- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

U nas pogoda dooopna..ale po południu ma się wypogodzić.
Wczoraj patrzyłam na filmy online do 00.30

Malutka ale przeboje z ta kartą

Violcia no to jakis krok do przodu zrobił gość...oby oddał. I powodzenia z praca dla twojego.
szósteczka ale się porobiło u Pawełka. Zdrówka dla niego. I oby Łucja nie miała powikłań od kleszcza bo to dziadostwo masakryczne jest. Najgorsza jest borelioza od tego dziada. Ponoć jak się go wyciąga to nie można smarować niczym tłustym tylko wziąć pęsetę i kręcić (EDIT nie wolno kręcić! błąd mi się wkradł...trzeba wyciągnąć go wzdłuż wkłucia)...bo od tłustego on się dusi i wpuszcza dużo szkodliwej śliny. To tak jako ciekawostka dla nas wszystkich gdybyśmy niedajboże miały z tym dziadem do czynienia.
Karolka dzięki za skład

Ikunia piękna rocznica dziadków

Violcia ja wyrabiam dla Lenki kartę rodzinną, ona jest potrzebna tutaj do żłobka i np. dzięki niej możemy np. za darmo wejść rodzinnie do zoo czy na basen. Ale kaski na niej jest mało bo 60e na rok.
Będe jeszcze wyrabiac inną na której jest znacznie więcej kasy...ale i tak musimy dopłacac do żłobka.
A o europejskiej nie słyszałam...a co to za karta?
miłego dnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5

Zosienka

Ikunia udanej wizyty u gina , zarazvpo dawaj nam tu znac co i jak

Aleksia jakie figurki kupilas?? Chwal sie tu biegusiem

Malutka ja mysle zevpowinnas dostac karte a w razie csego to w kasie w banku podasz numer i kase Ci wypłaca. Ja mialam sytuacje ze mi karte wciaglo to poszlam do banku i doeiedzialam sie tyle ze przyjdzie nowa poczta :/ ale wlasnie w kasie udalo sie wybrac kaske

Szosteczka zdrowka dla Pawelka , biedaczek sie meczy z brzuszkiem :/ kleszcza nie zazdroszcze , cholerstwo sie łapie nie potrzebnie , oby nic nie bylo po tym niechcianym lokatorze

U nas noc jak inne czyli srednio a do tego tak mnie dzis głowa boli od rana chyba na zmiane pogody bo deszcz pada

Milego dnia

- Ikunia1910
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
Ale może najpierw powiem dzień dobry

zaraz sie szykuje do doktorka, Zośka dziękuje za pamięc

Wiec tak zapisałam sie niby do forum grudniówek ale one tez przeszły do grupy na fb i za chuchu nie moge sie tam odnalesc i nie da sie wszystkich spamietac i poznac...do doooopy.
No ale pewnie wszyscy uciekają stąd przez te zasrane errory. Odpalam laptopa i co .... error... no i jak mi cus takiego wyskoczy odswierze i nic to wyłaczam no bo ile mam czekac. Ale mimo to lepiej jest pisac tu jakos wygodniej niz na fb dlatego juz tam nie wchodze.
Haniu to teraz bedziesz śmigac po necie:) a pupunia Zośki wyleczyła sie w sumie sama jak skończyły sie kupy. Na dobra sprawe smarowałam, pudrowałam, sypałam maką wietrzyłam, myłam i tak byla kicha bo jak zrobiła kupala to dupka znów cierpiała i jak kupy przeszły to po dwóch dniach dupka jak nowa.
Gabrysia śliczna na dworku:)
Albert niezły z tymi ciachami.
Sophie moja tez sie dzieli ładnie chrupkami, jak powiem daj spróbować

Szósteczka aż mi ciary przeszły jak przeczytałam o tym kleszczu. masakra. no i współczuje Pawełkowi z tym brzuszkiem. Oby szybko przeszło.
Gochens zjadla bym takiego rekina z hodowlanego stawiku z pomidorkiem....

Malutka ale przygoda z bankomatem.
Co do rocznicy dziadków to ja to chyba nawet 50 nie dożyje a co dopiero 50.rocznicy ślubu jak juz mam 23 a mojemu do ślubu to raczej sie nie spieszy i raczej małżeństwem nie bedziemy wiec i na takową rocznice niema co liczyć.
A młodzik ok. Odkąd ma gips to przynajmniej go nie boli bo ma unieruchomione, no ale zobaczymy jak to dalej sie rozwinie. Dostal skierowanie do neurologa wiec trzeba isc i zobaczymy pewnie eeg i moze cus wyjdzie.
A Marta super te ciuchy:) Niezły Bartoszek będzie lovelasik na urodzinki

Ja na urodziny planuje Zosi kupić buty i może kosiarke, ale chyba juz o tym pisałam. I chyba też grila zrobimy na podwórku, oby tylko pogoda dopisała to sie posiedzi na powietrzu przy jedzonku i jakims piwku.
A jeszcze mam pytanko jak długo czekałyście na decyzje z becikowego? i ile na pieniazki po decyzji? Bo zapomnialam sie baby zapytac w urzedzie.
Haniu gratulacje dla Lenki super ze takie postepy:) Musze przyznac ze tez jestem z niej dumna

Dobra lecem sie szykowac buziaki.
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

daj znac jak tam wizyta

a grudniówkami się nie przejmuj...możesz przeciez pisać o swoim drugim bąbelku tutaj

Ale fakt idzie się wkurzyć na to forum trochę...u mnie error rzadko się pojawia ale mimo szybkiego internetu to i tak słabo się otwiera to forum. Inne strony sekunda, dwie i juz mam a tu nadal jak żółw. Ale i tak lubię tu być

I nie mów tak ze B. się nie ożeni ...on lubi Cie zaskakiwac więc się jeszcze możesz czasem zdziwić jak kupi obrączki

Ja na obiad mam klopsy z indyka i sałatę z pomidorkiem ogórkiem i sosem vinegret

- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
nocka spoko pobudka o 7

Zosieńka ja Ci złoże życzonka nie będę taka jak mamuśka Twa co o zięciu zapomina !

Haniu kleszcza nie wolno wyrywać! Trzeba kręcić przy samej głowie, jakbysmy wyryuwały to łepetyna może zostać a wtedy to jest niebezpieczne. Wiem bo notorycznie wykręcam kleszcze mojemu psu. Ja też miałam dwa razy i za kazdym razem wykrecalam chociaz byly bardzo male wiec ciezko bylo ale sie udalo.
Lenka gratulacje dla Ciebie za postepy!!

Gabrysia slicznie wyglądasz

Ikunia mają 30 dni ale z reguły wypłacają do końca miesiąca a jak grudniówki się przeniosły to wal posty u nas

Szósteczka zdrówka dla Pawełka!
Siedze w pracy ale coś mi sie dziś nie chce w ogóle pracować.. a w piatek jedziemy na szkolenie więc znów weekend do doopy bedzie

- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0

nie moge sie jeszcze przyzwyczaic, ze do was wrocilam i jakos zapominam, ze moge wejsc poczytac, zreleksowac sie.
za chwilke was ponadrabiam.
dziekuje za zyczonka od elizy

lenita gratulacje za ruchliwosc, no to mamusia ma darmowe cwiczenia

ja odkad eliza zaczela sie ruszac, czyli raczkowac, wstawac itd schudlam 4 kg bez zadnych diet, jedzac buleczki itd

u nas spokojnie, dzis w koncu mam normalny humor, ale jeszcze nie wieczor i mama moze wszystko zepsuc jak zawsze. ostatnio znowu stwierdzila ze wyprobuje moja psychike i u mnie zaczela sie kumulacja negetywnej energii, wiec niedlugo moze byc kolejny wybuch

dzis fajnie pojezdzilam, to troche sie rozladowalam.
gabi jestes cudowna :-*
ikunia ja czekalam na pieniazki 2 tygodnie, a na decyzje miesiac, troche nie logiczne, ale tak bylo.
i dobrze widze drugie szczescie???????????? jesli tak to moje wielkie gratulacje kochana :-*
zosienka duzo usmiechow zycze :-*
narazie tyle, pozniej mam nadzieje, ze moja wredotka da mi jeszcze mozliwosc dzis do was zajrzec, bo roznie bywa

milego dnia i wszystkim sloneczka zycze.
aha zrobie dzis zdjecie jakies malej to wstawie

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja się kleszczy boję i brzydzę i sama bym sobie nie wyciągnęła ani komuś też bym nie dała bym pojechała do przychodni
- Kasiasia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

wreszcie mam www.ankietka.pl/ankieta/147462/wiedza-logo.html
Jak będziecie mieć chwilkę to wypełnijcie proszę!!!
Na razie was nie dalam rady nadrobic.... a łeb mi pęka a na kawe patrzec juz nie moge. a na studiach sie teraz obudzili i pełno zaliczen każa robic. dobrze ze mąż w domu.
Pozdrawiam
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Gochens różnie piszą...poczytałam teraz na necie o wyciaganiu i w jednych artykułach piszą ze wykręcać a w innych że nie bo kleszcz nie ma gwinta żeby go wykręcac i można przy tym mu główke urwac niechcący. dwa artykuły przeczytałam na temat usuwania kleszcza u człowieka i w jednym jest o wykręcaniu a w drugim o wyciąganiu ( nie wyszarpywaniu broń boże...ja wyżej tez napisałam by wyciągnąć nie wyszarpywać)..natomiast u psa jest o wykręcaniu w lewą stronę... więc tez jest wiele

polki.pl/zdrowie_i_psychologia_zdrowie_artykul,10024308.html
www.dziennikzachodni.pl/artykul/922379,c...a-kleszcze,id,t.html
zwierzeta.wm.pl/54095,Jak-usunac-kleszcz...a.html#axzz311bO1Hfn
a tu artykuł że się wkręcają hehe

www.tipy.pl/artykul_15484,jak-usunac-kleszcza-z-psa.html
- szósteczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Jutro tutaj swieto wiec mam wolne,nie dawno z ptracy wrocilam.
Zosia najlepszego

Reszta pozniej,nadrobie Was i cos napisze.
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A teraz zrobili u nas tak że mamy te dane na swojej karcie zdrowotnej której tu używamy i nie musze już chodzić

Violcia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
szósteczka jak Pawełek teraz? widzę, że ciężki dzień macie

- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22

Byłam dziś na Becie- 539

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Super ciesze się, że szczęście zawitało i do Ciebie

Lena przed chwilą dopiero zasnęła

miłego wieczoru