BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #869917 przez aleksiaa88
Marta zielone dodatki na torcie śliczne.
A to moje wypociny

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu #869920 przez Marta1985
Aleksia super tort :)

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #869939 przez aleksiaa88
Violcia i Kasia czemu mój ślub był inny.Mi się takie stare kościoły, Bazyliki, klaszory strasznie podobają dla mnie jak tam wchodzę to jakby miało duszę i żyje po swojemu to miejsce. Nie wiem ale za każdym razem jak tam jestem to dziwnie się w niej czuję jakoś inaczej a wyjdę za mury i jest ok nie wiem co to za dziwne odczucia tam mam. I dlatego chciałam tam ślub.

Bo był poza miejscami naszego zamieszkania czyli nie w parafii mojej ani G. Musieliśmy mieć pozwolenie na branie w innym kościele.
Po drugie wymyśliłam sobie, że weźmiemy ślub w mieście w Bazylice gdzie urzędują dominikanie a nie księża.
Po trzecie osób było do 40-ści. I mieliśmy przyjęcie, a nie wesele trwało do 22 oczywiście byłą muzyka tańce ale nie było orkiestry.
A i bez alkoholu tylko szampan był.
W zeszłym roku w bazylice gdzie mieliśmy ślub spadła z obrazu znaczy ołtarzu korona nawet pisali o cudzie w Jarosławiu heheh teraz zrobili pozłacane te korony.

Cordis teściowa to jest poje..... tak mi się coś wydawało, że ona nie za bardzo coś Cię toleruje. Widać jaka wykształcona ale ludzi poniżać to się chyba uczyła od najlepszych.
A jak ona taka to jak doszło, że pozwoliła się synusiowi ożenić do rodziny gdzie nie są tak wykształceni jak ona?
Twój mąż tego nie widzi jak ona Cię traktuje?
Ona taka chamidło na Twoim miejscu tez bym taka była co ona może Cie obrażać a Ty ja czemu nie. A to suka

11 lata 4 tygodni temu #869942 przez aleksiaa88
Teraz wyjdę na jakąś wariatkę co kręcą zabytkowe kościoły :lol:

11 lata 4 tygodni temu #869948 przez Hania84
my po spacerku :) mamy 25 stopni :lol: teraz dla nas zrobiłam kawkę a dla Lenki ziemniaczki ze sosikiem :) pierwszy raz będzie jadła :blink:

aleksiaa też lubię stare zabytkowe Kościoły :) 3 km od mojej miejscowości też są zakonnicy ale franciszkanie :) mojej mamy chrześnica miała tam ślub :)
A tort bombowy :) wysokie biszkopty Ci fajne wyszły i jakie żółciutkie :) dobre wiejskie jajka czy cos dodawałaś? A jak mężu i rodzinka zareagowali na ten napis? :lol: fajnie on wygląda :)

dobra lece posiedzieć na ogrodzie ;)

11 lata 4 tygodni temu #869953 przez aleksiaa88
Biszkopty takie wysokie bo z 6 jaj i to każdy. Nie lubię robić jednego i przecinać a z resztą mam tyle jaj bo z własnych kur, że tygodniowo jest koło 60 sztuk więc ten tort pochłonął aż 18 jaj ja się muszę jaj pozbywać więc nie żałuję na biszkopty. A kurki są z naszej hodowli dziubią trawkę i jedzenie co się zostanie tzw odkurzacze kury. Ziemniaki makaron, ryż wszystko wciągają heheheheh

A mąż siedział z małym a ja ukradkiem robiłam go na poddaszu tam mam pokoje więc chowałam się. A tu nagle słyszę idzie o mało mi nie wparował do pokoju i co powiedział czułem na dole, że coś pachnie więc wiedziałem, że coś robisz. Eh zaskoczony był nie spodziewał się, że tak go odwalę z bajerami. Eh od razu się całuśny zrobił :silly:

Hania daj mi tu z 5 stopni bo u nas ledwo 12 do tego nie dawno przestało padać, a padało całą noc i do południa prawie.
Mąż pojechał na mecz małego ululałam a ja się zabieram za kończenie jaj.

11 lata 4 tygodni temu #869963 przez Kasiasia
Aleksia tort super!!!!! Mistrzyni jestes!

A co do ślubu to u mnie było podobnie jak u Ciebie z tym, że 230 km ode mnie ;) w małym kościółku w lasku, gdzie ksiądz odprawia msze jeszcze plecami do ludzi. No i wszystko było takie nasze :) własciwie wszystko własnoręcznie przygotowałam. To co w kościele też (prócz kwiatow bo za nami brała slub taka para wiec kwiaciarnia robiła nam to na spółe) i nasza rodzinka czytała, słuzyła do mszy, a my przygotowalismy to co czytali i swoje jeszcze modlitwy. No i muszę powiedzieć że w przeciwieństwie do mojej rodziny to moi znajomi mnie nie zawiedli i zrobili mi taką niespodziankę przyjeżdżając :cheer:

11 lata 4 tygodni temu #869974 przez aleksiaa88
To jak u mnie rodzina z miasta gdzie miała 2 ulice do przejścia nie przyszła, a spod Wrocławia przyjechali a wielkiego wesela nie było na całą noc a jednak się zjawili. Poza tym mam małą rodzinę i to jeszcze wystawili do wiatru. Z drugiej strony wesele na całą noc ze wszystkimi bajerami orkiestrą dla 37 osób jakoś nie widziałam jakby było 50 osób to co innego już można sobie pozwolić na dancing do rana.

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #869998 przez Ikunia1910
Ale tu nastrojowo;) az iskra zazdrosci mi do oka wpadla.

Haniu B. mial kilka dni wolnego to troche spedzamy leniwie w wyrku :p
a teraz pojechal po tesciora bo okres mial byc wczoraj :p wynik zapodam rano ;)

Cordis nie zazdroszcze t :( a twoj bez reakcji na odzywki mamusi?

Obiecane focio:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

11 lata 4 tygodni temu #870004 przez aleksiaa88
Ale Zośka ma śliczny płaszczyk i wygląda tak podrywająco na drugim

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #870005 przez Gochens
Aleksia no tort bomba! a te buty i piłka to z czego?

Ja też lubię takie kościoły ale u mnie nie ma nic takiego może gdzieś na obrzeżach miasta?

Ika trzymam kciuki za pozytyw!!!! Zosia co ta matka Cie w futro wystroila jak ciepło jest hihi. Modeleczka

Sophie Ty też jutro test??

Byliśmy u mamy teraz Alan wykapany zaraz wstawię wam zdjęcie jego nóg, wyglądają okropnie nie wiem co to jest :S

dałam mu dziś manny na mleku ale te placki miał już od jakiegoś czasu myślałam że to sucha skóra od kremu ale oilatum nic nie pomaga, do jedzenia nic innego jak zwykle nie dostał :ohmy: :unsure: :unsure:
Załączniki:

11 lata 4 tygodni temu #870016 przez aleksiaa88
Wystrój był z plastiku
Nóżki nie ciekawie wyglądają

11 lata 4 tygodni temu #870025 przez Ikunia1910
Gochens do lekarza idź nie ładny ten rumień, raczej nie wyglada to na jakas alergie pokarmowa :(

A ten plaszczyk zosi to cieniutki jest tylko tyle ze z misiem.

Co do kosciolow to sa u nas stare ale chyba wiekszosc jest do przesady ozłocona:(
Mi tez sie marzy ślub u dominikanów taki skromny mala kaplica wlasciwie jak taki wiekszy salon, tak domowo tam jest
A tu zdjecie oltarza lodz.dominikanie.pl/img/dd88aa8c_large.jpg

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 4 tygodni temu #870028 przez Hania84
Hejka

Lena śpi od 19.30 :)

Zosia modelka :)

Gochens a to ma tylko na nogach? i to jest czerwone czy bardziej pomarańczowe? bo na zdjęciu nie dokładnie widać. Kurka przejdź sie jutro może z tym do lekarza :S

Ikunia to czekamy na wieści.

Ale się dziś zrobiłam...ale już mam w 99% porobione wszystko na święta :)
a teraz relaxing ...może przy piffku :lol:

miłego wieczoru i nocy :)

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #870030 przez KaRoLkA
Ho ho jak tu dzis weselnie :)

Aleksia tort extra Ci wyszedl :) a i zazdroszczę tej fascynacji i że udalo Ci sie dopiąć swego i zrobic wesele inne niż przeważnie sie robi :)

Zosia cudna w tym wdzianku :blush: Ika trzymam kciuki żeby było po Waszej myśli :)

Bartus na tej bujawce kochany :)

Gochens kurcze nie ładnie to wyglada , może przejdz sie do dermatologa ?? A na siersc psa niema uczulenia ??? Tylko ns nóżkach to ma czy raczki też ???

Cordis ta baba ewidentnie przegina, kto jej dał prawo do poniżenia i obrażania Ciebie :angry: trzeba bylo jej odpysknac że Ona miała swoja szanse na wychowywanie i chyba z niej nie skorzystała bo musisz po niej poprawiac , i niech swoich nie udanych poczynan wychowawczych nie naprawia na TWOIM synu. A jakby moj tak nie zareagowal na takie cos to by taką zjebe dostal na czym swiat stoi. Twoj jest od tego żeby Ciebie bronic i wspierac .

Kasia jak ja Ci zazdroszcze tego relaksu w wannie :)

Sopie gdzie Ty sie podziewasz ????

Haniu Ty czyscioszku , fajnie miec tak wysprzatane , pogoda super to korzystajcie , a o tą kreacje to jeszcze sie upomnimy :silly: a jak tam sytuacja z Twoim ???

Violcia pytalas gdzie swiece jojka także u Nas (7 min od Nas) jest swiecenie w sobote o 15 takze zapraszam :)

ja nic dzis nie odpoczelam :/ na 12 byliśmy w kościółku a później spacerek i nawał gości miałam , także drzwi się nie zamykaly . Znajomi z dziećmi i strzyżenie tez sie trafilo:)
Gabi tak była padnieta że przy butli usnela o 19.30 tyle że już raz interweniowalam :/ znowu będzie noc do d..y coś czuję :/
Z tym tortem to szczerze wole zrobic cos innego bo tamta tak mi na nerwy dziala , jak potrafi na fb wypisywav brednie nie bezposrednio do mnie ale przeslanie jest proste , wkurza mnie nie milosiernie gowniara bo zachowuje sie jakby wszystkie rozumy pozjadala a jest po podstawówce wrrrr

Milego wieczoru :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka