BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 1 miesiąc temu #332152 przez Agusiak
Dobry wieczór :)

agi dobranoc :)

A nam dziś dzionek minął całkiem nieźle, odwiedziły mnie koleżanki z liceum, bo dorabiają sobie w jakieś firmie zajmującej się badaniem produktu i akurat miały ankietę o chusteczkach dla niemowląt. Pogadałyśmy sobie trochę a ja zarobiłam darmową paczkę chusteczek :blink:

Oczywiście obowiązkowo spacerek i coraz lepiej nam idzie chodzenie :laugh: Paulinka za rączki to w sumie biega i wyrywa się bo chce iść sama, ale jeszcze nóżki jej się plączą i tak śmiesznie to wygląda. Coraz częściej podejmuje też próby samodzielnego przejścia od jednego mebla do drugiego :)

Kurcze zastanawiam się ciągle nad tym przekłuciem uszek Paulince ale ciągle się waham... :dry:

Udanego wieczorku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #332193 przez Kozłowska
Wieczór dobry :lol:

A my dziś mamy dzień dziecka :silly: Młody sie tak wyszalał że nie miałam sumienia go jeszcze męczyć kąpielą :blink: Mężu przywiózł mi go do pracy pospacerowaliśmy, poszliśmy na obiadek i wpadliśmy na kawkę do sąsiadki :blink: A tam jego ulubione koleżanki które zajmują całą jego uwagę. Nie wiem czemu ale córki mojej sąsiadki tak sobie upodobał że nawet jak się przewróci to udaje sam ze nic się nie stało :blink: I ciągle się śmieje.
A później weszła do mnie siostra luknąć zaproszonka bo mi dziś przyszły :lol: Są rewelacyjne a zdjęcie mojego syna po prostu wyszło bosko :lol: Ja to jednak umiem cykać zdjątka może poproszę M. o lustrzankę czy cosik takiego ale wtedy to już na pewno zbankrutujemy na zdjęcia hehe :lol:

Czemu Agusiak wahasz się z przekuciem uszek Paulince?? U mnie znajome które mają dziewczynki starały się przebić jak najwcześniej żeby później małe nie ciągły za kolczyka.
Aczkolwiek szwagierka nie przekuła uszek Małej powiedziała że na to jeszcze przyjdzie czas. Ja jak bym miała dziewczynkę to albo przekułabym bardzo szybko albo bardzo późno hehe no to se napisałam co wiedziałam :silly:

Bombelku huśtawka super też pokazałam mężulkowi ;) Fajnie że impreza się udała :lol:

Ojj wiedziałam że miałam coś kupić i zapomniałam dobrze że mam Was. Już sobie w telefonie przypomnienie zapisałam żeby nie zapomnieć o szczoteczce do ząbków.

Kurcze jak ten czas szybko leci :cheer: Dziś wypisywałam gościowi reklamacje i patrzę data ustosunkowania kwiecień :cheer: a pamiętam jak by to było wczoraj jak z piłką przed sobą mknęłam na spacerek ze szwagierką i malutką Martynką. I święta które całe przechodziłam w skurczach i wszyscy się śmiali że urodzę w lany poniedziałek. Achh i mój dziubasek kochany taki malutki był, a teraz jak go karmię to mi się ledwo mieści.
Ojjj kurcze za szybko..........

Dobra po tej chwili refleksji zmykam spać bo jutro mam dzień sprzątaczki, praczki,zmywaczki itp..... :silly: trzeba nabrać sił :blink: No i ma być piękna pogoda więc spacerek do parku trzeba zaliczyć koniecznie :woohoo:
Dobranoc kochane :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #332319 przez agi-p
Dzień dobry :)
Agusiaczku , ale fajnie , że tak przyjemnie dzionek Wam minął :) I z koleżankami się spotkałaś , chusteczki dostałaś i spacerki zaliczone :) Oj Paulinak zacznie zaraz samodzielnie chodzić :) Ja nie mogę sie tego okresu doczekać . Tak rozkosznie wygladają takie bobasy na tych krzywych nóżkach i z wielkimi pupkami od pampersów :P
Co do przekucia uszu , to też się waham . Paulince nie przebiłam szybko i potem żałowałam,bo bała się przebić i długo nie chciała . Dopiero jak miała prawie 8 lat , to postanowiła , że to już czas . Amelka dostanie na roczek kolczyki,więc mogę jej przekuć uszka . Mężuś mówi,że to chyba za wcześnie , ale z 2 str , potem już może nie chcieć , a tak nie będzie pamiętała i ślicznie będzie wyglądała :) widziałam dziewczynki niemowlaczki,które kolczyki miały .
Sama juz nie wiem .

Kozłowska Mateuszek to prawdziwy mężczyzna i wie , ze przy kobietach mazgaić sie nie wypada :) Dobrze , ze tak lubi inne dzieci . Amelka tez uwielbia towarzystwo dzieci . Zaczepia i gada wtedy wyjątkowo jak najęta :P Piszczy i zachwyca się . Dotyka i cacy cacy robi :)
Pokaż nam tu zaproszonka :) Super , ze taka zadowolona jesteś :)
A czas leci bardzo szybko...masz rację :) Zraz już roczki będziemy odprawiały !

My wczoraj tez spacerowałyśmy długo :) Amelka nawet 2 godz drzemkę sobie na polku zrobiła . Już nie pamietam kiedy ostatni raz tyle spała :P Szkoda , że w nocy tak długo spać nie potrafi :P Popołudniu drugi spacerek , a potem kolejna dłuższa drzemka !!! Kąpiel później niż zwykle , ale pobudka rano jak zwykle o 4 !!! Próbuję ją trochę przestawić , ale nie wychodzi . Nie daje sie nabrać ta moja Małpeczka :)

Rany jest dopiero 6:20 , a ja już tyle zdążyłam zrobić ....

Miłego dzioneczka :)

13 lata 1 miesiąc temu #332336 przez Agusiak
dzień dobry :)

Kozłowska to dobrze, że jesteś zadowolona z zaproszeń :)
A z przebiciem uszu się waham bo to jednak jest strach u takiego maluszka, że np wystąpi jakaś infekcja lub inne dziadostwo. Znajoma kosmetyczka radziła by nie przekłuwać uszek u tak małego dziecka bo ma jeszcze nie zrośnięte ciemiączko i wiele innych argumentów. Ale z drugiej strony kuzyna córcia miała przekłute uszka jak miała 10 miesięcy a od innych znajomych córcia już jak miała 5 :huh: Sama nie wiem, ja osobiście bardzo bym chciała ale wiadomo, że obawy są i tak po prostu nie znikną.

agi to kiedy planujesz "zakolczykować" Amelkę, przed roczkiem czy po roczku? Ja bym z jednej strony chciała żeby na urodzinkach miała już kolczyki ale z drugiej nie chcę się z tym spieszyć no i pozostaje jeszcze problem jakiegoś dobrego gabinetu gdzie przekłują uszka takiemu maluszkowi. Wiem, że niektóre kosmetyczki odmawiają.

Idę do mojej żaby bo już się denerwuje, że się nią nie zajmuję :blink:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #332344 przez agi-p
Agusiaczku ja po roczku udam się do kosmetyczki i przekłuję uszka Amelce . Nie spieszy mi się , a wydaje mi się , ze bezpieczniej będzie jak skończy roczek . Nie wiem czemu , ale jakoś wewnętrznie czuje , że to będzie dobry okres :)

W piątek idę do fryzjera i tam jest znajoma kosmetyczka , zapytam co o tym sądzi . Później udam się tropem salonu kosmetycznego , który spełni moje wymogi . Np na osiedlu u Mojej Mamci jest kosmetyczka , która pracuje tam od zawsze , ma chyba ze 100 lat, okulary jak denka od słoików i w życiu nie pozwoliłabym jej dotknąć mojej Niuni !!! Najprawdopodobniej pójde tam , gdzie Pauli uszka przebijałam . Super kosmetyczka , miła , przyjemna i ma podejście do dzieci . Tylko zastanawiam się , czy tak małym dzieciom też przebija .

13 lata 1 miesiąc temu #332348 przez sylka
aGA MASZ RACJE LEPIEJ ZAPYTAK SPRAWDZONEJ KOSMETYCZKI DO KTEJ MASZ ZAUFANIE EWENTUALNIE JESZCZE JAKIEJŚ. Co do ciemiączka to moze zrastać się jeszcze do 1,5 roku. Tak mi mówiła lekarka na kontroli Kubusia (bylismy po roczku) Kuba ma jeszcze maluttkie ok 1 cm.

Kuba wstał dziś po 6.00 wyszedł z łózeczka i przyszed do mnie do pokoju zbudzić mnie :) oczywiście i tak słyszę że idzie i zerka na na niego ale jak podejdzie to udaje że śpie a ten gramoli się na łózko i mnie budzi :D

13 lata 1 miesiąc temu #332398 przez agi-p
sylka napisał:

Kuba wstał dziś po 6.00 wyszedł z łózeczka i przyszed do mnie do pokoju zbudzić mnie :) oczywiście i tak słyszę że idzie i zerka na na niego ale jak podejdzie to udaje że śpie a ten gramoli się na łózko i mnie budzi :D

Rany jak słodko :) :) :) Kochańsko musi to wyglądać , jak idzie taki zaspany i gramoli się na Twoje łóżko :) To w łóżeczku masz już wyciągnięte szczebelki ?

13 lata 1 miesiąc temu #332409 przez sylka
TAk jak zaczął chodzić to mu wyjęłam. Ani razu się nie wywalił zawsze schodzi bokiem trzymając sie szczebelków i stawia nózkę albo tyłem :)

Zostałam dziś ciocią wiosennej Majeczki 5300 kg, 60 cm, 10 pkt Siostra P. urodziła

13 lata 1 miesiąc temu #332521 przez agi-p
Zdolniacha z Kubusia :)
I gratulacje dla Szwagierki :) Majeczka strasznie duuuuża :) i wagowo i wzrostowo!!! Ciuszki to chyba jak na 3 miesięczne dzidzi :) Woow waga imponująca...aż z szoku wyjść nie mogę . Wiedziała,że Maja taka duża będzie ?

13 lata 1 miesiąc temu #332584 przez sylka
Lekarz obstawiał tak z 4500 póżniej ok 5 kg. Braciszek też nie mały był 4850 i 58 cm. A szwagierka nie jest tęga. Przed ciązą coś ponad 60 kg ważyła a przed 1 ciązą wymiarowo jak ja.

13 lata 1 miesiąc temu #332908 przez agi-p
To niezłe kolosiki szwagierka rodzi !!! Ale chyba cesarkę miała ?

A my dzisiaj pospacerowałyśmy sporo :) Chociaż do południa tak wiało ,że już myślałam , ze zacznie padać i będziemy kisiły się w domku . Ale rozpogodziło się na dobre :) Pogoda napawa optymizmem :) Aż sił i chęci więcej :)

Dzisiaj kolejny dzień przestawiania Amelki na późniejsza kąpiel . Dopiero teraz się kąpie , a normalnie o tej godz ,to już spała . Na popołudniowym spacerku udało się i zasnęła , wcześniej o takiej porze już nie spała . Ale mimo to , po 18 już marudna i chciała iść sie kąpać . Siłą ją przetrzymaliśmy . Mam nadzieję , ze przyniesie to upragniony skutek :)

Nie wiem czy słyszałyście , ale rzekomo sprawa Madzi nabiera rozpędu . cieszę się , bo już myślałam , ze zostawia tą sprawę samą sobie .

Kochane jak Wam minął dzionek ??? Jak dzieciaczki ??? Może powrzucamy jakieś wiosenne foteczki naszych pociech ??? Ja jutro dodam :)

Miłego wieczorku :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #332942 przez sylka
Szwagierka miała cesarkę.

Mi dzień minął nawet dobrze. Nalatałam się za Kubą bo wchodził mi na wersalkę wstawał i chodził po niej a jak podchodziłam go wziąc bo był blisko brzegu to śmiał sięi przyśpieszał że ledwo go łapałam. Zabawa kto pierwszy zdąrzy chyba była. I specjalnie to robił. Upiekłam ciasteczka maślane i na 2 danie wypróbowałam nowy przepis na pierogi czekoladowe tylko nie miałam twarogu na nadzienie to zrobiłam z brzoskwiniami a do tego słodka śmietanka na polanie nastole.pl/2012/02/czekoladowe-pierogi-z-serem.html . KUba zjadł barsz ukraiński i zajadał się pierogami :) a później ciastkami.
JAk siębawił posiedziałam trochę nad papierami bo musiałam strawdzić treśc 1 umowy i trochę do niej dodać. Na szczęscie KUbuś się zajął zabawą i na spokojnie mogłam to zrobić.

Byłam na przeglądzie u dentystki i wszystko ok :) zachaczyłam o sklep i zrobiłam zakupy a sobie kupiłam kremik i maseczki :D MAłe a cieszy :P P. wykapał Kubusia i mały już śpi :) a my z mężem mamy wolne.

13 lata 1 miesiąc temu #332962 przez Agusiak
dobry wieczór :)

my dziś wybrałyśmy się na spacerek ale dopiero po 17 bo jakoś tak nam się dzień ułożył, że wcześniej nie było kiedy.
Byliśmy z T w sklepie pooglądać torby i zdecydowałam się na taką, u nas w sklepie są w tej samej cenie a nie trzeba płacić za przesyłkę. Torba jest bardzo fajna i funkcjonalna :) Nie wiem jeszcze tylko który kolor czy niebieski czy srebrny ale chyba jednak niebieski, bo będzie się mniej brudził :)
allegro.pl/torba-do-kazdego-wozka-delti-...bag-i2169275487.html

Kupiliśmy też szczoteczkę do ząbków o taką:
allegro.pl/mambaby-pierwsza-szczoteczka-...-6m-i2166919234.html

i agi kupiłam ten sam żel do ząbków co Ty bo akurat nie było w aptece tego o którym pisała Sylka, ale doczytałam dopiero w domu, że on jest polecany od 2 do 6 roku życia, a Amelka już myła nim ząbki?
Spotkaliśmy też w sklepie taką parę też z córeczką, okazało się że także ma 10 miesięcy i byli zdziwieni, że Paulinka już tak zasuwa na nóżkach za rączki a ich jeszcze wcale nie chodzi. Ale wiadomo że u każdego jest inaczej, np córka kuzyna to już tak chodziła jak miała 8 miesięcy a wyobraźcie sobie, że córka znajomych chodziła już za rączki jak miała 5 miesięcy :ohmy: :ohmy: Ja byłam w szoku, to było na weselu innych znajomych i wszyscy myśleli że to dziecko ma przynajmniej coś koło roku. Nasza Paulka miała wtedy równy miesiąc :lol:
A i jeszcze pradziadziuś zakupił swojej prawnusi bodziaka z napisem Polska, czapkę z daszkiem i piłkę taką do zabawy z Euro 2012 :laugh: Już przygotowuje sobie wspólnika do kibicowania :laugh:

agi chętnie pooglądam wiosenne zdjęcia Amelki :) Kurcze ja to ostatnio w ogóle żadnych zdjęć nie robię, a muszę jeszcze strzelić jakąś fotkę na roczkowe zaproszenia.

Sylka gratulacje dla szwagierki, duża dziewczynka jej w brzuszku wyrosła :)

agi ja chyba jednak przekłuje uszka przed roczkiem, chyba że nie znajdę kosmetyczki.

Miłego wieczorku :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #332991 przez agi-p
Sylka to miałaś gimnastykę przy Kubusiu :) Super , ze pobawił się też sam ze sobą i miałaś czas na swoje sprawy :) I narobiłaś mi ochoty na ciasteczka ...mniam :) i podsunęłaś mi pomysł na zupkę dla Amci . Właśnie się zastanawiałam co też jeszcze jej ugotować :)
Mnie też każde zakupy cieszą :)

Agusiaczku fajna ta torba , ale trochę droga :( A Nasz żel jest od pierwszego ząbka , dla dzieci od 0-2 lat . To Ty chyba kupiłaś tą następną . Powinno na przodzie pisać czy jest od 1 ząbka . Ja też się na początku się przestraszyłam , bo jak zaczęłam czytać co tam z tyłu napisane , to też patrzę a tu napis od 2-6 roku , ale doczytałam , ze po prostu polecają jako kolejną pastę , właśnie taką :P
Szczoteczka też fajna :) Widze , ze jesteś wierna firmie mam :)
A kolczyki już macie dla Paulisi ???
No proszę Paulinka małym kibicem będzie :) Super , ze dziadziuś tak sam z siebie kupił te rzeczy :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #332999 przez sylka
Agusiak Ziajki sa 2 rodzaje 1 do roczku a druga 2-6 bo kiedyś w aptece tez chciałam jakupić i była tylko ta po 2 l.

Agi żebyś wiedziała a jak zasuwa skubany po tej wersalce. Na podłodze biega jak szalony i tam też daje czadu.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka