BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 tydzień temu #878072 przez violcia00
hej.

a ja wkurzona,mialam tyle roboty,a nie wiele zrobilam :angry: ok 16 przyszedl kolega (nie dawno poznany),pija piwka,ja tez sie zalapalam,spoko nawet ale moglby juz isc,jego dziewczyna do pozna pracuje,rozumiem,ale ja tez chce odpoczac bo mam male dziecko,teraz graja z moim w playstation,ciekawe kidey sie wyniesie,A Oskarek mnie zaskoczyl bo na poczatku tylko troche plakal a teraz juz luzik,siedzi z nimi i rozrabia.

ja musze jeszcze rozliczenie wypelnic i papiery z ubezpieczenia.

pogoda dupna,padalo pol dnia,a pod wieczor sie wypogodzilo.

znow dzis uderzylam na lumpka,mam ladne rzeczy dla Oskarita i kilka dla bobka siory.

Ikunia fajne krowki.

Pozniej Was nadrobie jak sie tamten wyniesie.

milego wieczorku :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #878078 przez aleksiaa88
Marta Bartuś ślicznie się kołysze na boczki takie to słodkie taki tuptuś

11 lata 1 tydzień temu #878083 przez Gochens
Heja banana!

Tęskniłyście? :lol: :lol:

Wróciliśmy wczoraj już z działki bo zimno było niemiłosiernie, cholerne 4 stopnie! Zawieźliśmy Alana do teściów i pojechaliśmy do tej znajomej co ma małą córeczkę na urodzinki, Posiedzieliśmy trochę i ok 21 byliśmy w domu.
Dziś cały dzień w domu z przerwą na pizzerie :silly: Później trochę ogarneliśmy a teraz mój gra a ja sobie piszę do Was... A dziś tak miło spędzliliśmy czas tylko we dwoje w łóżku, jak za starych dobrych czasów!

Jutro ma być ładnie to może chociaż trochę czasu się spędzi na powietrzu :woohoo: i może mi auto wyschnie w środku bo bardzo inteligentnie przed majówką zostawiłam otwarte okno od kierowcy a pojechaliśmy 2 autem i dziś patrzę a ja mam tak mokro :angry: no ale co się dziwić jak od 3 dni okno otwarte a deszcz napierdziela :dry: :huh: :angry:

Violcia no to przeproś go grzecznie że czas kąpieli się zbliża i spotkacie się innym razem ;)
Haniu fajnie że masz neta załatwionego to po powrocie od razu będziesz mogła do nas zawitać!! A lenka może ma słabszy dzionek :)
Malutka mój się bawi różnymi rzeczami np skakanką czy właśnie jakąś łyżką.. jakoś zabawki go średnio kręcą, mimo że ma ich dużo ale leża w pojemniku na zabawki, nic dłużej go nie zainteresuje, chociaż ostatnio grabki mu się spodobały :side:
Ika fajnie spędziliście czas na łonie a krówki to napewno się podobały w końcu takie duże i łaciate! Trzymam kciuki za brata !!
Szósteczka ale auteczka, super frajda :side:
Karolka troche dziwne że masz szukać pracy w zawodzie na którym się nie znasz... znaczy nie chodzi mi o sprzątanie bo to raczej nic trudnego no ale nie po to masz fach w ręku żeby latać ze ścierą :ohmy: Gratki dla Gabusi!!
Kasia powodzenia w pisaniu
Sophie fajnie że z Zosią już lepiej :) ucałowania od ciotki :kiss:
Marta mąż nie ładnie się zachowuje B)
Aleksia po czym?? :silly:

Dobra chyba wszystko nadrobiłam jak nie to sorrki ale wiecie jak jest z tela :)

11 lata 1 tydzień temu #878085 przez violcia00
Pewnie Gochens ze teskniłysmy :P

Oskarito nie dawno zasnal,kolega tez pojechal,ale sie wysiedzial facet,ledwo zna mojego B a tak dlugo u kogos siedzi,ja dopiero pierwszy raz go na oczy widzialam,rano przyjechal pozyczyc 100 euro a teraz piwkowali,wogole kluczkow od samochodu nie moglismy znalesc,przez chwile pomyslalam ze to on zwinal,mezu zreszta tez,ale sie znalazly,nigdy nie wiadomo co mozna sie po drugim czlowieku spodziewac :dry:

Malutka co do zabawek to ja bym mogla jedynie te klocki polecic(te zwykle)dzisiaj kupilam i Oskar byl zainteresowany,mamy tez te miekkie,gumowe,ale je to by tylko gryzl,ale to pewnie tak jak u wiekszosc na chwile sie pobawi i zaraz sie znudzi :dry:

Karolka to Ci babsko,moze dlatego zebys szybciej prace znalazla tak powiedziala,bo we fryzierstwie chyba ciezej znalesc w dodatku w innym kraju :S

Hania dobrze ze necik juz masz :silly:
Szosteczka to mlodzik poszalal,slodko wyglada :blink:

Gochens fajne takie chwile w lozku tylko we dwoje.

My w poniedz.mamy wizyte u pediatry i gdyby nie bylo szczepienia to bym meza poscila samego a tak to sie boje ze Oskarek bedzie bardzo plakal,poprosilam szefa zeby mnie zwolnil na godzinke to ten kutas kazal ustalac wizyty po pracy,co za cham,ale ostatecznie sie zgodzil.

Ide ogarnac troche po "imprezie" :P

U nas strasznie wieje i zimno :huh:

11 lata 1 tydzień temu #878091 przez aleksiaa88
Gochens dla Ciebie napiszę

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ikunia jeszcze 10 lat temu to też mieliśmy taką łaciatą

Wczoraj kupiłam małemu zabawkę grającą kierownicę leżała na łóżku wraz z ubraniami i co synal zrobił wszystko pościągał i zaczął się bawić wieszakiem a kierownica w kolorze żarówiastego pomarańczowego zbytnio nie zainteresowała ale czarny wieszak super był :S
dobrze, że dałam tylko 10 zł wzięłam najtańszą bo przecież anty- zabawkowy.

Moje dziecię największą aktywność zabawkową ma z rana jak wstanie siadnie wszystkie pomaca pogryzie i wtedy dzień zaczęty w ciągu dnia nawet ich nie zauważa, a leżą na podłodze.

11 lata 1 tydzień temu #878092 przez aleksiaa88
Gryzli

11 lata 1 tydzień temu #878101 przez Hania84
Jeszcze ja wieczornie :)

POLKA wygrała niemiecki SUPER STAR !!!!!!!! Wow co za emocje !!! pokonała tylu rywali! Aneta Sablik !!! Ciekawe czy w PL będa o niej mówić :)

Gochens no tak zimnica najgorsza na majówkę :angry: u nas też dziś nie za ciekawie było bo 7 stopni. Jutro ma być lepiej. Oj to ale Ci się przytrafiło z tym oknem, nie zazdroszczę :S

Violcia szczerze to ja bym tak nie ufała nowo poznanemu szczególnie po Waszej niedawnej akcji. Dobrze, że kluczyki się znalazły. Faktycznie długo siedział jak na pierwszy raz. I w ogóle facet dziwny...nie ma żony nie ma dziecka i jeszcze pożycza? to co on z kasa robi? Wy macie dziecko, pracujesz tylko Ty i to na pół etatu i macie kasę odłożoną...a on co? co to za facet że kase pożycza i to jeszcze od nowo poznanych osób. Nie było mu wstyd? bo mi by było. Sorki że taki epos na ten temat..ale ogólnie ja mało ufna jestem szczególnie jak siedzę za granicą i stąd może taka trochę tez troska o Was...

aleksiaa ale Twój mały Grizzli pogrizzlał łóżeczko haha :D Albercik smacznego :lol:

miłej nocy
dobranoc

11 lata 1 tydzień temu #878125 przez Gochens
Dzien dobry witam jako pierwsza.

noc ok nie wiem czy sie budzil bo ja nie wstałam do niego ani razu :) pobudka 7.30...teraz sie bawija wypilam kawke a zaraz idziemy do Biedronki bo mam chec na jajecznice a 1 jajko w lodowce :lol:

Aleksia no to fajnie ze zabawy dywanowe udane, a lozeczko przypomina mi moje hehe
Violcia tez bym temu nowemu tak nie ufala juz raz niestety sie przejechaliscie, wiem ze kazdego jedna miara no ale lepiej byc ostroznym..
Haniu pewnie nic nie powiedza w ogóle w tych wiadomosciach to takie pierdoly puszczzaja... no chyba ze gdzies na necie to moze byc ;)

Milego i slonecznego dnia lece do Biedry :kiss:

11 lata 1 tydzień temu #878129 przez violcia00
dzien doberek.

Gochens zazdroszcze nocy,ladnie Ci synek dał odpoczac. :P

U nas pobudka o 5:30 :ohmy: :huh:
,polobuzowal i nie dawno padl,teraz ja mysle tez sie drzemnac ale jakos mi spanie odeszlo :angry:

Hania masz racje co do tego goscia,ale niektorzy ludzie nie maja wstydu,ja tez staram sie byc ostrozna po tym co nas spotkalo,moj nie chcial mu tej kasy pozyczac,schowal sie w łazience jak przyjechał :laugh: ,ale pech chcial ze ja akurat z zakupowwracalam i go wpusilam dodomu bo mowil ze sie umawial z B,mam nadzieje ze odda,a wczoraj pierwszy raz odkad tu mieszkamy zamknelam drzwi na klucz w nocy,jakos tak sobie wyobrazilam ze moglby wejsc w nocy i cos zwinac :dry: ;) ,dziwny facet z niego ,ma sie nie dlugo wyprowadzac to moze da spokoj mojemu.

Ja juz ogarnelam mieszkanko,kawka wypita i tak sie zbieralam od rana zeby do Was napisac ale Oskarito mi nie pozwolił :dry: ,a i musze go pochwalic ze coraz lepiej chodzi,juz sie prawie nie przewraca,a jesli to laduje na raczki,gdzie chce to sam idzie,ale trzeba za nim biegac i to jest minus chodzenia dziecka,bawic tez sie sam nie chce za bardzo :angry:

Dzisiaj u nas chyba cieplej w koncu bedzie,slonko wyszlo i jak na razie jest ladnie :blush:

Milej niedzielki :kiss:

11 lata 1 tydzień temu #878132 przez malutkamilka
To ja druga, bo wieczorem nie mogłam się zalogować...

Byłyśmy wczoraj wieczorem zobaczyć w parku, ale w porównaniu do tego co bylo kiedyś na majówkach to tego roku lipa no i zimno jak cholera. Na powrocie poszlam do T. bo szwagierka była, ale sie mala nabiegala po mieszkaniu z kuzyneczką przyszywaną. Wrócimy przed 22 i mala od razu padła. Myślałam że pośpi dłużej s ta standardowo o 6:15 nawołuje mnie. Ale zjadła mleko i zasnęła ze mną do 8:30.

teraz popijam kawke a mala zaliczyła maraton po mieszkaniu.

Co dzis robić? Chyba nic, obiad mam ze wczoraj bo rodzice mi swój przywieźli. A podlogi pomyję jak mala zaśnie bo nigdy nie da podlodze wyschnąć bo musi się poślizgać:)

Violcia a czy szanowny szefu rodziny i dzieci nie ma? Czy serce zostawia w domu w szafce jak idzie do pracy?

Aleksia ja bym powiedziala korniczek :) ja tam mam białe to nawet jak pogryzie to nie widać.

No w końcu Haniu masz neta, działa chociaż jak należy?

Mówisz polka wygrała? Niemcy docenili? A po jakiemu zaśpiewała?

11 lata 1 tydzień temu #878133 przez malutkamilka
Yyyyy edit!

Jako trzecia ;)

No i pogoda się spierdzielila. Chociaz nie będę musiała iść lać tego betonu. By moglo popadac to by bylo jeszcze lepiej chociaz tuje by podlalo. A ogladalam pogode i mówią że od przyszłego tygodnia od środy wraca cieplo okolo 25 stopnia a po 17 maja nawet 30! Także Haniu zaje....a pogode sobie wywrozylas na urlop, chrzciny i roczek dla Lenki ;) najwazniejsze że nie będziesz musiała zakrywać cieplymi kurtkami sukienusi Lenki.

Dobra lecimy się ogarnąć i może do rodziców moich pojedziemy.

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #878135 przez aleksiaa88
Jestem miała być pogoda i co pada

Poszliśmy spać wczoraj o 23 i obudził się dopiero o 4:50 na jedzonko zapomniał, że jeszcze o 2:30 je hahahah

Poszalałam z kolorami pierwszy raz tak porządnie bo zawsze takie stonowane nie rzucające się w oczy odmienia mi się od jakiegoś czasu
2 białe i brzoskwiniowa

wzorkowa i uwaga różowa taka blada szał

granatowa i malinowa

11 lata 1 tydzień temu #878141 przez Ikunia1910
Dobry.

Malutka polepszylas mi humor tymi prognozami pogodowymi ;)

Aleksia sporo łupów świetna ta różowa pudrowa bardzo mi.sie podobuje ;)
no i zazdraszczam igraszek na dywanie :p choc z tego co pamietam mozna sie niezle poprzecierac :p my narazie przechrzcilismy ławę ale kość ogonowa mnie tak napitalala ze raczej powtórki nie bedzie, ja to wygodnicka jestem.
no i niezle albert zalatwil wyrko :cheer: moja wogole nie gryzie.

A co do zebow. Mamy narazie tylko dwie dolne pałki. Mozliwe zeby zamiast gornych jedynek wychodzily dolne dwojki? Bo widze pod dziaslem juz zabki i az sie zdziwilam...

Dzis cos mi cisnienie szfankuje znow jak bn postoje to mi spada i sie slabo robi :/ musze o tym powiedziec lekarzowi. Teraz leze jeszcze w wyrku, ale zaraz wstaje musze ogarnac zmywanie bo wczoraj juz mi sie nie chcialo. Upierdziele kotlety, pojde do sklepu zjemy obiad i pojedziemy do mamy bo juz wrocili z dzialki. A mlody pojechal na pogotowie zeby mu bark przeswietlili bo sie okazalo ze to prześwietlenie we włocławku zrobili mu od palcy do łokcia jak on narzekal na biceps...a teraz ma ciagle spuchniety bark, zobaczymy.

Zoska rozrabia w lozeczku zamiast sie drzemnac i mnie wkurza bo mi cwaniara koldre zabiera miedzy szczebelkami rece wyciaga lapie rog koldry i ciagnie agentka :p

Haniu super ze jest necik.
Violcia az mnie ciary przechodza jak czytam o tym gosciu ...

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 tydzień temu #878161 przez cordis
Jestem i ja. Wróciliśmy... było super, wyjazd bardzo udany, odpoczęłam i nawet jakoś z chłopem tak inaczej fajniej jak dawniej (tfu tfu nie zapeszam bo może zaś mu się coś na mózgownicę rzuci). Wypad do Wisły całodniowy też zaliczony Bartek anioł nie dziecko a spanie i apetyt taki miał że w szoku byłam, wszystkie huśtawki bujaki zaliczone :)

Biorę się za nadrabianie:)

zaliczyłyście dziewczynki grillowe smakowitości ?

11 lata 1 tydzień temu #878184 przez aleksiaa88
Dywan mamy miękki ale i tak był koc na dywanie można poszaleć a łóżko to skrzypi choć materac jest

Jadym

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka