BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #313295 przez bombel779
agi-p napisał:

Bombel a to używałaś tej opcji
-utwórz
a następnie klikałaś na
-film ????
A jak ten muzyczny podkład dodac ?

Kochana najpierw dałam "Utwórz prezentację filmową" później z BIBLIOTEKI dodajesz zdjęcia, W SLAJDACH możesz dodać text do zdjęć. A muzykę dodałam poprzez - FILM - ŚCIEŻKA DŹWIĘKOWA - wybrałam z komputera odpowiedni utwór i ŁADUJ ;)

EDIT
agi-p napisał:

No nie chwaliłaś się !!!! Super , to już całkiem samodzielnie chodzi ? Bez podtrzymywania za rączki ?

Tak, samodzielnie :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #313454 przez sylka
Agi Twoja Amelcia to taka boska śmieszka :D Zawsze uradowana na zdjęciach :D

13 lata 2 miesiąc temu #313691 przez agi-p
bombel779 napisał:
[/quote]Kochana najpierw dałam "Utwórz prezentację filmową" później z BIBLIOTEKI dodajesz zdjęcia, W SLAJDACH możesz dodać text do zdjęć. A muzykę dodałam poprzez - FILM - ŚCIEŻKA DŹWIĘKOWA - wybrałam z komputera odpowiedni utwór i ŁADUJ ;)

Dzięki bardzo :)
Kurcze , próbowałam na próbę coś utworzyć i niby wszystko jest tak jak trzeba , ale zapisuje to jako wersję roboczą i nie chce potem tego odtworzyć :( Albo mam jakiś zły dzień i nie powinnam się do tego zabierać , albo nie potrafię tego zrobić . Spróbuję jutro .

Sylka Kochana dzięki w imieniu Amci :) Wesołek z niej straszny :) Teraz na moje szczęście śpi słodko :P

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #314080 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Kochane ogłaszam , ze Amelka ma pierwszego ząbka !!!!! Ależ się ciesze . Normalnie banan nie schodzi mi z twarzy :) :) :) To prawdziwe wydarzenie dzisiaj !
Odkryłam przypadkowo . Amelka piła z mojego kubka i nagle usłyszałam stukanie zębulkiem . Tak się ucieszyłam , ze az Ami się wystraszyła :P
Dzisiaj w nocy już było tragicznie , co 30 min pobudka , więc zapewne wtedy się przebijał . Ale najdziwniejsze jest to , ze dziąsełek nie miała ani rozpulchnionych , ani czerwonych , czy białych nalotów .
Nastawiłam się , że Amelce wyjdzie ząbek po roczku , a tu taka niespodzianka !!!
Ale się rozpisałam na temat ząbka :) :P

Kochane co tam u Was ? Jak Wam dzionek minął ?

Editt...
Oj Bombelku nic się nie chwalisz , ze urodzinki dzisiaj masz :) Musiałam doczytać u "marcówek" :P
Kochana wszystkiego najlepszego z okazji tych ... 18-stych urodzinek :) Pociechy z Synusia i Mężusia :) Dużo uśmiechu na twarzy i samych cudownych chwil :) I oczywiscie góry wymarzonych prezentów :) Buziaki :kiss:

13 lata 2 miesiąc temu #314197 przez Agusiak
hej dziewczyny :)

Bombel super ten filmik, bomba!!! Jasio będzie miał wspaniałą pamiątkę a goście miłą i piękną niespodziankę na roczku :)
Gratulacje dla Ciebie za zaliczone egzaminy i dla Jasia za samodzielne chodzenie, BRAWO :lol:

agi GRATULUJEMY ZĄBKA!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Ale nowina :) i fajnie, że to akurat Ty odkryłaś więc oczekuj niespodzianki od mężusia :silly: :blink: :lol:
U nas też nie było żadnych oznak zębów ze strony dziąseł, żadnych białych miejsc, krwiaczków czy rozpulchnionych dziąseł.

Amelka na zdjęciach jak zawsze śliczna :) Paulinka też ma takiego dzidziusia tyle, że mniejszego, dostała go na Mikołaja ale wtedy się nim zbytnio nie interesowała za to teraz nauczyła się przytulać bobaska, dawać mu buzi i piciu z pustego kubeczka :)

My dziś zaliczyłyśmy dwa spacerki, jeden same a drugi z T, poszliśmy po śledziki na jutro :laugh: A po za tym to dziś był dzień na rękach, Paulinka dużo płakała i była nie w sosie, może to znowu zębole a może zwyczajnie zły dzień.

Spokojnej nocki :kiss:

13 lata 2 miesiąc temu #314199 przez bombel779
agi-p napisał:

Editt...
Oj Bombelku nic się nie chwalisz , ze urodzinki dzisiaj masz :) Musiałam doczytać u "marcówek" :P
Kochana wszystkiego najlepszego z okazji tych ... 18-stych urodzinek :) Pociechy z Synusia i Mężusia :) Dużo uśmiechu na twarzy i samych cudownych chwil :) I oczywiscie góry wymarzonych prezentów :) Buziaki :kiss:

:blush: dziękuję bardzo! :kiss:

Gratuluję Amci 1szego ząbka!!! :kiss: :kiss: należy Jej się PREZENT!!! ;) :D

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #314284 przez sylka
Gratulację dla Ami 1 zębolka :D

Mi dzień minął spokojnie, Kuba zadowolony jeździł po mieszkaniu swoją ciężarówą lub kosił trwę kosiarką :P :) Cwaniak wchodzi na fotel i musze go cały czas ściągać. P. dziś i jutro ma wolne, tzn. nie idzie do pracy ale pisze specjalny program w domku :) Kub dał mu dziś popracować spokojnie zajmował siesam sobą bawił się gadał jak najęty po swojemu więc i ja miał m czas na porzadki w domku :D
Njaważniejsze że już nie marudzi przez ząbki :kiss:

13 lata 2 miesiąc temu #314401 przez agi-p
Dzień dobry :)
Dzięki Kochane za gratulację z powodu ząbka :) Ta nocka nie była lepsza od poprzedniej i co 30 min pobudka :( A łudziłam się , ze skoro mamy ząbka , to moze coś lepiej będzie .

Agusiaczku może faktycznie kolejny ząbek daje się we znaki Paulince . Biedne te dzieciaczki :( Naszym dziewczynką chyba podobnie ząbki wyszły , tzn w podobnym wieku :)Ale fajnie , ze 2 spacerki zaliczyliście :) Ja dzisiaj mam w planach dłuższe spacerki . Może nawet do sklepu się wybierzemy na nóżkach . Tylko dzisiaj znowu temp okropnie spadła . Mam nadzieję , ze w dzień będzie tak jak wczoraj , bo póki co na termometrze -10 :(

Sylka czyli Kubuś zadowolony z prezentów i przynajmniej masz troszkę spokoju :) Jaki kochany, ze dał Tatusiowi popracować i zajmował sie zabawą . Ale z tym wchodzeniem na fotel , to prze agent :) Nawet na chwilę go nie możesz spuścić z oka .

Kozłowska Kochana zaczynam sie martwić ...już tak długo się nie odezwałaś . Mam nadzieję , ze dziś coś skrobniesz do Nas :)

Amisia właśnie zasypia . Od 5 rano wariowała :P
Weekend znowu imprezowy nam sie szykuje :) Jedni znajomi zaprosili Nas do siebie , a inni chcą wpaść do Nas :P Musze to jakos rozwiązać .

Miłego dzionka :)

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #314417 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi ja też się łudziłam, że jak macie ząbek to chociaż jedna nocka będzie lepsza. Ale może idą Amisi już kolejne, trzeba mieć się na baczności. Pamiętam jak Kozłowska pisała, że Matiemu na drugi dzień wyszła druga jedynka. My jeszcze ciągle na drugą czekamy i podobnie jak przy pierwszej żadnych śladów :blink: Masz rację Kochana nam ząbek wyszedł na 10 dni przed skończeniem 9 miesiąca a Wam chyba na 12 jeśli dobrze liczę :)

My w weekend w domu siedzimy, tzn mąż ma w sobotę spotkanie klasowe a tata jedzie do Krakowa zawieźć mamę do szpitala więc będziemy same z Paulinką :)

Kozłowska odezwij się Kochana :kiss:

Miłego dnia mamusie :) :)

13 lata 2 miesiąc temu #314761 przez Agusiak
dziewczyny jak już gotujecie zupki dzieciaczkom na mięsku to nadal dodajecie oliwy z oliwek lub innego tłuszczu?

13 lata 2 miesiąc temu #314771 przez agi-p
Agusiaczku ja oliwę dodaję , ale nie robiłam jeszcze obiadku na mięsku , tylko dodaję już ugotowane . Ale chyba sie dodaje .
Czyli w weekend rządzicie w domku same :) Odpoczniesz może troszkę :)

Kochane normalnie wygłupiałam sie teraz z Amelką i śmiała sie tak superowo , ze spokojnie do buźki mogłam jej zajrzeć i...kolejna jedyneczka w natarciu :) Prawa już sie przebiła , a po lewej stronie dziąsełko widocznie już nacięte :)

Tak mnie dziś głowa boli , ze az mi niedobrze . Wzięłam paracetamol i jakby troszkę lepiej :) Poszłyśmy na spacerek i po godz wróciłam do domku , a Amelka jeszcze 45 min spała na polku :)
Ale marudera ma od rana . Cały czas na rękach chce być i jeść nie chce , tylko cycusia i ciasteczko :P Ale ząbek się przebija to pewnie temu .

13 lata 2 miesiąc temu #314772 przez sylka
Ja dodaję już do przełożonej do miseczki troche masełka.

13 lata 2 miesiąc temu #315276 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Jak tam śledzik zjedzony w odpowiedniej "zalewie" ? :blink:
My zjedliśmy śledzika, ja z mamą napiłam się po lampce czerwonego winka a panowie po piwku, no bo jutro do pracy. Przyjechał też mój dziadziuś i przywiózł pączki :) :) Ale ja oczywiście dzielna byłam i nie dałam się skusić :lol:

Dzisiaj nie byłyśmy na spacerku, bo dosyć wiało a ja musiałam czekać na chłopków, którzy przywieźli drewno do kominka, ale mam nadzieję że jutro sobie to odbijemy.

Spokojnej nocki :)

13 lata 2 miesiąc temu #315303 przez bombel779
Agusiak napisał:

dziewczyny jak już gotujecie zupki dzieciaczkom na mięsku to nadal dodajecie oliwy z oliwek lub innego tłuszczu?

Jasiek je razem ze mną, z jednego talerza więc żadnego tłuszczu do zupy nie dodaję :silly: w drugim daniu mamy tłuszcz - z mięsa i ziemniaki zawsze lekko polane bo ja nie lubię suchych kartofli!! ;)

13 lata 2 miesiąc temu #315397 przez Kozłowska
Ojj ależ się rozpisałyście :silly:
Agi gratuluje zębolka i już kolejny się przebija :cheer: wow :cheer: Super :kiss: :kiss:
Agi i Agusiaczku zdjęcia waszych córeczek są po prostu nie ziemskie. Cudne macie dziewczyny.
I spacer w saneczkach zaliczony :silly: I bałwana przyuważyłam u mnie to nawet porządnej kulki się nie zrobi a co dopiero bałwana :( A no i mam podobne zdjęcia jak Matek stoi przy pralce :cheer: :lol:

Sylka fajnie że impreza się udała i Kubuś zadowolony z prezentów :lol: Zdjęcia super a tort aż mi ślinka poleciała :blink: choć aż szkoda kroić taki śliczny :silly:

A bo znów zapomnę :dry: Ciocia wywiązała się z powierzonego zadania i NOCNIK został zakupiony :lol: :lol: Nawet była próba ale młody siedział na nim z 20 minut a jak mu się znudziło to ojciec stwierdził ż założy mu pampersa a on po 1 minucie się w niego zesrał :lol: :lol: haha ale się uśmiałam :silly:
Nie pisałam długo bo jak poszłam w piątek do pracy to wróciłam w sobotę bo regionalna zapomniała że mamy remont przewidziany więc przyszło mi zostać na 12 nocną. Sobotę przespałam, niedziela taka zalatana a wczoraj byliśmy na pogrzebie. W piątek jeszcze zadzwoniła ciotka że Męża chrzestny zmarł :(
A dziś jak zwykle byłam w pracy a później byłam załatwiać chrzciny i roczek :)
Tak więc chrzciny i roczek mamy 27 maja w zielone świątki :silly: Sala rzut beretem z ogrodem i za obiad z dwóch dań, kawa, herbata, soki, ciasto i szampana płacimy 60. Ale i tak fajnie że wszystko w 30 minut załatwiliśmy. Nie ma to jak iść do proboszcza. A mamy jeszcze takiego fajnego.Mówimy że chcielibyśmy żeby on ochrzcił Mateusza bo ślubu nam udzielał a on że nie wie. To ja do mojego syna mówię. Matuś poproś ładnie księdza żeby cię ochrzcił, a on zaczął gadać po swojemu uśmiechać się i wyciągnął ręce żeby go ksiądz na ręce wziął, a ksiądz mówi no to chyba nie mam wyjścia :silly: I od razu zaznaczył w zeszycie. A i słuchajcie pytam się o koszt a on do mnie co łaska przeważnie dają 100zł ale jak nie macie może być 50zł albo uśmiech malucha mi wystarczy :silly: Jak ślub braliśmy to chyba też płaciliśmy 100zł(chyba za same kwiaty) to wszyscy się na nas dziwnie patrzyli że tak mało.

Dobra dziewczynki zmykam spać jutro mam nadzieję będę w domciu normalnie więc poczytam co tam pisałyście i napiszę :silly:

Buziaczki kochane :kiss: :kiss: Spokojnej nocki :kiss: :kiss:

Ps. Kochane jak miło mi się zrobiło jak się upominałyście o wiadomość ode mnie :kiss: :kiss: :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka