BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 tydzień temu #878701 przez Marta1985
Wracam :-) kupilam wszytko a nawet więcej ;-) wszystko chlopakom moim :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #878703 przez Hania84
Karolka a co tam wpisujesz w tę kartkę z UP jak zbierasz te pieczątki? i co mówisz pracodawcy? ja mam też taką kartkę i tam pisze ze mam podac adres firmy, telefon, z kim się rozmawiało i jaki wynik rozmowy. :P jezuuu jak wrócę to też mnie to czeka...a nawet nie wiem po jakich firmach mam chodzić bo tu nie znam nic bo jak przyjechaliśmy to tylko do jednej i się nie rozglądałam za innymi. Masakra jakaś :huh: tylko że ja mam podane w UP że potrzebuję pracę od 8-16 bo w tych godzinach mam dziecko w żłobku więc ja takiej pracy musze szukać...a taka to tu tylko w biurach (czyli zerowe me szanse), przedszkolach (prawie zerowe szanse), ewentualnie sprzątaczki :P bo inne to albo zmianowe albo np od 6-14 albo od 9-17/18 więc też lipa. Mam bardzo zawężone pole.

Karolka a ta maść to z PL? bo jak tak to juz jej nie zdobędę teraz. Będe robić ta mąką i zobacze efekt. mam jeszcze Oilatum soft i jeszcze coś prócz sudocremu.
A Lenka nie lubi malin bo dawałam jej świeże też i zjadła dwie i już więcej nie chciała a przy tych dwóch miała nieciekawą minę :lol:

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #878707 przez KaRoLkA
Marta pokaz łupy :)

Haniu ja mam na tej kartce miejsce na podpis badz pieczatke , czy na caly etat czy na pół , jak szukalam (tj, wizyta osobista, telefonicznie, wyslane listem badz emailem) i wynik pozytywny , negatywny(dlaczego negatyw) lub bez odpowiedzi jak np listem wysylam . Jaknide to mowie ze szukam pracy na caly etat na takiem stanowisku badz staz a jak mowia ze nie potrzebuja to prosze zeby mi wbili pieczątkę bo oczywiscie nie wszedzie Ci przybija tylko jeszcze sie oburza ze prosisz o to :angry: u Nas to samo mowilam ze ja w godzinach do 18 ale ta moja baba wredna ma to w d.. bo np praca w restauracji jest tu do 12 i od 17 do 22 wiec lipa i z samochodem i z opieka ale jej nie wytlumacze bo jest niewiem uposledzona chyba :/

A ta masc jest z tad , mysle ze u Ciebie tez bedzie bo w PL jej chyba niema

11 lata 1 tydzień temu #878717 przez Sophie25
Witam ja dzis zalatana i zapracowana strasznie praca,zakupy i pomagałam mezowi bo umyslał sobie cały ogrod przerabiac i bedziue zdobił wzorkami z kamieni i dzisiaj krawezniki układał ja w szklarni posadziłam juz papryke,rzodkiewkę sałate,ogóry,pietruche itp :):D

Zoska sie ładnie teraZ bawi wiec jeszcze pranie mnie czeka i ponadrabiam pozniej :)

Co do odparzen najlepszy tormentiol na pupcie Zoski zawszepomaga a i dzis zakładam Fb jak mi sie uda tam odnalezc :D

11 lata 1 tydzień temu #878726 przez Gochens
Najlepszego dla Elizki bo Wczoraj miałam swoje święto q ciotki zapomniały :kiss:

11 lata 1 tydzień temu #878748 przez Hania84
Karolka to ta maść co nie?
www.farmaline.de/gesund/bestellen/oxyplastine-140-g-salbe/
napisz mi tylko jakie parametry na niej masz , ile gram związku czy co to tam jest...bo znalazłam na niemieckiej stronie że jest w DE też dostępna...ale nie wiem czy mi bez recepty wydadzą bo tu dziwni są pod tym względem :dry: jutro pójdę się zapytać.

Karolka ja babce mówiłam że pracę chcę w godzinach od 8-16 spytała czemu to powiedziałam o żłobku i powiedziała tylko "aha, okej" wpisała w komputer (bo ogólnie miałam to podac na formularzu zgłoszeniowym do UP też od której do której chcę pracować) a w jakim stopniu będą to egzekwowac to nie wiem. Mam nadzieję że będą bo pracy w innych godzinach na razie nie zamierzam podejmować.
A z tym papierkiem co trza latać po firmach to widzę że mamy podobnie.

Sophie no, no wiem że tormentiol...ale on w PL jest a ja będę tam dopiero i aż za 3/4 dni.

Ale powiem Wam że posypuję jej mąką i robią się plamy i zaczerwienienia mniejsze :) więc jest nadzieja że będzie się goić :)

No i musze pochwalić swoją kukulinkę :lol: UWAGA! UWAGA! Lenka zaczęła sama siadać !!! :lol: jestem taka dumna z niej :) całkowicie z płaskiego siada :) i UWAGA! UWAGA! po raz kolejny - zaczęła wstawać sama !!! Stanęła dziś pierwszy raz sama we wanience :) i jak jest na macie na podłodze to kombinuje do wstawania też...dziś ze siedzącego poszła na czworaki potem wystawiła nogę w bok, chwyciła się kartonu i chciała wstać ale że karton miękki to jej nie utrzymał i sie przewróciła...ale postępy robi dzis mega !!!!!! Ma dziś dzień bardzo ruchliwy i widać że korci już ją wstawanie bo podciąga się do klęczenia już od 2 tygodni. :) także OFICJALNIE MOGE POWIEDZIEĆ, ŻE LENKA RUSZYŁA DZIŚ Z KOPYTA !!!!!!!!!!! :lol: :D bardzo mnie to cieszy i dumą napawa :)

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #878751 przez KaRoLkA
Brawo dla Lenki :) to mamateraz oczy dookola głowy bo jak juz ruszyla to codziennie nowe umiejetnosci beda :)
My mamy taka masc

Mala juz spi , ja po kąpieli relaksuje sie przy pistacjach :blush:
Zakupilam balsam brazujacy bo taka jestem biala ze szok , mąką sześćdziesiątka :silly:

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 1 tydzień temu #878759 przez Hania84
Karolka no u Was widziałam że jest taka maść u nas ma trochę inne opakowanie , ale będzie to samo :) a możesz mi napisac jakie składniki ma i w jakiej ilości? żebym kupiła taką samą bo nie wiem czy są mocniejsze czy słabsze.

Ale fajna Gabrysia :kiss: ślicznie odstrzelona jest :) i jak ładnie stoi :)

Lenka jeszcze nie śpi...ale zaraz idziemy bo juz do mnie się tuli..a przed chwilą się przesuwała za moimi plecami w stronę taty czyli na drugi koniec kanapy :)

11 lata 6 dni temu - 11 lata 6 dni temu #878765 przez KaRoLkA
Haniu to sklad taki: Zinc oxyde (460 mg),Graisse de laine (H),Aromatisant (A),Excip. ad pastam 1 g

Gabi mi cos niespokojnie spi :/ wierci się a do tego sasiedzi znowu drzwiami trzaskaja :angry:

Sophie czekam na zaproszenie jak uporasz sie z zalozeniem konta na FB :lol:

11 lata 6 dni temu #878772 przez violcia00
wpadam i ja na chwile :P

w pracy do 18:30 :huh: tak ze mam prawo byc zmeczona,jutro do 19stej ale mzoze nas wczesniej wypuszcza bo dzisiaj godzine nas przetrzymali,ale o 10 zaczynam a czwartek wolny B)

Nie zapeszajac Oskarek sam ostatnio zasypia,zaraz po kapieli,ale nocki nadal z pobudkami,dzisiaj o 6 wstal,ja myslalam ze jeszcze pospie,ale nie damatce odpoczac,przychodzi do mnie do łozka i piszczy a jak drzwi sa zamkniete to wali w nie tak ze sie spac nie da ;)

Brawo dla lenki za postepy :blink:

Gabrysia jaka sliczniutka,w tej spodniczce dzinsowej i spineczce we wlosach wyglada jak ksiezniczka,nadal tatusiowa :lol:

Ten plecaczek fajny ale jestem tego zdania co i Gochens ze to jakby dziecko na smyczy prowadzic ;)

Jesli chodzi o masc na odparzenia to dla mnie najlepsza Bepanthen...oby dupka Lenke juz nie piekła ;)

Malutka tych wymiarow to moze nie wpisuj jeszcze bo widze ze na 12 miesiac jest,w czerwcu tez mamy wizyte wic wtedy Ci podam ale pewnie nie wiele sie zmieni.

To spoznione buziaki dla Eli :kiss:

Karolka my szczepienie mamy na roczek tez,az sie boje jak pomysle ze Oskarus znow bedzie kłoty :huh:

Co do tego kolegi to dzis dzwonil,jutro popdobno ma kase oddac,ale nie uwierze jak nie zobacze i jego dziewczyna podobno zalatwila prace dla mojego bo chcial,ale tez nie uwierze dopoki nie zobacze :silly:

A Hania mozesz mi powiedziec co zrobic zeby wyrobic karte europejska i czy od razu dla dziecka mozna??

Zaaplikowalam Oskiemu dzis pierwszy raz masc na te zaczerwienienia mam nadzieje ze cos pomoze.

Dobrej nocki :kiss:

11 lata 6 dni temu #878783 przez malutkamilka
hej lasencję,

Karolka z tą kartą to wogóle jakiś przypał. wczoraj babka z tego banku co byl bankomat dzwoni do mnei ze zglaszalam ze karte mi wciagnal i ze mam zadzwonic sobbie do glownego oddzialu banku od tego bankomatu i zeby odeslali mi do domu kartę. ona mysli ze ja jakas tepa dzida jestem czy co. chyba normalne ze kazdy czlowiek ktory traci karte z potfela to ja blokuje! jutro jade do swojego banku po karte, na infolinii trwiedza ze dostane od reki bez moich danych na niej- no mam takowa nadzieje bo nie mam gotowki w portfelu... :dry:

Violcia wogóle Twoj odważny ze praktycznie obcemu gosciowi pozycza kase- moj ma opory jak kogos zna a co dopiero nowo poznanemu- chyba bym go zjadla wzrokiem mimo ze to on wiecej zarabia!

Haniu no w koncu sie doczekalas- teraz to chwila moment jak opanuje i zaraz bedzie biegac przy twojej nogawce :woohoo: bawooooooooo :lol:

Gochens to kiedy bedziemy wiedziec czy trafilam ze swoimi wywodami na temat plci Twojego drugiego dziecka? U Srenki stawialam na chlopca choc trzymalam kciuki za dziewczynkę. a u Ikunito jakos przeczucia nie mam. ale cos mi tu chlopcem zajezdza :silly:

Oj dziewczyny wstawanie w nocy to nic nowego :blink: przeciez robimy to od prawie roku z roznymi czestotliwosciami :woohoo: ja nie zdarzylam sie przyzwyczaic do spania w nocy a moja kokoszka znow ma ciezkie noce...
niby sie nie wybudza ale kreci przy kwileniu a nawet czasem placzu... :(

no nic uciekam

11 lata 6 dni temu #878801 przez szósteczka
Hejka panienki

Super gratulacje dla Lenki mówiłam ze zaraz wszystkich przegoni jak ruszy z kopyta.
Gabrysia wiosenna panienka przepiękna.
Plecaczki super maluchy uwielbiają nosić w nich swoje skarby wiec to super prezent.

My dzis mielismy sądny dzien. Najpierw Pawełek dostal biegunkę 3 kupasy sie lały, a potem zaczął wymiotować i tak za każdym wiekszym wypiciem butli wszystki z siebie wychlustał,potem zaczelam mu dawac małymi łykami to sie uspokoiło i około 18.00 poszedł spac wypił herbatkę ze smekta i śpi mam nadzieje ze sie mu uspokoi. Wiec mamy wirusa żołądkowego oby szybko nas opuścił. Na domiar wszystkiego Łycja przychodzi do mnie ze ma jakąś kulkę q głowie ja patrze a to kleszcz, przy wyciąganiu oczywiscie mi sie urwał wiec miedzy wymiotami Pawełka załadowałam ja w samochód i do przychodni prawie dwie godz jej wyciągali te resztki masakra dobrze ze miedzy czasie K z pracy do domu dojechał to sie małym zajął.Lucju mam obserwować czy sie nie paskudzi i nie czerwieni.
Ale byly tez pozytywy kupiliśmy Łucji meble na olx wiec będzie kolejna mieć ładne docelowe jak wszystkie z wieziemy. I jeszcze okazało sie ze mój na dwa pierwsze tyg czerwca jedzie n prowadzić szkolenia p-poz w pomorskie i kujawsko-pomorskie w jakims banku trochę go nie będzie ale i zarobek lepszy dzieki temu będzie.
Ti tyle wrażeń na dzis teraz obejrze ranczo i mam nadzieje ze jutro będzie lepiej papa

11 lata 6 dni temu #878807 przez Ikunia1910
Hej od trzech dni nie moge sie dostac na forum, przeczytam jedna strone i jak chce nastepna to mi error wyskakuje jak chce wyslac posta to tez error...moze teraz sie uda.

Ostatnio mniej czasu bo dzis imprezy dziadkowie odbierali medal 50 lecia pozycia malzenskiego od prezydent w urzedzie.
Wczoraj bylam caly dzien u brata. A jutro znow gin na 13. Moze da mi skierowanko na usg ;)

Jutro mi B. zostawia laptopa obiad na jutro mam to jak wroce i zoska mi zasnie to wszystko ladnie nadrobie bo chyba mi sie z 10 str nazbieralo:( ale z tego mojego zakichanego telefonu sie nie da bo ciagle errory. Takze przepraszam ze tak szybko i tylko o sobie ale nawet nie wiem co u was bo nie moge przeczytac :* caluje

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 6 dni temu #878818 przez szósteczka
Hej ja od 4 tylko drzemie K poszedł do małego i zobaczył ze ma gorączkę wiec go przyniósł do nas żeby zadziałać co prawda od wczoraj juz nie wymiotuje ale w nocy widać było ze go brzuszek boli i wciąż sie kręcił i jęczał a jak K szykował sie do pracy to w ogóle była tragedia bo najlepiej bylo jak oboje rodzice z nim leżeli i go głaskali a zwłaszcza tata. Zjadł juz 2 butle z mlekiem od 4 i nie wymiotuje teraz ciumka 3 dałam mu smekte i niedawno poleciała kupa i jest lepiej widać ze tego mu bylo trzeba. Mimo choroby cieszy sie na widok rodzeństwa i chętnie by z nimi szalał do momentu aż go zakręci w brzuszku. Do wszystkiego idą jeszcze mocno zęby i chyba od nich ta gorączka. Mam nadzieje ze dzien będzie w miarę ok.

Ikunia gratulacje dla dziadków,piekna rocznica i zdrowka dla brata. No i żeby u gin było wszystko ok.

całuski dla wszystkich papa

11 lata 6 dni temu #878821 przez aleksiaa88
Zośka :kiss:

Ale jestem nie wyspana oczy ledwo otworzyłam rano już dawno nie czułam się taka zmasakrowana jakbym łopatą kopała a teraz najciekawsza część mały zapomniał się obudzić w nocy na jedzenie poszedł spać o 22 jest 7:40 i jeszcze śpi głodu nie czuje czy co :S ale jak wstawałam w nocy te 2 razy to byłam bardziej przytomna rano niż dziś. Nie gratulować bo to za pewne jednorazowy wybryk jego.

nic nie wiem co się działo bo wczoraj nic nie czytałam po południu byliśmy w mieście kupiłam zwierzątka na tort. Potem sadziłam kwiatki, a potem lulu

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka