BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 3 miesiąc temu #308827 przez agi-p
Dzień dobry :)
Taka walentynkowa cisza chyba wczoraj była :P Pewnie wszystkie z Mężusiami się "przytulały" :P

Nocka u Nas jak zwykle koszmarna :P A teraz Dama sobie drzemie :P
Dzisiaj w planach mam big zakupy i kawkę u Mamci :) Mężuś ze względu na pogodę (znowu dosypało śniegu) szybciej z pracy wróci , to się z nami zabierze :)

Paulinka wybiera się dziś do kina i zostaje na noc u mojej Mamci , bo bez sensu , zeby tak późno tarabaniła się autobusami :) Obie bardzo zadowolone , ze spędzą czas razem :)

Ide włosy umyć , bo coś ostatnio nie mogę dojść z nimi do ładu :( Raz , ze przetłuszczają się jak szalone , a dwa to wypadają w ilości zastraszającej :(
A miałam spokój przez jakieś 6 m-cy po porodzie . Miałam silne włosy jak nigdy , a teraz masakra . A biorę witaminy dla karmiących , ale coś nie pomagają :(

Kochane miłego dzioneczka życzę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #308867 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi ale macie fajnie dzień zaplanowany :) My to dziś w domu będziemy siedzieć, bo cały czas sypie i na dodatek straszliwie wieje.

Paulina tak jak się spodziewałam pierwszą pobudkę miała o 21 a drugą o 2.30 i ostatecznie wstała o 6.40. Mam nadzieję, że to zęby i że minie szybko :huh: :)

agi mojej szwagierce zaczęły tak włosy wychodzić jakoś 4-5 miesięcy po porodzie, też karmiła piersią, no i niestety musiała je w końcu ściąć prawie całkiem na krótko a miała takie długie za łopatki, bo bała się że wyłysieje tak jej leciały :huh:

Ja już od dawna planuję zafarbować włosy i odświeżyć fryzurkę ale jakoś czasu nie ma i też szkoda mi trochę zostawić ponad 100 zł u fryzjera.
Mam nadzieję, że na Roczek Paulki uda mi się to zrealizować.
A my postanowiliśmy robić całą imprezę w sobotę, bez obiadu, tylko jakiś jeden ciepły posiłek do wódeczki,a tak to jadło jak na każdej imprezie, a Msza w Niedzielę i jak ktoś będzie miał chęć to przyjedzie, bo wszystkich na miejscu mamy.

Dziś pogrzeb Madzi, wreszcie będzie mógł spać w spokoju mały Aniołek...

Miłego dnia :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #309120 przez sylka
Agi mi też leciały strasznie włosy po porodzie. Łykałam witaminy dla kobiet karmiących ale nie pomagało. Samo przeszło chyba w 8 czy 9 mies. A wcześniej tragedia wszędzie moje włosy...

Dziewczyny jakie macie nawilżacze powietrza i czy są ciche?

13 lata 3 miesiąc temu #309190 przez Agusiak
allegro.pl/generator-mgly-zaba-parownik-...rza-i2094489043.html

ja mam taki.
da się słyszeć, że pracuje ale nie jest głośny i absolutnie nie przeszkadza w spaniu :)

Sylka a na który tort się w końcu zdecydowałaś?

13 lata 3 miesiąc temu #309238 przez sylka
:) mam ten nawilżacz zaznaczony w obserwowanych :)

Tort zobaczycie na zdjęciach z sobotniej imprezy roczkowej :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #309271 przez Kozłowska
Witajcie

Przepraszam ale wczoraj nie dałam rady napisać bo spadł mi lapek i coś w wejściu po pitoliło i co chwilę mi się wyłącza :angry:

Kubusiu kochany oby każdy kolejny rok był tylko lepszy i oby co rusz nowo odkrywane rzeczy były najpiękniejsze, najcudowniejsze i najszczęśliwsze życzy forumowa ciocia z kolegą Mateuszkiem :silly:

A tak szybko zaraz wstawię zdjęcie fotelika i skoro dopadłam się do zdjęć to troszkę Wam pokarzę :silly: Czasu brak młody śpi a ja zrobiłam szybko obiad odśnieżyłam mężowi żeby mógł wjechać samochodem i zaraz do pracy spadam. Nie pamiętam któraś się pytała czy Matek jeździ już przodem w foteliku. Tak od 12 czyli równo na 9 miesięcy kupiliśmy fotelik i był przetestowany. Fotelik jak na razie super młody wysoko siedzi więcej widzi i widzę że mu wygodniej to najważniejsze.
Kurde wczoraj wzięłam go na spacer i taką arię operową mi zrobił że dostałam .......och nie wierzyłam że mogę się tak wkurzyć na moje dziecko. Jeszcze żeby miał siku choć jedno w pampersie to mogłabym se wytłumaczyć że to mu przeszkadzało. Ale nie najedzony, wyspany, czysty pampers a on po prostu postanowił że dziś spaceru nie będzie i chce do domu....
Co do Walentynek to mój M. do romantycznych nie należy. Ostatnie kwiaty dostałam na zaręczyny czyli 4 lata temu :cheer: Och ci faceci........ Ale dostałam lizaka w kształcie serca i ciepłą kolacje po pracy :lol: Ale winka i świec nie było :dry: ale cóż on zmęczony po pracy ja też więc zjedliśmy wykąpaliśmy się i usnęliśmy... Jak by było winko to chyba byśmy przy kolacji usnęli :silly:
Miałam coś jeszcze napisać ale nadrobię wieczorkiem jak wrócę z pracy bo zaraz muszę wychodzić :dry:
Buziaczki i miłego dzionka :kiss: :kiss:
Może i minka Muminka ale zębole widać :P
Najnowsza pozycja do spania :silly:

13 lata 3 miesiąc temu #309287 przez sylka
Kiozłowska dziękuję w imieniu Kubusia :kiss:

Agusiak powiedz mi czy ten nawilżacz wyłącza sie sam w przypadku braku wody, czy można go nastawić na np. 30 min pracy i sam się wyłączy i czy rzeczywiście oczkami para wodna ucieka jak to pokazują na zdjęciach?

13 lata 3 miesiąc temu #309346 przez Agusiak
No nie wierzę, uchylono areszt dla Katarzyny W :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Nie wiem co tu jest grane ale Boże broń nas przed wymiarem "sprawiedliwości" w tym kraju.

Ciekawe skąd Rutkowski miała taką pewność, że Katarzyna wyjdzie na wolność, że już im chce życie poza granicami kraju organizować :angry: :unsure:

JESTEM MEGA WKURZONA!!!!!!!!! :angry: :angry: :angry: :angry:

Sylka, nie da się go ustawić na konkretny czas działania, a przynajmniej ja nic o tym nie wiem :P ale jak zabraknie wody to załącza się czerwona lampka i wtedy się wyłącza sam, tzn nie działa już ale trzeba samemu wyłączyć przełącznik z tyłu.
Para uchodzi tak jak na zdjęciach.

Kozłowska to ja pytałam o tą jazdę przodem do kierunku jazdy w foteliku. Ja jeszcze mam opory ale może niedługo też przepniemy fotel.

Zdjęcie Mateuszka super, świetnie prezentuje się w nowym fotelu :)
A Kozłowska to ostatnie zdjęcie to jakbym Paulinę widziała. Jak ją odkładam do łóżeczka na płasko to ona po chwili już jest w takiej pozycji.

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #309484 przez agi-p
Agusiaczku ja tez jestem mega wkurzona , że ta Krowa wychodzi na wolność ! Co tu jst grane ???
Oglądm non stop informacje i nadal z szoku wyjść nie moge !!!
A z tym wypadaniem włosów to nie strasz ...ja już obcinac nie chcę :( Oby tak jak u Sylki minęło mi to szybko .
Aguś z tym roczkiem to bardzo dobry pomysł !!!! Chyba odgapię :P Jakoś o tym nie pomyslałam , a to super rozwiazanie , tym bardziej , ze tez postanowiliśmy , ze będziemy zapraszac na 15:00 . Msza jest na 11:00 , ale będziemy sami na niej . My robimy w restauracji , więc koszta trzeba ciąć .

Kozłowska zdjęcia oczywiście rewelacyjne :) Pozycje Matka podczas snu są rozbrajajace :) Amelka jak śpi , to w ogóle się nie kręci :P A ząbki am śliczniutkie :):):)
Kochana mój Mężulek to też typ mało romantyczny . Kwiaty dostałam jak urodziłam Amisie (i jeszcze bransoletkę ) i teraz :P
Oj pracusiu ...miłej pracy i oby szybko mineła !

Sylka ja mam nawilżacz Sensu Air . On ma funkcje aroma i koloro terapi . Nie ma go teraz na all , a pisze z Paulinki kompa i tu linka nie mam . Jeśli chodzi o jego pracę , to tak buczy , ale nie jakoś głosno . U Nas czasami idzie całą noc . Ale powiem Wam , że jak nalewam wieczorem wody , to jej poziom nie jest dużo niższy jak go wyłączam . On ma jakąś funkcję filtracji powietrza .

A Ja z dziewczynkami zostajemy u Mamci n noc !!! :) Strasznie się cieszę :) Mężulek nie chciał mnie puścić , ale skończył dziś jeszcze szybciej niż myslałam i postanowiliśmy , ze zamontuje dziś poręcz na schody . A wiadomo trochę mu to zajmie , mimo , ze Tęściu będzie pomagał . Tak , więc stwierdziliśmy , ze bezsensu , zeby wieczorem po Nas jechał . Nie chce Amisi ciągac po nocy , ona ma już swój rytuał i o 19 już śpinka . Teraz z Mężusiem rozmawiałam , to jeszcze połowa pracy przed Nimi .
Na szczęście Paulinka zabrała swojego lapka z modemem , więc jestem uratowana :P

13 lata 3 miesiąc temu #309786 przez agi-p
Oj nikt nie pisał :(

Ja zaraz zmykam do spania :) Mam ambitny plan wyspania się :P
Mamuśka nam pizze zrobiła i aż wstyd się przyznać ile jej zjadłam ;) Hmm dieta od przyszłego tygodnie :P Tylko ostatnio często to powtarzam , moja silna woa poszła w zapomnienie :(

Kurcze i matka Madziuni już wygrzewa tylek w domu . Nie kumam tego . Ciekawe czy wróciła do rodziców , czy do teściów ? Oj tyle niewiadomych ... :(

Spokojnej nocki Kochane ...do juterka :)

13 lata 3 miesiąc temu #309853 przez sylka
Zamówiłam na allegro nawilżacz, mam nadzieję że będzie dobry :)

allegro.pl/elektryczny-nawilzacz-powietr...44d-i2105588675.html

13 lata 3 miesiąc temu #310089 przez Agusiak
dzień dobry mamusie :)

agi pizza :ohmy: :ohmy: oj jak Ci zazdroszczę, mniam mniam :P :blink:
Fajnie, że zostałyście u mamy na noc, na pewno bardzo się ucieszyła :)

Ja się trzymam dzielnie mojej diety póki co i dziś mam zamiar powstrzymać się o zjedzenia nawet jednego pączusia :( No niestety ja ze słodyczami jestem jak alkoholik, nie wystarczy mi jeden cukierek tylko od razu muszę zjeść całą paczkę :huh: :dry: Dlatego wolę dziś w ogóle nie jeść pączusia bo pewnie na jednym by się nie skończyło :silly:

Sylka nawilżacz fajny, mam nadzieję, że będzie Wam dobrze służył :)

Miłego dnia :kiss:
Smacznych pączków :lol: :lol:

13 lata 3 miesiąc temu #310092 przez agi-p
Dzień dobry :)
Syla nawilżacz bardzo fajny , na pewno spełni swoje funkcje :)

Agusiaczku jak ja Ci zazdroszczę silnej woli . Ja przed ciążą miałam taką , ale teraz mi ciężko . Ja słodczy jeśc w ogóle nie powinnam ze wzlędu na cukrzycę , a nie potrafię sobie odmówić :( Wbijam więcej insuliny i dawaj :( Jestem uzależniona i nie potrafię tego zwalczyć :( Tylko w ciąż jak byłam to ściśle przestrzegałam diety i zaleceń . Musze popracować nad sobą !!!

Ami w nocy znowu wybudzała sie z milion razy , mimo że spała ze mną . Teraz siedzi i bułke wcina :P
Mężuś już stęskniony za Nami piał rano sms'ki :P My też się stęskniłyśmy :) Oj jak milutko dzisia wieczorkiem będzie :P
Znowu do pracy nie poszedł przez ta pogodę :( U Nas sypie i sypie . Auta sa tak zasypane , że nie wiadomo , które jest czyje :P
Udanego dzionka :)

13 lata 3 miesiąc temu #310902 przez agi-p
Dobry wieczór Kochane :)
Co tu taka cisza ? Takie objedzone pączkami jesteście ? :P

My juz w domku od popołudnia . Z żalem od Mamusi wyjeżdżałam , ale poręcz nieskończona , bo coś tam wyszło nie tak , więc zapewne jeszcze do Mamy pojadę :)

Zjadłam dziś 1,5 pączka :( Oj obżarciuch ze mnie :( Amelka oczywiście też sie podłączyła :P Smakował jej bardzo . Ostatnimi czasy jak tylko widzi , ze jem to wyciąga rączkę i buzię otwiera :) Mój łakomczuszek :) Tym sposobem już wielu rzeczy spróbowała :)
Jutro ugotuję jej warzywa i podam w całości , zobaczymy czy będzie chciała jeść .

Wymęczona dzisiaj była na maxa i o 19:10 spała już jak Anioł . Szkoda tylko , ze nie będzie tak pięknie w nocy spała :P

Nic monologów pisała nie będę , więc uciekam :)
Spokojnej nocki :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #310934 przez sylka
Ja dziś żadnego pączka nie zjadłam, ale za to wczoraj robilam i poszły wszystkie ;)

Kuba od 2 dni marudny i płaczliwy. Dziś zajrzałam do buzi i okazało się, że przebiła się dolna 2. Mamy wiec już 10 ząbków. W tym miesiącu w przeciągu 8 dni mamy 3 zęby :ohmy: :ohmy: :silly: Idzie jak burza.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka