BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #877909 przez KaRoLkA
Malutka ja mysle że to przez zabka badz skok bo raczej przed choroba niema czegos takiego. Gabi wyrzyna sie lewa gorna jedynka i glowe caly czas w tamta strone wygina tak jakby ja ucho bolalo a jak dotykam ucha to nic ani placzu ani nic

Haniu to niezle Cie urządzili że musisz siedziec i czekac , najgorsze to że sie nie okresla dokladnie w ktorych godzinach beda tylko czekaj caly dzień:/ dziekuje za przepis na nalesniki napewno wypróbuję :kiss:

Rysa wspolczuje choroby ale wazne ze przeszło :) a powiedz mi jak Fifi sie do lodowki wdrapal ??? Hihi

Aleksia jak zakupy ???

Szosteczka ale dzieciaki mialy radoche :D

a z moich zakupow wielka doopa bo mnie baba wpienila w UP :/ dostalam ostrzezenie ze jak bede szukala tylko w swoim zawodzie to kare dostane :angry: mam szukac jako sprzataczka i w kuchni a odnosnie kursu fr to powiedziala ze jak nie znajde zatrudnienia gdzie nie wymagana jest biegla znajomosc jezyka to wtedy mjie wysle :angry: wrrr wredne babsko
dla odstresowania robie sernik tzn juz sie piecze :)

Gabi moja nauczyla sie pokazywac gdzie jest nosek i oczko :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #877915 przez Hania84
Lenka już wykąpana :)

U nas ruszył się niesamowity wiatr teraz. Pewnie coś przyniesie.

Karolka co za baba nienormalna :angry: jeszcze Ci mówi gdzie masz szukać pfff...powinni się cieszyc że w ogóle szukasz...bo ogólnie UP jest od znajdowania pracy :angry: i jeśli masz taki zawód to chyba zrozumiałe że chcesz pracować w nim a nie w innym B) co za ludzie.
ja niestety nie będę szukała w swoim bo tu w ogóle szans na to nie mam...już powiedziałam babce że opieka nad starszymi lub sprzątaczka ewentualnie na produkcji. A ta dopisała jeszcze myjnie B) a ja już myjni mam dość :P
Brawo dla Gabi za nową umiejętność !! :lol: inteligentna :) ja jak Lence pokazuję jej rączką i mówię co gdzie jest to się śmieje wtedy w głos :D

a reszta dziewczyn gdzie ????????????????????????/
co tu taka cisza ???????????????????
grillowanie nie usprawiedliwia :P :lol:
pisac mi tu co u Was bo zaraz zacznę sadzac na karnego jeża :P

11 lata 1 tydzień temu #877917 przez Kasiasia
Hej ja tylko na chwilke
dwa i pol dnia mnie nie bylo i tyle czytania.... nawet nie probuje nadrabiac....
zabrałam sie wreszcie za pisanie tych moich prac. Ciezko mi idzie :S lacznie z walka z mezem zeby mi dali chwile na pisanie.
dzis mam w planie zarwac noc, ale jak o tym pomysle to juz ziewam.
pozdrawiam wszystkich

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #877939 przez aleksiaa88
Zakupy udane i jeszcze z przygodami

Mój królewicz czasem ma jak się zezłości to się kładzie na brzuchu na dywanie płacze i bije rękami i nogami i gryzie dywan co za nerwus mały

Bio-oil kupiony zaczynam kurację fejsa

11 lata 1 tydzień temu #877941 przez KaRoLkA
Haniu a nawet mi nie mow bo tak mnie wpienila, ni po to zrezygnowalam z pracy przy warzywach zeby znowu do nich wracac :angry: a ta mi jeszcze bedzie limity stawiac i karami straszyc no nienormalna jest :angry:
A Gabi pokazuje na mojej buzi bo na swojej jeszcze nie potrafi , w ogóle Ona nie lubi jak jej ktos buzi dotyka i sama też nie dotyka jedynie uszy czasami i oczka trze

Kasia wspolczuje tego zarywania nocki sle jak mus to mus jak to mowia :/ przesylam troche enerhi ho z tych nerwow mam nadmiar i jeszcze @ doszla

Jeszcze z tych nerwow chyba mi sernik nie wyszedl aaaaaa ale mam nerwa no :angry:

Gabcia juz spi, byl kuzyn z narzeczona , jaki juz ma brzusio śliczny :blush: termn na pazdziernik takze u mnie w rodzinie beda 2 brzdace z pazdziernika :lol: suuuper

11 lata 1 tydzień temu #877948 przez malutkamilka
Chyba Karolka masz rację, bo gdyby to była jakaś choroba to by byla cały czas taka marudna a ma momenty takie jak zawsze.
Sernik może nie udany ale zjadalny ;) a ta babka tak sobie powiedziala bo miała zly humor czy takie mają przepisy? U nas się srali za przeproszeniem z kartami do zbierania pieczątek z firm gdzie bylo sie szukać pracy i co? Ucichlo bo nic to nie dalo.

kurcze musze jutro popatrzec na kable antenowe przy wejściach do telewizorów i przy antenie, bo juz od kilku dni nie mam programu 1 i 2 tvp, dzis tata cos chcial mi pokazać na regionalnej a wieczorem jak chcialam obejrzeć wiadomosci to juz go nie bylo- i tak z kilkoma kanalami...

Tak przeglądam allegro i chce kupić jakieś zabawki Wikuli ale nie wiem jakie by byly interesujace dla niej i za razem juz edukacyjne. Tak caly czas myślę o tych klockach ( drewniane, plastikowe bądź miękkie), stolik edukacyjny, basenik i kulki do niego, muszle taka na wodę bądź piasek... I sama nie wiem co wiem na pewno że kupuję rowerek.
możecie cos doradzić czym sie bawia wasze maluchy?

11 lata 1 tydzień temu #877957 przez Sophie25
Witam sie dopiero teraz mała usnęła a dzisiaj była mega maruda ja wyskoczyłam do miasta po pampersy,mleko zapasy sie pokonczyły a przy okazji kupiłam jej sukieneczkę,koszulkę,spodenki,spodniczki wychaczyłam na promocji i rybaczki sobie tez kupiłam kieckę żótta taka na lato bedzie i migiem do domu Zoska dzis jeszcze 2 biegunkowe szczeliła ale antybiotyk do ndz i mysle ze juz bedzie dobrze :) Jest z nia troche lepiej odkaszlała mysle co co zalegało i jest duuuzo lepiej mamuska jeszcze zabawkę wzieła jak juz chodzi to doastała w prezencie zabawkowy wózeczek a tak wiadereczko,łopatki i takie do piaskownicy :D

KaROlka a to Ci baba wrednota noooo !! Masakra ;/
Wiec tule i napewno serniczek wyszedł kochana Tobie zawsze wyjdzie <tule> :*

Malutka moja strasznie klocki drewniane lubi i basenik z kulkami jest rewelka moja co prawda nie ma ale jak byłysmy u takiego małego Bartusia to sie z nim chetnie bawiła :)

Kasia wspolczuje nocki ;/

szosteczka super zdj PAwełek hoho ale masz bryke :D

Gabi bravo za pokazywanie noska iskierka mała :* :D

HAnia no to teraz nie pojde na jeza bo pisze :P U mnie tez wiatrzysko było ;/

Jutro maja przyjechac goscie chodz Zoska jeszcze nie w kondyzji ale lekarz pozwolił na chwilke wyjsc jak bedzie słonko :)

Buziaki dobranoc kochane :*

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #877959 przez KaRoLkA
Malutka sprawdz kable bo u Nas Gabi jak majstruje to zawsze jakis wyciagniety jest i nie odbiera ;) sernik nie najgorszy choc byly lepsze no ale trudno wazne że zjadliwy :) moja lubi sie bawic ksiazeczkami i ta żyrafa z fishera co klocki sie wrzuca i gra , i taka biedronke tez ma co klocki trzeba dopasowac o takie :

Aleksia wpadlo Ci cos w oko oprocz biooila??? Powodzenia w kuracji :)

Sophie dziekuje kochana :kiss: fajnie ze zakupy udane i najwazniejsze ze Zosience juz lepiej :) pokaz łupy ciuchowe :laugh:

zmykam do łóżka ,

Dobranoc :kiss:

11 lata 1 tydzień temu #877989 przez Ikunia1910
Dzien dobry
A co to godzina 10 a tu jeszcze cisza ???? B)
U nas deszcz, ale chyba cala polska dzis skapana w kroplach:/

Wczoraj bylo super wrocilismy troche pozno ale czekaliśmy na dojenie krowek napilam sie mleka prosto z cycka i dostalam flache do domu ;) zoska pod wrazeniem krow, byly tez dwa kocury :p ale o dziwo na mnie nie prychaly to im dalam troche mleka w spodku ;) byl maly byczek co wylizal mi cale rekawy jak go drapalam. I wogole fajowo bylo sympatyczni ludzie. Juz coraz mniej takich otwartych uczynnych ludzi nawet na wsiach.

A tu fotunie :

Malutka ja z zabawkami nie pomoge bo moja sie zabawkami nie bawi zadko kiedy zajmie sie jakas zabawka lepsze sa plastikowe butelki pojemniki z tupervare i wiele innych nie zabawek ktore spełniają ta funkcje ale na dzien dziecka kupie jej kosiarke bedzie zadowac po podworku bez reki :p

Karolka to ja sie nie dziwie ze w innych krajach nie ma bezrobocia jak rzeznik idzie fryzury robic a fryzjerka ma sprzatac. Noz kur....

Szósteczka fajny czas z tymi autami dzieciaki spedzily

Haniu i co przyslali lobuzy tego neta ? ;)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

11 lata 1 tydzień temu #877991 przez Ikunia1910
Dzien dobry
A co to godzina 10 a tu jeszcze cisza ???? B)
U nas deszcz, ale chyba cala polska dzis skapana w kroplach:/

Wczoraj bylo super wrocilismy troche pozno ale czekaliśmy na dojenie krowek napilam sie mleka prosto z cycka i dostalam flache do domu ;) zoska pod wrazeniem krow, byly tez dwa kocury :p ale o dziwo na mnie nie prychaly to im dalam troche mleka w spodku ;) byl maly byczek co wylizal mi cale rekawy jak go drapalam. I wogole fajowo bylo sympatyczni ludzie. Juz coraz mniej takich otwartych uczynnych ludzi nawet na wsiach.

A tu fotunie :

Malutka ja z zabawkami nie pomoge bo moja sie zabawkami nie bawi zadko kiedy zajmie sie jakas zabawka lepsze sa plastikowe butelki pojemniki z tupervare i wiele innych nie zabawek ktore spełniają ta funkcje ale na dzien dziecka kupie jej kosiarke bedzie zadowac po podworku bez reki :p

Karolka to ja sie nie dziwie ze w innych krajach nie ma bezrobocia jak rzeznik idzie fryzury robic a fryzjerka ma sprzatac. Noz kur....

Szósteczka fajny czas z tymi autami dzieciaki spedzily

Haniu i co przyslali lobuzy tego neta ? ;)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #877998 przez Hania84
Hejka :)

U nas pogoda dupna :P wieje i pochmurno..zaraz pewnie sie rozpada.
Byłyśmy już o 9 w sklepie bo czkam nadal za netem Ikunia ... musiałam już iść bo chleba brak i śmietany i mleka :P a te głupki jak nie przyjechały z tym tak ich nie ma :angry: a ten w sklepie mi bajer puścił że na pewno w piątek będzie mhmmm jasne :angry: a pytałam się go czy aby na pewno do przyszłego tygodnia dojdzie bo 10 wyjeżdżam.
Moj mi mówi że pewnie w poniedziałek dopiero będzie bo czwartek był wolny to se długi weekend zrobili.

Ha a przetłumaczyłam dokładnie to pismo sobie sama co tak się nim stresowałam i wyszło, że to na wybory do parlamentu jest i jeśli chcemy tu głosować to musimy to wypełnione wysłać żeby nas na liście wyborców umieścili :P a wybory 25 maja, głosowac nie będę więc niech mnie cmokną :lol:

Głowa mnie tak napitala że masakra :angry: pewnie od tej pogody posranej. Dziś w nocy jeszcze miałam tyle snów i takie dziwne że szok. Można by było film sc-fi nakręcić nie zły z nich :S pewnie już mi się kotłuje w głowie przed wyjazdem. :S :huh:

Okej to Ikunia, Karolka, Kasia, Malutka i Sophie nie siadają na karniaka a reszta???!!!
No tak Marta urlopuje się z małżem...ale obiecała wejść i coś napisać :S
Gochens ma słaby zasięg...ale jak raz się udało to może i drugi się uda :S
Kasia dziś pewnie odsypia nockę :silly:
aleksiaa???
cordis ?????
Agusia rzadko wchodzi...ale mogłaby wejść tak przy okazji :silly:
szósteczka się dziś na komunie szykuje :blink:
....

Ikunia ekstra wyprawa na wieś :lol: widac ze fajnie było :)

Malutka Lena bawi się taką drewnianą zabawką edukacyjną co się przesuwa na druciku do celu koraliki, albo układa postaci i zwierzątka...ma tez drewnianą ciuchcię z klocków którą chętnie rozbraja na cześci pierwsze :lol: i ma też coś w stylu garnuszek na klocuszek i grający telefon...no a poza tym grzechotki, piłkę i maskotki...wszystko ma od dawna (prócz tej kolejki drewnianej) bo stwierdziłam że kupię w PL jak będę. popatrzę co jest ciekawego dla rocznych i 1,5 rocznych dzieci :)
A poza tym to tak jak Zosia Ikuniowa to lubi niekonwenconalne zabawki w stylu chochla, ładowarka do tel, pilot, telefon mój :P itp.

miłego dnia

aha właśnie teraz tak zauważyłam jak Karolka zdjęcia zabawek wstawiła i chciałam napisac że teraz tablica.pl to OLX jest :S bez sensu nie wiem po co zmieniali nazwę. Tamta lepsza była.

11 lata 1 tydzień temu #878044 przez Marta1985
Jestem,

wczoraj byliśmy u znajomych na majówce co im w zeszłym roku spalił się dom bo powoli się przeprowadzają byliśmy od 11 wiec Bartuś sobie poszalał :)

Moi rodzice po niego przyjechali koło 19 a my posiedzieliśmy sobie i wróciliśmy po Bartka dzis koło 13 zjedliśmy u rodziców wszyscy w trójkę obiad i od 2 jesteśmy w domku :)

Od wczoraj mąż jakiś w złym nastroju .... no trudno ... zdarza się każdy moze mieć zły dzięn .... ale u moich rodziców jak zwykle nie przyjemny i obrażony na świat cały .... wkurza mnie on nie miłosiernie z traktowaniem moich rodziców ... jutro idziemy na obiad i ciacho i jak tez taki będzie to za tydzień jak pojedziemy do jego mamy i brata to im zafunduje takie samo traktowanie .... !!! Moze dotrze do niego ... nie chce [pisać wiecej bo się na kreće i skończy sie płaczem moim,....

ide przebrac bartusiowi pupe i położe się z nim.

przepraszam ze tak o sobie :(

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #878047 przez Hania84
Przysłali mi neta :lol:
próbowałam podłączyć sama...ale coś nie tak...więc zadzwoniłam po informatyka i mówił że dzis koło 19 by był...ale jeszcze zadzwoni. :) Mam 100Mbit/s ale w rzeczywistości ma 65Mbit...facet zaręczał że na nim spokojnie będe mogła oglądać filmy z neta...zobaczymy. Bo ja chciałam wziąć jeszcze szybszy 150Mbit/s ale powiedział że po co, że to moja kasa a ten 100Mbit mi w zupełności starczy. No ciekawa jestem jak będzie chodził.

Marta będzie dobrze :) mężu wspaniały ogólnie jest przecież...a może ma taki dzień dziś tylko ...co nie usprawiedliwia go takie zachowanie u rodziców...ale musicie pogadać o tym. Powiedz mu że sobie nie życzysz by taki był wobec Twoich bo Ty będziesz taka sama wobec jego.

Lena ma chimery że łooo matko. Przy jedzeniu mi wydziwiała . Nie wyspana bo gościu koło nas wiercił wiertarką jak opętany 20min. po tym jak zasnęła :angry: i po 40min. się obudziła :angry: jakby nie mógł tego robić o 9 rano tylko akurat o 12.30 jak Lena spała :angry:

a co tu taka cisza dziś?

nie grillujcie tyle bo od tych kiełbach i szaszłyków zmarszczek dostaniecie :D hihi

11 lata 1 tydzień temu #878055 przez aleksiaa88
Ja dziś strasznie wymęczona
Nie pytać po czym :silly:
Od 9 rano jestem na nogach dochodzi 17 w końcu siałam sobie na dupę obiad zrobiłam i od 12 sprzątałam taki motorek w dupci mi się włączył, że się musiałam rozebrać bo aż gorąco mi się zrobiło od tego machania rękami hahahah

Mam wstawić zdjęcia pamiętam i opisze Wam co wczoraj się działo ale mały mi się tu pcha muszę go położyć na drzemkę i siebie też :P
wlecę później jak się zdrzemknę.

Marta mąż wygląda na takiego poważnego dobrze ułożonego przystojnego dobra kończę słodzić moje wrażenie takie jest, a on nie przyjemny dla Twoich rodziców :cheer: on taki zawsze czy tylko czasami mu się zdarzy ?
Marta dziś był program na regionalnym Rzeszów i mówili, że warzywa w doniczkach na balkonie teraz modne i truskawki też były heheh

11 lata 1 tydzień temu #878061 przez malutkamilka
Witam i ja,

nie Haniu na karniaka to ja nie che bo od wczorajszego lania betonu to mnie do teraz mięśnie dupowe bolą ;) a tu dziś impreza ww parku ;)

Marta wiem o co chodzi z tymi rodzicami u mnie to samo. Moja mama to niesamowita gadula, chce wszystko wiedziec i gada o tym dalej (co w niej nie lubie) ale to nie powod do zlego traktowania. natomiast moj tato to oaza spokoju, ktory by kazdemu pomogl jak moze cichy i spokojny, na dzialce to pomaga kiedy moze i nawet w niedziele jak jest potzreba jedzie i rrobi a moj czasami sie odnosi do niego ze mam chec mu przy....dolic lopata w glowke! duzo wiecej wie na temat budowania i remontow i sluzy rada i mozliwosciami jakie moga wchodzic w rachube a ten olewajace odzywki. a potem sie dziwi ze tata czegos nie zrobil jak go nie bylo. w sumie zauwaylam ze odnosi sie do swojego ojca tak samo jak do mojego ale szacunk powinien miec nie zaleznie czy moi czy jego rodzice- zreszta zalezy jak zawieje.
zreszta ja tez zaczelam olewajaco traktowac jego mame i nie szczypie sie z odzywkami po ostatniej akcji i to samo ze szwagierka. po co mam zagryzac wargi i tlumic w sobie jak i tak zawsze wychodzi ze to ja ta zla a nie one wiec nie wazne przy kim jak cos mi nie pasuje albo nie jest tak jak mowia to mowie to glosno i otwarcie, a co.

No kurcze z tymi zabawkami to tak wlasnie jest, poki nowe to interesuja a potem zlapie spojrzy obejrzy z kazdej strony i idzie po nastepna, dlatego chce cos kupic bo te co ma to jedynie pchacz i pilka robia furrore a i pianinko bo fajnie sie nim wali o podloge ;)
u mnie to najbardziej uwielbia nocnik, kable od laptopa, sznurek od rolet, trzepaczki do jajek i magnesy z lodowki.

Teraz sobie leze na lozeczku, mala spi obok. strop oblany woda jutro powtorka kolo poludnia jesli bedzie slonce. odwiedziny u rodzinki zaliczone. jak mala wstanie to jemy podwieczorek i pojdziemy do parku zobaczyc co sie dzieje.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka