BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 tydzień temu #877779 przez Agusia83
Szósteczka, Emi od 29.04 kropimy oczka atropiną i 5.05 jedziemy do lekarza na badanie...a jeśli chodzi o zachowanie, to jest coraz lepiej...co prawda zdarza się, że zabierze zabawkę czy kogos popchnie...ale staramy się to niwelować...pomalutku i się nauczy...ostatnio na placu zabaw trafiła na dziewczynkę, która ma baaardzo podobny charakterek i charyzmę..okazuje się, że razem będą chodzić do przedszkola...haha...ciekawe jak to będzie :laugh:

Napisałaś, że dostałaś worki ciuchów...super :laugh: ja tez lubię takie prezenty...a znajomym to tak się przytfraiło, że tu takie dorosłe dzieciaki a tu 4-latek? :laugh: odmłodnieli pewnie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #877786 przez szósteczka
To dobrze ze Emi spokojniejsza i daj znac co lekarz powie.
To bylismy u rodziny mojego K i jednoczesnie chrzestnego Pawełka. No tego ostatniego późno maja ale to chyba tak chcieli bo u nich w rodzinie w tym czasie par dzieci sie urodziło w sensie ze u ich rodzeństwa.
To juz milej nocki papa

11 lata 1 tydzień temu #877799 przez aleksiaa88
Prawą powiekę otwieramy nieeeee nie zamykać jej cały czas otwarta
teraz lewą otwieramy ooo tak obie otwarte trening zrobiony to wstajemy hahahahaahahhahaah

Słońce świeci B)

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #877802 przez KaRoLkA
Aleksia chodz na kawe bo ja od 5.30 też na nogach :/

Nocka srednia no ale bywalo gorzej wiec jest jakies pocieszenie :)
U Nas deszcz brrr

Agusia fajnie że dzień miło i rodzinnie spedzony :)

szosteczka Wam tez sie udal dzien widze, super :)

Bartus ciotka gratuluje ząbków :* u Nas nadal tylko 2

Na 11 ide na spotkanie i zakupy dla siebie a co , tez mi sie cos należy , tatus zostaje z Córcia :laugh: yeaaah matka ma wychodne ostatnie samodzielne bylo z Violcia :)

11 lata 1 tydzień temu #877803 przez aleksiaa88
Karolka ja też dziś dziecko oddaje tatusiowi, a sama jadę na miasto. Mały szczegół G jeszcze nic o tym nie wie ale się dowie jak wróci z roboty nie ma to jak na ostatni moment się dowiedzieć to jest jego sposób na mnie to zastosuje do niego hahahahah

Muszę coś kupić małemu na słońce jakiś krem i sobie ten bio-oil i coś z ubrania zalezy co mi się spodoba

11 lata 1 tydzień temu #877804 przez KaRoLkA
I to jest bardzo dobry plan u Nas pada deszcz wiec tym lepiej dla mjie , bo jak pytam czy moge jechac to odp pojedziemy razem i co i dooopa z zakupow bo moj to tylko wchodzi do sklepu bierze co ma wziac i wychodzi :/

Ja musle sobie moze jakies szpilunie kupic i moze kiecke nablato zobacze czy wpadnie mi cos w oko :)

A takie szybkie pytanko potrzebuje sprawdzony przepis na dobry sernik bez budyniu .

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #877805 przez Gochens
Dzień dobry
Pisze do Was z działki a tu zasięg taki sobie więc co udało mi się przeczytać to przeczytałam ;)
Wczoraj super pogoda chociaż przerwa na deszcz była ale akurat wracaliśmy z nad wody wiec zdążyliśmy :) Noc fajna ale pobudka juz kolo 7.. Tatuś jeszcze śpi a my oglądamy tv. Pogoda do dupy ale może pojedziemy do znajomych oni maja malutką córeczkę wiec posiedzimy sobie razem ;)

Ika to straszne co wie stało jednak trzymam kciuki z calych sił żeby wszystko było dobrze.. No i miłego wypoczynku i muczenia :lol:
Karolka ja też po kawce... Ale życzę udanych zakupów!!
Aleksia Tobie również Później foty wstawić ;)
Agusia cieszy oko ze u was tak fajnie a Emisia jak trafiła kosa na kamień to może być ciekawie ;)
Bartuś gratulujemy 6 ząbków!
Violcia co jest? nie smutaj juz niedługo wyjazd ;)
Rysa trzymam kciuki za R żeby szybko znalazł prace i było lepiej ;)
Haniu fajnie z tą kuzynka, oby miejsce się znalazło ;)
Sophie nie zazdroszczę pracy w święta..
Szosteczka fajnie ze milo spędzony czas i worki ciuchów to super sprawa!

Miłego dnia :kiss:

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #877812 przez aleksiaa88
Żeby mi ktoś podarował jakiś worek ciuchów nie mam od kogo.

Muszę nanieść poprawki było sobie słońce :angry: i nie za ciepło jest może 15 stopni raczej chłodnawo.

My chłop to jak zajdzie do spożywczego sklepu albo elektronicznego to by zwiedzał te alejki i żadnej nie odpuści. Ja wchodzę biorę co mam brać i mnie nie ma denerwuje mnie takie zwiedzanie, a jeszcze bardziej jak wpadam do biedronki na szybkiego a tam ludzie chodzą jak muchy w smole eh jak mnie to denerwuje. Tak samo na bazarku ludzi tłum, aj ja jak burza lecę i oglądam w locie lepiej widzę wystarczy tylko rzut oka i wiem czy mam się zatrzymać.

Królewicz wstał o 7 tak się zmęczył, że poszedł spać.
Mamusia sobie pazurki u stóp pomaluje bo sezon się zaczął ;)

11 lata 1 tydzień temu #877817 przez Ikunia1910
U nas 4 st :cheer: dzien dobry.

Wyjezdzamy kolo 11 na wioche, ale obie lichamy oby nam sie ta wies nie dala we wznaki...
W domu też chlodno kolo 18 st bo juz staramy sie oszczedzac na ogrzewaniu ale niestety chyba dzis w nocy bedzie trzeba grzac bo zoska jakas zlodowaciala sie budzi. Ja to wogole nie moge przywyknąć ze tu chlodno chyba jeszcze przyzwyczajenie do bloków nie minelo i do chodzenia w samych gaciach:p

Mlodemu robili tomografię i eeg chyba też bo podobno w zapisach z mozgu nie bylo śladu po padaczce, wlasciwie to wszystko bylo ok. a to wcale nie dobrze bo nie wiadomo skad to sie wzielo jaka byla przyczyna skurczu no ale wiem ze padaczka czasem nie zostawia śladu po ataku w zapisach. Badania dokładne mu zrobimy jak wrócą do Łodzi. Doktor chcial zostawic Karola na noc na obserwacji ale mama stwierdziła ze nie ma sensu obserwowac tymbardziej ze mamy 45 km z dzialki do Wloclawka a on byl wlasnie tam w szpitalu. Teraz dzwonilam to jest osłabiony, dostal wczoraj dwie kroplowy na wzmocnienie i tetaz lezy jak księciuniu i wszyscy mu podsowaja pod nos. Tylko reka go w bicepsie boli od tego skurczu no ale niby ortopeda ja ogladal i robili prześwietlenie takze musial miec mocno napiety miesien i tera boli. We wtorek bede mu zalatwiac lekarza i skierowania do neurologa i na szpitalny wypoczynek. Mama moja troche przybita bo jak tak nie oddychal to juz myślała ze to koniec.
Ale trzymajmy kciuki zeby bylo ok.

I milego dzionka choc chlodny to niech nedzie uśmiechnięty buziaki

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #877818 przez Hania84
Witam i ja :)

wczoraj z moim oglądaliśmy kabarety na dwójce i kogel-mogel :lol: więc nie weszłam już...

Karolka to chyba ten deszcz do Was od nas przyszedł :P :lol: ale my nadal pochmurno mamy buuu
ja ze sernikiem nie pomoge bo antytalent jestem...ale znalazłam dla Ciebie fajny przepis na nalesniki ze serem :lol: (nie wiedziałam że szukasz czegoś serowego i tak prawie się zgrałyśmy :lol: ) obzarciuch.bloog.pl/id,340926009,title,N...smoybbtticaid=612a71
Wiem że lubisz z nimi eksperymentować i często robisz to proszę :)

Agusia super że dzień miło i rodzinnie spędzony :) fajnie, że z Emi już dużo lepiej :) Ciekawe jak to będzie w przedszkolu z tą koleżanką :) Daj znać jak po lekarzu tego 5 :)

Gochens fajnie że wypadzik na działeczkę udany :)

szósteczka super ze u rodzinki fajnie i że dzieci się wyszalały :) a ta komunia w sobotę? zawsze chyba komunie w niedziele są hmmm...

aleksiaa, Karolka miłych zakupów :)

Ja dziś czekam na sprzęt do neta :lol: ciekawe czy przyjdzie ...bo pan coś wspominał że w piątek powinien być.
Ale przez to nie moge się nigdzie ruszyć...
...jeszcze mnie denerwuje to pismo z urzędu statystycznego bo nie jest wypełnione do końca a tamten nasz tłumacz na rehabilitacje chodzi i kazał dzwonić dopiero dzis koło 15 mojemu...tylko nie wiem jak on zajdzie tam jak pewnie dziś i jutro do 20 w pracy będzie...a mi znów nie pasuje :( masakros...jeśli mi dziś neta przywiozą to jutro najwyżej bym się przeszła do niego.

Lena wczoraj wieczorem poszła spać dopiero o 21.30 :cheer: przed mlekiem trze oczy zawsze a jak juz wypije mleko to cudowne uzdrowienie i spac nie chce :P ale jak zasnęła o tej 21.30 to jeszcze przez godzine 3 razy się budziła i popłakiwała (chyba coś jej się śniło) ale w końcu zasnęła i spała do 7.30 :)

Ikunia miłego wypoczynku na wiosce :) Zosi na pewno się spodoba :) A brat prawidłowo niech dużo odpoczywa, a potem na kolejne badania i obserwację i zobaczycie jak to będzie. Oby wszystko się dobrze ułożyło.

miłego dnia

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #877825 przez szósteczka
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

U nas w nocy dzis byla znow jedna pobutka ale juz poznalam przyczyne czuje pod palcami bardzo wyraźnie dwie dolne jedynki wiec teraz czekamy az sie przebija. A pozatym ciągu dnia zrobil sie z niego taki smiechotek ze wciąż się do wszystkich smieje i za asuwa na kolanach, czasem chwile postoi sam ale nadal sporadycznie i raczej nieświadomie a jak tylko to zauwazy to zaraz siada na tylek, zaczyna mowic mama i mnie przedrzeźnia jak go wolam to raczkuje do mnie i wola mama. Dzis zjadl na sniadanie płatki czekoladowe z odrobina mleczka i uswinil sie jak prosiaczek.
Ostatnio coraz czesciej komunie robia w sobotę zeby dzieci mogły odpoczac po takich silnych wyrażeniach.
Milej reszty weekendu pozdrowienka ja norw sie do roboty bo dzis mam dużo.
Załączniki:

11 lata 1 tydzień temu #877840 przez aleksiaa88
Chłopczyna się wybawił w tych autkach.
U nas tak samo jak nie wie, że stoi sam to stoi a jak zobaczy, że nie jest trzymany to siup

Komunia w sobotę dla mnie trochę śmieszne dzieci mają wrażenia ale prezentowe co najwyżej nie mówię o wszystkich ale trochę i takich jest, że tylko patrzą co dostaną.
Kiedyś było lepiej dziecko szło do komunii przeżywało, jak dostało zegarek lub rower albo łańcuszek to była frajda a nie teraz te wymyślane prezenty. To ja się pytam to co na wesele chrzestny ma dać jak na komunię teraz takie robią ekstra prezenty? Wycieczkę poślubną zakupić czy jak ?

11 lata 1 tydzień temu #877854 przez rysa
Hej dziewczyny!

Ja czekam aż Filip się obudzi i idziemy skorzystać z pogody bo jeszcze słońce świeci.

Ikunia ja parę lat temu chorował am na padaczkę. Pierwszy atak miałam w trakcie egzaminu. Kolejny tez miałam w szkole na wykładach. żadne badania, ani tomografia ani częste badania eeg nie wykazały przyczyny.Przez chorobę zawaliłam studia bo brałam tak silne leki ze nie potrafiłam się skupić, nie mówiąc o tym ze czasem nawet wysłowić się nie umiałam :(Przez kilka lat dzięki leczeniu ataki same przeszły ale do dzisiaj nie wiadomo dlaczego się pojawiały. Jedyny możliwy powód to przemęczenie i stres.Nie przejmuj się. Napewno wszystko dobrze się skoncxy.:)

Karolcia sernik z białą czekolada i spodem z kruszonych ciasteczek jest pyszny :P

11 lata 1 tydzień temu #877877 przez malutkamilka
Cześc dziewczyny i maluszlki.

Hanka Ty szamankoooo :silly: normalnie nie było deszczu! miało tyle razy padać i nawet wczoraj na wieczór sie chmurzyło już, aż się bałam rano roletę podnieść do góry i co suchoo!!!
Dziękuję szamanko :lol:

Strop zalany. Oczywiście nie obyło się bez komplikacji ale to taki drobiazg w porównaniu do tego co moglo isę stać a nie stało ;)
Geodeci ponamierzali działkę do dokumentacji do wyodrebniania naszej części z całości i teraz odpoczynek w domku bo od 8 na działce...

Dziewczyny troche tak teraz o sobie bo czasu mam mlo a posprzatac i zjesc trzeba poki malutka śpi.
Mam pytanie do Was odnośnie chorych dzieci. Tzn do tych co dzieci mialy juz chore.
Jak juz wspominalam wczesniej to szwagierka uprzedzila o ospie. jak na razie minelo 12 dni a po Wiki jeszcze nie widac (niby do 21 dni moze sie pokazac) ale od wczoraj w mojej dziecko cos wstapilo i jej=st jak nie ona!!! Caly dzien marudna, jak idzie to ja znosi i zaraz sie przewraca i wyje (bo to nie placz a ni krzyk), chce spac ledwo co oczy trzyma ale jak ja poloze to tak sie wije i krzyczy ze wytrzymac nie mozna i nie zaleznie czy w lozeczku, na moim lozku czy na rekach, w pionie na recach ja przytulam to zaraz sie odpycha rekoma i nogami i placz, non stop chodzi ze smokiem bo marudzi chociaz juz on nie pomaga... kataru nie ma, kaszlu tez, w gardlo zagladalam to chyba raczej ok jak na moje oko (swoja droga musze zobaczyc jak wyglada normalnie gdy bedzie wszytsko ok), goraczki tez nie ma, w pluckach nic nie slychac by charczalo zezilo czy tympodobne...

wiem jedynie ze widze jeden roz gornej dwojki, ale zeby az tak to przechodzila jak poprzednie 5 wylazlo bez problemu? wczoraj weszla do kuchni klapnela na dupcie i tak sie zirytowala tym ze wylozyla sie na brzuch potupala tak nogami i pokrzyczala i zaraz buzie na kafelki i zaczela szorowac i krzyczec (jakby chciala ugryzc kafelek i krecil a glowa jakby szybko chciala powiedziec nie) - dalam przeciwbolowy ale czy pomogl trudno powiedziec bo zaraz byla kapiel, mleko i lulu. w nocy spi bez zmian raz cala raz z pobudkami drobnymi, w dzien tez drzemka jedna od pol godz do godz, a druga 2-2,5 godz...

Nie wiem moze jakas angina, zapalenie krtani a moze zaczynajaca sie ospa???

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #877882 przez Hania84
Lena właśnie się obudziła po 2,5h drzemce :)

szósteczka świetne dziaciaczki i super auto :) widać ze miały radość :)

Malutkamilka cała przyjemnośc po mojej stronie :lol: potrafię trochę poczarować więc to żaden kłopot dla mnie :lol: Cały deszcz wzięłam do siebie :) u mnie padało do 14.30 :) teraz wyszło słońce :)
Dobrze, że się udało wszystko zrobić :)
A co do ospy to nie pomogę...ale chyba nie ma jakichś objawów przedospowych raczej...tylko po prostu wysypka. A może Wiki jakis skok przechodzi i sie troszkę buntuje?

...a ja nadal czekam za netem :angry: jeszcze nikogo nie było...uwięziona przez to jestem a potrzebuję coś ze sklepu i co, i dooopa bo nie wiem czy to pocztą przyjdzie czy dhl'em B) i załatwiłabym przy okazji jeszcze to pismo a tak...ech

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka