BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 1 miesiąc temu #330543 przez sylka
Filmiki (zdj. widziałyście pewnie na fb
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #330667 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Sylka zdjęcia i filmiki super, no i niezła laska z Ciebie :laugh:
Fajny ten facet co na ostatnim filmiku wlazł w kadr i poprawia sobie gacie na tyłku :silly: :blink: :lol:

My już w domku, Paulinka śpi wyczerpana po dniu pełnym wrażeń i w całości spędzonym na świeżym powietrzu :) Było fantastycznie i już nie mogę doczekać się kiedy pojedziemy tam na dłużej. Tam gdzie ja mam domek letniskowy jest super, ale jest tam już dużo ludzi, zrobiło się niemal miasteczko, a tam gdzie T ma domek jest jeszcze błoga cisza i spokój :)
Paulinka z babcią były u jednej takiej gospodyni ze wsi po mleczko od krówki. Babcia pokazała jej kurki, kogutki, krówkę i inne zwierzaczki :)
Oczywiście był również obowiązkowo spacerek i grill przy piwku :lol: :lol:
Ogólnie było świetnie i aż się nie chciało do domu wracać.

Ale był też taki moment, że myślałam że się wścieknę. Złapała mnie alergia, gały mi spuchły i zaczęły okropnie swędzieć, z nosa kapało, kichałam i w ogóle myślała, że oszaleję. Żadnych leków oczywiście ze sobą nie miałam :dry: :huh: :S Ale potem jakoś przeszło i mogłam dalej funkcjonować.

A Wam jak minęła niedziela? :)
Miłego wieczorku i spokojnej nocki :)

13 lata 1 miesiąc temu #330764 przez agi-p
Hej Kochane :)
Sylka foteczki i filmiki świetne :) Jeszcze trochę i Kubuś sam będzie śmigał po tych zabawkach :) A facet poprawiający sobie gatki mnie rozwalił :P A z Ciebie to niezła laseczka , kurcze nie widac żadnych śladów ciąży !!! I Kuba ma genialne włoski :) Taki irokez mu sterczy :)
My kupiliśmy koło z siedziskiem do pływania i czekamy na swoje wyjście na basen :)

Agusiaczku , super że wypad do domku letniskowego taki udany :) Paulinka pewnie była w 7 niebie jak zobaczyła tyle zwierzaczków i caly dzień spędziła na polu :) Pogoda dopisała . A Ty biedulko taką alergię dostałaś ? Ciekawe od czego . Kurcze powinnaś nosić ze sobą leki , jak masz takie napady .

U Nas niedziela całkiem miło minęła i zdecydowanie za szybko !!! Zamiast obiadu urządziliśmy grilla i zaprosiliśmy UWAGA!!! teściów :P A o 14 pojechaliśmy do znajomych i z nimi do Brennej . Mielismy jechac do Wisły ,a le nastąpiła zmiana planów . Tam pospacerowaliśmy , Amelka pospała , a potem poszliśmy an ciacho i piwko . Oczywiście ja soczek :p I siedzieliśmy stolik w stolik z Krzysztofem Rutkowskim , tą jego piękną Luizą i ich znajomymi . Nie mogłam na nich patrzeć . Jeszcze nie dawno w zakonie była , a teraz taka z niej Dama , że szok . A Rutkowski jak zwykle w swoich okularach i z miną seryjnego zabójcy . Chciałam podejść od niego i dac mu w gębę :P Za to,że tak pomaga rodzicom Magdulki . Nie mogę słuchac jak to fajnie układają sobie życie w Łodzi , że przygarnęli pieska i jacy to biedni są . Chyba już nigdy nie dowiemy się co tam się stało . Pięknie to wyciszyli i już nic nie podadzą opini publicznej .

Dzisiaj jade do Bielska na cały dzionek . Mam parę spraw w banku do załatwienia . Amelke zostawię na tą chwilę u Mamci . Potem posiedzimy sobie i jak Paulinka skończy lekcje to na zakupy ciuszkowe musze z nią skoczyć . To najgorsza kara dla mnie :P To dziecko jest wybredne i ma już swój gust :P

Pogoda przez weekend była cudna , aż chciało się żyć ! Szkoda , że dzisiaj już ma być zimnien i deszczowo :(
Nic Mamusie Miłego dzioneczka :)

13 lata 1 miesiąc temu #330771 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi ależ miałaś spotkanie, i gdzie ten szeryf był, w Brennej?
Szkoda, że mnie tam nie było :angry: :angry:
Widziałam ostatnio w internecie metamorfozę Katarzyny W. Nieźle się wylansowała, ma blond włosy, modnie obcięte i jakieś tam okulary niby też modne ale paskudne :silly: I tytułują tą jej przemianę, że tak wygląda trauma matki po stracie dziecka... :huh:
A mnie się dziś w nocy akurat chyba ta maleńka Madzia śniła :dry:

agi i zaprosiliście teściów, dzielna jesteś :blink: Mam nadzieję że jednak zachowywali się przyzwoicie i nie popsuli Wam niedzieli :blink:
I udanego dnia w Bielsku życzę, szybkiego pozałatwiania wszystkich spraw i owocnych zakupów z Paulinką :)

Moja Paulinka w nocy troszkę popiskiwała ale to chyba z nadmiaru wrażeń.

Pogoda faktycznie zrobiła się nieco smętna no ale tak przepowiedzieli spece od pogody więc byłam przygotowana :silly: Najważniejsze w sumie, że weekend był piękny bo przeważnie jest na odwrót- jak trzeba było w pracy siedzieć to upał a jak weekend to deszcz.

Miłego dnia :) :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #330783 przez bombel779
Hey dziewuszki!
My jesteśmy już po urodzinkach i cieszę się że mam to już za sobą!! W 1 tyg. 3 razy piekłam tort :ohmy: Tyle się narobiłam przez te ur. że mam dość (i wszystko na mojej głowie bo T wiecznie nie ma :angry: ) echh dobrze że następne urodziny dopiero za rok!! :silly: :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 1 miesiąc temu #331313 przez agi-p
Hej Kochane :)

Bombel zdjęcia cudne :) Jasiu taki "dorosły" się wydaje . I tort pierwsza klasa . Gratuluje zdolności :) To się napracowałaś . A jak prezenty ? przypadły Jasiowi do gustu ? Karnet dostaliście ? A 5 fotka jest świetna!!!Czaderski uśmieszek ! No i Ty kochana to laseczka jak się patrzy . Istny szczypioreczek !!!!

Agusiaczku no tak Pan R w Brennej w hotelu Kotarz był zakwaterowany i tam tez w ogródku przed hotelem go spotkaliśmy . Kurcze musze poszukać zdjęć tej S..ki w blond włosach . Wkurzają mnie !!!! W tym kraju tak wiele rzeczy uchodzi bandytom płazem :(
Grill z teściami minął bez ekscesów . Ba teściowa robiła pokazówkę i zagadywała co chwilę to do mnie , to do Amelki . Taka miła była i pomocna . Zawsze tak robi przy teściu , zeby myślał jako to ona dobra dla wszystkich :P
Paulinka pewnie rzeczywiście od nadmiaru wrażeń troszkę gorzej spała . W końcu tyle nowych rzeczy widziała :)

Moja Ami dzisiaj apetyt nawet odzyskała . Oby nie był to jednorazowy incydent .
Zakupy mega udane . Paula zyskała 3 pary spodni,2 bluzki,kurtkę, buty i bieliznę :) Ami czapeczkę , naklejki , szczoteczkę i pastę do ząbeczków :) A ja ...tylko kasy się pozbyłam , a sobie kupiłam jedynie drożdżówkę :p

Jutro mam w planie odpoczynek :)

Uciekam pomalować Pauli paznokcie !!!! Mają przedstawienie i występy i Pani wymyśliła , ze fajnie jak 4 dziewczynki będą miały paznokcie pomalowane !!! Nie pozwalam na to , ale to jakby nie było na potrzeby szkoły , więc co zrobić ? Paula się cieszy :P A ja z bólem serca maluję jej paznokcie :P

Miłego i spokojnego wieczorku :)

13 lata 1 miesiąc temu #331380 przez bombel779
agi-p napisał:

Bombel zdjęcia cudne :) Jasiu taki "dorosły" się wydaje . I tort pierwsza klasa . Gratuluje zdolności :) To się napracowałaś . A jak prezenty ? przypadły Jasiowi do gustu ? Karnet dostaliście ? A 5 fotka jest świetna!!!Czaderski uśmieszek ! No i Ty kochana to laseczka jak się patrzy . Istny szczypioreczek !!!!

Z tym tortem to był obłęd w ciapki normalnie!! :huh: :P W sob. do południa miałam zjazd na uczelni więc z ozdobami nie zdążyłam :( ale za to w niedz. rano szybko robiłam :P nerwowałam się przy tym trochę bo to lepienie nie jest takie proste :P ale na przyszłość będę już m.więcej wiedziała o co w tym kaman :)
Co do prezentów to zarówno Jasiowi jak i mi przypadły do gusty bo wszystkie były z listy którą napisałam :) więc wsio jest chciane i fajne ;) :D karnetu niestety nie dostaliśmy (w sumie nie wiem czemu bo teściowa wyraźnie powiedziała że kupi .. :unsure: ) No ale zamian dała trochę kasiory więc na basen na pewno się wybierzemy!! :)

13 lata 1 miesiąc temu #331393 przez Agusiak
Dobry wieczór :)

Bombel fajnie że urodzinki udane :) pochwalcie się prezentami :laugh:

agi super, że zakupy udane i dziewczynki obkupione w nowe rzeczy :)
A Kochana jaką szczoteczkę i pastę do ząbków kupiłaś Amisi?
Kurcze przecież ja też muszę coś kupić i szorować już te dwa zębolki :lol:

A jeśli chodzi o malowane paznokci to raz na jakiś czas, na wyjątkowe okazje to można :blink: Ja pamiętam jak byłam młodsza od Twojej Paulinki to mama mnie i siostrze malowała paznokcie na sylwestra :lol: Ale wtedy chodziłyśmy dumne, och, ach :silly: :blink:

A ja poszukuję jakieś fajnej torby przez ramię, nie musi być koniecznie do wózka ale żebym mogła na spacerki pozabierać najpotrzebniejsze rzeczy. A i zakupiłam ten żel przeciwbakteryjny do mycia rąk bez wody, do parku czy na plac zabawa będzie jak znalazł :)

Dzwoniła też dziś kuzynka z Anglii, że będą w Polsce na początku kwietnia i nas odwiedzą. Ma córeczki w wieku 6 i 2 lat, pierwszy raz zobaczą Paulinkę w realu a my ich młodszą córcię, ale tak to już bywa jak się mieszka w innym kraju. Trochę szkoda bo to dosyć bliska kuzynka ale w Anglii mają lepsze perspektywy niż w Polsce.

Miłego wieczorku :) :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #331421 przez bombel779
Agusiak napisał:

Bombel fajnie że urodzinki udane :) pochwalcie się prezentami :laugh:

2 zestawy naczyń (talerzyk+miseczka+kubeczek+sztućce),dzisiaj testowaliśmy talerzyk z takiej serii www.sklep.osesek.pl/product-pol-392-Tale...rii-Zoo-SkipHop.html - i gorąco go polecam, bo jest dość głęboki jak na płytki talerz :P i jedzonko nam nie wypadało (Jasiek uczy się sam jeść ;) ) . Poza tym dostał różnego rodzaju książeczki (od teściów nawet Biblię :) ), ubranka -bodziaki, sweterki, koszule..,2 piżamki, huśtawkę no i kasiorę :)

Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #331472 przez Agusiak
Bombel fajowe prezenty a huśtawka jest świetna :) gdzie komuś udało się taką kupić?

13 lata 1 miesiąc temu #331477 przez bombel779
Agusiak napisał:

Bombel fajowe prezenty a huśtawka jest świetna :) gdzie komuś udało się taką kupić?

Kochana huśtawkę również JA wybierałam :P :lol: podałam w liście jej konkretną nazwę i adres str. internetowej ;)
Jak ci się podoba to poszukaj sobie huśtawka Bajo :) nie jest droga bo w granicach 70-80zł :)

13 lata 1 miesiąc temu #331511 przez agi-p
Dzień dobry :)
Agusiaczku aj kupilam szczoteczkę z jordana i żel do ząbków z ziajki . Jest fajny , bo jak dziecko go połknie to nic się nie dzieje , a wiadomo,że Nasze maluchy jeszcze nie potrafią wypluwać :P
Taka szczoteczka , róż-zielona . Tyle , ze ja płaciłam w sklepie 8,70 zł allegro.pl/szczoteczka-do-zebow-z-gryzac...0-2-i2195661337.html
I żel allegro.pl/ziaja-ziajka-zel-od-1-go-zabk...ina-i2190731923.html

Amelka uwielbia patrzeć jak my myjemy zabki i jak dostała swoją szczoteczkę to od razu wiedziała co z nią robić :) Śmiesznie to wyglądało :)

I Aguś śniło mi się dzisiaj , ze przywiozłaś mi Paulinkę , bo musiałaś gdzieś wyjechać :P Paulinka była kochaniutka i byłam zdziwiona , bo prawie cały czas spała :) :P

A torby ja też szukam :) Są na all , ale ja chciałabym max do 50 zł . A w tej cenie to jakieś badziewne są .
I super , ze kuzyneczka Was odwiedzi . Po takiej nieobecności , to pewnie nie możecie się doczekać :)

Bombel super pomysł z listą prezentów :) Tym sposobem macie to , co Ci się podobało i co jest Wam potrzebne :) Kurcze chętnie zrobiłabym taka listę . Ale nie zostałoby to dobrze odebrane przez niektórych . Ale chrzestna już pytała co kupić , to jej powiedziałam . A moi rodzice chcą kupić złote kolczyki . Jakoś nie pali mi sie do przebijania uszu Amuli , ale będa leżały i czekały .

Dzisiaj Amelce w nocy całkiem się poprzestawiało . Pobudki jak zwykle co 20 min , wiec zdziwiona nie byłam . Ale wyspana i gotowa do zabawy była już o 3:20 !!!!! Zwykle budzi się ostatecznie o 4:20 . Ta pora jest już przegięciem , ale 3 ???? Nie mam na nią już pomysłu :(

Buziaki :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #331522 przez Agusiak
dzień dobry :)

Bombel super ta huśtawka, już ją znalazłam i mam zapisaną w zakładkach :)

agi bardzo współczuję tych nieprzespanych nocek :( I tak jesteś dzielna, ja to bym pewnie już w czubkowie była :blink: :silly: :huh: Ja też nie mam już żadnego pomysłu na Amelkowe nocki. Może próbuj dalej ten smoczek przemycić, jak się obudzi to daj jej chwilkę pierś i zaraz podaj smoczek. Może da się oszukać, i tak za każdym razem aż może wybierze smoka zamiast piersi. Bo głodna to podejrzewam nie jest więc chodzi jej pewnie tylko pocyckanie i uspokojenie się.

Mnie się dzisiaj też Paulinka przebudziła po 2 w nocy u musiałam ją usypiać na nowo.
Kochana jakbym przywiozła Ci Paulinkę jak Ci się śniło to miała by u Ciebie super zabawę z Amelką i wierz mi Aguś że w dzień to ona prawie wcale nie śpi :huh: :blink: :silly:
Ale tak jest lepiej bo ważne że w nocy chrapusia :silly: ;)

Ja też torby na allegro nie kupię bo również szukam nie drogiej a tam masz rację że z tych tańszych to same nie fajne.

A szczoteczkę macie super, też muszę w tym tygodniu zaopatrzyć się w akcesoria do szczotkowania zębolków.

Miłego dnia :)

13 lata 1 miesiąc temu #331592 przez sylka
Agi mamy taką samą szczoteczkę tylko zielono-granatową :) a pastę mamy Nenedent

13 lata 1 miesiąc temu #332138 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Wpadłam tylko życzyć Wam spokojnej nocki . Padam ze zmęczenia , wiec idę pomału do spania . Jutro rano popiszę więcej :)

Buziaki :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka