BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 3 miesiąc temu #307149 przez Kozłowska
Witajcie :kiss:
Kochane cioteczki dziękujemy ślicznie za życzonka :kiss:

Agi to mogą być zębolki i oby tak było. My cały czas czekamy na górną jedyneczkę która się nie chce coś przebić :silly: Super że po badaniu szybko Amci wrócił humorek. Na pewno badania wyjdą dobrze nie może być inaczej przecież.
Super Agusiak że twój T zakupił nocniczek :blink: Ja do zakupu wykorzystałam moją siostrę mam nadzieje że jeszcze będą jak będzie wracać z pracy :silly: A jak nie to w pepco są podobne za 19zł.

Weekend minął nam na wariackich papierach. Sobotę jeździliśmy w poszukiwaniu fotelika :blink: Miałam zamówić na Allegro ale ten co wybrałam gościu mi pisze że nie ma tego koloru co chcę a czerwonego nie chciałam. Więc oddał mi kasę.Mężu się wkurzył i powiedział że pojedziemy do sklepu i w sumie dobrze wyszło bo ten co mi się tak podobał wcale nie był taki fajny. Kupiliśmy taki
allegro.pl/fotelik-do-auta-9-25kg-coneco...tis-i2106623263.html Pan w sklepie powiedział że jest to jeden z najpopularniej kupowanych fotelików. W zieliśmy niebieski choć chciałam zielony. Ale mężu stwierdził że wszystko ma zielone czas na zmianę. A no i zapłaciliśmy 280zł więc taniej niż na Allegro i w razie reklamacji mamy blisko nie będziemy płacić za przesyłkę. W sklepie o tyle fajniej że mogłąm młodego powsadzać w różne foteliki i zobaczyć jak to wygląda. Młody sesje oczywiście ma zrobioną ale pokarzę wam jutro bo Aparat zostawiłam u siostry :silly: . W pepco są wyprzedaże wczoraj kupiłam młodemu 3 koszulki po 9,99 i pantofelki z helikopterem za 12zł fajne i nie zdejmuje ich z nóg :silly: A młodej chrześnicy mojego M. kupiłam takie śliczne geterki z kokardkami i bluzeczki też wszystko po 9,99zł :lol: Całą sobotę sprzątałam bo w niedziele wybywaliśmy z domku. Najpierw obiadek u mojej siostry a później weszliśmy do chrześnicy mojego męża. Ojj ta mała to diabełek ja nie wiem skąd ona ma tyle energii kurcze bite 2 godziny biegała po mieszkaniu. Młody mój chciał ją dogonić, ale po 30 minutach się zmęczył i siedział i śmiał się z niej tylko :silly:
A wczoraj mój mężu mówi do młodego Tata a on Mama no to mój mąż znów nie powiedz Tata a młody Mama i tak parę razy aż w końcu młody się zdenerwował doszedł po meblach do kolan taty popatrzył się na niego i zaczął krzyczeć Mama Mama Mama Mama po czym się odwrócił poszedł do zabawek i zajął się zabawą. Że ja ten aparat zostawiłam.... Myślałam że się posikam ze śmiechu. A i jeszcze mamy psa tequila się wabi i M. mówi wołaj tequile a młody zaczął się śmiać i zwołał "kila" hahaha
A teraz śpiocha mój łobuz mały :silly: Chciałam iść z nim na spacerek ale ciągle coś z nieba leci i nie wygląda to za śnieżek. Ale ponoć jutro ma być ładnie więc jutro sobie odbijemy :blink:

Ojj dziś znów mykam do pracy i dopiero niedziela wolna buu smutna perspektywa :silly: ale cóż. W sobotę zawiozłam zdjęcia do wywołania 260 sztuk do 9 miesiąca :cheer: :cheer: jak przyjdzie mi płacić to chyba mi kasiory zabraknie. Muszę się ogarnąć i wywołać co miesiąc. Już młodemu zaczęłam uzupełniać dane w albumie roczkowym, chce że by miał pamiątkę a nie tak jak ja 3 zdjęcia z chrztu i parę z przeczkola i koniec. Kupiłam mu albumy i będzie miał mój pierwszy rok życia, drugi, trzeci i tak aż mi sił kasy starczy..hehe A jak będę stara pomarszczona i będzie maił swoja rodzinę to dam mu w prezencie :silly:

Dobra zmykam zjem coś wypiję kawkę mężu przyjedzie dam mu buziaka i ja spadam do pracy....
Miłego dzionka kochane :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #307196 przez sylka
Kozłowaska u nas podobnie z mówieniem tata. P. do Kuby: Powiedz tata
K: mama mama
P. Powiedz tata
K: mama
P. tata
K: Nie
a po chwili Papa Papa i poszedł :P

Kuba dziś ma fazę i biega na okolo mnie i śpiewa lalala hoja hoja a wiecie jak sie tego posłucha to wychodzi coś innego... :lol: :P . To ma być chyba hura hura Przemierza wzdłuż i w szerz mieszkanie samodzielnie na 2 nożkach bez trzumania. Jak się zmęczy kuca i po chwili idzie dalej. Jak chce podbiec to wtedy chce by ktoś trzymał go za rączkę i asekurował jego bieg.

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #307331 przez Agusiak
Kozłowska ale uśmiałam się z Mateuszkowego mówienia TATA :lol:
U nas jest zupełnie na odwrót. Ja mówię do Paulinki, żeby powiedziała mama a ona ciągle tylko tata tata. Nawet jak zasypia (a usypiam ją ja)to szepcze tata, czasem jak się przebudzi też. Mama krzyczy jedynie jak jest wkurzona i jak płacze.

A fotelik macie świetny :) A będzieci już wozić Mateuszka przodem do kierunku jazdy w samochodzie? Ja jeszcze się wstrzymam z przepięciem fotela chociaż już nogi opiera na oparciu jak jeździ tyłem.

Sylka ale super, że Kubulek już tak zasuwa na nóżkach :) Teraz to dopiero będzie z niego podróżnik :)

A my wróciliśmy od chirurga, byłam po wynik tego pieprzyka co mi kiedyś wycinał i wszystko Ok :) Przy okazji odebrałam wyniki cytologii i też wszystko w porządku :laugh:

Miłego popołudnia :)

13 lata 3 miesiąc temu #307611 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Kozłowska świetny ten fotelik :) I dobrze , że pojechaliście , bo miałaś możliwość sprawdzić kilka na raz :) Czyli w weekend napięty grafik mieliście :) Ale fajnie , że siorkę odwiedziliście i u Chrześnicy Twojego Mężusia byliście :) Szkoda tylko , ze weekend szybko minął i już do pracy musiałaś wracać :(
A z dialogu Twojego Męża i Mateuszka to uśmiałam się okropnie :P:P:P Matek nie wytrzymał i w końcu "nakrzyczał" na Tatę :)

Sylka ale fajnie , ze Kubus już tak pomyka na 2 nóżkach :) I jaki z niego piosenkarz :P :)
Rany jutro już roczek będzie miał ...szok :) Jeszcze troszkę i na urodziny będzie czekał z utęsknieniem , bo teraz to jeszcze nie bardzo wie co i jak :)

Agusiaczku czyli za Wami dzionek dobrych wieści :) Same dobre wyniki :) Super :) A Paulisia to Tatusiowa córeczka :)
My czekamy na cokolwiek , obojętne czy Mama , czy Tata , ale żeby już coś powiedziała :)

I mam już wyniki morfologi , ale jutro dowiem się co i jak . Na moje oko lepsze , ale jeszcze niektóre wskaźniki odbiegają od normy .
No nic jutro zobaczymy .

Spokojnej nocki Kochane :)

13 lata 3 miesiąc temu #307661 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Kozłowska i jak tam, udało się siostrze wywalczyć kibelek dla Mateuszka? :)
My skoczyliśmy jeszcze wieczorkiem i dokupiliśmy z tego samego wzoru jeszcze nakładkę na muszlę. U nas te nocniki i nakładki wymiotło ekspresowo, w tych Lidlach w których byliśmy wieczorem tylko w jednym został jeden nocnik i jedna nakładka, którą my kupiliśmy. Można powiedzieć że rozeszły się jak świeże bułeczki :blink:

agi to w takim razie czekamy na wieści jutro jak tylko wrócicie od lekarza :)
A pytałaś wcześniej czy po obiadkach z sokiem jabłkowym coś Paulince jest, więc nie, bo te z sokiem są odstawione na bok i na razie ich nie podaję :)
Kurcze ten liszaj jeszcze nie zszedł z buźki, jest już taki jaśniutki ale jakby nieco większy ale jest. Smaruję go ale nie wiem czy nie wybrać się jednak do lekarza?

Spokojnej nocy Kochane :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu #307888 przez agi-p
Dzien dobry :)

KOCHANY KUBUSIU :
Idzie misio, idzie konik, małpka, piesek no i słonik.
Wszyscy razem z balonami z najlepszymi życzeniami.
Bo to dzień radosny wielce – masz już jeden roczek więcej!
Wszystkiego najlepszego Sto Lat!

I jeszcze dla Jasia od Bąbelka najlepsze życzonka z okazji 11 miesiąca :) W przyszłym miesiącu to Jasiu będzie świętował 1 urodzinki :) Rosną te chłopaki !

Agusiaczku woow poszliście za ciosem i już nakładkę macie :)
Ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza z tym liszajem . Niech rzuci fachowym okiem . Może coś jeszcze każe odstawić .
U Amelci nad kolankami zrobiły się takie placuszki szorstkie . Były lekko czerwone , a teraz mają praktycznie kolor skóry . Dziś zapytam o to pediatrę .

Wczoraj jak pojechaliśmy po telewizję N-kę , to spotkaliśmy znajomych . Mają 4 miesieczną Dominiczkę . Normalnie w szoku byłam jak ja zobaczyłam , bo ona taka wielka :P Waży 10 kg i wzrostem jest jak Amelka !!! Moja 8 miesięczna córcia przy ich dziecku wydawała się taka drobniutka :P

I jak tam walentynkowy dzionek się rozpoczął ? Ja miałam niespodziankę już o 4 w nocy :) I to podwójną , bo Mężuś nie bardzo przepada za tym "świętem" . A tu dostałam nawet kwiaty , których też nie kupuje zbyt często :P Trafił mi się typ mało romantyczny , ale jako że ja lubię walentynki , to dla mnie się postarał :) Milusio mi się zrobiło :)

Miłego poranka Kochane Mamusie :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #307902 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi to super, Cię mąż zaskoczył :)
Ja tego święta specjalnie nie lubię i jakoś nie obchodzimy go, ale coś tam zawsze się kupi, jakieś serduszko z czekolady czy coś w tym rodzaju :blink:

Poczekam jeszcze z tym liszajem, a jak nie będzie zmian to pójdę w przyszłym tygodniu.
Daj znać co powiedziała lekarka na wyniki badań i na te szorstkie kolanka.
No z tą nakładką to się nawet nie obejrzymy jak już będzie potrzebna :silly: a kupiliśmy też ze względu na małe dzieci, które często nas odwiedzają a rodzice muszą je trzymać nad muszlą klozetową, a tak to będą miały nakładkę i mogą spokojnie załatwiać swoje potrzeby ;) :)
Córka chrzestnego Paulinki to tylko na dorosły kibelek chce a na nocnik prawie wcale.

Sylka wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze dla Kubusia z okazji Roczku!!!!
Samych słodkich i wesołych dni
:)

A to dla Was Kochane na Walentynki :blink:

Miłego i słodkiego dnia :kiss:
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #307916 przez bombel779
Agi dziękujemy!!! :kiss: :kiss:
A ja ostatnio rzadziej bywam i przeoczyłam Wasze małe święta :( ...ale się poprawię!! ;) :D :kiss: i teraz wszystkim życzę - ZDRÓWKA!!!!! :) i dużo miłości na te Walentynki! :) :kiss:

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 3 miesiąc temu #307926 przez sylka
Dziewczyny dziękujemy bardzo serdecznie za życzenia :kiss:

Wam życzymy wszystkiego najlepszego z okazji Walentynek, dużo miłości i ciepła w gronie rodzinnym

13 lata 3 miesiąc temu #308374 przez Agusiak
Jasiulku Bombelkowy dla Ciebie oczywiście także Słonko moc całusków z okazji 11 miesiąca :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu #308378 przez agi-p
Lekarz potwierdził , ze wyniki sa dużo lepsze do poprzednich :) Hemoglobina ładnie się podniosła , tylko jeszcze musimy MCV podnieść , wiec żelazo jeszcze musi dostawać . Ale na szczęście innych wit już nie musi przyjmować :)
Waży 8200g :)
Na te szorstkie placki nad kolankami nic nie dał . Powiedział , ze to faktycznie uczulenie , coś musiałam zjeść , albo Amie jakiś składnik deserku bądź obiadku nie spasował . Ale mówi , zeby zostawić to samo sobie . Smarować normalnie balsamem po kąpieli i tyle :) Ale już to mniejsze ma , wiec się ciesze :)

Bombel dziękujemy :) Coś faktycznie mało Cię ostatnio na forum . Co u Was ? Jak Jasio ?

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #308380 przez sylka
Agi nam na szorstkie placki które KUbue oststnio wylazły nie wiadomo od czego pomógł hydro-lipidowy balsam do ciała z olian. Tuba 200ml (jest strasznie duża) kosztowała 22 zł a efekt po 3 dniach. Nóżki jak wczesniej miękkie bez szorstkich plcków. U nas w marcówkach oststnio wszystkie dzieci miały w tym samym czasie okres szorstkic plam. ! z dziewczyn była u pediatry i powiedział że to taki okres przejściowy związany z pogodą.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 3 miesiąc temu #308570 przez agi-p
Sylka ale fajnie Kubuś sobie radzi . Stawia już takie pewnie kroczki :) Solenizant Nasz :) I świetne ma włoski :)
Co do szorstkich placków , to trochę mnie uspokoiłaś jak piszesz , ze większość Maluszków też to ma . Jak nie zejdzie , to też kupie ten balsam . Zapewne wydajny jest .

W końcu mrozu puściły i mogłam Amelkę zostawić na polku , żeby sobie pospała . Ucięła sobie 2 godz smaczną drzemkę :)
Teraz juz pomału śpiąca się robi , więc idziemy szykować kąpiel :)

13 lata 3 miesiąc temu #308629 przez Agusiak
agi to dobrze, że wyniki już lepsze są, lada chwila i będą wszystkie świetne i żelazo też pójdzie w odstawkę :)
U Pauliny też czasem pojawiają się szorstkie placki i znikają, miała raz na kolankach i raz na łydce. Może ten placek na buźce to z tego samego powodu, a może po prostu od kurzu bo ciągle na podłodze przebywa.

Sylka Kubuś jak już pięknie chodzi, super! :)

Kurcze Paulinka była dziś tak padnięta, że o 18 kąpiel i teraz już śpi :ohmy: Ale nie podoba mi się to zbytnio bo pewnie przebudzi się też dużo wcześniej i będzie marudzić a ja będę chciała spać :P :blink: No ale trudno, taka była zmęczona, że nie dało jej się w żaden sposób przetrzymać.

A my z T zaraz otwieramy walentynkowe winko a potem....spać, hihihi :P :P

Miłego wieczorku :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #308734 przez agi-p
Oj Aguś jak fajnie ...winko , a po winku ..... :P :) Superaśnie :) a ja winka nie mogę :( Odbiję to sobie wszystko kiedyś :P
Paulinka widocznie chciała , żebyście szybciej świętować zaczęli i temu wcześniej chciała się kąpać :)

U Nas też Amelka szybciej poszła się kąpać , bo już zmęczona była . I wpadli znajomi na chwilę . Od koleżanki ciocia w Anglii była i zamówiłam troszkę ciuszków dla Amci . Tam są takie promocje , ze u Nas to przynajmniej raz tyle bym zapłaciła .Np za 7 szt body , firmowe i ładne kolorystycznie zapłaciłam 35 zł :)

Nic uciekam pod prysznic do Mężusia :P

Spokojnej nocki Kochane :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka