- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Super,że dzieciaczki nie odczuły zmiany czasu . Jak dla mnie to ta zabawa ze zmianą godziny , to istna głupota !
Agusiaczku super,że się odsprzątałaś i , ze Mężuś pomógł

Kochana a jak Twoja Mama sobie radzi ?
U Nas nocka minęła nawet dobrze . Oczywiscie pobudki były , ale jak na Amelkę to i tak rzadziej

A już w ogóle w szoku jestem , bo pobawiła sie godzinkę niecałą i znowu śpi ! Mam nadzieję , że to nie zwiastun czegoś złego .
Nic idę umyć włosy , zaglądnę później .
Miłego poranka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

agi dobrze wiedzieć, że można taki inhalator wypożyczyć ale wątpię żeby moja żaba dała się tym inhalować

Mama dziękuję, czuje się dobrze, spokojnie sobie radzi i tak naprawdę to przeszkadza jej tylko to, że niebawem będzie musiała do pracy wrócić

Nie to, że ona jakiś nierób jest, wręcz odwrotnie pracoholik, często do nocy w pracy siedzi, a to dlatego że jest kierowniczką, odpowiada za wiele spraw i często musi dużo po ludziach poprawiać. Już jej mówiłam że nie tędy droga, że ona odwali robotę za wszystkich, no ale ona uważa, że "chcesz coś zrobić dobrze, zrób to sam"

Dziś odciągnęłam Paulince trochę katarku po nocy, bidulka prawie wcale mleka nie je, bo jej ciężko ssać i oddychać w tym czasie

Jakiś jogurcik jej dam, albo coś.
A Paulinka funkcjonuje według godzin zegarowych a nie biologicznych bo wstała normalnie o 7 czyli o starej 6 a myślałam że do 8 sobie pośpi

Miłego dnia

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kurcze musisz całą wit C odstawić ??? Woow , przecież do większości deserków jest dodawana.Bidulka z Paulisi

I kupiłam te pampersy Helen Harper , które polecałaś . Rozpoczynamy testowanie

Amelka normalnie odzyskała apetyt i aż mnie szokuje

Oto fotki z 3 ostatnich dni :
U Nas na ogródku ...
I na placu zabaw...
Moja Zielona żabka

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Buziaki dla Twoich dziewczynek

Już się nie mogę doczekać naszego wypadu na plac zabaw a póki co siedzimy w domu

Kochana z tą wit C to porażka, deserki zostały odstawione na czas kuracji i sprawdzam także zawartość obiadków. Tzn nie jest tak źle bo możemy podawać w tak zwanym międzyczasie, nie wolno nam tylko dwie godziny po i przed podaniem lekarstwa.
Daj znać jak tam nowe pieluszki, mam nadzieję, że Amisi nic po nich nie będzie. My jesteśmy z nim bardzo zadowolenia,dla nas są najlepsze z tych które testowaliśmy

Miłego wieczorku

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agusiaczku nowe pieluszki testujemy od rana , póki co sa w porządku

Przekichane z tą wit C . Dobrze , ze chociaż w międzyczasie można podawać . A jak często to lekarstwo podajesz Paulisi ?
I jak w ogóle się czuje ? Jest jakaś poprawa ?
Nam dzionek minął bardzo szybko . Ale tylko na jednym spacerku byłyśmy . Niby słonecznie , a jednak wietrznie i zimno było . Amcia pospała 40 min na polku i od razu lepiej jej było

A marudna dziś była , że masakra . Tylko blisko mnie , nawet do kuchni wyjść nie mogłam . Obiad na szybko jak spała robiłam .
Spokojnej nocki

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

agi Amelce pewnie na dniach prawa jedyneczka wyjdzie dlatego taki u niej humorek

Dobrze, że po pieluszkach nic się złego nie dzieje, oby tak zostało, ja na noc zakładam te rozmiar większe czyli żółte, a na dzień zielone.
A Paulinka dziękuję, czuje się całkiem dobrze, w sumie to wcale po niej nie znać przeziębienia, tylko ten katar okropny ją męczy, ale dziś już się udało sporo wyciągnąć.
Lekarstwo podaję 2 razy na dobę, czyli co 12 godzin, więc nie jest źle. W czwartek mamy iść do kontroli już do naszej poradni. Dodatkowo jeszcze psikam 3 razy dziennie Tantum Verde na gardełko a do noska Nasivin Soft.
Mam nadzieję, że do weekendu się wykuruje bo ma przylecieć ta kuzynka z Anglii z dzieciakami to szkoda by było je pozarażać, no i już nie mogę się doczekać spacerków. Takie siedzenie w domu jest dobijające.
A oglądałam dzisiaj Panią Gadżet na TVN STYLE, prowadzi to była żona Ibisza i dziś prezentowała między innymi orzechy piorące. Kurcze dziewczyny rewelacyjna sprawa takie orzechy, kupuję je na allegro jak tylko kaska będzie i zaczynam używać, zwłaszcza w zmywarce i do mycia mebli, a można także do prania, mycia włosów i ciała i masa innych zastosowań.
allegro.pl/orzechy-piorace-do-prania-ind...wor-i2190694499.html
Spokojnej nocki

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agusiaczku do weekendu Paulince na pewno przejdzie

O tych orzechach piorących słyszałam już kiedys . Reni Jusis je polecała jako Eko Mama . Zastanawia mnie czy One faktycznie takie dobre , żeby nie okazało się , że zrobię pranie , a wyprane zostanie w samej wodzie . I kurcze płyn do płukania chyba i tak bym używała . Lubię jak pranie fajnie pachnie . Kiedy je kupisz ? Może też sie na jedną paczuszkę skusze na początek . Ciekawi mnie zwłaszcza zastosowanie w zmywarce

A nie pisałam , że wczoraj wieczorem pojechaliśmy jeszcze do dentysty , bo Mężulka już parę dni ząb pobolewał

Ceny leczenia zębów są kosmiczne !!! Potem się dziwią , ze Polacy mają najgorszy stan uzębienia

Mam nadzieję , ze Amelka będzie miała dzisiaj choć troszkę lepszy dzionek . Teraz siedzi i układa sobie puzzle piankowe i gryzie je

Oki , miłego dzionka

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ojjj agi nie musisz mi mówić o cenach leczenia zębów. Jak zsumować moje ostatnie leczenie to wyszło ze wszystkim grubo ponad 1.ooo zł

Ale dobrze, że mąż wyleczył zęba, ale jakby jeszcze długo bolał to niech idzie znowu, bo ja też tak miałam to się okazał, że kanałowe trzeba robić.
Kochana kupię te orzechy pewnie koło 10 jak mężu wypłatkę dostanie, ale ja nie będę w nich prać. Także lubię jak pranko mi pięknie pachnie płynem. Zamierzam je przetestować w zmywarce właśnie i chcę zrobić z nich ten płyn "do wszystkiego"

A jeśli chodzi o zabawki to takie "gustowne" są najlepsze i najbardziej ciekawią. Paulinka lubi butelki po wodzie mineralnej, a uwielbia wprost siedzieć "w szufladzie" szafki pod telewizorem i bawić się płytami CD, ładowarkami do telefonów itp, a i lubi też opakowania po takich musujących tabletkach typu pluszzzzz

Miłego dnia
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agusiaczku ja też kupię te orzechy , to będziemy razem testowały

Dzisiaj tak wiało , że już myślałam , ze na spacer nie pójdziemy . Ostatecznie się wybrałyśmy , ale szybko tego pożałowałam . Myślałam , ze mi wiatr głowę urwie

Przestawiła się już całkiem i chodzi spać później

Ale Kochane jakbyście teraz były u mnie w domku , to pomyślałybyście , że z rok nie sprzątałam . To co Ami zrobiła z salonem przechodzi ludzkie pojecie

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

A pogode mamy podobną no i posiedzieliśmy w domu bo wszystko lata.
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A siostra długo jeszcze zostaje ?
A ten filmik rozwalił mnie na łopatki .....
!
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ago to fajnie, że ,Amelka przestawiła się na późniejszą porę kapania

agi Kochana u mnie też co dzień tak wygląda w salonie jak Ty opisujesz i czasem to olewam a czasem już mnie ten cały chlew denerwuje a wiem, że będzie jeszcze gorzej jak już zacznie samodzielnie chodzić

A jak tam ząb męża?
My nadal w domku siedzimy, w czwartek do kontroli więc zobaczymy, ale u nas dziś też strasznie wiało więc i tak pewnie byśmy sobie spacer odpuściły.
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja zaraz jadę do Bielska , więc weszłam tylko powiedzieć Wam Kochane dzień dobry

Sylka ja nie miałam takich problemów z zębami , raczej jak mnie bolał , to była dziura lub widoczny ubytek . Zrób tak jak mówisz to prześwietlenie , bo może wystarczy jakaś tabletka , zeby pozbyć sie stanu zapalnego .
Popisze później

Miłego dzioneczka

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Sylka ja tak miałam z zębem. Co prawda ja miałam go robionego ale ciągle bolał i po 2 tygodniach poszłam do niej. Myślała, że może plomba jest za wysoko, bo go rozwierciła a tam czysto, ale powierciła nieco głębiej i ciut w innym miejscu i okazało się, że musi być kanałowe, założyła mi lekarstwo i za tydzień do leczenia. Trafiłam do niej za 3 dni z dużym bólem jakby ta trucizna w ogóle nie działała. Założyła jeszcze raz i kazała zrobić prześwietlenie. W sumie na tym prześwietleniu nic nie wyszło, a przynajmniej nic mi nie powiedziała no i koniec końców miałam robione 3 kanały. Powiedziała, że gdybym przyszła kilka dni później to trzeba by zęba wyrwać. Teraz już nie boli, chociaż jak napiję się czegoś bardzo zimnego lub gorącego to czuję go, ale może z czasem przejdzie, a jak nie to zaś dentysta

Nigdy w życiu nie miałam leczenia kanałowego, aż do tego razu.
Ale wydaje mi się, że to ciąża tak mi porobiła, bo przed zajściem specjalnie wyleczyłam wszystkie zęby, a po ciąży to była pierwsza wizyta.
Ale mam nadzieję, że to był ostatni taki przypadek z zębolami

agi udanej wizyty w Bielsku i do popisania później

Miłego dnia