BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #339841 przez Agusiak
Dobry wieczór :)

agi z inhalacji nic nie wyszło bo Paulinka nie chciała współpracować ;) ale wysłałam T do apteki po ten specyfik o którym pisała Kozłowska i chyba coś się ruszyło bo jakby zaczął ten katarek bardziej wychodzić. Jak nie będzie poprawy to we wtorek zaś do lekarza.

Paulinka zasnęła po 18 i śpi sobie smacznie a o 20 kąpiel i nie wiem czy wstanie czy tylko dam jej mleko i będzie spać na brudaska :blink: :silly:

Pogoda dziś fatalna, wieje masakrycznie, leje a nawet śnieg sypał :huh:

A ja zrobiłam listę gości na roczek, spis rzeczy które trzeba kupić, zamówić i przeglądam allegro w poszukiwaniu roczkowego prezentu :)

U nas zima, za oknem biało :(

Miłego wieczorku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #339870 przez sylka
Hej wieczorem byliśmy dziś w odwiedzinach u szwagierki Maja smacznie spała :) Słodziak taki z niej :) a jak KUba się chichrał jak ją widział. Mala zjada i śpi po 3 godz. - identycznie jak robił KUbuś. Kubula Wybawił się z bratem ciotecznym szaleli na całego. Kuba tak lubi się z nim bawić ze az miło patrzeć na tych urwisów.
Zostałam poproszona na chrzestną :lol: Chrzciny w maju :) P. jest chrzestnym ich synka a ja malutkiej będę

13 lata 1 miesiąc temu #339911 przez agi-p
Agusiaczku chyba wszystkie dzieciaczki protestują przy inhalacji . Dobrze jednak , ze Paulince katarek puścił :) I jak poszła nynkać bez kąpania ? Oj widac , ze ją przeziębienie męczy skoro tak śpi o tej godzinie .
Czyli przygotowania do roczku ruszyły pełną parą :) Super :) Masz jakies typy na prezent ? Ja na allegro buszuję w poszukiwaniu ozdób itp , bo zdecydowaliśmy , ze jednak w domku zrobimy imprezę . W lokalu lekko 2 tysiące by poszły , a w domu wiadomo mniej wydamy i to sporo !

Sylka gratulacje :) Super , że będziesz chrzestną :) :) :) i chrzciny juz niedługo . I Kubuś tak fajnie się bawił . Dobrze , ze tak garnie do innych dzieci :) Amisia też uwielbia dzieci . Jak tylko widzi jakieś to aż się cała trzęsie :)

A My dzisiaj pojechaliśmy jednak na basen :) Jeszcze znajomi z 2 dzieci tez pojechali . Było superowo ! Amelka zachwycona na maxa :) Pływała sobie w swoim kółeczku i chlapała wodą na wszystkie strony :) Ja się zrelaksowałam i poplotkowałam z Asieńką . Potem posiedzieliśmy jeszcze w basenowej kawiarni , zeby nie wychodzić na ten mróz tak szybko .
I po basenie pojechaliśmy do tych znajomych i posiedzieliśmy troszkę . Było przyjemnie .

Pogoda okropna . Deszcz,grad i śnieg ! Masakra . Juz było tak pięknie i ciepło :( Mam nadzieję , ze szybko to minie . Chociaż jutro ma być jeszcze zimniej . Byle do świąt się to uspokoiło i słonecznie było . W końcu Agusiaczek z rodzinką na działeczkę jadą :)

Dzisiaj mam mocne postanowienie , przetestowania nocy gdzie Amisia będzie spała sama :P My śpimy na dole w salonie , a Ami na górze :P Zobaczymy jak pójdzie . Pewnie w nocy po tysięcznym wchodzeniu po schodach poddam się i zasnę na górze obok w łóżku :P
Mam wrażenie , ze Amelka jak mnie czuje , to wybudza się szybciej i do cyca chce . Przetestujemy i zobaczymy .Trzymajcie kciuki za powodzenie :)

Spokojnej nocki :)

13 lata 1 miesiąc temu #339927 przez bombel779
agi-p napisał:

Ooo jaki teściowa ma gest !!! Super , Wybrałaś już jakieś mebelki ???

Nie jeszcze nie, na razie się rozglądam ;) Powiem wam że wybór nawet jest duży ale te ceny kosmiczne :ohmy: :dry:

Kozłowska gratuluję kroczków! :)

A my jutro (jak dobrze pójdzie) pojedziemy na basen :lol: i być może spotkam się tam z jedną marcóweczką :D hihih

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 1 miesiąc temu #339932 przez Agusiak
dziewczynki Paulinka jak zasnęła tak już śpi, dałam jej tylko mleczko po 20 na śpiocha i zmieniłam pieluszkę, nawet jej nie przebrała bo nie chciałam jej rozbudzić więc w ubraniu śpi.
agi ja także na razie na dekoracjach się skupiłam i przeglądam allegro. Chciałabym taki kolorowy napis z literek papierowych "Roczek Paulinki" ale na allegro takich nie ma :( A niestety nie mam takich zdolności, żeby sama takie literki zrobić :blush: :P
Fajnie, że robicie w domku :) Z pewnością wszystko będzie super zorganizowane a Amelka będzie miała cudne urodzinki :)
Jak wolę w domku, zrobię wszystko tak jak chcę, no i mam pod ręką niezbędne rzeczy.
Wyszło nam 22 dorosłe osoby i trójka małych dzieci :)
Robimy bez obiadu, zaczniemy tak od 16 ze względu na dzieci :)

agi Kochana ale mieliście super dzionek, świetnie że z Amelką na basen chodzicie i że tak jej się podoba. Ja również uwielbiam basen, to jedyna akceptowalna przeze mnie forma sportu :)

Sylka gratuluję, że będziesz mamą chrzestną :) A to Twoje pierwsze dziecko chrzestne?

agi mam nadzieję, że pogoda się zmieni i nie będzie nam dane testować jak nasze wózeczki sprawdzają się na śniegu :P :huh:

A i muszę się Wam pochwalić Kochane, że na mojej diecie schudłam 9 kg :lol: :lol: Ale niestety został mi ten paskudny brzuchol, który muszę zrzucić tylko ćwiczeniami, no i w bioderkach też troszkę jeszcze siedzi. Liczę, że pomoże mi w tym rower i basen właśnie.

agi powodzenia z akcją "śpimy w salonie a dziecko na piętrze" :) Mam nadzieję, że przyniesie efekty bo może faktycznie Amelka wyczuwa Ciebie i chce się poprzytulać ;)

Spokojnej nocki :kiss: :kiss:

Ps. Bombel a Ty nie miałaś robić Roczku w lokalu? A zdjęcia chyba z domku były?

13 lata 1 miesiąc temu #339942 przez bombel779
Agusiak napisał:

Miałam robić ze względu na moich dziadków, konkretnie babcię - nie weszłaby po schodach na IV piętro. Ale z racji że w styczniu byli na Śląsku na pogrzebie mojego taty to już teraz nie jechali. Oni mają do nas przeszło 400km więc dla takich starszych ludzi to dużo. Szkoda że ich nie było ale trudno, życie.. My za to wybieramy się do nich na weekend majowy więc.... :)

13 lata 1 miesiąc temu #339945 przez Agusiak
bombel779 napisał:

Agusiak napisał:

Miałam robić ze względu na moich dziadków, konkretnie babcię - nie weszłaby po schodach na IV piętro. Ale z racji że w styczniu byli na Śląsku na pogrzebie mojego taty to już teraz nie jechali. Oni mają do nas przeszło 400km więc dla takich starszych ludzi to dużo. Szkoda że ich nie było ale trudno, życie.. My za to wybieramy się do nich na weekend majowy więc.... :)

i wszystko jasne :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #339996 przez agi-p
Dzień dobry :)
Agusiaczu GRATULUJE ....-9 KG ??? wooow , robi wrażenie . Zazdroszczę . Super ta dieta . Ale to głównie słodyczy nie jesz ? Muszę jeszcze raz o tej diecie przeczytać , ale z tego co pamiętam to cukrzyki jej nie mogą :( Ale może chociaż jakieś kawałki tej diety bym zastosowała . Mi przydało by się tak - 5 kg .
Co do urodzin, to na all wszystko taki oklepane :( A ja ani talentu , ani czasu nie mam , zeby samemu coś wymyślić . Napis chcę koniecznie po polsku i chętnie też z imieniem bym chciała , ale nie widziałam takiego :(
Musze też dopiero listę gosci przygotować , ale nam wychodzi ok 18 os dorosłych i 2 dzieci .

Bombel oby udałą się wyprawa na basen :) I jeszcze spotkanie z marcóweczką :) Fajnie tak w realu się spotkać . Szkoda , ze takie odległości Nas wszystkie dzielą . Ale dobrze , ze chociaż na forum się "spotykamy" . Mężuś sie ze mnie śmieje , ze ja bez forum to żyć nie moge :P Ale co ? Czasami to jedyna forma kontaktu z dorosłymi w ciągu dnia :) I uwielbiam sobie z Wami poplotkować :)
Powodzenia w szukaniu mebli . Ceny zwalają z nóg to fakt . Koleżanka zabiera sie za urządzanie pokoiku Igorka i chciała to łóżko w kształcie auta , koszt bagatela 2500 zł ! a gdzie tam reszta mebli \:(

Kochane noc koszmarna :( Amelka jest twardsza niż myślałam :P Pięknie biegałam góra-dół . Już myślałam , że się poddam , bo po schodach bym spadła. W głowie mi się już kręciło i mało co widziałam :P Ale pobiegałam tak do 4 , bo moja córcia o tej godzinie postanowiła przywitać dzień !!! A przecież wczoraj poszła spać wyjątkowo późno, bo zanim wróciliśmy i ją wykąpaliśmy to było przed 21 !!!

I wkurzyłam się patrząc przez okno ...śnieg!!!! No kurcze , ile można . Ciuchy zimowe już dawno pochowane !!!

Miłego dzionka , mimo tej paskudnej pogody :)

13 lata 1 miesiąc temu #339998 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi przykro mi, że akcja ze spaniem się nie powiodła :(
Chyba niestety już nic się nie poradzi na to Amelkowe spanie, samo musi jej widać przejść lub wyrośnie z tego. To jest dokładnie taki sam przypadek jak syn szwagierki, tyle że on jest jeszcze do tego w dzień okropny i trudny do zniesienia :silly: :blink: :P

Kochana 5 kg to zrzucić bez problemu na basenie i ograniczając tylko niektóre smakołyki.
Ja to mam o wiele więcej do zrzucenia :dry: Obowiązkowo muszę jeszcze 5-6 kg zrzucić a do wymarzonej wagi przydałoby się jeszcze 12 :ohmy: I tak, ja przede wszystkim nie jem w ogóle słodyczy, chleba, makaronów, niektórych warzyw i owoców. Robię tą dietkę troszkę tak po swojemu :silly:

U nas za oknem też śnieg :( A ja już pochowałam zimowe rzeczy nam i Paulince i nie wyjdę z domu dopóki nie będzie prawdziwej wiosny :angry: :blink:

A dziś dziewczynki Pryma Aprilis więc trzeba troszkę oszukać dziś rodzinkę :laugh: :blink:

Miłego dnia :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #340090 przez sylka
Agusiak to moje pierwsze dzieciątko chrzestne :) Kolejne kiedyś u siostry na 100% będzie :lol:
Gratuluję -9 kg Super wynik :) Mi też został brzuchol po ciąży i poszło mi w biodra tylko tego nie zrzuce bo tam ciała nie mam (w sensie że za dużo) a kości mi się poszerzyły.

Agi mam nadzieję że Ami lepiej dziś prześpi nockę w łóżeczku na górze.
Super że udał wam się wypad na base. A Amelka taka zadowolona na zdjęciach :)

Kozłowska Gratuluję pierwszych kroczków Mateuszka

13 lata 1 miesiąc temu #340124 przez Agusiak
dziewczyny u nas taka zima za oknem, że szok.Cały dzień sypie śnieg :angry:

agi Kochana w Wordzie jest taka opcja, że wstawia się tak jakby obrysy liter :)
Wystarczy, że kupisz kolorowy papier, wstawisz obrys litery, powiększysz np do 1000, drukniesz a potem powycinasz i napis na Roczek Amelki gotowy :)

Ja tak właśnie zrobię, mam akurat kolorowy papier do drukarki i już testowałam. Mogę zrobić tym sposobem także inne napisy na dekoracje :) literki będę wielkości kartki A4, jedna literka na całą kartkę. Powycinam pewnie krzywo ale może nikt nie zauważy :silly:

Sylka kurcze ja też tak właśnie czuję jakby mi się kości w biodrach poszerzyły, bo jak się tam dotknie to nie mam aż tak dużo tłuszczyku i czuję kość :ohmy: Matko jedyna jak mi tak zostanie to będzie koszmar :( :( Myślałam, że po porodzie te kości się jakoś zejdą, a tak to tylko imadło mi pozostaje :S :blink:

13 lata 1 miesiąc temu #340156 przez agi-p
Dziewczyny mi też rozeszły się kości . Mam dużo większy obwód bioder :( Ale mój ginekolog jeszcze w ciąży mnie ostrzegał i mówił o tym . I niestety kości na swoje poprzednie miejsce już nie wrócą :( Agulka imadło raczej nie pomoże :P

Aguś u mnie - 5 kg to trudne do zrzucenia . Od dłuższego czasu waga ewentualnie rośnie mi o 1 kg i wraca . Nie osiągnęłam wagi z przed ciąży i mimo starań nie mogę wrócić :( Kurcze a tak bym chciała . Ja nie objadam się jakoś specjalnie a waga ani drgnie w dół .
Dzięki za rady o napisie . Musze pokombinować :)

U Nas dziś zimno , ale słonko próbuje się przebić . Po śniegu ani śladu :)
A jutro rano jade do Cieszyna w odwiedzinki do znajomej i jej 8 miesięcznej Zosieńki :)

13 lata 1 miesiąc temu #340167 przez bombel779
Melduję że byliśmy W KOŃCU na basenie!!!! :lol: Ale fajowo było!! :D Jasiek na początku troszkę się bał nowego miejsca, jak weszliśmy do wody to mnie tak mocno złapał za szyję że prawie mnie udusił :P i śmiał się tak nerwowo - tak jakby miał płakać ale nie chciał tego pokazać, wiecie o co kaman? :P :) Noo ale nie trwało to długo :) porozglądał się dookoła, popluskał, pochlapał trochę wodą i bardzo mu się spodobało! :) Muszę z nim częśćiej jeździć! :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #340191 przez sylka
Agusiak napisał:

Sylka kurcze ja też tak właśnie czuję jakby mi się kości w biodrach poszerzyły, bo jak się tam dotknie to nie mam aż tak dużo tłuszczyku i czuję kość :ohmy: Matko jedyna jak mi tak zostanie to będzie koszmar :( :( Myślałam, że po porodzie te kości się jakoś zejdą, a tak to tylko imadło mi pozostaje :S :blink:

Ja to dopiero zobaczyłam jak obejrzałam zdj. z basenu :ohmy: :ohmy: i się przeraziłam jak nie proporcionalnie wyglądam i jak mi poszło w szerz tam :ohmy:
Z pomysłu z imadłem to się pośmiałam :lol:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #340313 przez agi-p
Bombel super , ze Jasiowi podobało się na basenie :) A fotki macie jakieś ? I spotkałaś się z mamusią marcową ?
Amelka też za każdym razem przez pierwsza minutę zdziczała jest i kurczowo sie mnie trzyma , ale potem to z wody wychodzić nie chce :P

Sylka zdjecia z basenu to akurat bardzo fajne miałaś :) Szczuplutka laseczka z Ciebie :)

A My pojechaliśmy dziś na lody :P I znowu dupsko urośnie :P Jakoś nie umiałam się oprzeć :P I malutki spacerek też zaliczyliśmy . Oby jutro było cieplej . Bez spacerku to ja szaleju dostaje , a i Amelce lepiej jak pobędzie na świeżym powietrzu .

A i Mama kupiła mi na rynku paczkę orzechów do przetestowania . Zaraz włączam zmywarkę i zobaczymy jak będą naczynia wyglądały :)
i widzę , ze znowu coś z forum się dzieje :(

Spokojnej nocki :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka