BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #310945 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi no jakoś tak ostatnio nie mam kiedy w ciągu dnia tu zaglądać, a dziś dodatkowo byłam jeszcze ostatni raz u dentysty i mam z głowy :laugh:

T każdego roku smażył pączki i robi je po prostu wyśmienite ale w tym roku z racji diety sobie odpuścił bo o ile te sklepowe mnie nie ruszają to tych jego pochłonęłabym pewno całą serię :P :lol:
Paulinka dziś na sankach z tatkiem była. A i idziemy z nią do lekarza z tym liszajem bo za długo już się utrzymuje i nic się nie zmienia. Umówię nas w przyszłym tygodniu.

Jutro mamy wizytę znajomych więc będę ogarniać mieszkanko.

agi ale fajnie, że Amelka pączusia posmakowała, mały smakoszek :)

Sylka gratuluję kolejnego ząbka :)

Miłego wieczorku :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #310959 przez sylka
Mnie jutro czeka sprzatanie na sobotę i popołudniowe szykowanie jedzonka

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #311102 przez agi-p
Dzien dobry :)

Sylka Kuba jest ekspresowiec z tymi zębami :)
Kochana szybkiego sprzątania życzę , chociaż jak Kubuś przyłączy sie do porządków , to może wszystko się wydłużyć :P A jutro już imprezka :) Oj wybawicie sie na pewno :)

Agusiaczku fajnie , ze ostatnia wizyta u stomatologa za Tobą :) I pięknie, wychodzi , że tylko ja taki żarłok :( Nie jadłyście pączków , a ja miałam ochotę pochłonąć całą masę :P
Zazdroszczę Ci , że Twój Mężuś gotuje . Mój najlepiej z gotowania to ... zjada :P
Udanego spotkania ze znajomymi :)

Mnie dziś znowu czeka góra prasowania , gotowanie i Amelka :P Ten mały pieronek skutecznie utrudnia nawet najprostsze czynności . Teraz próbuje zasnąć i strasznie mi tu pyskuje :P

Udanego dzionka , szybkiego sprzątania i dobrych humorów :)

13 lata 3 miesiąc temu #311116 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi powodzenia z prasowaniem i trzymam kciuki, żeby Amelka ślicznie sobie spała żebyś mogła wszystko spokojnie porobić :)
Ja też się cieszę Kochana, że mój mąż pasjonuje się gotowaniem, chociaż ja też muszę się kiedyś zabrać za naukę jakiś prostych obiadków, no bo przezież muszę coś umieć ugotować ale taka lewa być :P :blush:

agi zazdroszczę Ci, że umiesz tak z uśmiechem i cierpliwością znośić zachowania Amelki, ja nie mam tyle cierpliwości :( Denerwuję się na Paulinkę a potem mam ogromne wyrzuty sumienia :( Ona jest taka słodka i kochana ale czasem jej zachowanie jest dla mnie trudne do zniesienia. A wiem, że będzie jeszcze gorzej bo to dopiero początki poznawania przez nią świata, otoczenia, nas i samej siebie.
Ja zawsze byłam nerwowa ale nie chcę broń Boże żeby kiedyś krzyknąć na małą czy żeby widziała mamę ciągle wkurzoną. Już nawet myślałam o pójściu do psychologa ale się boję :dry: Dostępna w aptekach farmakologia nic nie daje. Muszę iść jeszcze do endokrynologa bo może mam coś z chormonami pomieszane. Sama już nie wiem co robić ale coś muszę :(

Kochane również Wam życzę miłego i pogodnego dnia :kiss:
My może dziś znowu na saneczki wyskoczymy jak będzie czas :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #311860 przez agi-p
I góra prasowania za mną :) Nie powiem , zeby Ami dzisiaj jakoś specjalnie przez dzien spała , ale dałyśmy rade ze wszystkim :)

Agusiaczku każda z nas ma takie chwile , ze wydaje jej sie , ze już nie da rady . Nie jesteś w tym osamotniona . Jak czujesz potrzebę pójścia do psychologa , to idź jak najbardziej. Nie ma w tym nic śmiesznego czy złego . Jak dla mnie to oznaka dorosłości i chęci pokonania problemu .I nie ma czego się bać . Myślę , ze jak skończy się zima i znowu dni będą dłuższe i słoneczne to , to chwilowe przygnębienie czy rozdrażnienie szybko minie .
Bez sensu faszerować się chemią , może wystarczy jak pogadasz z lekarzem .

Aguś a mam jeszcze pytanko . Chyba Paulinka miała problemy z przyswojeniem żółtka ? Amelka żółtka nie chce jeść . Nie podaję jej tak jak trzeba , czyli co 2 dzień . Ostatnio jak zjadła 4 łyżeczki żółtka z jajka na miękko to wymiotowała . Dzisiaj podałam jej do obiadku żółtko i znowu to samo . Wymiotowała tak okropnie , ze myślałam , ze się udusi . Istna fontanna :(
Jak u Paulisi z żółtkiem ?

My dzisiaj poszlismy na saneczki z Amisią :) Tatuś dorobił oparcie , wiec można było zaszaleć . Padało tak mocno , ze zasypało nam Małą :P Ale bardzo jej sie podobało . Popołudniu jeszcze raz Amelka poszła z Tatusiem na sanki i wyszli po Paulinkę , która ze szkoły wracała :)

I Ami dzisiaj dostała ugotowane warzywka :) Oczywiście zabawa nimi bardzo jej się spodobała , sprzątania było co niemiara :P Zwłaszcza , ze miseczka dość szybko wylądowała na ziemi :P Coś tam zjadła , ale szału nie było . Raczej zabawa i zapoznanie sie z warzywkami . Jutro kolejna lekcja samodzielnego jedzenia :P

Oto fotki z dzisiaj :)
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #312027 przez Agusiak

agi Amelka jest taka cudna, że aż do schrupania :kiss: Słodziaczek jak ślicznie na saneczkach się prezentuje, super! I jak pięknie i z zaciekawieniem wcina warzywka :)

My też byliśmy dziś z Paulinką na saneczkach ale tylko na podwórku bo akurat czekaliśmy na gości, ale zdążyliśmy jeszcze podjazd odśnieżyć a tatko z wujkiem ulepili bałwana :laugh:
Mam nadzieję, że nasz szalony pies go nie stratuje do jutra :S

agi ustaliliśmy z mężem, że zapiszę się do tej psycholog w przyszłym miesiącu i zobaczymy. Najbardziej się boję, że jak zaczniemy drążyć to się okaże że jestem nieźle popaprana i zamkną mnie u czubków :S :huh: :silly: :blink:

agi ja nadal nie podaję żółtka chociaż powinnam już podawać codziennie po połowie :dry:
Jak będziemy u lekarki w przyszłym tygodniu to się jej zapytam co z tym zrobić.

a to Paulka z Roxiakiem :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #312164 przez agi-p
Hej Kochane :)
Agusiak fajnie , że zapiszesz się do psychologa . Myślę ,że Ci ulży i , że pomocny się okaże . Spokojnie do czubków na pewno Cie nie zamkną :P

Jak Pulineczka na bałwana zareagowała ? Musimy tez ulepić , ale w ten weekend Paulisi nie ma , więc może w tygodniu się uda :)
Paulinka też pięknie na saneczkach się prezentuje i widzę , że w asyście ochrony sie porusza ... Roxi na straży :)

Ja pójde w poniedziałek do lekarza i też zapytam co z tym żółtkiem .

Sylka Kochana udanej imprezki urodzinowej :) Kubuś dziś pewnie będzie w 7 niebie :)

Nic zmykam , bo Mężulek się za śniadanie zabiera , a skutki tego mogą być opłakane :P Idę nadzorować :)
Zaglądnę później :)
Miłego dzioneczka :)

13 lata 3 miesiąc temu #312271 przez Agusiak
dzień dobry Kochane :)

agi to czekamy na Waszego bałwana :lol: U nas Kochana po nocy z bałwanka niewiele zostało bo przyszła odwilż i się bidulek posypał. Ale mam jakieś zdjęcia to potem wrzucę.

Paulinka na bałwanka patrzyła się bez większych emocji :silly: wiele więcej radochy ma z psa, który nie wiedzieć czemu strasznie ją śmieszy.

Znajomi wczoraj posiedzieli nawet troszkę ale po raz kolejny muszę przyznać, że oni jednak są dziwni :dry: :blink: Ale nawet jakoś było ;)

A mnie dziś mężu zabrał do sklepu i kupił srebrny pierścionek o który marudzę mu już od dłuższego czasu :lol: Zaręczynowego nie noszę, bo nie przepadam za złotem, jedynie obrączkę noszę, a chciałam taki masywniejszy jakiś tyle, że srebrny. No i mam :lol: :lol:

A jutro jedziemy do znajomych co będą mieli córcie pod koniec lutego lub na początku marca.

Sylka udanej imprezki urodzinowej. Już się nie mogę doczekać fotorelacji więc nie trzymaj nas zbyt długo w napięciu i spręż się ze zdjęciami jak już będzie po wszystkim :P :P :blink:

Udanej soboty i całego weekendu :kiss: :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu #312273 przez sylka
Siemka Laseczki

Byłam u fryzjera ściachałam włoski na boba, (tak jak oststnio tylko tył bardziej wystopniowany).
Wpadłam do Pepco i kupiłam Kubie 2 bluzeczki z napisami Synek Mamusi bardzo kocham moja mamusie i Synek Tatusia bardzo kocham mojego tatusia. Tak po równo dla każdego ;P wzięłam chyba 2 na raz musi nosić troche skarpetek bo mi powyrastał ze wszystkich.

Teraz mały śpi a ja zaraz pościeram kurze P. poodkurzał jak mnie nie było i teraz pojechał po tort.
Zdjęcia napewno wstawię :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #312313 przez Agusiak
Sylka super, że fryzurka odświeżona :) Zobaczymy ją mam nadzieję na zdjęciach z roczku :)
Ja też mam zamiar wybrać się na roczek do fryzjera bo pewnie wcześniej mi się to nie uda :huh:

a to kilka fotem i obiecany bałwan ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #312538 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Agusiaczku Bałwan wyszedł rewelacyjnie :) A Paulineczka kochaniutka,śliczniutka i w ogóle boska :) Świetny ma fotelik i punkt widokowy :) I z tego co widze to rośnie Ci mała Kuchareczka :P I też tak jak Amelka , śmiga w rajstopkach i bodziaku :)
I jak super , ze Mężuś tak zaszalał i pierścionek dostałaś :) To tak bez okazji ???

Sylka no koniecznie fryzurką sie pochwal :) Fajnie , ze masz w Mężu takiego pomocnika i nie wszystko spoczywa na Twoich barkach . Już nie mogę się doczekać jutra i relacji :)

A My mielismy dziś zwariowany dzionek :P Rano zaplanowaliśmy sobie wypad do Wisły lub Szczyrku na cały dzień , obiadek w przytulnej karczmie i dużo szaleństwa na śniegu . Ale zadzwoniła moja kuzynka , z prośbą o pomoc w przewiezieniu ostatnich już rzeczy (w tamtym tyg mój Mężuś pomagał w przeprowadzce). Tak , więc nasze plany uległy zmianie , a raczej modyfikacji :P Pojechaliśmy na obiadek , z czego cieszyłam sie najbardziej , bo nie musiałam siedziec w kuchni :P Potem pojechaliśmy poszaleć na saneczkach . Ami była zachwycona , ale po 20 min zaczęła ziewać i ...zasnęła :P Następnie wpadliśmy na "stare śmieci" czyli do dawnych sąsiadów :) Wypiliśmy kawkę i wylądowaliśmy u kolejnego sąsiada :) Uwielbiam tą atmosferę i tęsknię za nią . Tak superowo sie tam mieszkało :) A w czasie jak Mężuś pojechał pomagac kuzynce , to My z Amisią pojechałyśmy do mojej Mamci na ploteczki . Na koniec tego pogmatwanego dnia wylądowaliśmy u mojej babci , gdzie Mężulek z Babcią obalili flaszeczkę :P
Powiem Wam , ze cudownie było wrócić do swojego domku po tym wszystkim . Amisia już śpi , Mężuś ogląda tv , a ja oczywiście na necie siedzę :)
Ale zaraz mykam do Mężulka :)

Kolorowych snów :)

13 lata 3 miesiąc temu #312564 przez Agusiak

agi ale mieliście super dzionek, pełen wizyt i odwiedzin :laugh: Trochę szkoda tego wypadu do Wisły lub Szczyrku bo to świetny pomysł ale z pewnością co się odwlecze to nie uciecze :) Czyli praktycznie w ogóle Was dziś w domku nie było, ale najfajniejsze jest to że ma się do kogo pojechać, z kim spotkać i miło spędzić czas. Ja też bardzo lubię takie spotkania, dlatego jutro także wybieramy się w gościnę, jak to mówi mój T "idziemy na chałupy" :P :blink:

Kochana pierścionek bez okazji, żebym już mu nie marudziła :silly: ale powiedziałam, że to może być już na moje kwietniowe imieniny chociaż wiem, że w ten dzień i tak coś mi podaruje :laugh:
A Paulinka jak jesteśmy w domku to tylko w rajtkach i bodziakach lata bo tak jest najwygodniej i dla niej i dla mnie :silly: Bardzo lubię taki zestaw :)

Miłego wieczorku i spokojnej nocki :kiss: :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu #312649 przez sylka
Krótka relacja, szczerzej jutro. Impreza bardzo udana. Kub miał 1 drzekmę o 12.20-14.00 i myślałam że zaśnie w trakcie imprezy. Wytrwał do 20.00 :silly: Zadowolony i uśmiechnięty. Prezenty bardzo się podobały, szczegółnie ta duża wywrota z Wadera. Wciglął schbowego, zjadł tort :) Zaskoczył wszystkich chodzeniem, bo nie mówiliśmy i chcieliśmy zrobić niespodziankę :lol: :lol: P. bardzo mnie wyręczył serwując jedzenie i obsługując gości. Pozmywał później :)
Kubuś dostał wywrotę z Wadera, kosiarkę z Fisher Price, pininko, rowerek, kubeczek ze słomką i kaskę.
Robiałm mu wróżbę i ZAGADKA CO WYBRAŁ?
A. książkę
B. różaniec
C. kieliszek
D. pieniążek

Zdjęcia wrzucę jak tylko szwagier mi zgra.

13 lata 3 miesiąc temu #312688 przez Agusiak
Sylka to super, że imprezka się udała i że Kubuś zadowolony z prezentów :lol: Ale fajnie, że zaskoczyliście gości tym, że Kubuś już zasuwa na nóżkach , mieli miłą niespodziankę a Wy pewnie pękaliście z dumy :)

A Kochana napisz mi proszę na czym polega taka wróżba? Jak się ją robi i jak to w ogóle wygląda.

Czekamy na zdjęcia z niecierpliwością :blink: :P :lol:

A teraz odpoczywajcie i dobrej nocki :kiss: :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu #312736 przez agi-p
Dzień dobry Kochane :)
Sylka super , że imprezka udana :) Ale nie mogło być inaczej :) Gospodarze stanęli na wysokości zadania , jubilat czarował wszystkich i jedzonko zapewne doskonałe :) Prezenty świetne dostał :) Który najbardziej przypadł mu do gustu ?
Hmm...co wybrał ??? Zapewne kieliszek hahaha :P

Agusiaczku ale fajnie , ze Mężuś bez okazji taki prezencior Ci sprawił :) Kochany jest !!!
I udanego spotkania dzisiaj :) Takie chodzenie po chałupach jest fajne :)
U Nas Amisia też po domku w bodziakach i rajstopkach zawsze :) Czasami body kr,rękaw i bluzeczka bądź bluza . Uwielbiam bodziaki :)

My już po śniadanku i to zrobionym przez Mężusia :) :) :)
Idę , bo Amelka coś maruduje ...Udanej niedzieli :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka