BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 1 miesiąc temu #338090 przez agi-p
Agusiaczku ja też mam zimowe rzeczy głęboko pochowane i nie zamierzam ich wyciągać !!! :P Nie damy sie zimie :P
Czekamy na relację z kontroli lekarskiej . Oby Paulisia osłuchowo była czyściutka !
I na święta rezerwujemy świetną pogodę . Koniecznie Wasz wypad na działeczkę musi się udać :)

Sylka Bombowo Kubus musi wyglądać jak indianina robi :) A całuśna Amelka też się zrobiłą i uroczo to wygląda , jak tak otwiera tego słodkiego dziobka :kiss:
I dobrze , ze szczepienie odłożyłaś na inny termin . Macie czas , a nie ma co ryzykować :)

Kozłowska ale fajne prezenty wybrałaś :) Dzieciaczki będą zadowolone na bank :)
Miłej pracy :)

Jak wracałam ze sklepu , to Ami zasnęła a aucie . Przełożyłam ją do wózka i spała na polku mimo pogody :P Z boku domku nie czuc tego wiatrzyska :)
I dzisiaj Mężuś kupił ogrodzenie i płyty chodnikowe . Odgrodzimy się od Teściów i Amelce zrobimy plac zabaw :) Mężuś będzie robił piaskownicę :P

A i dzisiaj oglądam koniecznie rozmowy w toku . Te świry, nazywani rodzicami Madzi będą udzielac wywiadu . Muszę to zobaczyć . Chociaz wiem , ze wyrafinowanie będą kłamać wszystkich , po raz kolejny !!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #338097 przez bombel779
Heloł :)

Zaliczyliśmy z Jaśkiem szczepienie, odra-świnka-różyczka. Mój dzielny mały mężczyzna nawet nie pisnął :D Za to wszystkich ludzi obecnych w przychodni zaczepiał :) Ciekawe czy już zawsze będzie taki odważny i towarzyski :)

U nas też pogoda paskudna, wieje niemiłosiernie! Wszystko mi w domu dudni - mieszkam na ostatnim piętrze więc taki wiatr daje się we znaki :dry:

Co do prezentów to też coś muszę wymyślić. Jaśkowi albo jakieś książeczki albo nowe ciuszki sprawię bo zabawek to ja nie kupuję! :P Muszę też wykombinować coś dla córki szwagra, 2,5l. ma i tak się zastanawiam.... też ciuszki? A może jakieś ozdoby do włosów..?? Bo zabawek to ma sporo, nie będę już "zaśmiecać" rodzicom domu :P Z resztą na pewno od dziadków i chrzestnej dostanie zabawki..

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #338106 przez bombel779
Agusiak napisał:

I jak tam budowa domku idzie, kiedy są widoki na przeprowadzkę?

Aaaa zapomniłam że pytałaś :P Otóż mamy już wstawione okna z roletami anty. :) i drzwi :) Dach jeszcze kończą, niby do świąt mają się z nim uporać :) T tynkuje teraz przednią część domu. Zakupił parapety, drzwi do pomieszczeń w środku i potrzebne materiały do zrobienia elektryki :) tak więc ma co robić teraz :) teściu przewiduje wprowadzkę na wrzesień ale my z T liczymy że to będzie wcześniej, jeszcze w wakacje :P :)

EDIT
Nasz domek - aktualnie :lol:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

13 lata 1 miesiąc temu #338465 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Bombel super , ze Jasiu taki dzielny był :) Prawdziwy mężczyzna pod każdym względem z niego ;)
Co do prezentów , to też uważam , ze ciuszki najpraktyczniejsze . Tyle tylko , że dzieciaki bardziej jednak cieszą sie z zabawek . Ozdoby do włosów to dobry pomysł :) Ja mojej 3 letniej chrześnicy kupiłam m.in bajki na dvd , bo uwielbia , gry planszowe (takie ciekawe i rozwijające) i kolorowanki z naklejkami , bo teraz jest na etapie wyklejania i kolorowania . Oczywiście odrobinę słodyczy , bo nie lubię dawać dzieciom słodkości :P

A domek macie świetny. Wielki garaż na 2 autka i widzę , że taka fajna okolica . Gdzieś na uboczu chyba ? A domek duży się wydaje :) Ile metrów ? Oj pewnie doczekac się nie możesz :) Trzymam kciuki , zeby w wakacje był gotowy :)

Agusiaczku Kochana co tam z Paulinką ???

Niepotrzebnie oglądałam rozmowy w toku.Wkurzyłam sie tylko !!!

Oby jutro pogoda była lepsza,boe bez spacerku jakoś dziwnie .

Spokojnej nocki :)

13 lata 1 miesiąc temu #338490 przez bombel779
agi-p napisał:

Co do prezentów , to też uważam , ze ciuszki najpraktyczniejsze . Tyle tylko , że dzieciaki bardziej jednak cieszą sie z zabawek .

Owszem, ale takie większe dzieciaczki :) Bo te w wieku Jasia to jeszcze za wiele nie kumają :P Jak na roczek dostał prezenty to w ogóle nie był nimi zainteresowany, wolał biegać i zabawiać rodzinkę :P wszyscy się podniecali, zachwycali prezentami a Jasiek miał swój świat :P :) na święta Bożego Narodzenia było to samo :P takie dzieciaczki jak córa szwagra (2.5l) to już inaczej, one faktycznie lubią dostawać coś fajnego :) ale w naszym przypadku - ta mała ma już całe mnóstwo zabawek więc w zasadzie szkoda kasy na nowe. Wolę coś praktyczniejszego albo coś do nauki, coś z czego wyniesie jakieś korzyści :P :)

A domek..hmm dla jednych duży dla innych względny :) Powierzchni użytkowej jest rzekomo 114,5m a całkowitej 224,69m :) mnie tyle wystarczy :) i tak sprzątania będzie od cholery :P :)

13 lata 1 miesiąc temu #338513 przez Agusiak
dobry wieczór :)

dziewczynki u lekarza wszystko dobrze, osłuchowo jest czyściutka, leku też już nie musimy brać jedynie co do woda morska i odciąganie katarku dopóki nie minie :) Pani doktor Paulinką zachwycona, Paulinka zachwycona Panią doktor i wszystkimi dziećmi w przychodni. Mam nadzieję że jej tak zostanie to nie będzie problemu z pójściem do żłobka czy przedszkola :silly: Pani dr powiedziała, że idą nam górne ząbki ale nie wiem kiedy wreszcie wyjdą :blink:

agi fajnie, że odgrodzicie się od teściów i że Amisia będzie mieć plac zabaw :) Paulinka też będzie mieć, dziadki planują jakieś zjeżdżalnie i domki, a piaskownicę kupimy taką plastikową, zamykaną.
Ja dzieciakom kupię zabawki bo jak pisała kiedyś Kozłowska ubranka i tak muszą im kupić rodzice :blink:
Nawet jak się ową zabawką nie zainteresują w danej chwili to z pewnością prędzej czy później po nią sięgną.

Kozłowska taką matę bierzemy pod uwagę na prezent na dwa latka córki kuzyna :)

Sylka dobrze zrobiłaś z tym szczepieniem :)

Bombel domek super, powierzchnia użytkowa jest taka akurat, my mamy powierzchni użytkowej niecałe 200 m2 i uważam, że to zdecydowanie za dużo, zwłaszcza jeśli chodzi o sprzątanie, ale i tak wszystkie miejsca są zagospodarowane :blink:
A w środku już coś macie zrobione? Bo widzę, że jeszcze troszkę prac przed Wami a wykończeniówka jest najgorsza :huh: Za to jak już się przeprowadzicie to to będzie najszczęśliwszy dla Was dzień :) Wspaniale, że będziecie mieli swój cudowny domek.

My póki co marzymy o własnym mieszkanku, może być nawet dwupokojowe :lol:

Miłego wieczorku i spokojnej nocki :)

13 lata 1 miesiąc temu #338664 przez agi-p
Dzień dobry :)
Bombel domek metrażowo jest świetny . Tak jak piszesz , i tak się nalatasz przy sprzątaniu . Teraz mamy mniejszy domek i ja nic nie robię , tylko sprzątam . Aż się boję co będzie jak się przeprowadzimy . Tam raz , ze metraż dużo większy , a dwa do pracy już wrócę , także czasu mniej na sprzątanie będzie . Ale ja już mam sprawdzone , ze im więcej obowiązków mam , tym lepiej się wyrabiam i wszystko zrobione mam :P

Agusiaczku super , ze Paulinka osłuchowo czysciutka i leki już odstawione . Katar niestety musi troche potrwać . I pewnie , ze Paulisi zostanie ta otwartość na ludzi :) Nie będzie miała problemów z nowymi znajomościami i przyjaźniami w przedszkolu :)
Co do placu zabaw , to my wszystko stopniowo musimy kupowac , bo nikt nam nie chce pomóc :( Też chciałam piaskownice plastikową zamykaną , ale Mężuś powiedział , ze zrobi fajną drewnianą i tez zamykaną , a kaskę przeznaczymy na zjeżdżalnie :)

Kurcze i Amelka znowu wraca do starego systemu wybudzeń :( Już się cieszyłam , ze od paru dni budzi się co 40 min , a nie co 20 i przetrzymam ją do 6 w łóżku , a tu dzisiaj klops :( Pobudki często i o 4 się obudziła . Przetrzymałam ją do 5 tylko :(

Teraz rządzi w zabawkach :P
Ide kawkę robić .
Miłego poranka :)

13 lata 1 miesiąc temu #338669 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi może u Amelki kolejne ząbki w natarciu? :)

Fajnie, że mężuś zrobi piaskownicę, takie samodzielnie zrobione są najlepsze :)
My też Kochana będziemy powolutku i stopniowo robić ten plac zabaw, może w jednym roku jeden element, w drugim roku kolejny i tak się uzbiera. Wiadomo te rzeczy gotowe tanie nie są, mężu by porobił, ale czasu nie ma bo ciągle jest w pracy, a poza tym wiecie jak to jest, jakby robił to u siebie to żaden problem a u rodziców to wiadomo, zawsze są wokół jacyś "doradcy" :P :silly: :huh:

Paulinka wytrzymuje do kąpieli ok 20 ale muszę ją na siłę wręcz usypiać popołudniu bo tak to by marudziła już o 18. Rano budzi jak zawsze przed lub po 7.

U nas całą noc lało jak z cebra, a teraz jest dosłownie zimno. Dzisiaj też posiedzimy w domku. Pani dr powiedziała, że jak jest słońce i ładna pogoda to mamy bardzo dużo być na dworze, mimo kataru to wiadome było, że teraz będzie zimno :angry: :angry:

agi ja wczoraj chciałam obejrzeć rozmowy w toku z Waśniewskimi ale miałam coś do zrobienia i tylko tak zerkałam z doskoku, a muszę to obejrzeć na spokojnie, może w internecie na stronie TVNu będzie.

Miłego dnia :)

13 lata 1 miesiąc temu #338834 przez bombel779
agi-p napisał:

Co do placu zabaw , to my wszystko stopniowo musimy kupowac , bo nikt nam nie chce pomóc :( Też chciałam piaskownice plastikową zamykaną , ale Mężuś powiedział , ze zrobi fajną drewnianą i tez zamykaną , a kaskę przeznaczymy na zjeżdżalnie :)

Kochana a gdybyś poprosiła o tego typu prezenty na roczek?? :) Ja początkowo miałam na liście m.innymi piaskownicę i basen ale po rozmowie z T doszłam do wniosku, że to bez sensu bo teraz (w mieszkaniu) nie będziemy mieli gdzie tego trzymać no i się wstrzymałam z tym pomysłem. Albo kupimy sami jak już się przeprowadzimy albo zaczekamy do przyszłych ur. i wtedy poprosimy o tego typu prezenty :)

A chwaliłam wam się, że teściowa zapowiedziała T że będzie chciała kupić Jasiowi mebelki do jego nowego pokoju? :D :D Bo tutaj swoje mamy tylko łóżeczko i komodę, a reszta gratów która tu stoi są od właściciela mieszkania więc trzeba będzie zaopatrzyć..

Agusiak napisał:

Bombel domek super, powierzchnia użytkowa jest taka akurat, my mamy powierzchni użytkowej niecałe 200 m2 i uważam, że to zdecydowanie za dużo, zwłaszcza jeśli chodzi o sprzątanie, ale i tak wszystkie miejsca są zagospodarowane :blink:
A w środku już coś macie zrobione? Bo widzę, że jeszcze troszkę prac przed Wami a wykończeniówka jest najgorsza :huh:

W środku prócz ścianek nie mamy jeszcze nic :P dopiero będą robić, elektryką mają się w najbliższym czasie zajmować :)

13 lata 1 miesiąc temu #339246 przez Agusiak
Ale pogoda, cały dzień leje a nawet grad z nieba leciał :dry: Podobno w weekend ma nie być lepiej :huh:
Paulince za jakiś tydzień powinien wyjść ząbek bo znowu ma pupkę obszczypaną, a przeważnie ma tak na zęba. Bidulka moja, nie dość że ten katar paskudnik to jeszcze teraz pupka :dry:

Teraz też gradem rzuca...

Miłego wieczorku :)

13 lata 1 miesiąc temu #339286 przez agi-p
Agusiaczku super , ze Paulince ząbek się przebija . Niech wychodzą nawet hurtowo ,żeby szybciej spokój był .I dobrze , że już wiesz że to obszczypanie pupeczki , to nic poważnego i nie musisz szukać przyczyny . Ale jak organizmy dzieciaczków różnie na ząbkowanie reagują . Jedne mają katar , inne odparzoną pupcię , inne marudzą a kolejnym nic nie jest .

Bombel chętnie zrobiłabym listę prezentów . Ale to raczej nie przejdzie . Ale pewnie prawie wszyscy kasę dadzą , to zobaczymy na co starczy :P
Ooo jaki teściowa ma gest !!! Super , Wybrałaś już jakieś mebelki ???

U Nas dziś też paskudnie . Wiało i padało co chwilę . Ale jak przestało padać , to wyszła, z Amelką dosłownie na 20 min na spacer. Już nie mogłam wysiedzieć w domku,Ama taki maruder . Jak przy niej siedzę , to jest oki , ale jak tylko odejdę choćby do kompa to awantura :(

Jutro jedziemy na big zakupy i jak będzie lepsza pogoda to na basen . Teraz uv=ciekam pod prysznic . Mężuś i Paulisia zapiekanki robią na kolację :) jestem ciekawa ja kuchnia będzie wyglądała :P

Miłego wieczorku :)

13 lata 1 miesiąc temu #339330 przez Agusiak
agi ale pysznie, że mąż i córcia kolacyjkę robią o to na dodatek taką smakowitą :lol: :lol: Smacznego :)
Super, że udało Wam się chociaż na 20 min na spacerek wyjść, mnie już od tego siedzenia w domu się mózg lasuje :silly: :blink:
Udanych jutrzejszych zakupów :)

Mój mężuś też kolacyjkę robi :laugh: a ja oglądam Madagaskar 2 :)
Paulinka na szczęście ładnie zasnęła ale kurcze ten katar w ogóle się nie zmniejsza. Odciągamy i odciągamy a tam ciągle bulgocze jak w garze :dry: :huh:

Spokojnej nocki :kiss: :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #339516 przez Kozłowska
Witam :lol:
Bombel domek super się prezentuje :lol: Bardzo mi się podoba :blink: Ojj jak ja bym chciała coś własnego :dry: I teściowa mebelki kupi :lol: Super

Agusiak my na katarek używam Ephorbium takie kropelki homeopatyczne ja jestem zadowolona z nich. I ząbek się przebija....pewnie niech wychodzą hurtowo wyjdą szybciej :silly:
U nas też dziś pogoda"butelkowa" Od rana siedzieliśmy w domciu przed obiadkiem skoczyliśmy odebrać te prezenciki. Powiem wam że myślałam ze ta kierownica fajniejsza bedzie aczkolwiek nie jest zła za to ta mata jest rewelacyjna już widzę za nie długo trza będzie kupić i młodemu :silly:
Później wróciliśmy na obiadek i po obiadku na zakupy do domciu bo eskimos już zaczął się czaić za światłem :dry:

Z nowości mój synek postawił dziś najpierw 2 później 3 a przed samym spaniem 5 samodzielnych kroczków :silly: I powiem Wam że się tak uśmiałam bo tak super to wyglądało :silly:

Ojjj dziewczynki spadam bo ledwo co na oczka patrze a jutro od rana do wieczora w robocie. Muszę się podregenerować.

Miłej nocki

13 lata 1 miesiąc temu #339544 przez agi-p
Dzień dobry :)
Agusiaczku kurcze biedna Paulisia z tym katarem . Może tego inhalatora powinniście spróbować ?
Czyli Tobie Mężus też wczoraj serwował kolacyjkę :) Super .
I powiem Ci , ze już 2 raz miałam sen z Wami w roli głównej :P Tym razem My przyjechaliśmy do Was :p I Twoja mama została z dziewczynkami , a My ruszyliśmy w miasto . I nawet psa zostawiliśmy i szalał z Roxi :P Tylko jakiegoś małego psiaka mieliśmy , nie wiem skąd :P
Zastanawia mnie jak to się dzieje , ze takie głupoty się śnią :P

Kozłowska gratuluję samodzielnych kroczkow Mateuszka !!! Brawo :) :) :) To teraz się zacznie prawdziwa jazda ;P
Zachwalasz tak ta matę , ze chyba też sie skusze :) Tylko musze poczekać aż Ami będzie troszke starsza . A kierownica na pewno przypadnie Matiemu do gustu :)
Miłej pracy .

Pogoda jeszcze gorsza niż wczoraj :( Basen chyba sobie z Amelką darujemy . Mężuś z Paulą pojadą sami . Nie chcę ryzykować jakiegoś przeziębienia Amulki .
Kurcze taka pogoda to potrafi człowieka zdołować :(

U mnie wszyscy śpią . Ama już w sypialni wysiedziec nie mogła . Zeszłam z nią na dół , pobawiła się 5 min i przyszła się tulić ...a co za tym idzie szukała cyca.Wypiła i poszła spać !!! Nie mogła w sypialnie jak człowiek się przytulić i dac pospać ??? Teraz ja już na nogach , a wszyscy chrapią :P

Miłego dzioneczka :)

13 lata 1 miesiąc temu #339550 przez Agusiak
dzień dobry :)

Kozłowska dzięki za radę z tymi kroplami, jak nie będzie przechodzić to spróbuję :)
Udanego dnia w pracy, oby szybko zleciał :) Trzymaj się tam Kochana :)

Gratulacje dla Mateuszka za pierwsze kroczki, super!!! No to teraz jak poczuje bluesa to się rozkręci i zacznie biegać lada moment :laugh:
U nas póki co był tylko jeden samodzielny kroczek, Paulinka szła ode mnie do męża, zrobiła kroczek do przodu ale mąż ją złapał bo się chyba przestraszył :P :laugh:

agi dlaczego zaraz głupoty? :silly: Bardzo fajny miałaś sen i na prawdę aż chciałoby się aby się spełnił :) Super by było gdybyście nas odwiedzili a my szalałybyśmy na mieście :lol: :lol: Ale może kiedyś kto wie, kto wie... :silly: :)
Aj Amelcia Kochana i jej krótkie spanie. Widać nie lubi jak mamusia śpi bo może lubi jak ciągle na nią patrzysz :blink: :P

Kochana zapomniałam napisać, że my mamy inhalator, mamie się przypomniał, że kiedyś kupili i dziś go zastosujemy. Mam nadzieję, że coś pomoże bo przez ten katar już od tygodnia wypadło nam z menu jedno mleko, bo ciężko jej ssać i oddychać jednocześnie.

U nas też pogoda do kitu :dry: Niestety ma się poprawić podobno dopiero po weekendzie.
Ale na jak długo tego nie wiadomo.

Miłej soboty Kochane i udanego całego weekendu :kiss: :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka