi bo spał ale dziś powiedział tata mam nadzieję że jutro powie mu to udam że dziś nie słyszałam niech się cieszy że pierwszy usłyszał... :silly: :silly:

Dobra zmykam bo jutro znów do pracy a zapowiada się ciężki dzień :( bo zmianę towaru mamy i ma przyjść 2000 butów :cheer: Buziaczki na dobranoc. Słodkich snów :kiss: :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #289744 przez agi-p
Dzień dobry :)
Znowu jakis error na forum :( Na posty tylko przez profil i wiadomości można wchodzić . Oj kiedy to naprawią ?

Agusiaczku gratulacje!!!Paulinka jeszcze moment i wystartuje bez niczyjej pomocy . Szybko jej to idzie :) Czyli basen jej się spodobał na dobre :) Ja pomysł z basenem podchwyciłam i zaraz na wiosnę wystawię w ogrodzie z piłeczkami :)
Te koktajle z Humanka sa w tych samych słoiczkach co deserki , tyle że pisze na nich koktajl. Ja ich nie kupiłam .

Sylka , ale fajnie że Kubusiowi nie blendujesz . Ja czasami ryżu nie miksuje i też wcina ładnie :) Pomału zacznę jej podawać większe kawałeczki .
A z zupką wraz z mięskiem to się jeszcze wstrzymam . Jeszcze z miesiąc może pogotuje osobno .

Dzisiaj mam planach szybkie zakupy , prosty obiad i leniuchowanie :P Po 13:30 spacerek i znowu leniuchowanie :P Tylko 1 pranie zrobię :P Zobaczymy ile z tego mi wyjdzie , bo pewnie znowu coś powymyślam :P

Ide szykować śniadanko , póki moje dziecko w łóżeczku leży :)
Miłego poranka :)

13 lata 3 miesiąc temu #289745 przez Agusiak
dzień dobry :)

U nas nocka też jakaś dziwna, niespokojna i w ogóle się nie wyspałam.

Dzisiaj rano mówili w radio, że matka zeznawała w obecności psychologa i jej zeznania są wiarygodne i uznane za prawdziwe.

Paulina całą noc maszerował po łóżeczku, spała w każdej pozycji, czekałam tylko kiedy na głowie stanie :huh: Ciągle siada i przechyla się do przodu dziobkiem w kołderkę, a potem jeszcze się grajdoli w tej pościeli i w konsekwencji spała na brzuszku z podkulonymi nóżkami. Już ją położyłam sama na klinie, ale na brzuszku, żeby spała jakoś normalnie, poleżała tak chwilkę i znowu swoje.

Kozłowska wiem, że sąsiedzi mogą napsuć krwi ale się aż tak nie stresuj bo sobie jeszcze zaszkodzisz i Matek też niespokojny przez to będzie.
No i udanego dnia w pracy, oby nie było tak strasznie i szybko zleciało.
A opłaca Ci się chociaż w miarę finansowo ta robota? Oczywiście nie pytam o kwotę ale o to czy Tu jesteś w miarę zadowolona z wynagrodzenia? Podziwiam Cię :kiss:

Gratulacje i buziaki dla Mateuszka za pierwsze TATA :) :lol:
Moja Paulinka to nic innego nie mówi. Jak się wkurzy to mówi mamma, mamma ale tak na okrągło tata, tata, tata, tata, no normalnie córunia tatunia jak nic będzie :blink: :P :)

Miłęgo dnia Kochane :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu #289748 przez agi-p
O ja nie widziałam tych postów od Ani i Kozłowskiej :(
Kozłwoska wielkie gratki za pierwsze "Tata" ...woow ... mój Mężuś to chyba padł by z wrażenia . Codziennie ćwiczymy słowa , ale Ama milczy :(
Współczuje nocki ...wiem coś o tym .
Ty to masz nerwy , ja takich filmów oglądać nie mogę ...zaraz mnie gęsia skórka przechodzi i krew mnie zalewa . A koszmary senne to już gwarantowane .

Agusiaczku A Paulinka w śpiworku spać nie chce ? Mała wędrowniczka . Amelka to śpi w jednej pozycji w sumie . Na pleckach z głową przechyloną na bok . Ale pewnie jak będzie już sie tak sprawnie przemieszczała jak Paulisia to też będzie wymyślała .
Ale Wam zazdroszczę , że Wasze dzieciaczki już takie rozgadane . Ja to bym chciała , zeby chociaż zwyczajnie gaworzyć zaczęła ....

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #289772 przez sylka
Kozłowska fajnie że Mati mówi tata :) U na baba i mama a tata nie moze się już doczekać kiedy go zawoła. Narazie jak ja wyjdę na chwilę a Kuba jest na rękach u taty to uderza go po barkach i woła mama mama.

Agusiak Kubuś też nieraz się wierci w łózku. Zasypia n boczku przytulony do misia, później lezy jak Amelka a niekiedy znajduję go w pozycki na żółwika- tak ją nazywam. Lezy na brzuszku nóżki podkulone pod brzuszek a główka na rączkach na wprost klina czy kołderki.

Agi i Amisia zacznie gruchać. Jak się rozgada to buzia jej się nie będzie zamykać :D

13 lata 3 miesiąc temu #289961 przez Agusiak
agi-p napisał:

Agusiaczku A Paulinka w śpiworku spać nie chce ?

nie chce właśnie spać w śpiworkach, leżą w komodzie. Nie lubi być niczym skrępowana :blink: Już w szpitalu po porodzie była z tego znana. Jak wszystkie dzieciaczki były pięknie opatulone w rożki szpitalne, to ona zawsze się jakoś z niego wykręciła, ło mamo ile z położnymi się z nią umęczyłyśmy żeby do karmienia "skrępować" jej rączki w kocyk lub pieluszkę bo wszędzie było tych jej łapek pełno :silly: ;) :lol:

13 lata 3 miesiąc temu #290277 przez Agusiak
dzisiaj na spacerze miałam wrażenie, że normalnie każdy mi do wózka zagląda i pewnie podobne odczucia mają mamy w okolicy. Nie mogę przestać myśleć o tym dzieciątku, zwłaszcza w nocy...jak sobie pomyślę to płakać mi się chce i w gardle aż mnie ściska :(

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #290292 przez bombel779
Cześć dziewuszki.

Agusiaczku
mówisz o tej porwanej dziewczynce w Sosnowcu??
Ja się poryczałam jak usłyszałam o tym info w wiadomościach :(

Edit: Agusiaku PM!

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #290307 przez agi-p
Agusiaczku ja też ciągle myślę o Madzi , słucham wszystkich informacji na jej temat . I z żalem stwierdzam , że Mała się nie odnajdzie :( Nam jest źle z tego powodu i myślimy o tym cały czas , a co dopiero biedni rodzice i rodzina :( Ja to bym zwariowała całkiem i nawet oddział zamknięty by mi nie pomógł :(

Sylka czekam z niecierpliwością , na to , żebym mogła Wam napisać , ze Amci buźka się nie zamyka :) :) :)

Agusiaczku czyli pozostaje Ci przetrwać te nocne wędrówki po łóżeczku . Ja Amelkę przykrywam samym kocykiem , na kołderce leży sobie . W śpiworek dawno jej nie wkładałam , bo zapomniałam o nim :P Ama nie protestowała jak w nim spała , więc może dzisiaj ją wsadzę w śpiworek .

Ogólnie mój dzisiejszy leń już mnie wkurza :P Do sklepu nie pojechałam , bo pada śnieg i zimno jakoś . Nic mi się nie chce . Cały dzień spędziłam na zabawie z Amcią . Tylko pranie wyprałam i powiesiłam . Dopiero teraz wzięłam się za obiad :P Dzisiaj zupka ziemniaczana i kotleciki z jajek , szynki i cebulki :P Nie byłam w sklepie , więc wyczarowałam takie cóś na szybko :P Mężuś biedny nie poje , ale co tam . Kolację zrobię treściwszą :P Mój mięsożerca musi mieć dużo mięsa i ziemniorów :P

Amelka śpi w domku , spacer dziś odpuściłam :( Ide dokończyć szamanko :)

EDITT....
Witaj Bombel :) Jak samopoczucie ? A co tam u Jasia ?

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #290451 przez Agusiak
Bombelku tak piszę o tej małej Madzi z Sosnowca :(
Cały czas o tym myślę i modlę się by się odnalazła.
Sosnowiec graniczy z Będzinem, gdzie mieszkam i strach z wózkiem na spacer wyjść :(
www.zapytajpolozna.pl/43-z-zycia-portalu...e-madzie.html#289021

A jak Ty się czujesz Kochana? Czytałam co nieco u Was na wątku.

13 lata 3 miesiąc temu #290515 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Moja Misia zasnęła dziś ekspresowo . Czy Wasze Dzieciaczki lubią się kąpać ? Amelka przez pierwsze 3 tyg życia przeraźliwie płakała w kąpieli i po niej , potem zaczęła je lubić . Teraz kąpiemy ja w brodziku i chętnie idzie się pluskać . Ale w kąpieli nie szaleje , nie pluska zbytnio , siedzi i patrzy na zabawki . Czasami jakąś weźmie do rączek . Bardziej interesują ją szampony i żele . Zazwyczaj po 5 min kąpieli robi się senna . Już próbowaliśmy kąpać ją wcześniej , potem później i w wodzie chłodniejszej ,ale zazwyczaj kończy się tak samo .

Spokojnej nocki :)

13 lata 3 miesiąc temu #290520 przez sylka
Kuba płakał tylko podczas pierwszej kąpieli w domku później nic a nic lubił i nadal lubi siedzieć w wodzie. Pluska się wstaje i siada z pluskiem do wody, bawi się zabawkami, wrzuca je :) Krzyku i śmechu przy tym co nie miara. Jak tylko zobaczy że P. idzie do łazienki i nalewa wodę do wanny to stoi przy wannie i podskakuje by go już włożyć. Na szybkiego rozbieram go i zadowolony zasiada :) Jak kąpalismy go w wanience to tylko postawiona w pokoju powodował szybki pęd i wchodzenie do niej :P musiałam uważąc by nie zrobił nam potopu w pokoiku.

13 lata 3 miesiąc temu #290536 przez bombel779
Dzięki dziewczyny, czuję się już trochę lepiej.

Agusiaku
dziękuję za PM :kiss:

Agi
, Jasiek bardzo lubi się kąpać, od samego początku :) (płakał tylko w szpitalu, ale tam wiecie jak te pisuary obchodzą się z dziećmi :dry: ). Nallewam mu do wanny wodę z pianką, wrzucam zabawki i heya :) Ja nie jestem mu do niczego potrzebna, sam się sobą zajmuje :P Ja w tym czasie albo depiluję sobie nóżki, albo robię manicura/pedicura :P albo robię pranie .. :) Aaaa czasami wskakuję do Jaśka i pluskamy się razem :D to jest dopiero fajna zabawa :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 3 miesiąc temu #290564 przez Agusiak
agi Paulinka też lubi kąpiele od samego początku. Najpierw kąpaliśmy ją w tym wiaderku Tummy Tub a potem w wanience. Wszędzie jej się podobało, wiadomo teraz lepiej bo może się pluskać i bawić zabawkami. Za to nie przepada za tą częścią po kąpieli, czyli kremowanie, czesanie włosków, ubieranie w śpiochy :silly: Przeważnie zaczyna wtedy płakać albo się wydzierać i trzeba ją zabawiać :)

Miłego wieczorku :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka