BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #303933 przez agi-p
Oj Dziewczyny to obie musiałyście najeść się strachu . Dobrze,że macie taki refleks i że nic się dzieciakom nie stało :) Kurcze wystarczy sekunda i bach ....

Agusiaczku co do butelki , to canpol chyba wszystkie te z dużą poj , ma wąskie :( Ja mam butelkę 250ml , tzw. z dziurką . Kupiłam taka w nadziei , że Ami będzie się ją fajnie trzymało i będzie ją lubiła . Zamiast smoczka ma silikonowy ustnik . Właśnie nalałam jej herbatki i nawet dzisiaj ją chwyta i wkłada do buźki , ale piciem tego nazwać nie można :P Teraz tłucze butelką o pojemnik z zabawkami :)

Dzięki Agus za linka z ciuszkami :) Jutro jade do Biedrony w takim razie :)

Kurcze co z tym raportem z sekcji zwłok Madzi ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #303940 przez Agusiak
Ja czytałam, że już są ale nie podadzą na razie do publicznej informacji. Mają jeszcze badać te inne pobrane tkanki czy cuś takiego

www.tvn24.pl/-1,1734226,0,1,sa-wyniki-se...corki,wiadomosc.html

agi wiem jaką masz butelkę, też mi się bardzo spodobała ale tych o pojemności 250-260 ml to mam całą masę a tylko jedną 330 ml z Aventu bo nie wiedziałam, że inne firmy też mają takie duże butle. Na allegro znalazłam, że są też 330 ml z firm MAM mojej ulubionej no ale 30 zł sama butla plus przesyłka to na razie będę jakoś tą z Aventu działać :)
A te ubranka z biedronki naprawdę fajne, my kupiliśmy bodziaka i dwie pary spodenek i na dodatek są w takich fajnych opakowaniach plastikowych na zasuwkę :)

13 lata 3 miesiąc temu #303999 przez sylka
Do Biedronki i ja jutro się wybieram :)
Kubie wychodzi kolejna 4 na górze. Czyli znów na raz idą mu 2 Ząbki :P

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #304149 przez agi-p
Sylka u Kuby ekspresowo ząbki wychodzą :) A objawy jakieś ma ? Gorączka,marudzenie itp....
I chyba macie dla Kubulka ten sam rowerek , który ja dla Amelci wybrałam :) Tyle , ze ja różowy chcę :)

Agusiaczku mi koleżanka opowiadała , ze jej syn (już 15 letni) miał tak duży apetyt , ze wszystkie butelki dla dzieci miały pojemność za małą . Wzięli butle po wódce (!!!!) Naciągli na nią smoka i Mały pił :P Były to czasy , ze nie było takiej dostępności wszystkich akcesoriów jak teraz , więc jak ona to mówi radzili sobie swoimi sposobami :P ;)

Kozłowska co tam słychać ? Jak Matek ? Nie rozchorowałaś się na dobre po ostatnich ekscesach?

AniaMaj a Ty znowu nam znikłaś :( Co tam u Was dziewczynki ?

Ameleczka dzisiaj przed kąpielą znowu pięknie siku na nocniczek zrobiła :) Kochana moja :)
I pięknie zjadła cycusia i zasnęła :) Ciekawe jaka nocka mnie czeka ? :P

Kurcze wkurza mnie , ze nie chcą ujawnic raportu z sekcji . I jeszcze ten Bartłomiej też mnie denerwuje . Taki niby dobry mąż z niego i Kasiuni wybacza i chce , zeby na pogrzebie była itp....
Ale powiem Wam , ze ten świat zwariował . Jak dziś czytałam o Matce , która w domu urodziła dziecko , po czym podobno zmarło i spaliła je w piecu to mnie krew zalewa !!!! No chole*ra !!! Co to się dzieje ???? Brakuje mnie w takich sytuacjach :(

Ide pobuszować po all i oglądnąć Housa :)
Spokojnej nocki :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #304171 przez sylka
agi-p napisał:

Sylka u Kuby ekspresowo ząbki wychodzą :) A objawy jakieś ma ? Gorączka,marudzenie itp....
I chyba macie dla Kubulka ten sam rowerek , który ja dla Amelci wybrałam :) Tyle , ze ja różowy chcę :)

Z objawów to zaczerwienione poliki, kichanie- tym razem nie ma katarku jak oststnio, marudzenie w dzień i ciągle chce na rączki do mamy. Gryzie co popadnie i ładuje co cieńsze przemioty do buzi by sięgać w miejsce wyrzynania się ząbków.
Gorączki nie ma i nocki przesypia.

Rowerek mamy zielono-żółty :)

13 lata 3 miesiąc temu #304182 przez Agusiak
agi Twoi znajomi mieli niezły pomysł, najważniejsze to umieć sobie poradzić no i że dziecko najedzone było :)
Nam w ciągu dnia wystarczają zwykłe butle o pojemności do 250 ml bo pije mleko 2 razy po 180 ml jedynie na noc pije więcej. Mamy jedną dużą butlę więc wystarczy a tą Canpola ze smoczkami dam znajomej, bo jej córcia od początku jest na takiej butelce więc umie pić z wąskiego smoka. Próbowałam dać Paulinie po kąpieli jeszcze mleko w tej butelce ale skończyło się na głośnym darciu i przelaniu mleka do Aventu :silly: :blink:

Brawo dla Amelki za siusianie do nocniczka!!! :kiss: No proszę jak jej to ładnie idzie. A dziś właśnie oglądałam na TVN Style o nauce sadzania na nocniczek, żeby każde siku czy kupkę do nocniczka jakoś wynagradzać, mogą być brawa, radość, buziak :)
Jutro też wygonie T po kibelek dla Paulinki :)

Ja oglądałam dziś Uwagę na TVN było właśnie o sprawie Madzi, a potem oglądałam UWAGA po UWADZE na TTV i tam pani psycholog wypowiedziała się na temat taty Madzi, że takie w nim uczucia jak w otwartej zamrażalce.
Myślałam, że padnę ale nie sposób się z nią nie zgodzić.

Spokojnej nocy :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu #304374 przez agi-p
Dzień dobry Mamusie :)

PAULINECZKO Wszystkiego dobrego Kochana z okazji 9 miesiąca :) Rośnij sobie zdrowo :) Buziaki od Amelki i Cioci Agusi :kiss: :kiss: :kiss:

Agusiaczku widzisz Wam trudno przekonać Paulinkę do innego smoczka , a nam w ogóle do butelki :(
Daj znać jak tam przygoda nocniczkowa Paulisi :) My za każde siusiu bijemy brawo :) I mamy z tego mega uciechę . Wiem , ze nie oznacza to , ze Ami będzie już komunikowała swoje potrzeby , ale zawsze to jakieś wprowadzenie do kolejnego etapu :)

Moja koleżanka (teraz mieszka w Anglii) urodziła syneczka . Upragnionego , długo się starali . Mały wcale nie taki mały :P 4170G !!!! Ale są już w domku szczęśliwi :)

Ja dziś wybywam na cały dzionek . Jade do Mamci , więc zaglądnę wieczorkiem :)

Miłego dzioneczka i buziole dla Maluszków :)

13 lata 3 miesiąc temu #304387 przez Agusiak
Dzień dobry :)

agi i Amelko ślicznie dziękujemy za życzenia i również ślemy buziaczki :kiss: :kiss:

agi no to faktycznie spory ten "maluszek" Twojej koleżanki :)Dobrze, że są już w domku, teraz czeka ich ten okres aklimatyzacji :) Ja pamiętam, że jakoś tak nie mogłam od razu tego ogarnąć. Wiadomo że urodziło się dziecko, wyczekane przez tyle miesięcy i kochane ale musiałam się przyzwyczaić, że jest w domu taki maluszek i nauczyć tych wszystkich czynności wokół niego. Dużo zdrówka dla nich :)

Moja kuzynka, też mieszka w Anglii, ma 2 śliczne córcie i kiedyś mówiła przez telefon, że tęskni już za takim maluszkiem w domku, a ja kochane to o wiele bardziej wolę Paulinkę większą, z którą można się pobawić, więcej już je różnych rzeczy i coraz więcej umie, niż taką maleńką co tylko śpi i je :silly: I wcale nie jest tak jak inni kiedyś mówili, żebym się cieszyła, że takie małe to dużo śpi bo potem to dopiero będzie, ale wolę jak już sobie raczkuje, potem zacznie chodzić, mówić, bo z takim dzieckiem to już można się fajnie pobawić. Fakt czasem bym chciała jakąś dłuższą drzemkę w ciągu dnia, żeby móc coś porobić czy odpocząć ale tak to jest super :)

agi udanego dnia u mamy :)

Kozłowska, aniamaj, co u Was?
Bombel jak Jasiu?

Miłego dnia mamusie :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #304480 przez bombel779
Agusiak napisał:

Bombel jak Jasiu?

A dziękuję, dobrze :) Zdrowy! Wyszły nam kolejne ząbki :) Co raz lepiej idzie nam samodzielne chodzenie :D chociaż muszę przyznać że póki co Jasiek woli raczkowanie bo w ten sposób o wiele szybciej się przemieszcza, a wiadomo że te pierwsze kroczki są raczej baaardzo wolne i ostrożne. Ale jak nikt na niego nie patrzy, nigdzie się nie spieszy i nie skupia się na chodzeniu - w ogóle o tym nie myśli to się puszcza i idzie :) :lol:
Co raz więcej mi łobuzuje, trenuje moją cierpliwość i sprawdza na ile może sobie pozwolić :side: Wszędzie się wspina, wszędzie grzebie, co raz wyżej sięga więc w kuchni muszę ciągle uważać żeby nie zostawiać na kraju blatu noży bo piernik sobie ściąga :ohmy: :S ten kulfon mały nawet ostatnio prawie wsadził mi dłoń w zapalony palnik kuchenki :ohmy: muszę więc chyba jakieś zabezpieczenie tam wymyślić! I ciągle mi kręci kurkami z gazu, jak gotuję, a jak piorę to mi przestawia program prania :ohmy: normalnie czasem za nim nie nadążam!co go opieprzę za coś to idzie gdzie indziej, do drugiego pokoju i tam psoci!! :huh: :P

agi-p napisał:

Moja koleżanka (teraz mieszka w Anglii) urodziła syneczka . Upragnionego , długo się starali . Mały wcale nie taki mały :P 4170G !!!! Ale są już w domku szczęśliwi :)

Ale fajnie!!! :) CHłopczyk prawie taki duży jak Jasiu :laugh:

A mój T wczoraj mi powiedział że jego kuzynka jest w ciąży (ma już 1 córeczkę, w tym, roku 2lata skończy) :) i tak mi żal się zrobiło bo ja też bym chciała już być w ciąży!!! :( :) :laugh:

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #304580 przez Kozłowska
Witam
Amcia sika do nocniczka :cheer: :cheer: WoW brawa dla niej my jutro jedziemy na zakupy może zakupie hmm ciekawe. No szok że już siusia :cheer: :kiss:
Bombel no to Ci powiem że masz ciekawie ja odgradzam kuchnię bo młody mi ciągle wchodził i wchodził mi na spanie psa lub grzebał jej w miskach z jedzeniem :dry: Ale że kurkami ci od gazu kręci i pralkę przestawia to już rzeczywiście masz bardzo ciekawie :silly: No niestety teraz tak będzie ja co dzień jak wstaje to się zastanawiam co mój smyk dziś zmajstruje. Wczoraj np oderwał mi listwę :cheer:
Kochane co do buteleczek ja wam nie pomogę mam TT i jestem z nich bardzo zadowolona kupiłam Dr. Browna ale młodemu nie przypasował smoczek od razu zaakceptował TT. Jedyny problem jaki mam to przyzwyczaić go do kubka niekapka jakiegoś. Od jakiegoś czasu nie chce mi sam trzymać buteleczki :dry: Pewnie robi to z lenistwa zobaczymy. Jutro kupię mu chyba Nuk-a allegro.pl/nuk-f-c-disney-butelka-kubek-...l-6-i2083810017.html może tą polubi :blink:

A u mnie lepiej wczoraj minęła temperaturka młody póki co jest zdrowy. Miał jeden gorszy dzionek ale to chyba tak po prostu a ja myślałam że coś go bierze ale na szczęście nie :silly: Właśnie kica w skoczku z którym się od wczoraj przeprosił :silly: bo przez jakiś czas był na nieeee :blink: Czy wasze szkraby też tak mają że pobawią się zabawką pare sekund i już gdzieś próbują dojść coś zmajstrować lub wziąć co nie koniecznie jest zabawką. Listwy to chyba zdejmę....hehe :blink:
Nie wiem co mój mężu robi mojemu dziecku ale dziś znów wstał nie wiem o której bo obudziłam się o 8 a on bawił się w łóżeczku misiami i pampersem który ściągnął sobie z półeczki :blink: a no i oczywiście wstałam przebrałam go a on znów zapomniał o śniadanku :cheer: Muszę chyba jakiś nauk od męża zaciągnąć :silly:

PaUlInKo KoChAnA wszystkiego Naj Naj Najlepszego :kiss: :kiss: Przesyłam buziaczki razem z Mateuszekim :kiss: :kiss:
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #304790 przez Agusiak
Kozłowska dziękujemy Wam za życzenia i ślicznego misia :kiss: :kiss: Również ślemy całuski dla Mateuszka i jego mamusi :) :kiss:

Cieszę się,że już lepiej się czujesz no i że Mati się na szczęście nie zaraził :)
Koniecznie spytaj męża o jego "receptę" na poranne zabawy synka :)

Bombel no to nieźle masz już z Jasiem i trochę mnie nastraszyłaś :ohmy:
Nie wiem skąd ja wezmę cierpliwość jak u nas się tak zacznie :huh:
Od kilku dni normalnie moje dziecko doprowadza mnie do szału :angry: :dry: Wiem, że to te zęby cholerne ale jest okropna. Pobawi się trochę a potem nie spuszcza mnie na krok i ciągle chce na ręce, drze się niemiłosiernie aż włosy ma całe mokre i długo muszę ją uspokajać :( Żal mi jej strasznie ale siebie też :P No normalnie wysiadam a i tak u nas jest pikuś w porównaniu z tym co słyszę jak jest u innych czasami.
Muszę się zaopatrzyć w neopersen forte, jakieś krople do tego na nerwy i chyba jeszcze
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
:silly: :blink:

Bombel pochwal się zaproszeniami na Roczek :lol:
Kurcze już za 4 dni Kubuś Sylkowy rok kończy a w następnym miesiącu Jaś :) :ohmy:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #304900 przez bombel779
Agusiak napisał:

Bombel pochwal się zaproszeniami na Roczek :lol:

:)

Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #305041 przez Agusiak
fajne :) a sama robiłaś czy zamawiane lub kupowane?
Ja szukałam na Allegro ale na razie nic ciekawego nie znalazłam.

agi chciałam dziś kupić ten kibelek ale były same takie nijakie a te z fisher price są beznadziejne jeśli chodzi o konstrukcje pod kątem małych dzieci, dosłownie porażka, nie wiem jak to dziecko miała by trafić do tak niewielkiego otworu no i musiało by siadać tak jak my dorośli na muszli a nie okrakiem.
Ale w poniedziałek w Lidlu będą fajne nocniczki i jak mi się uda do chcę taki kupić :)

Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #305058 przez bombel779
Agusiak napisał:

fajne :) a sama robiłaś czy zamawiane lub kupowane?
Ja szukałam na Allegro ale na razie nic ciekawego nie znalazłam.

Tak, sama robiłam.

13 lata 3 miesiąc temu #305127 przez Agusiak
a no to tym bardziej super :laugh: Świetnie Ci to wyszło, zdolna z Ciebie mamusia :)
Ja muszę kupić bo nie mam talentu :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka