BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 dni temu #879581 przez malutkamilka
A Haniu miałam wczoraj napisać ale wyleciało mi z głowy. Tez chciałam takowy kupić ale obawiam się wlasnie tego co Kasia napisała że będzie opierać się o te stojące części baseniku i będzie się przewracać dlatego postanowiłam kupić zwykły i rozstawić nad nim parasol.

Dobra uciekam się ogarnąć bo jeszcze w łóżku zalegamy ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 dni temu - 11 lata 3 dni temu #879593 przez KaRoLkA
Witam i ja sobotnio :)

U Nas piekne sloneczko takze odrazu inny humor i aż się wstawac chce :)
Nocka z jedna pobudka wiec extra i pospalysmy do 8 :)

Haniu a nie dasz rady sobie wydrukowac tych zdjec i pokazac babce ??? Wtedy moze dalaby rade uszyc takie samo :)

Malutka z ta karta juz sie wyjasnilo???

Kasia a co to za humorki Cie dopadaja ???

Ikunia milego dnia u Mamy :)

Jak ubieracie dzieciaki do spania? ?? Bo moja spi w pizamce dlugi rekaw i spodenki 3/4 bez skarpetek , bo jak jej zakladam to i tak nie usnie dopóki ich nie ściągnie :) lece sprzątać , śniadanko i spaghetti carbonara na obiados :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Milego dnia :)

11 lata 3 dni temu #879607 przez malutkamilka
Karolka karta juz w moim portfelu :lol: mozna wydawac dychy :woohoo: we środę bylam w banku i dali od ręki wiec i zakupy zaliczone :laugh:

Ojej Karolka to tak cieplo macie? Ja mojej zakladam body na ramiączkach i pajaca bo tez akrobacje i wiecznie odkryta. Moja musi mieć miękko pod główką.

Wikusia ladnie zjadla drugie śniadanko wiec ja chyba generalke lazienki zrobie bo cos mnie naszlo na sprzatanie- chyba ciota sie zbliza...

Sophie halo

11 lata 3 dni temu #879622 przez cordis
Dzień dobry
mam nadzieje, że wreszcie uda mi się coś napisać a nie tylko errrrrrror :)

Kasia co to za humor?! przez zmęczenie?
U mnie jest Pepco ale nie ma takich namiotów :dry: , może musiałabym do jakiegoś większego się udać.

Karolka mój śpi w cieniutkim pajacyku inaczej mu za ciepło i marudzi a i tez wiecznie odkopany jest a podusie mamy tą cieniuteńką też nie lubi mieć nic pod głową. Jak ma piżamkę to też rano szukam skarpet bo wiecznie ściąga :)
a co do usypiania to ja też kiedyś czytałam ale Bartek brał to jako zabawę, teraz jak idzie spać to jest ciemno w pokoju nic się do niego nie odzywam a jak wstaje to go kładę po jakimś czasie mu się nudzi i smyra się kocykiem po buzi i zasypia ;-).

Hania weź wydrukuj krawcowej jak dobra to zrobi. Ja na jedno wesele upatrzyłam sobie cud miód kieckę z gazety wyrwałam kartkę i zaniosłam i mówię że taka albo żadna inna- i jeszcze fajniejszą zrobiła ;-)

U nas noc kijowa co chwilę z płaczem nie wiem czemu :unsure: , jeść nie , pić nie, na rękach nie, u nas nie... nie kumam gościa już zwalam wszystko na kolejną dwójkę co się przebija..

a mnie już chłop z rana zdążył podkurzyć kiedyś go normalnie ciupne w łeb bez ostrzeżenia.

a powiedzcie mi, jak dajecie jajecznicę dzieciakom to z ilu jajek?
Bartek je z 2 i do tego 2-3 kromki chleba a buzią dziamie dalej jakby był głodny

i pytanie konkursowe numer 2 :) jak dajecie kromeczki chleba to ile?

11 lata 3 dni temu - 11 lata 3 dni temu #879629 przez Hania84
Witam i ja :)

Chatka ogarnięta, pierdoły dopakowane :lol: prawie :P bo jeszcze musze spakować suszarkę do włosów i prostownicę oraz Leny podgrzewacz, mleko i herbatkę.

Ikunia no tak Lena malutka drobniutka jest...ale z czasem to pewnie się wyrówna między naszymi dzieciaczkami :) zresztą jak tak patrzę na Wasze dzieciaczki które więcej ważą niż Lenka to ja nie widze róznicy...więc nie wiem gdzie te kilogramy siedzą u dzieci :P :blink:
Miłej soboty u mamy :)

Karolka hehe faktycznie Gabi śpi "rozczochrana" :lol: ale akrobatka fajna :)
Ja Lenie zakładam do spania body kr.rekaw , piżamę dł. i skarpety a skarpety by nie spadały daję na nogawki i jest rewela :) Lena musi tak spać bo sie wiecznie odkopuje i całą noc śpi odkryta.

Malutka dzięki za wpisanie danych do tabelki :) a z tym basenikiem to myślę że nie wstawałyby dzieciaki, jak zobaczą wodę i jakieś zabawki w środku to nie powinny...a nawet jeśli to chyba nie uniknione i to w każdym basenie :blink:

Mogę wydrukować (i zrobiłam to już) ale tylko tę stronę gdzie jest sama spódniczka i bluzka a tam gdzie żakiet to nie idzie bo nie ma odnośnika do drukowania..próbowałam nawet na kompa skopiowac i dooopa. :dry:

Cordis pewnie to skok :blink:

haha Malutka lepiej karty nie mieć :D bo jak jest to bejmy się za szybko rozchodzą :lol: mój zawsze mówi, że woli być cały dzień w pracy bo przynajmniej nie wydaje a jak ma wolne to niby po nic nie idzie a zawsze coś przyniesie :D

jenyyyy już 16h tylko do wyjazdu :ohmy: ale mam stresa !!!
a bagażu mamy tyle ża głowa mała :huh: a nic niby nie mieliśmy kupować...2 kartoniki po 6szt. każdy z winem i ajerkoniakiem, 2 duże torby ze słodyczami kawami i pierdołkami dla dzieci, nasze 2 walizki, duży proszek, spacerówka i dwa podręczne bagaże (jeden dla Lenki i jeden dla nas) niby nic a całe auto pełne będzie :huh: ale na szczęście więcej do zostawienia...

miłego dnia

aha Cordis i odpowiadam na pytanie konkursowe nr 2 :lol: moja zje czasem pół kromki chleba pokrojonego w kostkę a czasem niecałe pół.
...a co do jajecznicy to ona nie lubi i nawet połowy jednego jajka nie zje. A jak jej ugotuję jajo to z chlebkiem wtrynia aż jej się uszy trzęsą :)
CO WYGRAŁAM?? :lol:

11 lata 3 dni temu - 11 lata 3 dni temu #879633 przez cordis
Hania robisz rundkę po Polsce z tym winem i ajerkoniakiem dla koleżanek z forum ?? :))

w Rosmanie promocje na dzieciowe rzeczy do 19.05.

11 lata 3 dni temu #879636 przez Hania84
haha :D cordis a mam ??? :blink:

wyżej odpowiedziałam na pytania konkursowe bo edytowałam post jeszcze ;)

heh wiedziałam, że tak będzie ...mój idzie do domu już :P i dzwonił się pytać czy jedziemy teraz...ale nie chcę się szarpać ...i tak bylibyśmy w nocy w PL...wolę poczekać do jutra rana.

11 lata 3 dni temu #879641 przez cordis
Hania jak to co wygrałaś uśmiech mój i to taki że 6sti widać ;-)
a myślę, że dziewczęta podeślą Ci adresy jak coś to do mnie walisz pierwsza z winiaczem ;-)

to mój mały odkurzacz wsysa 2-3 kromki z czymś...

11 lata 3 dni temu #879673 przez Hania84
Cordis to pokaż mi swój uśmiech :lol: nagrodę muszę zobaczyć hihi :D
wow to nie źle Bartuś wsysa :D Lena jak ma dzień to potrafi pół kromki zjeść :P

córa poszła spać...a ja lecę się wykąpać i będę siedzieć i pachnieć :lol:

ciekawe jak tam Gochens na szkoleniu :lol: pewnie bibka też jakaś była :D

11 lata 3 dni temu #879679 przez cordis
wstydzę się ;) ;) ;) poza tym nie wszystkie zęby mam w kolekcji :lol: :lol: :lol: :lol:

11 lata 3 dni temu #879683 przez Hania84
Cordis jedynki na pewno masz to wystarczy :D :lol:

ja już po SPA :lol: i mam luz :)

Marta co u Was? widziałam Cię na forum, a nic nie napisałaś :( jak tam urlopik?

ale pustkiii...!!!

...zamiast tu ze mną popisać bo jutro wyjeżdżam to nie ma nikogo :P potem to chyba w ogóle pustki będą jak mnie nie będzie :P :blink:

11 lata 3 dni temu - 11 lata 3 dni temu #879690 przez malutkamilka
Haniu wszystkie sprzątają :lol:

Ja juz łazienkę ogarnęłam, obiadek przed chwila zjadłam wiec ruszam do piekarnika oblulac jak tam ciasto i biore sie za wc- dobrze ze to mala klitka i szybciutko pójdzie. Posegregować leki i luz blus :lol:

EDIT:
jeszcze pomyć gary

11 lata 3 dni temu #879697 przez violcia00
w koncu usiadlam .

z rana zakupy,sprzatanie ,pozniej gotowanie bo robilam zupe na caly tydzien zeby bylo cos zjesc jak wracam zmeczona po pracy i jeszcze dla Oskarka zrobilam,zostalo jeszcze wlozyc do sloikow i zagotowac.
Bylam jeszcze w lumpku,kilka fajnych rzeczy dla oskarka upolowalam i nie moglam sie oprzec za tymi malutkimi ciuszkami wiec wzielam i dla siostry a i tesciowa mi kupila bo pokazywala na skaypie,teraz mamy dylemat gdzie mieszkac bo jedna babcia i druga chce zeby u niej ale jednak raczej mame wybiore.

Hania to melduj sie jak dojedziesz,masz racje nie ma co teraz jechac,odpoczniecie,wyspicie sie i rano pojedziecie,dla Lenki to pewnie tez lepsze jak bedzie jeszcze spac,w nocy bym nie polecala jechac,pamietam jak mysmy tamtym razem jechali bo wszyscy mowili ze w nocy bedzie spal i dupa,co chwila sie budzil,a wracalismy nad ranem to przespal cala droge z przerwami na jedzenie,no ale wtedy bym maly,mam nadzieje ze Lenka dobrze zniesie popdroz,a ile godzin jedziecie,chyba szybciutko??Rzeczy faktycznie duzo bierzesz,ja zawsze jedna bluzke i spodnie,sweter i to co mam dla siebie,w razie co dokupuje w PL ale dla dziecka trzeba duzo wiecej...ale sie rozpisalam,wybacz :P

Karolka Oskar spi w body z krotkim rekawem i pajacyku,A Gabcia nie zly wiercioszek ,ale jaki slodki :kiss:

Cordis wow,az tyle krom Bartosz wsuwa??to ile on wazy??Moj zaledwie pol zje...Ja tez wysylam prywatna wiadomosc odnosnie danych na fb i czekam na zaproszenie :lol:

Wlasnie mialam o Marte pytac bo dawno jej nie bylo :unsure:

Srenka to Oskar goni Pawła z waga,ale do 11kg chyba nie dobjemy za szybko :silly:

Mnie dzisiaj jeden dziad na miescie wkurzyl,wjechalam w taka ciasna uliczke ,ale droga byla 2 kierunkowa,tylko auta na poboczu parkowaly a dziadek wyjezdzal z zakretu i wiecie ze nie cofnal kawalek zebym ja sie zmiescila,tylko czekal az ja to zrobie a musialabym cofac 1 km,zprzeklinalam go po polsku,az w koncu laskawie sie ruszyl,ale mialam nerwa,a pozniej pod dom jade i okazuje sie ze nie ma miejsca na parkingu ,a mamy 2 na gorze i na dole,ale u sasiadow znajomi byli i dl mieszkancow zabrakło juz :lol: :dry: :angry: ,znow nerw,mialam isc do sasiadki albo zostawic list w skrzynce jak to ona ma w zwyczaju ale my tez na roczek moze jakichs gosci bedziemy miec to pewnie bedziemy w podobnej

sytuacji,mimo wszystko wkurzaja mnie ci sasiedzi,co chwila jakis problem z nimi :angry:

A Rysa gratuluje zdania prawka :kiss:

Milego dnia :kiss:

11 lata 3 dni temu - 11 lata 3 dni temu #879700 przez Hania84
Malutka faktycznie dziś sobota to pewnie mamusie zapracowane :(
a co za ciacho pieczesz?

Violcia zazwyczaj jechalismy 10h a z Lenką to pewnie dłużej nam zejdzie, tym bardziej że chcemy zrobić jedną dłuższa przerwę zeby mała się wyspała na płasko na tylnym siedzeniu :)
Biore trochę dla siebie bo lubię mieć wybór w ciuchach...może kupię coś dla siebie ale pewnie dopiero w czerwcu bo wcześniej mało czasu będzie.
A do Lenki to sporo trzeba bo oprócz ciuchów to butelki, mleko, herbatkę, obiadki, podgrzewacz, pampersy, chusteczki , podkład do przewijania itp.

Violcia przeważnie jest tak że jak inni kierowcy widzą kobietę za kółkiem to takie cyrki odstawiają :huh: ja bym go pozdrowiła palcem środkowym :P :lol:
I faktycznie dziś miałaś sporo w domu do zrobienia...ale przynajmniej obiadki gotowe na cały tydzień :)

U nas zaczęło padać :dry:

aha jak dojadę do domu to się odezwę do którejś z Was :) bo do neta jeśli będe miała dostęp to później...napisze eskę ale chyba z polskiego numeru albo mojego ( jeśli mam kase na koncie jeszcze bo nie wiem :P ) albo od rodziców ;)

11 lata 3 dni temu #879705 przez KaRoLkA
Jestem i ja ciachonw lodówce , wysprzatane , dziecko śpi zaraz jeszcze salatke zrobie bo znajomi przychodza wieczorkiem :)
U nas jazda noca sie sprawdzila wiec nastepnym razem tez w nocy bedziemy jechac :)

Haniu fajnie ze wszystko porobione i fakt duzo bierzecie ale ja tez tyle brałam a okazalo sie że jeszcze wiecej przywiozłam bo Gabi obdarowanabi ja dokupilam kilka rzeczy i ledwo sie zapakowalismy :cheer:
terazbodpoczywajcie i w długą , jeszcze raz szczesliwej podróży :)

Malutka właśnie co pieczesz ??

violcia ale mialas roboty a tego faceta wspolczuje ale Francuzi tacy są ze sie nie cofna :/ u nas tu mamy taki most i tez nigdy mi sie nie zdarzyło zeby francuz puścił tylko czekaja wasc moscie zeby ich puścić :/ robie tak jak Ty wiazankabpolskich przeklenstw i jest mi lepiej odraxu hihi

Cordis moja potrafi zjesc i 2 kromki ale to czasami sie zdarza przewaznie zjada jedna i troche z drugiej bo tylko srodek jej daje ,
a jajecznice z 1 jajca robie a i tak calej nie zjada

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka