BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 1 miesiąc temu #334638 przez Agusiak
agi no właśnie o tą pozycje mi chodziło podczas spania, że taka jak u Amelki :)
a ręce Kochana to już mnie zaczynają boleć a szczególnie prawy nadgarstek :silly: ale najważniejsze, że już mam z głowy te okna.

Cieszę się, że jesteś zadowolona z wózka, mnie on również bardzo odpowiada i powiem Ci, że na prawdę jakoś tak fajnie mi się z nim chodzi i widzę, że ludzie spoglądają na niego :silly: :P ;) Chociaż u mnie to ma go kilka mamusiek więc nie jest jakąś rzadkością :)

agi fajny prezent kupiłaś tacie i doskonale Cię rozumiem, bo ja z moim mam również zawsze ten sam problem :huh:

A my w niedzielę jedziemy do rodzinki na wieś, Paulinka pozna swoją ciocię straszą od siebie o cały miesiąc :blink:

A jeśli chodzi o zaproszenia to my jednak będziemy mieć ale takie uniwersalne, beż zdjęcia i być może też bez personalizacji.

Mężu siedzi w garażu i grzebie przy motorze żebyśmy mogli pojeździć niedługo a ja popijam winko przed telewizorem :P

Miłego wieczorku :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #334653 przez sylka
Szwagierka dochodzi do siebie co nie co ją boli jak to po CC. Jutro najprawdopodobniej wychodzą z Maja do domku :)

Rowerek spisuje się super. Dziś nawet w piekarni sprzedawczyni się spodobał. Pytała gdzie kupiłam i za ile bo nigdzie takiego nie widziała. Mówiła że ostatnio kupiła taki ze zwierzatkiem i nie jest zadowolona bo nie wygląda tak delikatnie a zarazem na mocny jak nasz. Mówiła że jej taki wielki i nie za mocno i trwale wygląda. A okazało się że 20 zł mniej tylko dała. Kuba zadowolony jeżdzi nie wierci się wiec mu wygodnie.

Kozłowska zaproszenia super a buciki superowe :)
Laptop napewno ci posłuży a czytnik do kart super sprawa bo mam w swoim i często orzystam.

13 lata 1 miesiąc temu #334724 przez Agusiak
dzień dobry dziewczynki :)

Paulinka jest przeziębiona :(
Wieczorem dostała takiego kataru, że trudno jej było spać bo ciężko się oddychało a do tego była cała gorąca chociaż termometr pokazywał 37,1- 37,4 stopni, ale dałam jej na noc Nurofen w czopku i teraz rano też. Moja bidulka tak się męczy z tym katarem paskudnym, próbowałam jej odciągnąć, ale raz że sobie nie dała a dwa jak już się udało to nic nie szło pomimo chlipania w nosku :( Musi być więc chyba gęsty :(
Zobaczymy jak będzie w ciągu dnia to najwyżej wieczorem na dyżur do lekarza pojedziemy.

A ja też całą noc nie spałam bo chyba jednak się trochę przeforsowałam z tym myciem okien i bolała mnie cała prawa ręka. Ale dziewczyny co do był za ból, myślałam że oszaleję, nie mogłam nawet małej na ręce wziąć tylko T musiał ją nosić.
Ale teraz jest zdecydowanie lepiej chociaż jeszcze rękę "czuję" :silly:

Więc nici z jutrzejszego wyjazdu na wieś :(

Miłego dnia :)

13 lata 1 miesiąc temu #334763 przez Agusiak
kurcze już sama nie wiem czy to przeziębienie czy może na zęby ten katar?
Gorączki już w sumie nie ma, katarek też już lżejszy jakby, czasem coś z noska wyleci ale nie słychać że chlipi. Pewnie jak to zwykle bywa przyjdzie wieczorem i znów spać nie da :dry:

Teraz Paulinka śpi a ja poprasowałam zaległe pranie :)

13 lata 1 miesiąc temu #334802 przez agi-p
Hej Kochane :)
Dziwne , rano napisałam posta i go nie ma :(

Agusiaczku katar u dzieci to paskudztwo . Walczyłyśmy teraz z katarem parę dni . Pojawiał się i znikał :( Ale fakt, wieczory sa najgorsze i nocki :( Nam pomógł olejek miętowy do nawilżacza , lepiej się po nim oddychało .
Szkoda tego wyjazdu na wieś , ale zdrowie Paulisi najważniejsze :) Chociaż jak mówisz , ze teraz jest spokój , to może jednak przejdzie i pojedziecie ?
No proszę ... na motorze jeździcie ? ja się nigdy nie odważyłam :P
Ja dzisiaj już nie czuję bólu rąk po myciu okien :) Ale Wiem o czym piszesz . Jeszcze Ty biedulko miałaś tych okien znacznie więcej :(
A z zaproszeniami nie wiem czy nie postąpię tak samo jak Ty .

Sylka super , ze Szwagierka z Mają juz dziś wychodzą :) Pewnie w odwiedzinki kolejne pójdziesz :) Oj jak chętnie potrzymałabym takie Baby :)

Pogoda cudowna :) Paulinka poszła z Amelką na spacer , a ja na szybko sprzątam i obiad robię :) Próbowałam z Amcią sprzątac , ale ta mała pomocnica wszystko po mnie poprawiała :P Co wyprasowałam i odłożyłam , to Ona "składała" inaczej , lub rzucała na ziemię :P

Ok 14 przyjedzie Mężuś z pracy , zje obiad i jedziemy . Aż szkoda mi tej superowej pogody na gnicie w domu na imprezie , ale cóż zrobić :P

Spokojnej soboty :)

13 lata 1 miesiąc temu #334886 przez Agusiak
agi udanej imprezki i najlepsze życzenia dla taty :)

Kochane niestety nie obyło się bez lekarza. Ok 12 Paulinka miała temperaturę ponad 38 stopni więc zapakowaliśmy się i pojechaliśmy na dyżur do lekarza. Na szczęście osłuchowo jest czysta, ale ma lekko zaczerwienione gardełko więc dostaliśmy leki. Gorączki póki co nie ma a mam podać coś na temperaturę tylko jak będzie powyżej 38 stopni. Paulinka dostała naklejkę dzielnego pacjenta a Pani doktor nie mogła się jej nachwalić, aż mi dziwnie momentami było :huh: :silly: :laugh: Powiedziała, że gdyby wszyscy pacjenci nawet ci starsi tak zachowywali się podczas badania to ich praca byłaby o wiele przyjemniejsza :)
Mam nadzieję, że jej te leki szybko pomogą i nie będzie ją już to męczyć bidulki mojej kochanej.

Sylka u Was też chyba ostatnio było coś z gardełkiem i powiedz mi czy wychodziłaś z Kubulkiem na spacer czy nie?

Miłego wieczorku :)

13 lata 1 miesiąc temu #334921 przez Agusiak
dziewczyny może Wy coś pomożecie. Lekarka przepisała nam Bactrim ale tyle się niedobrego w necie naczytała, że już sama nie wiem czy go podawać :dry: Miała któraś z Was ten lek?

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #334937 przez Kozłowska
Dobry Wieczór :blink:
Ojj biedna Paulinka buziaczki przesyłamy :kiss: :kiss: Taka pogoda że niestety teraz łatwo o przeziębienie :( Mój szkrab na szczęście katarku już się pozbył ale też się męczyliśmy najpierw on parę dni później ja i tak w kółko. Teraz już spokój :)
Która jeździ na motorku? Coś przeoczyłam ale zazdroszczę ja nawet na prawko boję się iść :dry: Boje się jak mijają mnie duże samochody :( Nie mogę się jakoś przełamać :(
Szkoda z tym wyjazdem na wieś ja też ciągle odwlekam wyjazd do mojego wujaszka bo ciągle coś nam wypada. A teraz jeszcze w pracy się popitoliło na maxa :(
A my dziś rano wstaliśmy i od samego rana na dworku aż do 17 :lol: Wpadliśmy tylko na kaszkę i na obiadek i cały dzień na świeżym powietrzu :lol: Zaraz wstawię foteczki :silly:
Wczoraj czytałam o małej Madzi i wiecie co ...... nie wiem co mam napisać takie rzeczy to tylko u nas w Polsce mogą się dziać. A jeszcze moja szwagierka mówi mi dzisiaj że widziała tego Bartka i miała ochotę mu normalnie przyłożyć. Musieli oni akurat do Łódź się przeprowadzić:huh: Ja nie wiem jak bym sie zachowała jak bym ich zobaczyła... I jeszcze to porwanie u nas tej malutkiej co to się dzieje :cheer: Ja jestem przerażona co to będzie jak Mateo dorośnie :cheer:
Tak to dzionek minął super na spacerku i zabawie lepiej być nie mogło, ojj przepraszam mogło :blink: Mogła na wieczor nawiedzona teściowa nie dzwonić i nie podnosić mi ciśnienia. Głupie babsko ma pretensje do nas że się nia nie interesujemy :cheer: Rozumiecie my nią haha jaka jest śmieszna. A ona żeby chociaż raz do mnie przyszła i pomogła mi w praniu zmywaniu czy choćby wzięła młodego na spacer(i tak bym jej nie dała ale pytanie to już coś) No po prostu nie wytrzymam i się z nią pochlam przed samymi chrzcinami idiotka jedna :dry: Mijam się z mężem prawie codziennie a ona by chciała nie wiem. Jak mam wolne to też chcemy pobyć w trójeczkę i nacieszyć się sobą. Co ona ma w tej głowie to ja nie wiem :cheer:
Ojj zmykam bo jutro idę na cały dzień do pracy i pierwszy raz sama zostaję :blink:
Foteczki z dzisiejszej zabawy
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 1 miesiąc temu #334939 przez sylka
Agusiak nie wydzodziłam bo Kuba gorączkował po 38,5 st i jak byłam później prywatnie to nie kazał mi przez 4 dni jeszcze wychodzić od podania przepisanych przez niego lekó a później dowoli. KUba miał wtedy deko cośna oskrzelach i dlatego był zakaz. Co do tego leku to napisz na marcówkach bo dziewczyny chyba go dawały i było ok.

Ifka tak robiony na recepte ale nie powiem ci tera składu jutro poszukam tej karteczki ze składem :) Powiedział że nosek jest obrzeknięty i woda morska nic nie da a tylko na zatoki pójdzie.

Byliśmy dziś u dziadków a później u pradziadków :) Kuba szalał z 1 i 2 :lol: pradziatków dawno nie widział a wcale się nie bał co pierwsze poszedł do kuchni i prababci chiał porządek w szafkach robić. Przyznali że energiczny i bystry chłopak z niego i że w ciagu dnia nieźle się uchodze z nim bo wszędzie wejdzie.

13 lata 1 miesiąc temu #334950 przez Agusiak
Kochane podałam ten lek, ale ze strzykawki to nie ma opcji żeby go wypiła, jutro spróbuję prosto z łyżeczki.

Kozłowska super fotki i fajnie, że taki udany dzień mieliście :) Mateuszek taki kochaniutki i pięknie się bawił na placu zabaw :)

To ja z mężulkiem jeździmy na motorach a raczej mąż jeździ a ja jestem pasażerem :laugh: Zaczęłam robić prawko na motor, skończyłam teorię i zaczęłam jazdy ale dowiedziałam się, że jestem w ciąży więc przerwałam a teraz chyba już na kurs nie wrócę :huh: Jakoś po porodzie zrobiłam się bardziej bojaźliwa w tej kwestii. Szkoda mi tylko kasy bo zapłaciliśmy z cały kurs, ale trudno, widać nie było mi pisane, może kiedyś pomyślę o jakimś skuterku na początek :blink:

Kozłowska powodzenia w pracy samotnie na placu boju :blink:

Sylka dzięki za odpowiedź :)

13 lata 1 miesiąc temu #335064 przez Agusiak
dzień dobry :)

ale cisza, pewnie wszyscy korzystają z pięknej pogody :)
A my dziś w domku siedzimy bo u nas dosyć mocno wieje, a nie chcę ryzykować pogorszenia tego przeziębienia.

Udanej Niedzieli :)

13 lata 1 miesiąc temu #335154 przez sylka
Agusiak u nas taka sama pogoda.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #335175 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Agusiaczku buziaki dla Paulinki :kiss: Niech szybko zdrowieje . Dobrze , że poszłaś z Nią do lekarza , masz leki i możecie szybko działać , zanim przeziębienie przybierze na sile .
Bactrim kiedyś podawałam Paulince,ale nie pomogę,bo dawno to było i nie pamiętam czy był skuteczny .
I lepiej nie wychodzić teraz na spacer , jest bardzo wietrznie i szkoda by było bardziej przeziębić gardełko .

Kozłowska fotki świetne :) Matek szalał na placu zabaw i Mamusia też skorzystała :)
A jeśli chodzi o pozycje,w których Matek śpi , to dla mnie jest mistrzem !!!! :)
Super , ze dzionek ta w pełni wykorzystaliście i nacieszyliście się sobą :) A teściowa to bez komentarza :P
Mam nadzieję , że dzisiejszy dzionek w pracy minął szybko i dobrze :) Pierwszy raz sama byłaś , ale na pewno świetnie dałaś sobie radę :)

Sylka super , ze odwiedzinki u dziadków i pradziadków takie udane :)

A Nam weekend minął szybko i przyjemnie :) Urodzinki Taty bardzo udane , prezent się podobał i humory dopisały :) Nawet Amelka wyjątkowo dobrze jak na nią spała :) Byliśmy i wczoraj i dzisiaj na placu zabaw i Amelka była w niebo wzięta :) Cieszyła sie jak oszalała . Jutro fotki zgram i wrzucę :)
Dzisiaj jeszcze byliśmy w odwiedzinach u kuzynostwa , które mieszka dom obok Nas . I też superowo było :) Nie mogli sie nachwalić Amelki i jej postępów :)
Raczkowanie to dla Niej już nie problem , chociaż najbardziej lubi chodzić trzymana za rączki :P
I Kochane przebiła jej się górna prawa jedyneczka !!!! i myślę max do 3 dni lewa też się pokaże :) Oj te zębiska Nasze .

Uciekam się rozpakować :)

A miałam pytac jak Wasze dzieciaczki poradziły sobie ze zmianą czasu ??? Amelka jakoś szczególnie jej nie odczuła . I dzisiaj nawet pieknie , bez marudzenia do późniejszej kąpieli wytrwałą :) Teraz juz śpinka :)

13 lata 1 miesiąc temu #335232 przez Agusiak
Dobry wieczór :)

agi gratulacje dla Amelki z powodu kolejnego ząbka :laugh:
Nam pewnie przyjdzie znowu czekać miesiąc na nowego ząbka :huh:

Super, że imprezka u taty udana i że zadowolony był z prezentu :)

Paulinka też jakoś nie specjalnie odczuła zmianę czasu, po prostu zamiast o 19 kąpana była o 20 a teraz wszystko zależy od tego o której się obudzi ;)
Dziś spacerek sobie odpuściliśmy, ale dzięki temu posprzątałam nasze poddasze, umyłam z mężulkiem okna dachowe więc już mamy komplet i zrobiłam Paulinkowe pranie :)
Gorączki nie ma ale ten katar jest wnerwiający :angry: Najgorsze jest to,że nie bardzo da się go odciągnąć.

Spokojnej nocki :)

13 lata 1 miesiąc temu #335240 przez sylka
Super że impreza u taty udana :)

Kuba wstał o 7.00 i zasnął standardowo o 20.00 :) więc raczej nie odczuł zmiany. drzema w ciągu dnia też o stałej godz.

Oby Paulince katar przeszedł.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka