- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Agusiaczku udanej wizyty u Dziadków

Ja też słyszałam o tych mrozach i już siły nie mam . Mogłyby się już skończyć . O tym niewychodzeniu z dziećmi w taki mróz chyba wszyscy słyszeli i wzięli sobie to do serca . Ja nie widzę żadnych mam spacerujących . I jak gdzies pojawiam się z Amcią to budzę wręcz przerażenie

Kozłowska niezły Matek

Co do tej teściowej to faktycznie dziwce układy tam panowały . Ale im bardziej zagłębiam się w to wszystko , tym bardziej dochodze do wniosku , że strasznie plączą , mieszają i dziwni są. Nie wyobrażam sobie po tragicznej śmierci dziecka , dodam swojego , iść na konferencję i spokojnie odpowiadać na pytania !!!! Dzisiaj w necie słuchałam całości tej wczorajszej konferencji i tylko się wkurzyłam .
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

A jak przygotowania do Roczku, tort wybrany, wszystko zaklepane?

A Paulinka raczej na 100% ma uczulenie na jabłka

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dodam foteczki mojego łobuziaczka

Zaznajomienie się z nowym sprzętem

Nawet wygodny

łobuziaczek

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agusiak, przygotowania powoli idą do przodu

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kuba od 2 dni ma szorstkie nóżki na wysokości od kostki do kolanka. Nie wiem od czego

Ps. Jakie są inne dobre marki niż Oliatum, Emolium, Oillan i która z nich wychodzi najkorzystniej cenowo? Nie kupowałam nigdy ich bo nie było potrzeby. Będę wdzięczna za porady

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

agi w sumie nie podawałam jej jabłek na tyle sposobów, jadła najpierw takie musy domowej roboty i miała liszaj, teraz podawałam jej tylko te słoiczkowe bo podobno dużo mniej uczulają i też jest liszaj.No i soczki. Nie wiem już sama, zobaczymy. Ale z tymi obiadkami to mnie zaskoczyłaś, że tam też mogą być jabłka

Zdjęcia Amelki cudne!!

My może także w tym miesiącu zakupimy kibelek.
Sylka to super, że już wszystko dograne

Jeśli chodzi o kremy i emulsje do kąpieli to ja mam Emolium i jestem bardzo zadowolona. Kiedyś na którymś wątku czytałam, że jakaś mama miała Oliatum ale coś się nie sprawdził i kupiła Emolium i było super. Ale to pewnie tak jak z mlekami i innymi, wszystko zależy od dziecka.
A ja kaszki Nestle kupuję od samego początku i wydaje mi się, że Paulinka lubi je zdecydowanie bardziej od innych, chociaż inne też wypije z mleczkiem. Mają większe te drobinki kaszki niż inne i chyba nieco bardziej wyraziste są w smaku.
Miłego wieczorku

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do obiadków to nie wiem które są z jabluszkiem, ale na pewno do niektórych chyba z bobovity dodawany jest często sok z winogron. Mam badziejęże alergi szybko minie.
Emolium kupowałas w aptece czy moze na allegro masz jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę, który ma taniej?
Miłej nocki kochane kobietki

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Sylka ja Emolium kupuję raz w aptece raz w internecie. Jak mam więcej gotówki to zamawiam np 3-4 butelki na allegro to mi się wtedy przesyłka kalkuluje. Ja zamawiałam ostatnio u tego sprzedawcy, to też jakaś apteka, dlatego że u mnie w aptekach taką cenę mają emulsje 200 ml a tu sprzedają 400 ml. więc różnica jest znaczna
allegro.pl/emolium-emulsja-do-kapieli-40...rum-i2010856769.html
Paulina wczoraj długo nie mogła zasnąć ale może dlatego,że wyspała się w aucie jak wracaliśmy od dziadków. Łaziła po łóżku i łaziła, mąż przyszedł z pomocą ale ta jak go zobaczyły to już w ogóle się rozbawiła na całego, śmiała się i zaczepiała, myślałam, że się tam posikamy

W końcu wygoniłam T bo widać kojarzy się małej tylko z zabawą, no i po jakimś czasie zasnęła, uffff. Wstała o 5.30 ale jakoś udało mi się ją jeszcze uspać i spała do 7.00

Ja w moim domu mam już chyba absolutnie wszystkie butelki jakie są na rynku, ale problem w tym, że większość z tych firm Lovi, MAM, Dr Brown's itp mają maksymalne pojemności chyba 250-270, a moja gwiazda zjada na noc już 240-270 i mleko się już w tamtym nie mieści.

Miłego dnia Kochane

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Moja Gwiazda dzisiaj w nocy chciala mnie wykończyć

Sylka z kaszkami ja nie pomogę . Ami nie bardzo chce je jeść . Ale mam i Bobovite i Nestle i Nestle po przygotowaniu mają zdecydowanie lepsza konsystencję . Bobovita szybciej taka wodna się robiła .
Co do emolientów , to my od początku mamy płyn z Nivea i jest ok . Tylko szampon kupujemy oilatum , ale jak teraz sie skończy to spróbuję kupić johnsona .
Fajnie, ze przygotowania do ROCZKU ida pełna parą

Agusiaczku Czyli wizyta u Dziadków udana

I jaki Paulinka ma apetyt

Co do obiadków , to ja zawsze czytam skład i naprawdę w wielu występuje dodatek soku z jabłek.
Mężuś do końca tygodnia ma wolne

Oki ide robić śniadanko

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jaś,nasz największy skarb!!
Agusiaczku ja zrobiłam zaproszenia i zamierzam je wysłać pocztą. Nie chce mi się jeździć od domu do domu, niby mamy tylko 6 zaproszeń ale jednak z każdym trzeba byłoby się umówić, dograć terminy ( u nas wszyscy pracujący i to w różnych godzinach/zmianach) więc spotkać się niekoniecznie jest łatwo. Poza tym myślę że to w jakimś tam stopniu będzie fajne i urocze, jak każdy dostanie "zwykły" list i po otwarciu okaże się że to zaproszenie od Jasia (bo nie zapraszam gości w swoim imieniu na urodziny dziecka, tylko w imieniu samego solenizanta)A robiłaś zaproszenia, a jeśli tak to rozwoziłaś je osobiście czy może pocztą? Kurcze mnie nie specjalnie uśmiecha się rajd po wszystkich gościach, ale nie wiem czy wypada wysłać pocztą
sylka napisał:
Ja używam Emolium. Nam na suche placki pomaga.Ps. Jakie są inne dobre marki niż Oliatum, Emolium, Oillan i która z nich wychodzi najkorzystniej cenowo? Nie kupowałam nigdy ich bo nie było potrzeby. Będę wdzięczna za porady
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agusiak z tego co sprawdzałam to smoczek Dr. Brown's wchodzi i pasuje do każdej zwykłej prostej butelki. Jeśli masz brownsa tego prostego a nie z szerokim smoczkiem jak TT. U nas też kiedyś był okres buntu na butelkę jak miałam kryzys laktacyjny ja mało mleka a dziecko nie na butelkę

Zdj. z roczku napewno pokażę. Imprezę robimy 18 lutego

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Sylka Kubuś to wiedział kiedy sie urodzić

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja wolałabym pocztą ale zobaczymy jak przyjdzie już co do czego

agi a Ty jaką masz pojemność butli z Canpola? Bo ja kupiłam wczoraj wąską butlę bo szerokie były tylko mniejszej pojemności a ta ma 330 ml.
Sylka my mamy wszystkie butle z tych grubych i na szerokie smoczki, nawet Dr Browns'a więc żaden smoczek nie pasuje to tej butli Canpola, a niestety tego wąskiego smoczka od butli Paulinka nie ogarnia i nici wyszły z dzisiejszej próby

Jak macie dziewczynki Canpola o pojemności 330 ml ale szeroką, tak że pasują np smoczki od Lovi to proszę o linka, lub informację gdzie kupowałyście.

EDIT
Boziu dziewczyny pisałam posta i mi Paulina z wózka wypadła

Siedziała sobie w wózku przy oknie tarasowym i patrzyła jak pies na śniegu szaleje, wózek stał bokiem do okna. Piszę maila, patrzę na nią co chwile i nagle wiedzę jak stoi w wózku, opiera się rekami o szybę a wózek jej odjeżdża. Rzuciłam się w tamtą stronę, złapałam ją najpierw za gacie a potem za bodziaka aż się zatrzaski odpięły, ale lekko puknęła czułkiem

Mam nadzieję, że jej nic nie będzie.
Także kochane wypadki naprawdę się zdarzają ale nie w przypadku małej Madzi, nie wierzę w to.
www.se.pl/wydarzenia/kraj/jasnowidz-krzy...-wypadek_226557.html
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

dziewczynki w Biedronce są super, spodenki, bodziaki i bluzeczki z pszczółką mają i smerfami

www.promobaby.pl/promocja-6383.html