- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Sylka daj znać po wizycie . Kurcze jak przeszło na oskrzela , to trzeba szybko działać . Biedny Kubuś

Jaki masz termometr ? Bo ostatnio kupowałaś chyba .
Ja musze nowy termometr kupić . Mam dwa , jeden bezdotykowy , drugi elektroniczny . Ale w nocy po raz kolejny przekonałam się , ze z prawidłowym pomiarem , to one nie mają nic wspólnego . Ami była rozpalona i gorąca na maxa , dziecko by potwierdziło wysoką gorączkę , a termometry pokazywały 37,7 i 37,3 !!! Rano zmierzyłam jej w pupce , to miała 38,7

Chciałabym rtęciowy termometr , ale je wycofali . Ponoć galowe mają akie same działanie .
W ogóle noc koszmarna , pobudki co chwilę , temperatura i marudzenie . Od 23:30 do 00:40 wcale nie spała i siedziała i gadała z nami .
Dzisiaj zauważyłam , ze wodnisty wczoraj katar zamienił się w gęsty . Po 8 zadzwonie do pediatry i zapytam czy przyjedzie do Nas czy mamy jechać do niego.Zapewne dupska mu się ruszyć nie będzie chciało i będę musiała ciągać gorączkujące dziecko po polu

Miłego dzionka

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

Nie mogłam się powstrzymać, żeby do Was nie zajrzeć

Ojoj ale co widzę, Kubuś nadal choruje i Amisię też coś dopadło?

Dużo zdrówka dla dzieciaczków Kochane i cierpliwości dla Was

agi a gdzie Amelka mogła coś załapać, skoro ma katarek to nie jest to raczej trzydniówka?
Biedne maluszki. Ale powiem Wam ,że ostatnio jak T rozmawiał z jakimś lekarzem to ten od razu mu powiedział, że jest taka pogoda, że dużo osób będzie chorować i będzie miał co robić.
Dajcie dziewczynki koniecznie znać jak po wizytach.
agi kupiłam wczoraj tego drefta więc będziemy testować przy najbliższym praniu

Lecę Kochane, pewnie zajrzę jeszcze potem lub wieczorkiem.
A wracając jeszcze do zdjęcia bo pytałaś się agi czy Paulinka śpi na kołdrze, otóż tak

Zawsze ją kładę na podusi a ona po jakimś czasie śpi już właśnie w ten sposób całą noc. A że śpi na kołdrze to przykrywam ją kocem

Miłego dnia

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
allegro.pl/termometr-bezdotykowy-elektro...0zl-i2148048160.html
i jestem z niego zadowolona. Mierzę nim temperaturę nam, małej, kiedyś mierzyłam mleka, wody i mierzę otoczenia. Wydaje mi się, że jest w miarę wiarygodny. Polecono nam go w aptece a przy tym jest banalnie prosty. Ale faktycznie te rtęciowe są najlepsze.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

To Paulinka faktycznie nocny wędrowniczek

Z drefta mam nadzieję , ze będziesz zadowolona

Fajny macie ten termometr . Ja miałam jakieś zaćmienie jak kupowałam swój

Mam taki allegro.pl/babyono-termometr-elektronicz...cha-i2124133980.html
A jakbym miała rtęciowy , to nie oddałabym go nikomu

Amelka normalnie szaleje jakby cąłkiem zdrowa była . Humorek jej dopisuje i apetyt też

Sylka a jak z Kubuśkiem ????
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Dziwie się że 2 poprzednich lekarzy nie zobaczyło że coś nie tak skoro nawet ja słyszałam że z oddechem coś nie tak jak Kuba się nachodził i odpoczywał.
Kuba waży 9200 i ogólnie wg. neonatologo rozwija się super. Mam wpaść w ciągu 2 lat jakby mnie coś zaniepokoiło w rozwoju.
26.04 mamy umówioną wizytę w poradni preluksacyjnej u ortopedy by zobaczył jak Kuba chodzi.
Termometr mamy bezdotykowy ale niekiedy źle wskazuje temp. ciała, rtęciowy (najlepszy był na sprawdzenie gorączki u Kubusia), mamy jeszcze w smoczku z microlife i sprawdzał siew 100% jak KUba był malutki i teraz mąż kupił elektroniczny pod pachę i jest super- powiem że chyba po rtęciowym najlepszy dla starszego dziecka.

Zdrówka dla Amelki

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Aguś ile dodajesz nakrętek tego płynu do prania?
Sylka dobrze, że Kubuś już zdrowieje i że tak ogólnie taki zdrów niego chłopak i w dobrej formie

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Zdrówka Kubuśku

Agusiaczku ja daję 1 nakrętkę na pranie . A co tam u Paulineczki , przez dzień już wytrzymuje dłużej jak znikniesz jej z oczu ? I jak Mama się czuje ?
Kozłowska a u Was co słychać ?
Amelka padła , ale zwykle zasypia zaraz po kąpieli o 19 , a dziś zjadła cyca i bawić sie chciała !!! Ostatecznie zasnęła w naszym łóżku . Dziś przez przeziębienie ma ulgę i wyjątkowo może

Spokojnej nocy

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

To w takim razie też dodam jedna nakrętkę, a pytam bo ona taka nie duża ta nakrętka jest, przeważnie są w płynach takie większe- dłuższe.
Aguś Paulinka jest ostatnio jeszcze większą marudą niż była

A mama dziękuję, ma się dobrze, ale niestety jest ograniczona ruchowo więc dużo jej obowiązków spadło na mnie. Ale jakoś to będzie

A i moja przygoda z dentystą też się jeszcze nie skończyła

Spokojnej nocki Kochane, zwłaszcza dla przeziębionych maluszków

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agusiaczku ja daję nakrętkę tylko , chyba , ze daje więcej ciuszków , lub wiem , ze są bardziej zabrudzone np z obiadków , to dodaje jeszcze trochę płynu . Na początek jednak lepeij nie przesadzić , żeby uczulenia nie było .
Biedna Paulinka , pewnie przez te zębiska taka marudna . A dawałaś już tą camilię ? U Nas jest podobnie Ami daje mi czasami popalić , a jak Mężuś wraca z pracy to zamienia się w Anioła i dziwi sie co ja tak narzekałam

Oj ból zęba to ja znam aż za dobrze

Amelka zasnęła u Nas i nie dało jej się przenieś . Aferę taką robiła , ze została u Nas w łóżku . Ja już sie położyłam z nią , a Mężuś jeszcze mecz oglądał . Jak juz przyszedł spać , to okazało sie , ze Ami śpi w takiej pozycji , ze miejsca dla Niego brakło

Teraz Dama odsypia noc, a Mamusia oczywiście juz na pełnych obrotach .
Nic zmykam , Paulinka dziś idzie później do szkoły ,wiec lecę jej śnaidanko zrobić

Miłego dzionka

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

agi biedna Amelka

A mężuś został wygryziony z małżeńskiego łoża przez własną córeczkę

Gratuluję decyzji o wybraniu się do dentysty. Ja też zawsze na znieczuleniu a jeszcze jak ma jakieś nowoczesne komputerowe to tym bardziej warto go odwiedzić.
agi Camilię podałam już chyba ze 4 razy ale rezultatów u nas nie było. Jak jest bardzo źle to u nas tylko czopki Viburcol.
Lecę dać małej mleczko bo wcześniej nie chciała więc może teraz się namyśliła.
Udanego dnia

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jaś,nasz największy skarb!!

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Pan Piotr napisał, że w marcu ma być już lepiej ale jakoś poprawy nie widać, marzec w końcu dopiero się zaczął a gdzie tam do końca.
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agus te czopki Viburcol to na co są ? Szkoda , ze ta camilia nie skutkuje

U Nas Amelka ślini się na potęgę , ciśnie wszystko do buźki , widać że jej dokuczają , ale nic nie widać . Masakra jak każdy ząb będzie poprzedzało takie zachowanie i tak długo przed ząbkiem , to wszyscy się wykończymy

Bombel ja też mam dość tych problemów na forum . Chyba każda ma już po dziurki w nosie wiecznych problemów i tych wirusów !!! Administratorzy niby coś robią , ale jakoś im nie wychodzi , albo im się nie chce

Teraz niby włącza mi stronę beż problemów (przedtem rozłączało mnie od razu) , ale mimo to pojawia się komunikat o zagrożeniu , więc nie będę ryzykowała wejścia z laptopa .
Sylka co z Kubusiem ? Jest poprawa ?
Wczoraj wieczorem już siły nie miałam , zeby tu zaglądnąć , ale i tak widzę , ze cisza była .
Znajomi wpadli i drudzy z Igorkiem i siedzieliśmy trochę . Następnie Amelka nie chciała zasnąć ... przez godz z nią walczyłam . Cicho była tylko jak miała cyca w buzi . W końcu padła ze zmęczenia . Przez to przeziębienie , którego już śladu praktycznie nie ma , coś się rozregulowała . A noce to już w ogóle porażka . Zawsze źle spałą , ale teraz , budzi się co 20 min i wyje . Tylko przy cycu jest super.Zasypia , a jak ją odkładam , to znowu afera . Przez godz w nocy to wcale nie śpi !!! Padam na pyszczek normalnie .
Ale wczoraj koleżanka przywiozła mi od tej ciotki z Anglii ciuszki po jej wnuczce . Same z nexta , Tu , georga i inne firmówki . Cała duża siata za 100 zł

Wczoraj Mężusia zaczęło coś zbierać

Dzisiaj u Nas pada i jest paskudnie .
Oki Kochane

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

agi mnie wczoraj też już nie chciało się tu wchodzić

Byłam u dentysty (jeszcze za tydzień w czwartek), powiedziała mi, że gdybym poczekała do wczoraj to trzeba by zęba usunąć, a tak od wtorku to go jakoś podratowała co bardzo mnie cieszy

Aguś Viburcol to są też homeopatyczne czopki, na takie stany bólowe u dzieci, na ząbkowanie, ale także po szczepieniach i w stanach "szajby"

agi u nas zębów ani śladu

U nas też leje i wczoraj też cały dzień padało, że nawet spaceru nie było.
Dziś zawozimy Paulinę do teściów i jedziemy pooglądać wózki spacerowe na żywo i może jakiś wpadnie nam w oko.
Miłego dnia Kochane