BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 4 dni temu #879318 przez szósteczka
Sort nie Violci tylko Rysa gratuluje prawka.

teraz edytować mi sie nie chce bo znowu blad wyskakuje.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 dni temu #879346 przez aleksiaa88
Od nas z talerza zjadłby wczoraj dałam mu makaron z łazanek ale wypluł, tylko mąż daje nie jeden chrupek ale nawet i 10 jak się pytam po co tyle no bo chciał.
Czasem wrzeszcze na nego bo niczym zrobie cos do jedzenia to ptrafi mu wczesniej chrupka dac

11 lata 4 dni temu - 11 lata 4 dni temu #879365 przez Hania84
Witam i ja :)

Byłyśmy u lekarza na kontroli :) Lenka rozwija się jak najbardziej prawidłowo. Mówiłam mu że nie raczkuje i chodzi tylko ze mną za ręce to powiedział że to nic złego, że to normalne że w tym wieku to prawidłowy rozwój. Powiedział że co 5 dziecko nie raczkuje a z tego co widzi jak się trzyma na nóżkach i potrafi stać za jedną rękę trzymana to wg niego sama zacznie dreptać za miesiąc do dwóch :)
Najważniejsze tutaj to (o to mnie pytał i zaznaczał w karcie): czy potrafi sama pić, czy znajduje maleńkie okruszki i chwyta w palce, czy robi papa i bije brawo (przykładowe) czy mówi mama i tata i czy okręca się za dźwiękiem czy dobrze słyszy. I to wszystko :) a wszystko jest na TAK :) Nic nie wspominał o tym czy potrafi się podciągać i siadać (chociaz od kilku dni juz umie).
Sprawdzał jej umiejętność chwytania maluteńkiej rzeczy...a mianowicie dał mi na rękę maciupeńką kuleczkę (mniejszą od główki szpilki) pokazał jej co mam na ręce i patrzył czy weźmie i wzięła i tak samo robił ale zakrywał jej jedno oko i też potrafiła :)
No i oprócz tego osłuchał zajrzał w dupkę i w zębole (powiedział że Lenka ma juz dużo zębów jak na niecały rok :) ) w uszy, oczy i obadał brzuch i sprawdzał ręce :) I wszystko jest okej :)

Malutka wymiary Lenki na 12 miesięcy: 8400g i 77cm

Dziewczyny ja i Lenka spakowane jesteśmy już od niedzieli :lol: mój się pakował wczoraj...zostały tylko do dopakowania drobiazgi :)

...ale dziś mam roboty full i nie wiem w co pierwsze ręce wsadzić...bo musze z resztek mięs obiad upichcić by już nic nie zostało i jeszcze jedno pranie wywiesić...ogarnąć trochę chatkę, popatrzeć co jeszcze do spakowania i jeśli by się stało tak że pojedziemy dzis w nocy już to część rzeczy trzeba do auta pozanosić.
Swoją drogą ciekawe czy mój załatwi dziś tę sobotę wolną bo jak nie to jedziemy jutro w nocy.

Rysa gratulacje prawka !!! i tak jak Ikunia i kierowcy zawodowi życze Szerokości i przyczepności :lol:

Violcia co za paskud z tego gościa !!! niech go dundel ściśnie :angry:

Gratuluję dzieciaczków w rodzinie :) Violcia i Karolka :) to na prawde wielki powód do radości :)

aleksiaa moja też teraz mniej je od kilku dni...pytałam o to lekarza i mi powiedział że dzieci około 12 miesiąca życia zazwyczaj mniej jedzą. Lenka teraz zjada rano o 1/4 kaszki mniej niż zawsze...obiad dopiero je koło 15/16 i potem koło 20.30 mleko...a jak jej daję coś pomiędzy żeby zjadła (bułka, chrupka, ciastko) to zazwyczaj się tym bawi a nie je :P

Malutka gratulacje dla Wiki ze już taka mądra dziewczynka z niej :)

no to chyba na tyle...czas mnie goni więc miłego dnia
postaram się jeszcze dziś odezwać :)

aha a co do tej eurowizji to nawet nie wiedziałam ze PL tak daleko zaszła :) brawo :) w końcu :) a mają chyba ten kawałek "my słowianie"? czy coś w tym stylu? ogólnie nie podoba mi się ta piosenka :P a co do tej Konczity brodatej z Austrii to ponoć nie zrobili nawet tam głosowania i sama telewizja ją/go (bo nie wiem jak określić :P ) wybrała i wiara oburzona tam jest. Ogólnie dziwny gość/gościnka/obojnak :lol: :D

EDIT!!!!

dzwonił mój właśnie i nie musze się spieszyć ze wszystkim bo niestety kazali mu jutro przyjść do pracy :( szkoda...no ale nie musze sie spinac dziś ze wszystkim. Powiedzieli mu że jak jutro będzie padac to go wcześnie puszczą...a to i tak o doope rozbic bo nie pojedziemy od razu bo zajechalibyśmy na 24 do Polski...wolę się wyspać spokojnie i nad ranem jechać.
Także wyjeżdżamy w niedzielę około 4 nad ranem :side:

11 lata 4 dni temu #879390 przez KaRoLkA
Rysa gratuluje i tez witam wsrod kierowcow :)

Aleksia wspolczuje ja 3 miechy sie mordowalam z obiadkami bo kaszki i mleko jadla i je , odpukac teraz zaczela dosyc ladnie jesc ale musi lubiec Bo jak jej nie smakuje tobuzie zavisnie i rękami macha , nie będzie jadla. Ja brslam ja podstepem bo do chrupka otwierala buzie wiec urywalam kawaleczek tak zeby widziala i na lyzeczke z zupa i do buzi , otwierala bo widziala chrupka , tak samo z herbatka tylko że dawalam jej łyżeczka i buzie otwierala wiec na zmiane zupka, herbatka (tylko odrobine zeby smak poczula) i tez je mniej teraz kaszke jak pol miseczki zjadala tak teraz zostawia pół z tego . A odnosnie chrupkow to jakbym mojego widziala bk też jej wiecznie daje :/ ja zupe przygotowuje a ten jej chrupka grrr :angry:

Haniu super ze u lekarza wszystko ok i z Lenka jest wszystko w najlepszym pozadeczku , slicznie juz waży :) oj wyobrazam sobie Twoja radosc :laugh: jedz kochana , odpocznij i naciesz sie rodzina ,co najważniejsze to szerokiej i szczęśliwej drogi :)

Szosteczka dobrze ze z Wami juz lepiej :)

My bylysmy na spacerku, obiadek juz zjedzony , czekamy az tatus wstanie i musze po jakas pieczątkę isc :/

Odnosnie babochlopa to nie podobalo mnie sie to wcale, ciesze sie że Nasi sa w finale :D moze moje smsy cos pomogly :lol: B) hihi

aha i torta też sama robie i figurke tez bo tu niema takowych a robila ktoras z Was ciasto z chalwa??? Bo mam w lodowce i zastanawiambsie co z nia uczynic :blink:

11 lata 4 dni temu #879399 przez aleksiaa88
Moja mała dupa wołowa na 12 miesięcy może będzie miał 8 kg albo i nie.

Teraz się zrobił taki płaczliwy jeśli coś nie jest jak chce to się kładzie na dywanie na brzuchu i płacz. Powiedz mu nie płacz jak tak siedzę sama z nim i co chwilę płacz to mnie trafia. I to jeszcze jego nie jedzenie zzzzzzzz

11 lata 4 dni temu #879422 przez srenka_918
hejka dziewczyny bardzo sie ciesze ze mnie tak milo przyjelyscie po tej nieobecnosci ;)
Rysa gratuluje prawka ;) witam wsrod babek za kolkiem ;)

Haniu tobie zycze spokojnej podrozy, odpocznij sobie ;)

wasze dzieciaczki to kruszynki przy moim ;) Pawelek wazy 11,2 ;)

ja dzis mam z psiapsiola babski wieczor, moj specjalnie wzial wolne ;) ale sie ciesze ;) odstresuje sie i odpoczne od domowych obowiazkow troche ;)
musze pochwalic Pawelka bo dzis cala noc przespal ladnie ;) raz sie na pol przebudzil o 5 ale znalazl sobie smoczka i z nim spal dalej bez mojej ingerencji ;) a co do jedzenia tez nie moge narzekac bo ladnie je, wszystko i kazda ilosc jaka mu naszykuje ;)

11 lata 4 dni temu - 11 lata 4 dni temu #879448 przez Hania84
Posłuchałam dokładnie tej piosenki "my słowianie" i nawet nie najgorsza jest ;) ale głos gościnka ma nie zły :)

...a zobaczcie jaka parodię tej piosenki znalazłam :D hahahaha :D padłam i wstać nie mogę ze śmiechu :D :D :D

srenka super że babski wieczór będzie :) zazdraszczam ;) odpręż się :)

EDIT:

zobaczcie jaki fajny basenik znalazłam na allegro :)
chciałabym taki do Lenki...może zamówię jak będe w PL :)
allegro.pl/basen-basenik-muchomorek-koje...tex-i4193545868.html

11 lata 4 dni temu #879461 przez szósteczka
Haniu super ten basenik, moje dziewczyny zbierają na duży teraz a ja ma do Carrefoura jechac bo ostatnio widziałam piaskownice plastikowa za 30 zł i chce kupić dla moich maluchów bo my kiedyś mielismy ale sie wreszcie rozleciała a ta w sklepie jest całkiem spora i głęboka mam nadzieje ze jeszcze będą .
U nas sprzątanko.

11 lata 4 dni temu - 11 lata 4 dni temu #879469 przez Hania84
szósteczka też się zastanawiam nad basenikiem-piaskownicą...taka muszla bo można zamknąć jak piasek jest no i basen by był..ale to plastik...a ten dmuchany miękki...Lenka jeszcze mała więc dodatkowo schronienie przed słońcem...sama nie wiem co zrobić.

Szukam kroju garsonki i bluzki na chrzest i podoba mi się to :lol: może uszyłabym identyczny ? tylko rękaw marynarki 3/4
www.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2...=38&ved=0COMBEK0DMCo

11 lata 4 dni temu #879477 przez aleksiaa88
Ładny żakiecik i takie wymyślne guziki

11 lata 3 dni temu #879517 przez KaRoLkA
Haniu super ta garsonka a bluzka mega, bardzo mi sie podoba :) ten basenik tez extra bo ma to zadaszenie a Te Nasze berbecie malutkie jeszcze :)

Gabi już spi ale co sie nameczylam bo chcialam zeby usnela sama w łóżeczku wiec siedzialam obok i czytalam bajke ale Ona mi caly czas wstawała wiec musialam klasc a i tak koniec koncow musialam wzisc na rece i przytulic bo tak sie nauczyla zasypiac wtulona ehh chyba nie uda mi sie jej przestawic zeby sama zasypiala :/
Bylam u bylego szefa po pieczatke i w sumie powiedzialam ze jakby potrzebowal na popoludniu kogos to żeby dzwonil do mnie , powiedzial ze jak bedzie potrzebowal to da znac wiec zobaczymy :) ale w sumie to nie po to z tamtad rezygnowalam zeby znowu tam wracac :/ nie dosc ze ciezka robota to jeszcze w ogóle bym nie widziala sie z moim :huh:

Sophie jak tam beta ??? Daj znac bo ja tu czekam z niecierpliwoscia zeby gratulowac :)

11 lata 3 dni temu - 11 lata 3 dni temu #879529 przez Hania84
No też mi się podoba ten komplecik :) tylko nie wiem czy uda mi sie tak samo opisac krawcowej. Żakiet już narysowałam...ale ogólnie wolałabym by sama zobaczyła. Nawet taki materiał bym chciała :S ciekawe czy ma internet żebym mogła jej pokazać :S

Karolka ze spokojem, dacie radę i gabi zaśnie sama...tylko cierpliwości :) pokazuj jej za każdym razem jak należy zasypiać i nauczy się :) powodzenia! :) trzymam kciuki i wiem, ze na pewno się uda :)

A co tu taka ciszaaa???

Gochens?
Ikunia?
Marta?
Cordis?
Malutka? mam dla Ciebie wymiary !! :lol: wejdź kochana bo później mnie nie bedzie i nie będzie miał kto przypomnieć :blink:
Agusia??? już tak dawno Cię nie było...!!! :(
Violcia?
Kasia?
Sophie ? betę poproszę :P

11 lata 3 dni temu #879556 przez malutkamilka
Aleksia moha tez ostatnimi czasy wypiela się na podstawowe posiłki. Nawet na nic mniej je i budzi sie juz druga noc co chwile z płaczem i to takim jakby ja ktoś ze skóry obdzieral...

poprzedniej nocy jak po 3 zaczela piplakiwac to po godz się zlitowalam i wzielam do siebie a po nastepnej godz zasnęłyśmy do 7:30. Teraz od 22 turla się po moim łóżku, czekam aż zaśnie mocniej i zaniosę ja do lozeczka.

Haniu spokojnej i sszczesliwej podrozy- dane juz wopisalam do tabelki ale nie zaktualizowalam bo standardowo error.

Sophie jak beta? Twoja cisza mnie przeraża...

11 lata 3 dni temu #879563 przez Kasiasia
Hej kobietki,

ja niby z mezem caly czas ale luzu brak
piza tym mam humory takie ze czasami nie podchodzić lepiej - nie wiem skad
ja dzis w pepco kupilam namiot z tunele taki jak viola pokazywala. Tomek zaczarowany tunelem caly czas siedzial w srodku namiot tez fajny ale chyba schowamy bo chce w nim wstawac i trzymac sie scianek a tak sie nie da

sophie trzymam caly czas kciuki zeby to bylo to!

11 lata 3 dni temu #879579 przez Ikunia1910
Dzien dobrrrrry;)

Haniu super ze z Lenka ok. ale chyba z waga to juz Zoska tez ja przegoniła;) taki drobiazg z tej naszej Lenitki.

My wyladowalismy u mamy. Wczoraj podjechal po nas moj ojciec i wzial do siebie tez brata mojego i jak odwozil mlodego to juz wysiadlysmy razem z nim i tak zostalysmy na noc bo bez wozka to mi byloby ciezko wrócić a Bartus mial duzo pracy, dzis też jedzie na jakas robaote a jak skonczy to przyjedzie do nas. jeszcze moja mama prosiła zeby przerobił rury w kuchni i podłączył zmyware;)

Takze dzis tez caly dzien u mamy.
Milej sobottty;)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka