BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 2 miesiąc temu #317327 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi u nas też szaro, buro i ponuro i ze spaceru nici, no chyba że się wypogodzi.
Jeżeli mąż dostanie urlop to chcemy jechać na działkę tydzień przed świętami i zostać tam na święta i tydzień po :laugh: Ale wszystko jest uzależnione od urlopu i pogody bo jak będzie całe dwa tygodnie lało to nie ma sensu tam siedzieć. Ale mam ogromną nadzieję, że nam ten wyjazd wypali bo już nim żyję,hehe :blink: :silly:

Kochana u nas Camilia kosztuje 16 zł.

Mam nadzieję, że z tym laptopem to nic poważnego, że to nie wirus i łatwo będzie dało się naprawić usterkę.
Ja też zawszę wożę komputer do mojego kolegi informatyka- grafika bo kiedyś na gwarancji zawiozłam netbooka do reklamacji w media Markt i już nigdy więcej niczego tam nie zawiozę :angry: Przestały mi działać niektóre klawisze na klawiaturze, zawieźliśmy do media i za kilka dni dostajemy opinię, że komputer jest zalany, trzeba wymienić płytę główną i coś tam jeszcze i koszt wymiany prawie 800 zł!!!! Szlag jasny mnie tam trafił, bo tylko ja używam tego kompa i doskonale wiem, że nie ma takiej opcji żeby był zalany. Zawiozłam do kolegi, zajrzał do niego, kazał kupić nową klawiaturę za 50 zł i wszystko gra. Ci z media skasowali nam też od razu gwarancję a po włączeniu kompa trzeba było wprowadzić jakiś kod, żeby w ogóle coś zadziałało. Na szczęście z tym kodem kolega też sobie dał radę i jeszcze powiedział nam, nam, że Ci z media jak grzebali w tym kompie to zerwali pasek od klawiatury i dlatego potrzebna była nowa a tak to może wystarczyło by tylko ją przeczyścić. Poważnie myślałam nad pozwem dla tych partaczy bo jeszcze w sądzie pracowałam ale ostatecznie odpuściłam, Ale co za
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Od tamtej pory omijam media szerokim łukiem.
Rozpisałam się troszkę :silly: :silly:

Sylka, jak Kubuś? mam nadzieję, że gorączka już sobie poszła?
agi nad piosenką pomyślę jak mi coś wpadnie do głowy to dam znać :)

Miłego dnia :kiss: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #317400 przez sylka
Dziś od ok 5.00 znów 38,5 teraz nie ma gorączki ale dopiero wstaliśmy z łóżka. Całą noc kaszlał takim w odgłosie mokrym kaszlem. O 16.00 idziemy do lekarza.

Co do piosenki do filmiku, mi podoba się Kołysanka Belli- po prostu uwielbiam jak ktoś gra wolniaki na klawiszach :blink:

13 lata 2 miesiąc temu #317937 przez agi-p
Agusiaczku nie pierwszy raz słyszę niepochlebne recenzję , na temat Media markt . Szkoda , ze tak zawalają . Nie dziwie Ci sie , ze taka wzburzona byłaś , aj bym pewnie zrobiła aferę . Nie cierpię jak wmawiają coś , co nie miało miejsca . Miałam podobnie z telefonem :(

Mam nadzieję , ze uda się z tym urlopem Twojego Męża i z pogodą . Pojedziecie , odpoczniecie i pobędziecie sami :)

Sylka daj znać co u lekarza . Biedny Kubuś :(
Dzięki za piosenkę . Wezmę ja pod uwagę :)

13 lata 2 miesiąc temu #318044 przez sylka
Kuba ma zaczerwienione gardło, nadal gorączkuje. Mamy syrop Lipomal i podawac mam leki przeciwgorączkowe jak nie przejdzie ponownie się pojawić.

13 lata 2 miesiąc temu #318128 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Jak Wam minął dzionek dziewczynki?
My dziś znów w domku siedziałyśmy, wiało straszliwie, co jakiś czas kapało z nieba i ogólnie było bardzo nieprzyjemnie.

Sylka mam nadzieję, że Kubusiowi szybko przejdzie i kolejna wizyta nie będzie konieczna.

Miłego wieczorku, pewnie jeszcze zajrzę potem ale jakby nie to spokojnej nocki :kiss:

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #318154 przez agi-p
Dobry Wieczór :)
Sylka ja też mam nadzieję , ze Kubusiowi szybko przejdzie . Dobrze , że to nic poważnego . Oby kolejna wizyta okazała się nie potrzebna . A jak teraz Kuba się czuje ? Gorączkuje ?

Agusiaczku u Nas pogoda taka sama :(
Ale rano zadzwoniła kumpela i pojechałyśmy do niej na kaweczkę . Amisia pobawiła sie z Igorkiem , a My pogadałyśmy . Jutro popołudniu do nich też jedziemy i zostajemy na noc . Troszkę poimprezujemy :P
I Mężus po powrocie z pracy porwał nas na basen :) Tak bardzo mi się jechać nie chciało , a było bardzo fajnie . Amelka pierwszy raz była . Na początek popłakała się troszkę , bo zaskoczył ją ogrom ludzi i hałas . Ale po 3 minutach już uśmiech nie schodził jej z buźki :) Zachwycona pluskała rączkami i nóżkami :) Bardzo jej się spodobało i będziemy teraz częściej jeździć :) Muszę tylko kupić koło z siedziskiem i zapas pampersów do pływania :) Chociaż jak dla mnie to szajs i nabijanie kasy , bo one wcale nie są nieprzemakalne . Amelka 40 min była w wodzie , potem suszenie , ubieranie i jazda do domku .Teraz śpi wymęczona :)

Wstawię fotki z basenu , a jutro filmik :)

Spokojnej nocki :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu #318195 przez bombel779
Agi ale super fotki!!! :) Amelka chyba zadowolona, cu?? :) Ja też się wybieram już dłuższy czas na basen ale jakoś wybrać się nie mogę (ciągle T nie chce z nami iść :( ) Ale w liście prezentów roczkowych poprosiłam m.innymi o karnet na basen - jak Jasiek dostanie od kogoś taki prezent to już na pewno z nim pójdę nawet sama!! A co! :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 2 miesiąc temu #318199 przez Agusiak
agi fantastycznie z tym basenem, naprawdę super!!!! Zdjęcia wspaniałe i widać, że Amelka czuje się jak ryba w wodzie :lol: Kochana, słodka rybka :kiss:
A byliście na takim "normalnym" basenie czy na takim gdzie mama musi mieć badania? Wiem, że jak nam na szkole rodzenia mówiono o zajęciach na basenie dla maluszków to mamy musiały mieć jakieś tam badania a tatusiowie nie. Ale chyba jak pójdę tak normalnie z dzieckiem to mnie wpuszczą?
Super Wam mężuś niespodziankę zrobił :) I jaki pomysłowy :blink:
Ja Kochana uwielbiam basen i pływanie ale chyba jeszcze długo nie pójdę, chyba że wynajmę cały na godzinkę tak żeby nikogo nie było :blink: :P

Z niecierpliwością czekam na filmik :)

Dobranoc, buziaczki :kiss:

13 lata 2 miesiąc temu #318233 przez bombel779
Agusiak napisał:

A byliście na takim "normalnym" basenie czy na takim gdzie mama musi mieć badania? Wiem, że jak nam na szkole rodzenia mówiono o zajęciach na basenie dla maluszków to mamy musiały mieć jakieś tam badania a tatusiowie nie.

Agusiaczku bo tu się rozchodzi o pewne choroby dróg rodnych i niektóre baseny życzą sobie zaświadczenie od ginekologa że kobita jest zdrowa.
I dlatego też, WY musicie uważać na wasze dziewczynki żeby przypadkiem One czegoś nie złapały!!

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 2 miesiąc temu #318283 przez sylka
Agi zdjęcia super :D
Widać że Amelka zadowolona.

Kuba gorączkował dziś, kaszle mokrym kaszlem i az w nim się gotuje. Płacze zachrypnięty i nawet nic nie mówi a jak się odezwie to jeden charchot. Deko pomógł chyba syrop bo juz tak nie płacze.

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #318398 przez agi-p
Dzień Dobry :)
Sylka a jak z apetytem Kuby przy tej chorobie ? I z piciem ?Biedulek , zeby się nie odwodnił .

Dzięki za miłe słowa , w imieniu Amelci :)
Agusiaczku byliśmy na zwykłym basenie . Mamy tu jeden basen specjalnie dla noworodków i niemowląt , gdzie woda nie jest chlorowana , tylko ozonowana . Ale tam nie pojechaliśmy , bo raz , ze on mały , a dwa nie moglibyśmy tam jechać wszyscy razem . A tam gdzie byliśmy to i zjeżdżalnie dużą miała Paula i inne atrakcje . Wszyscy skorzystaliśmy :) I woda cieplutka była :)
Kochana nie musisz całego basenu rezerwować :P nie ma co się spinać . Ja wbiłam siew strój i pojechałam . Nie powiem , żebym wyglądała atrakcyjnie z tym wiszącym brzuchem , ale co tam , liczy się frajda Amelci :) I żadnych badań tam nie wymagają . Rany co za upokorzenie , jakby ktoś zapytał o takie badania . Okropność i przesada . To co każdą kobietę o takie badania pytają czy tylko te z dziećmi ??? Masakra . Przecież czasami kobieta , która nigdy nie rodziła może mieć jakieś paskudztwo !

Bombel wybierzcie się koniecznie na basen :) Jasio będzie miał wielką frajdę :) Szkoda , że Mężuś nie chce z Wami iść . Myślę , że jakby raz poszedł i zobaczył syna w "akcji" to chciałby częściej chodzić . Fajny pomysł z tą listą prezentów , coraz modniejsze się to robi .

Kozłowska pracusiu co tam słychać ??? Jak Matek się miewa ???

Ta noc była okropna :( Teraz Gwiazda zasypia :P A jak Paulinka się obudzi to zostawię dziewczynki same i skoczę szybko do sklepu . No chyba,że Pauliś będzie długo spała , to Ami pojedzie ze mną . Muszę na wieczór do znajomych jakąś sałatkę zrobić i przygotować coś do jedzonka .
I dziś do odbioru komputer będzie ...ciekawe co się zepsuło i ile to będzie kosztowało ???

Nic , idę kawkę zrobić . Miłego dzionka :)

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #318408 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi w pełni się z Tobą zgadzam jeśli chodzi o basen i badania kobiet. To na prawdę jakieś takie żenujące, chociaż rozumiem, że mają na względzie zdrowie i dobro dzieciaczków, ale przecież tak jak piszesz kobiety bezdzietne czy nawet nastolatki także mogą mieć jakieś choroby a o facetach nie wspominając już nawet.

agi udanych zakupów i oczywiście spotkania ze znajomymi :)

T dziś idzie na to spotkanie klasowe, pewnie wróci koło północy, chociaż namawiam go żeby nocował u swoich rodziców bo to niedaleko lokalu w którym się spotykają a nie szlajał się po nocy tramwajem czy autobusem. Wiadomo, że coś tam po latach sobie chlapną :silly: więc auto w domku zostaje.

A my już z Paulinką na dole bo zaraz rodzice wyjeżdżają do Krakowa. Mama ma dziś tą operację nogi. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie bez komplikacji ale tym samym kończy się mój święty spokój w domu :dry: :huh: :blink: :silly:
Mam nadzieję, że jakoś przetrwam te 3 miesiące :huh:
I już mi się słabo robi na wizję mycia ponad 15 okien na święta :( :( Będę musiałą podwoić dawkę leków uspokajających :blink:
A tak na poważnie to na szczęście moja mama jest z tych osób co nie wymagają dużej opieki bo szybko chcą być całkowicie samodzielne, oczywiście w miarę możliwości.

Miłęgo dnia kochane i całego weekendu :kiss: :kiss:

EDIT
Dziewczynki ciągle zapominam się Was zapytać w czym pierzecie ubranka dzieciaczków? W Lovelli, w Dzidziusiu czy może już w jakimś np Lenorze Sensitive? W proszku czy w płynie?

A macie jeszcze w wózkach śpiworki?

13 lata 2 miesiąc temu #318440 przez sylka
u nas noc okropna Kuba plakał, kaszlał 38,5 st. Apetyt wczoraj miał ale dziś już nie. Mleko wypił ale sniadanie prawie nie ruszył. Picie nie za bardzo mu idzie wypije trochę i nie chce.

Agusiak ja piorę w proszku Vizir sensitive i jest ok. Płynu do płukania nie używam zawsze jak coś to silan sensitive.

13 lata 2 miesiąc temu #318452 przez agi-p
Agusiaczku to miłego dzionka z Paulinką :) Oby dała Ci troszkę odpocząć . Oj Mężuś to na pewno coś chlapnie :P Jutro zapewne będzie kaca leczył :)
Powodzenia dla Mamy . Niech operacja się uda i szybko wróci do formy . Współczuje tych 3 m-cy , ale może nie będzie tak źle .
A wizja 15 okien brzmi okropnie :P Może Mężuś Ci pomoże ??? Chociaż pewnie tak jak u mnie , mężuś może i by chciał , ale jak wraca z pracy to juz późno .

Kochana ja prałam jeszcze 2 tygodnie temu w płynie do prania lovela i dodawałam płyn do płukania niemiecki lenor lub softlan dla dzieci . Teraz zmieniłam lovele na Dreft sensitive . Bardzo ładnie pachnie i nawet nie trzeba płynu do płukania dodawać (chociaż ja dodaję,dopóki mi się opak lenora nie skończy), bo go zawiera . Nadal piorę oddzielnie rzeczy Amelki i dodaję jej osobny płyn do prania .

Sylka biedulek z Kubusia . Kurcze , oby chociaż po troszce jadł . Może próbuj co chwilę mu coś podsunąć . Może 3 dniówka go złapała ? Chociaż wtedy nei miał by gardełka czerwonego chyba . Pewnie złapał jakiegoś wirusa , tym bardziej , ze pisałaś że ostatnio Mężuś był chory.

13 lata 2 miesiąc temu #318527 przez sylka
Ja ciuszki Kuby też piorę oddzielnie w tym Vizirze ale pościel to razem z nasza.

Agi jedzenie podsuwam mu co jakiś czas jak nie ja to P. coś skubnie trochę popije i jakoś ak mija czas. Na szczęscie w dzien zajmuje się zabawą i mniej markotny jest. Spodobało mu się bieganie w kapciuszkach i dosłownie biega po domu :) 3 dniówka to raczej nie jest a jakaś infekcja niestety. wolałabym juz 3 dniówke, przynajmniej gardło by go nie bolało.

Agusiak zdrówka dla mamy :)

Spiworek mam tylko tę zewnętrzną warstwę sciągnelam i został sam kozuszek po całości od plecków po nóżki s na to osłonka wózka. Stwierdziłam że zostawię pod spodem zamiast wkładać kocyk.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka