BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #333058 przez Agusiak
dziewczynki z przodu jest napisane, że od pierwszego ząbka ale z tyłu, że polecane od 2 do 6 lat. A tą drugą pastę z Ziajki też widziałam w aptece ale ona jakaś smakowa była.

agi Paulinka kolczyki dostanie zapewne jakieś na roczek a jeśli nie to sami jej kupimy a póki co i tak przez 6 tygodniu musi mieć te, którymi kosmetyczka przekłuje uszka pistoletem.

agi Kochana przeglądałam jeszcze raz te torby i nie wytrzymałam i zamówiłam jednak taką, kolor niebieskie :huh: :S
allegro.pl/torba-do-wozka-lord-extreme-baby-i2194224890.html
mąż mi łeb urwie za te wszystkie torby :dry: :silly:

Bombelku a jak tam Wasza budowa, kiedy się przeprowadzacie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #333204 przez agi-p
Dzien dobry :)
Agusiaczku masz dobra pastę :) Przecież od pierwszego ząbka wyklucza wiek 2-6 .
Na mojej jest napisane , cytuję " Żurawinowy żel dla dzieci od 1 ząbka.Polecany również dla dzieci z terenów o podwyższonym poziomie fluoru w wodzie .
Dla dzieci od 2 do 6 lat polecamy CZARODZIEJSKI ŻEL DO ZĄBKÓW CZARY MARY " .
Tak,więc jedynie napisane jest , że dla starszych dzieci jest ta czary mary , a żurawinowa dla maluszków :)
Tak czy siak , My myjemy tą pastą ząbki :)

I jednak jeszcze inna torba :) Fajna , bo spokojnie możesz Ty ją nosić . Ale cena mnie powala :( I nawet kolorku dla mnie nie ma . Wczoraj też szukałam i już mi sie w głowie mieszają :P Najchętniej to bym gdzieś w sklepie kupiła , zebym mogła podotykać i obejrzeć :P

Faktycznie , przez 6 tyg dziecko i tak nosi kolczyki zastępcze :) Spokojnie możesz przebijać jak chcesz :) Mój Mężuś ma jakieś opory przed tak wczesnym przebiciem :( Ale i tak przekłujemy uszka , tyle że dopiero po roczku .

Sylka już wyobrażam sobie jak to komicznie musi wyglądać jak Kuba tak ucieka :) Urwanie głowy z nim teraz :) Nalatasz się :) Ale ten jego łobuzerski uśmieszek zapewne wynagradza wszystko :)

Amelka to mały wampirek . Poszła spac prawie godzinę później , a pobudka i tak o 3:40!!! Przetrzymałam ją w łóżeczku (cudem) do 4:30 , ale na tym koniec . Dobrze , ze nie mieszkamy w bloku , bo sąsiedzi to by mi głowę urwali :P

Wczoraj wieczorem firanki pościągałam , dziś je wypiorę i okna umyję . Do tego jeszcze 2 inne prania i spokój będzie :) Jedno juz kończy sie prać , a dopiero 6 rano :)

Miłego dzionka :)

13 lata 1 miesiąc temu #333216 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi ja też używam tego żelu do ząbków :) Musiałam jakoś źle zrozumieć to co jest z tyłu napisane :silly:

kurcze mnie też czeka jeszcze mycie okien i tak wisi to nade mną jak jakaś zmora :( Muszę się w końcu zdecydować kiedy dokładnie będę je myć i przygotować się jakoś psychicznie to dej bitwy :blink:

Oj ta Amelka kochana, chyba po prostu nie lubi spać :silly:

Nic mi się ostatnio nie chcę i trudno jest mi się do czegokolwiek zmobilizować :huh: :dry:

Miłego dnia Kochane i agi powodzenia w porządkach :)

13 lata 1 miesiąc temu #333594 przez agi-p
I okna czyściutkie i świeżutkie :) Firanki się susza , 3 pranie sie pierze :) To co zaplanowałam na dziś zostało zrealizowane :) :) :)

Amelka teraz śpi :) Normalnie pierwszy raz w takiej pozycji :P Wieczorem zgram w końcu foteczki to Wam wkleję kilka fociaków :)
Obiadek się robi ... dzisiaj poszłam na łatwiznę i Mężusiowi odmrażam gołąbki :P

Spacerek zaliczony , ale jeszcze jeden w planach .

Jakiegoś powera dostałam i przepełnia mnie pozytywna energia :)

13 lata 1 miesiąc temu #333845 przez Agusiak
dobry wieczór :)

ojjjj agi jak ja Ci zazdroszczę tego powera :silly:

Jutro przyjdzie moja torebka do wózka i już się nie mogę doczekać :lol:
Dzwoniłam też do kosmetyczki i powiedziała, że spokojnie przekłuje uszka Paulince, mają specjalne kolczyki dla takich maluszków, cena 35 zł :) Więc teraz tylko muszę umówić się z T kiedy będzie mu pasowało z nami jechać no i umówić się na wizytę :)

Zajrzę jeszcze później a tymczasem miłego wieczorku :)

13 lata 1 miesiąc temu #333954 przez sylka
U nas dziś dzień na spacerowaniu mnął. Dzis zaliczyliśmy długi spacer 12.30 do ok 17 :silly:, byliśmy w mojej pracy (punkt na zjedzenie obiadu i zmianę pampka :))Kuba pochodził, pobawił się z dziećmi (poznał 9 mies. Michalinkę i 6 Kamila) :) BAwił się na konikach, slizgawce Kurcze nie nadążam za nim na podwórku. Sam chodzi na rączkę tylko chwilę bo mu chyba za wolno :) Zasuwa jak oszalały i wszędzie go pełno a w wózku śpiewa :)

Byłam też u szwagierki w szpitalu. Maja takie włoski ma że spinki można jej zakładać. Cały czas spała i minki słodkie robiła. Momentami jakbym małego Kubuśka widziala.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #334082 przez agi-p
Dzień dobry :)
Aguś to ekspresowo ta torba Ci przyjdzie :) Daj znać czy jestes zadowolona :)
Super , ze zdecydowałaś sie na kolczyki dla Paulisi . I kiedy to jedziecie ? Ciekawa jestem czy się wystraszy . Najgorszy w tym przekłuwaniu jest ten huk pistoletu . Pamiętam , ze Paulina mi mówiła , ze nie bolało , tylko przestraszyła się wystrzału :P

Sylka to porządny spacerek wczoraj zaliczyliście :) Tyle godz na świeżym powietrzu :) Kubuś to już taki chłopczyk , wiec i samodzielny coraz bardziej :) Niedługo będziesz siedziała na ławeczce i gazetę czytała , a On będzie się bawił :P
A Majeczka na pewno urocza :) I cudownie , że włoski ma :) Amelka miała czarne szkutki i tak sie cieszyłam ...ale niestety wytarły się i teraz jej blond odrastają :P

Normalnie szału dostaję ...czytałyście ???
wiadomosci.onet.pl/sprawa-madzi,5066934,temat.html
Na podstawie tego prokuratura powinna wydac wniosek o natychmiastowe aresztowanie obojga tych świrów ..Kaśki i Bartka !!!! Co za bezduszne świnie !!!!

Dzisiaj jadę do Mamci i do fryzjera . Pierwszy raz zostawię Amelkę na tak długo !!! Zawsze ze mna jeździła farbowac włosy , ale teraz jak boi się suszarki to bez sensu . Pewnie będę myślała non stop co robi moja Gwiazda .

I powiem Wam , ze moja Ama jest nie do rozgryzienia ... Zmieniam jej schemat dnia . Ma później drzemkę i kąpiel , a co za tym idzie , spanie wieczorne tez jest opóźnione o godzinę . Wszystko celem tego , aby później rano się budziła . A co Ona robi ??? Budzi się nie jak do tej pory wg starego systemu o 4:20 , a po godz 3!!!!! Nic już nie wiem :P

Oto parę fotek z ostatnich dni ..... Musze porobić nowe , bo wydawało mi sie , ze nic tylko pstrykam foty , a tu ubogo jednak :p

I wczorajsza pozycja podczas drzemki :) początkowo sprawdzałam non stop czy...oddycha :P

Miłego dnia :)

13 lata 1 miesiąc temu #334097 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi zdjęcia rewelacyjne :) Amelka jest taka słodziutka i nic a nic po niej nie widać, że tak daje do wiwatu ze spaniem :silly:
Pozycja drzemki jest mi dobrze znana, Paulinka przesypia tak całe noce od ok 2 miesięcy :huh: Początkowo ciągle ją przekładałam na plecki ale potem nie miało to już sensu bo koniec końców i tak lądowała w tej pozycji :) Ale i tak często zaglądam spr. właśnie czy oddycha.
Amelka pięknie stoi to niebawem zacznie dreptać z mamusią za rączki a potem sama, nawet się nie obejrzysz :blink: Ale jest taka kochaniutka, że napatrzeć się nie można, buziaki dla niej :kiss: :kiss:

Ja ostatnio Paulince w tym łóżeczku turystycznym w salonie otworzyłam to wejście i ma teraz zabawę, bo wchodzi i wychodzi. Wchodzi bez problemu ale jak wychodzi to głową do przodu i muszę na nią uważać i tak śmiesznie to wygląda :) . Chciałabym żeby z czasem sama tam szła jak będzie jej się chciało spać, ale to są tylko moje marzenia, hehehe :lol: :P :blink:

Kochana czytałam te informacje w sprawie Madzi i trochę nie rozumiem postępowania prokuratury. Po co podali takie coś teraz do opinii publicznej? Powinniśmy się w pierwszej kolejności dowiedzieć, że aresztowali konkretne osoby, pod konkretnymi zarzutami a potem dopiero tych wszystkich rzeczy. A teraz co? Mają tylko te czuby czas żeby znowu coś wymyślić. Czekam na rozwój wydarzeń.

Powodzenia u fryzjera :)

Udanego dnia mamusie :) :)

13 lata 1 miesiąc temu #334100 przez agi-p
Agusiaczku Kochana dziękuje za miłe słowa :) Nasze dziewczynki sa urocze i śliczniutkie :) Fakt po Amelce nie widać oznak braku snu ...za to po mnie , a i owszem :P
I trzymana za rączki , to Ona bardzo chętnie spaceruje , czym doprowadza mój kręgosłup do bóli :P

O jak fajnie , że Paulisia tak świetnie się bawi przy otwartym łóżeczku :) Myślałam , ze etap ten później następuje , a tu proszę :) Paulinka to sprytna dziewczynka i niedługo zapewne opanuje do perfekcji wychodzenie z łóżeczka :)

Co do Madzi , to rzeczywiście dziwnie prokuratura postąpiła . Teraz mają szanse uciec lub nową wersje wydarzen ustalić . Do dooopy to wszystko !!!!

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #334209 przez sylka
Agi Amelka cudaśna :) zawsze taka uśmiechnięta

Co do kręgosłupa po spacerku to znam to :P Kuba najchętniej chodziłby po trawie i piachu a tam muszę go trzymać już za kurtkę czy kaptur by nie upadł. Najlepiej mi jak idziemy na kort tenisowy i sobie biega po nim. Jak upadnie to ma miękciej niż na chodniku a ja nie muszę trzymać kurteczki. Biega sobie swobodnie zadowolony :lol: W weekend musze wyciągnąc P> by porobił zdjęcia bo samej zrobić ciezko jak mały ciągle w ruchu :)

Agusiak jak przyjdzie troba i ją przetestujesz to powiedz czy udany zakup :)
Paulinka ma frajde wychodząc tak z łózeczka.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dzisiejszy spacerek
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #334562 przez agi-p
Sylka super zdjęcia :) Kubuś jaki ciekawy wszystkiego :) A rowerek wygląda świetnie , już nie moge się naszego doczekać :) Fajny taki zgrabniutki , a nie jak te olbrzymy z tymi zwierzątkami różnymi :P
Kochana wyobrażam sobie jak ciężko jest zrobić Ci samej zdjecie Kubulka ...On taki żywy i oczy musisz miec dookoła głowy .
A jak tam Szwagierka się miewa i mala Majeczka ???

Mi dziś dzionek minął tak szybko , ze nie mogłam uwierzyć . Pogoda superowa była i aż żyć się chciało . z wizyty u fryzjera jestem mega zadowolona . Nic już nie ścinałam , tylko świeży kolorek i pasemka zrobiłam . Oczywiście niewiele na głowie się zmieniło , ale sama świadomość , ze odrostu nie mam jest świetna :P
Mama z Amelka poradziła sobie doskonale :) Obie szczęśliwe , ze spędziły razem tyle czasu :) Spokojnie mogę Małą podrzucać :)
I udalo mi sie kupić wreszcie prezent dla Taty :P Jutro jedziemy na imprezę :P I wracamy w niedzielę :)

Amelka śpi wymęczona , Paula tv ogląda , a Mężuś na urodziny kumpla pojechał :P Oj pewnie dadzą do wiwatu :P Nie ma co pościelę mu na dole w salonie , nie mam zamiaru wdychać odoru alkoholu w nocy :P

Poszperam jeszcze w neciku i dzisiaj wcześniej do łóżeczka zmykam .Ama pewnie znowu o 3 wyspana będzie :(

Spokojnej nocki :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #334568 przez Kozłowska
Witajcie kochane :lol:
Nawet nie wiecie jak się ciesze że w końcu po wielu próbach w końcu się tu dostałam :woohoo: Przed wczoraj spalił mi się laptop i nie pamiętałam hasła do naszego forum. A okazało się że hasło było dobre tylko login wpisywałam z małej :dry: No i mam troszkę widzę do nadrobienia co cieszy że tu tak dużo się dzieje :lol:
Zdjęcia nie których widziałam na FB i kurcze fajne te nasze maluchy każde inne i każde słodkie i śliczne :lol:
Co bym nie zapomniała gdzie kupiłaś Jasiowi taką chustę ja też taką chcę :silly:
Co do małej Majeczki to :cheer: waga imponująca :lol: Na pewno jest śliczna i tyle włosków ma super :lol:
Torba Aguś bardzo mi się podoba i żeby nie to że mam od wózka to pewnie już bym taka zamówiła. I tak szybko Ci przyjdzie super :silly:
Agi pozycja do spania super nie wiem czemu ale większość dzieci taką przyjmuje zresztą widziałaś pozę Mateo na FB :lol: Wstawię zdjęcie tu tez tylko jutro bo wczoraj zgrałam na stacjonarkę a dziś mężu kupił nowego lapka :lol: :lol: i ten już nowa generacja ma czytnik kart więc nie będę musiała latać z pendraiwem hihi :silly: Normalnie jestem zachwycona nowym zakupem :lol: :lol:
A my dziś mieliśmy super dzionek. Mężu przywiózł mi młodego do pracy i poszliśmy najpierw do parku a później na huśtawki :lol: młodemu bardzo się podobało. I spotkałam koleżankę która urodziła bliźniaki -parkę chłopczyk 2860, dziewczynka 2650 jak na bliźniaki do sporawo. Są cudne takie malutkie i co śmieszniejsze w ogóle do siebie nie podobne. Dziś pogoda po prostu była zaj.......Ciepełko i taki wiaterek ale delikatny rewelacja :lol: Obskoczyliśmy jeszcze ryneczek i kupiłam młodemu czapeczkę a i w sklepie u siebie kupiłam mu buciki pokarzę wam zdjęcie :woohoo: Same korzyści dzisiaj i jeszcze jutro mam wolne no po prostu aż mi się tańczyć chce :lol:
Agi koniecznie pochwal się nową fryzurką :silly: Mnie tak korci żeby sobie zrobić rude ale taka prawdziwą marchewkę tylko że coraz więcej osób widzę w takim kolorze i się waham :blink:
Sylka powiedz mi zadowolona jesteś z rowerka bo ja młodemu szukam na roczek i nie mogę się zdecydować :dry: Najbardziej podoba mi się ten ale sama nie wiemhttp://allegro.pl/smart-trike-super-rowerek-trojkolowy-rower-od-10-m-i2218048056.html
Jak zamawiałaś na All to możesz podać namiary jak byłaś zadowolona ze sprzedającego.

Agi co do spania twojej księżniczki to bardzo Ci współczuje. Po niej rzeczywiście nie widać braku snu. Jest taka radosna i zawsze roześmiana.

Dobra zmykam zjeść jakąś kolacyjkę i wczytam się dokładniej co tam pisałyście :silly:
A wstawiam zdjęcia zaproszonka i nowych bucików :silly:
Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #334570 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Sylka śliczne zdjęcia Kubusia i rowerek rzeczywiście bardzo fajny :) Ja też nie lubię tych ze zwierzątkami, szwagierka ma i jest to niefajne :P

agi super, że jesteś zadowolona po wizycie u fryzjera i że mama poradziła sobie bez problemu z Amelką :) Dobrze wiedzieć na przyszłość :blink:
Pochwal się Kochana co tam wymyśliłaś na prezent dla taty :lol: No i udanej imprezki :)
Dobrze robisz ścieląc mężowi w salonie, i tak się nie wysypiasz to nie potrzebne Ci jeszcze "opary" :silly: :blink:

Dziewczynki ja dziś padam na ryjek :huh:
agi chyba zaraziłam się od Ciebie powerem bo spięłam się i pomyłam dzisiaj prawie wszystkie okna :laugh: Nie będę tylko dachowych myła (poczekam na deszcz :P ), je umyję może jakoś w wakacje.
Torba Kochane przyszła i jestem z niej póki co bardzo zadowolona, najbardziej podoba mi się w niej wygląd :) W środku jest jedna komora, ale spokojnie zmieszczę wszystkie potrzebne rzeczy a nawet więcej, jest też kieszonka zapinana na zasuwak, kieszonka chyba na pieluszkę i takie gumeczki które trzymają butelkę. Na zewnątrz też jest kieszonka na zasuwak. Kolor niebieski torby różni się nieco od koloru wózka ale trudno byłoby idealnie utrafić z kolorem. Żałuję tylko że nie mieli całych czarnych bo bym mogła ją na co dzień nosić :lol:

agi specjalnie dla Ciebie, zrobione podczas dzisiejszej drzemki :)

Kozłowska gratuluję nowego zakupu w postaci laptopa :)

A zaproszenie na Chrzest jest REWELACYJNE, a zdjęcie jak prosto od fotografa, piękne :lol:
Butki super, a to w CCC takie, dobrze kojarzę ?
Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #334578 przez Kozłowska
Tak w CCC firmy junior kids ale bardzo fajne :silly: normalna cena też nie duża 69,99 :blink:
Zaproszenia jak coś koszt 1,59 ja jestem zadowolona w ciągu 3 dni miałam sympatyczna babka robi jak któraś będzie chciała podam namiary :blink:

13 lata 1 miesiąc temu #334579 przez agi-p
Kozłowska super wyszły zaproszenia :) Ja coraz bardziej się waham czy robić zaproszenia . Jak już wiecie cała rodzina Męża jest zacofana i na takie rzeczy nie zwracają uwagi . Mieliśmy super zaproszenia slubne , ze zdjęciem , na super papierze , a Oni nawet sie im nie przyjrzeli zbytnio i skwitowali , że nie potrzebne zaproszenia !!! I to rodzice Męża i jego 2 bracia z zonami . Przesiąkli taką znieczulicą .
Gratuluję nowego lapka :) Koniecznie powrzucaj nam tu foteczki.Uwielbiam oglądać zdjecia Naszych Maluchów :)
Rowerek fajny wybrałaś , taki 3 funkcyjny , tylko cena masakryczna . Ja kupuję taki jak ma Sylka .
I udany dzionek za Wami :) Zakupy też udane :) Pokaż buciki Matiego :)

Agusiaczku jakie Paulinka ma już długie włoski z tylu i takie gęste :) Cudne :) i poza taka jak u Nas :) Różowy Promyczek mały :)
I super , ze z torby jesteś zadowolona :) A kolorek wiadomo , ze nie bedzie identyczny . Ja żałuję , ze specjalnie do tych wózeczków nie robią . I powiem Ci , ze kto widzi nasz wózeczek , to mówi , ze rewelacyjny . Dzisiaj nawet kumpela co ma ten quinny , jeździła naszym i mówi , ze jest i niebo lepszy :) Tyle kasy dała i nie jest zadowolona :(
A na prezent Tatkowi kupiłam skórzany portfel , skórzane etui na telefon,taką kaburę i wysokoprocentowy dobry trunek :P Wiem , ze to nic oryginalnego , ale naprawdę cieżko mu coś kupic .
I Kochana super , ze z oknami dałaś radę :) I już to za Tobą :) Ale powiem Ci , ze mnie dziś ręce bolały okropnie od mycia . A ja nie mam ich aż tyle do mycia co Ty :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka