BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #293936 przez Agusiak
dzień dobry Kochane :)

Jak Wam nocka minęła?

Sylka Ty kiedyś podawałaś tu nazwę jakieś maści na takie liszaje itp, chyba jakaś Hydrocortizoni czy coś takiego. Możesz ją jeszcze raz napisać? :laugh:

A i kurcze mamy chyba pierwszy raz odparzenie :( Macie jakieś sprawdzone metody?

agi jak tam u Was? Pewnie z mężem korzystanie z tej odrobiny luzu :silly: :blink: :lol:

Kozłowska co u Was nasza mamusiu pracująca? :) Buziaki dla Was :kiss:

Miłego dnia :)

EDIT
MAMY DWUSETNĄ STRONĘ :lol: :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #293975 przez sylka
Maść to ALANATAN PLUS jest to maść nawilżająca ale i i na odparzenia. Na liszaje i problemy skórne jest też clotrimazolum ale nie wiem czy u dzieci można ją stosować

Nic nie moge poradzić bo nie mieliśmy odparzenia, jak rowek się kiedyś zaczerwienił posmarowałam sudokremem na noc i rano nic nie było.

13 lata 3 miesiąc temu #294226 przez Agusiak
dzięki Sylka akurat alantan plus mam i staram się zawsze mieć ją na stanie :)
Na razie smaruję sudokremem a na noc spróbuję tym alantan. Nie wiem na 100% czy to odparzenie bo też nigdy nie mieliśmy ale jest mocne zaczerwienienie więc smaruję :)

13 lata 3 miesiąc temu #294294 przez sylka
U nas kiedyś zaczerwieniony był odbyt to posmarowałam sudokremem i pomogło. Jak Paulinka ma czerwone pośladki to raczej odparzenie.

13 lata 3 miesiąc temu #294326 przez Agusiak
ma czerwony odbyt, ale także
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
i te zagłębienia przy udach :dry:

agi gdzie Ty być :unsure:

13 lata 3 miesiąc temu #294463 przez Kozłowska
Witajcie

Na początek AMELKO kochana buziczki dla Ciebie. Widzisz agi dziewczyny miały rację że śliczna się rozgada :kiss: :silly:
Przesyłamy buziaka dla Oliwierka z okazji pierwszego ząbka :kiss: :silly:

Wczoraj Wam pisałam jednak młody dał mi tak czadu że później wyłączyłam lapka i poszłam padnięta spać... :dry: Młody od rana był kochany marudny ale kochany. Do 18 dzień zleciał na zabawie a jako że miałam wolny to w między czasie ogarniałam chałupkę i aż dziw że tyle udało mi się zrobić. O 18 dałam młodemu jabłuszko i jakiś taki senny się zrobił. Poczekałam jak zamknie oczka i chciałam go z bujaka na łóżko przełożyć choć na 30 minut, a ten jak się uruchomił to do 20 płakał a wręcz ryczał :dry: zasnął na 20minut i znów ryk przez godzinę. Normalnie pierwszy raz mnie taka ....... nie wiem jak to nazwać po prostu miałam dość :( W końcu położyłam młodego do łóżeczka a on przekręcił się na bok i zasnął....ale z tego płaczu tak ciężko oddychał a dziś ma chrypkę tak sobie struny załatwił :dry:.

Ja młodemu tyłek przemywam i smaruje linomagiem lub sudokremem a jak ma bardzo to właśnie hydrocortisonum.
A na wałeczki kupiłam balsam emolium i smaruje młodego 2 razy dziennie.

Ojj dziś jakaś tak przygaszona jestem wczorajszym dniem. Cały czas mam w myślach ten przeraźliwy płacz mojego dziecka. Masakra jakaś. Nie to żeby nie płakał nigdy ale aż tak długo i w taki sposób to mu się pierwszy raz zdarzyło. Sprawdzałam mu ząbki i wydaje mi się że ta górna jedynka nie może mu się przebić ale już sama nie wiem...
Mam nadzieje że to jednorazowy incydent :huh:

Co do tej porwanej Madzi to powiem Wam że u mnie wszyscy o tym mówią i jak ktoś jest z wózkiem na spacerze to cały czas się ogląda jak tylko usłyszy jak ktoś za nim idzie. Paranoja normalnie. Nawet mój mąż mówił że jak jest z Matim na spacerku to się odwraca co jakiś czas...
Dobra idę strzelić jakąś kawkę może mnie obudzi :silly: Zerknę później :blink:

13 lata 3 miesiąc temu #294467 przez sylka
Agusiak jeszcze smarowałam kremem bambino bo tak jak linomag zawiera w składzie cynk i łagodzi podrażnienia i odparzenia.

13 lata 3 miesiąc temu #294898 przez Agusiak
Dobry wieczór :)

Ja tylko na chwilę bo już nie mogłam się doczekać, żeby się pochwalić ząbkiem :)
MAMY PIERWSZEGO!!!!!!! :lol: :lol:
Prawą jedyneczkę :) Na razie widać kreseczkę i czuć już ją pod palcem, ale jest :lol:

Zajrzę jeszcze później :)

Miłego wieczorku :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu #295087 przez Agusiak
nie ma nikogo.

agi mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze i jutro rano znajdę to do Ciebie pięknego, długaśnego pościka :)

Dobranoc Kochane, spokojnej nocy :)

13 lata 3 miesiąc temu #295135 przez Kozłowska
Witam
Agusiaczku całuski dla Paulinki :kiss: Pierwszy ząbek jutro popatrz uważnie bo może być jak u nas na drugi dzień wyjdzie obok :silly: hehe buziaczki jeszcze raz :woohoo:

Mateuszka górne na razie się nie przebiły ale widzę jak mu doskwierają :dry:
Dzisiejszy dzionek był dużo lepszy młody się uśmiechał bawił gadał był płacz o dziwo w kąpieli ale był już bardzo śpiący więc może dlatego :blink:
Strasznie nie pokoi mnie fakt iż mój syn tak strasznie mocno ciągnie się za siusiaka. Pytałam to ponoć chłopcy tak mają ale ja mam wrażenie jak by go swędział :cheer: Czasami aż tak się pociągnie że ma całego czerwonego :( Sylka, Bombelku czy wasze chłopaki też tak miały lub mają???Help..... :unsure:

Dobra dziewczynki zmykam spać bo rano do pracy :dry: A ma być -17 hmmm zamarznę :unsure:

Amelka na pewno dziś agi age zagadała i dlatego do nas nie zajrzała :silly:

Miłego dzionka i wypijcie za mnie ciepłą herbatkę co bym nie zamarzał :silly: Dobranoc :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu #295174 przez Agusiak
dzień dobry :)

Kozłowska to fajnie, że Mateuszek miał wczoraj już dużo lepszy humor :)
Z tym siusiaczkiem to Ci nie pomogę, ale Paulina np w kąpieli to zaś czasem mocno ciągnie się za skórę na brzuszku :P :dry: Może po prostu ciągną za to co im wystaje :silly: A może Mateuszek chce go wyrwać, nie wiem czy na tym etapie ma już świadomość że to jego?
No bo jakby go swędziało to ciągle by się tam dotykał. Ale dowiedz się gdzie trzeba czy to czasem nic niepokojącego :) Buziaki dla niego :kiss:
Trzymaj się ciepło i udanego dnia w pracy :)

U nas nocka też lepsza, ale trochę chodzenia po łóżeczku było :)
A zapomniałam Wam napisać, że zęba oczywiście wypatrzył mój mąż :angry:
No cóż trzeba będzie mu coś kupić :blink:

Miłego dnia Kochane :kiss: :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu #295228 przez sylka
Gratuluję pierwszego ząbka Paulinkowego :)

Kozłowska Kuba w czasie kąpieli czy ubierania czasem złapie się za siusiaka, ale go nie ciąga. Poklepie rąką :) jakby sprawdzał czy tam jest. Może zrób Mateuszkowi badania moczu by wykluczyć infekcję układu moczowego. A jak nie ciąga jest zaczerwieniony czy tylko pod wpływem łapania?

13 lata 3 miesiąc temu #295230 przez bombel779
Agusiaku GRATULUJĘ pierwszego ząbka!!!!!! :kiss:

Kozłowska Jasiu też ciągnie siusiaczka :) Czasem aż mnie ciarki przechodzą tak mocno go tarmosi :silly: ale skoro tak robi to znaczy że go nie boli ;) i wydaje mi się że chłopcy są po prostu ciekawi - co im tam dynda między nóżkami?Co to jest? :) Tym bardziej że normalnie, na co dzień tego nie widzą bo siusiaczki schowane są w majteczkach :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 3 miesiąc temu #295488 przez Agusiak
dziękujemy za gratulacje :lol:
Wczoraj na zasadzie wymacania myślałam, że to prawa jedyneczka ale dziś udało mi się zajrzeć w paszczę i jest to zdecydowanie lewa dolna jedynka :silly:
Suwaczek już poprawiłam :blush:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #295493 przez sylka
Grunt że jest a niedługo mama wyszukuj 2 ząbaska :)

Dziewczyny na Bebilonie wkrótce w rossnecie będą kupony do pobrania na zakup mleka za 33 zł 800 g w Rossmanie. Bez kuponu ok. 44 zł kosztuje.

Agusiak jak dziś odparzenie?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka