BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #879721 przez Ikunia1910
Melduje sie;)

Zoska spi w pajacu i w spiworku przykryta kolderka u nas jest pomiedzy 18-21 stopni w domu. A jak nie ma spiworka to tez sie rozkopuje musze sie rozejrzec za jakims wiekszym to jak bedzie juz lato to bedzie spac tylko w spiworku.
Kanapke zje jedna z serkiem zoltym, bialym, z dzemem, z wedlinka, albo chalke z maselkiem ale wiecej jak jedna kromke sie w nia nie wcisnie a czasem i z ta jedna ciezko zalezy co jej przypasuje.

Ja sie nazarlam watrobki i truskawek, teraz wypije 50 ml wytrawnego wina i czekam na pizzdeczke bo zamowilismy na kolacje :p
B. jeszcze w robocie wiec czekamy dalej u mamy. A i Zoska ma rozwalony nos, stala przy wersalce i nagle runela prosto na nosek krew sie polala i ma zdarta skorke, wyglada teraz jak prawdziwy łobuz.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #879727 przez Marta1985
Jestem :) Dziękuję za pamięć :)

Już opisuję co u nas i u was :P

Bardzo przepraszam, że tak długo się nie odzywałam :( ale do kompa nie siadałam raczej, telefon ostatnio mi się zawieszał no i jak już chciałam pisać to forum nie działało.

Tak jak wiecie my się urlopujemy :) Jeszcze cały przyszły tydzień :)

Co się u nas działo ... no w zasadzie nic ciekawego .... zacznę od początku ... we wtorek zakupy udane ... ciuszki Bartusiowe śliczne, ale pokaże wam je dopiero na Bartusiu bo inaczej nie ma tego efektu :P mężowi zrobiłam niespodziankę urodzinową - urodziny ma 21 maja ale kupiłam mu grę komputerową i dałam już mu teraz, żeby mógł sobie pograć na urlopie :)no i dla siebie nie kupiłam nic - taka Matka Polka jestem :P Potem byliśmy u Dermatologa z Bartkiem - prywatnie - wizyta 130 zł - lekarka koło 40, bardzo dobre opinie i wydawała się bardzo kompetentna - stwierdziła, że Bartuś ma alergie - dała Zyrtec i maść witaminową ręcznie robioną, kazała odstawić jajko, Danonki, cytrusy, czekoladę, brokuły i zakazała truskawek i malin, do tego skrzyczała pediatrę, że dała nam na te plamki skórne najmocniejsze maści - mamy zadzwonić w przyszłym tygodniu czy widać poprawę. W środę byliśmy z Bartusiem u moich rodziców w odwiedzinach - zamówiliśmy plecaczek - żyrafę - mnie ta smycz też się nie podoba ale jest do odpięcia :) no i byliśmy u pediatry - Bartuś to okaz zdrowia :) pediatra twierdzi, że te plamki skórne to nie alergia tylko wina ciuszków i wody - i nie ograniczałaby diety jeżeli nigdy nie miał objawów alergicznych -co lekarz to inna opinia i nie wiadomo kogo słuchać. No i dostaliśmy skierowanie do chirurga z siusiakiem, żeby to obejrzeć i ewentualnie naprawić. W czwartek byli u nas znajomi z małą Anią z sierpnia, ale wiadomo jak to z dziećmi za bardzo się nie nagadaliśmy :) W piątek pojechaliśmy się zarejestrować do szpitala w Chorzowie do chirurga - idziemy w środę - ale powiem wam, że depresji można dostać bo tam i przychodnia z wieloma chorymi dziećmi i szpital dziecięcy więc widok smutny - cieszmy się, że zdrowe dzieci mamy. A potem pojechaliśmy do Teściowej na weekend bo urodziny robiła dziś. Po drodze Bartek tak ryczał, że wypłakał więcej niż przez cały rok życia :) Dziś byliśmy na działce na grillu urodzinowym i miło było - teraz siedzimy w domu - ja przed kompem reszta przed Tv, a szwagier jak zwykle wieczna impreza ... i w dupie rodzinę ma. Do domu wracamy w poniedziałek :dry: Poza tym Bartuś grzeczny, kolejne ząbki idą - więc będzie 8 :) Noce przesypia ładnie a czasem o 4 się budzi z płaczem i trwa to 15 minut. Ale sypia do 7 :) Potem zdjęcia dodam.

No a ogólnie to ogarnęłam chałupkę dokładniej, pozamawiałam rzeczy na roczek i torta www.torcik.net/portfolio/tort-na-roczek-jas/ i firankę do salonu www.imagic.pl/files//17105/DSCF0020.JPG .

Jemy kromeczkę co najwyżej jedną i śpimy przeważnie w pajacyku.

Foto z dziś:

A teraz o was :)

Przede wszystkim spóźnione życzenia dla Maluszków :) :*

Hania :) przede wszystkim szczęśliwej i spokojnej podróży :) Garsonka bardzo ładna :) Wiedziałam, że z Lanką wszystko ok jest z jej rozwojem. Wypoczywaj na urlopie i się nie denerwuj niczym :) i odzywaj się do nas :)

Sophie :) gratulacje ... :) ale pisz tu co i jak bo się martwimy :(

Rysa :) gratuluję zdania prawka :)

Violcia :) masz weekend odpoczywaj :), a ten koleś to bez komentarza :(

Szósteczka :) - jak zdrówko?

Ikunia :) oj biedna Zosia :( ale to normalka w wieku tych naszych szkrabów. A jak się czujesz i kiedy będzie foto brzuszka i dzidzi?

Gochens :) gdzieś Ty? no i pytanie to samo co do Ikuni :)

Agusia :) Artuś cudny chłopczyk :) ale ja tam wasze zdrówko?

Karolka :) udanego wieczoru ze znajomymi i zobaczysz juz niedługo ślicznie będą spać te nasze bąble :)

Malutka :) nie sprzątaj tyle :) co do maluszków to faktycznie - jak się widzi takie noworodki to się chce mieć kolejnego bąbla :)Co do wymiarów na roczek to Bartuś waży 10 kg i mierzy 80 cm :)

Kakaszka :) pisz co u was i dawaj foto Elizki :)

Srenka :) jak się czujesz? i kiedy foto dzidzi i brzuszka :) no i jak remont :)

Cordis :) - nie denerwuj się na chłopa :P a co do alkoholu to czekam razem z Tobą na wizytę Hani z geszenkami :)

Kasia :) że tobie się chce jeszcze uczyć i pisać pracę :) podziwiam :) co tam u Tomusia? No i ankieta wypełniona i udostępniona na Facebooku :) I muszę ci powiedzieć :, ze zamówiłam torta na urodziny Bartka u kobietki z os. Tuwim., parę osób mi polecało i na blogu jej też ślicznie wyglądają :) ubabeczka.blogspot.com

Przepraszam, jeżeli coś ominęłam :(
Załączniki:

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #879728 przez Hania84
Ikunia nie widzę zdjęcia :(
Oj to faktycznie się przytrafiło Zosi nieciekawie :( buziaki dla laseczki :kiss:

Marto nooo w końcu jesteś :)

a ja powoli będę mówić do usłyszenia w PL :) koło 21/21.30 lecę spać :)

aha znalazłam tę marynarkę i wydrukowałam ale pikseloza masakryczna B) nawet po wielkim zmniejszeniu zdjęcia B) coś tam widać...ale mogło być lepiej...resztę najwyżej dopowiem :)

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #879735 przez Sophie25
Albercik 100 lat :* :*

Przepraszam ze sie nie oddzywałam ale masakra u mnie tak sie boje masakrycznie beta ładnie wzrosła ale kurde mam plamienia w pierwszej ciazy brałam progesteron na utrzymanie a teraz nie brałam tylko inne leki miałam i byłam u gina i kazał brac luteine i odpoczywac ... Boje sie masakrycznie :(

W pracy panikowałam i słabo mi było chwilami jak tak dalej bedzie to pewnie zrezygnuje maz mowi ze tak bedzie lepiej bo ludzi strasznie duzo było ...
Cały czas mnie słabi niewiem dzis siedziałam z Zosia na polu ibyła taka marudna podnosze ja a tu jak mnie nie zaboli podbrzusze bardzo zabolało ;/
Dzisiaj maruda mała palce przycisneła w szufladzie płacz straszny i jeszcze z jezdzika wypadła nie usiedzi na miejscu minuty pluskwa mała ...

Najwazniejsze jest ciaza wczesna bardzo ale radosc ze strachem bojeee sie strasznie i martwie :(

Hania kochana spokojnej podrózy :* :* :* Całuski dla małej oby dobrze podroz zniosła :)
Zosia ojjj bolał nosek biedactwo takie ruchliwe te dzieciaki teraz ...
Marta dobrze ze jestes :)
KaROlka Malutka co piekłyscie ?
Cordis to ja tez usmiech prosze na poprawe nastroju :(

Kurde cały czas mysle o małej perełce zeby wszystko dobrze było :(

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #879736 przez Marta1985
Sophie :) będzie dobrze - musi :kiss: łatwo powiedzieć ale nie denerwuj się kochana i nie martw :(

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #879739 przez Gochens
Hej matule :laugh:

Przede wszystkim życzoka dla Oskarka i Albercika :kiss: :kiss:

wróciłam dziś ze szkolenia i oto jestem :) Szkolenie fajne byliśmy www.walewice.pl/index.php?option=com_con...ction&id=5&Itemid=44 tam :) Bardzo fajne miejsce, ogólnie szkolenie spoko nawet coś z niego wyniosłam bo zazwyczaj to jednym wpuszczałam a drugim wypuszczałam :blink: wieczorkiem oczywiście integracja czyli wino, whisky i inne bajery :silly: spiłam troszkę winka, potańcowałam i o 1 z kawałkiem byłam już grzecznie w pokoju. Miałam też trzeźwe koleżanki więc spoko :woohoo: Dziś skończyliśmy wcześniej i już koło 17 byłam w domu ale oczywiście musiałam się pokłócić z moim :S :S

Haniu kochana spokojnej podróży, żeby Wam szybko mineła i odzywaj się do nas jak tylko znajdziesz chwile ale przede wszystkim naciesz się rodzinkom !! No i czekamy na fotorelację z chrzcin. Strój super :) Super że u Lenki wszystko gra :)

Rysa gratki za zdane prawko! Szerokiej drogi hihi

Sophie?! Bo zaczynam się marwtić :cheer:

Violcia ten gość to było do przewidzenia mam nadzieje ze już nigdy nie dacie sie nabic w butelke (nie ladnie mowiac ) :huh: :angry:

Ikunia nie zdradziłam :woohoo: :lol: ucałuj Zosieńke w nosek :kiss:

Cordis dzięki fb mogłam w końcu zobaczyć Ciebie i Bartusia :) Fajowo :side:

Karolka baw się miło ze znajomymi :blink:

Agusia Artuś cudaszek :)

Marta super że urlop udany :) Czekamy zatem na relację foto i racja co lekarz to inna opinia ! Ja mojemu też odstawiłam truskawki ale kurde te chrostki mu w ogóle nie znikają ja już nie wiem co to jest.

Alan ma chrypę, podałam mu wit c co jeszcze można na chrypę u dziecka podać bo tak skrzeczy bidok, a do tego strasznie marudny może go gardziołek boli? :(

EDIT

Marta super foteczki ślicznie Wam razem :blush:
Sophie spokojnie nie możesz się denerwować, wiem że Ci ciężko ale jeśli wrzucisz na luz to będzie dla Ciebie lepiej.... I nie dźwigaj!!

11 lata 2 dni temu #879743 przez malutkamilka
No i jestem wieczornie, bo akurat ze wszystkim sie ogarnelam i zaleglam w lozeczku ;)

Ciacho takie szybkie bo zostalo mi kilka truskawek a juz nie mialam jak ich wcisnac w siebie :) my na nie mowimy caloroczne a najlepsze jest w lato jak jest duzo swierzych owocow, najlepiej sliwek :silly:

Łoj Bartuś ale Zarłoczek ;) moja jjecznice je z 2 jaj takich swojskich bo babcia meza przynosi z gospodarki naturalnej :) a kanapeczke jak zjada to obojetnie z czym byle by mogla sama wsadzac do buzi to nawet zje dwie te ze srodka :P

Marta no to milego spedzania dalszej czesci urlopu no i pieknej i cieplej pogody ;) a pamietasz ile Bartolini mial na 9 miesiecy bo mam luke?

Wogole zaraz zaladuje tabelke i nawoluje do mam na zerkniecie do niej i podanie wymiarow maluszkow na 9miesiac bo tu zaraz 12 miesiac - oj laski zaleglosci macie :lol:

Jej 10 godzin jazdy masakra- nie wiem czy by Wiki wytrzymala bo juz nie chce siedziec- moze dlatego ze jeszcze w tym od wozka jezdzi. teraz jak moj przyjedzie to juz kupujemy normalny.

Karolka a ty jakie ciacho upieklas?

Ikunie szybko sie zagoi moja to w tym tygodniu dwa razy przegryzla warge jak skakala przy lawie, bakiem zadrapala sobie skore na zebrach a wczoraj zanim obcielam jej pazurki tak sie zdenerowala ze ona chce spac a ja po kapieli chce ja posmarowac i jak nie zlapala za pampersa jak go nie pociagnela to teraz ma szrame od paznokcie na calej dlugosci uda :ohmy:

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #879744 przez Hania84
Marta a u Bartusia co ze siusiakiem że jedziesz do chirurga? Oby wszystko było okej :kiss:
No tak jak alergia u tak małych dzieci to może być na wszystko i na nic :P i bądź tu człowieku mądry B) oby w tym przypadku miała pediatra rację bo wystarczyłoby proszki zmienic i już :)
Hehe Marta geschenk chętnie bym Wam porozdawała żeby tylko tego nie targać :P takiego ajerkoniaczku dobrego to byśmy sie wszystkie mogły wspólnie napić :blink:
A focia z Bartusiem śliczna :) oboje uroczy jesteście :)

nic to...ja się zbieram do snulandii :) trzymajcie kciuki za szcześliwa podróż naszą :) w miare możliwości odezwę się :) a jak dojedziemy to napisze do którejś z dziewczyn :)
...a więc ...do usłyszenia w PL ...buziakuję Was moje kochane :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

dobranoc

Edit:

no to jeszcze dopisze bo widze że postów przybyło :lol:

Gochensik jesteś :kiss: tak tu pusto było bez Ciebie :silly: wiedziałam ze integracja musiała byc :lol: dobrze, ze nie taka jak we filmie "weekend" haha :D super ze wszystko udane :)

Sophie :kiss: będzie dobrze!!!!! tylko się nie denerwuj bo stres tez ma na to wpływ !!! jesli lekarz tak zadecydował to chyba wie co robi :) powiedz mu o swoich obawach jeszcze raz ...może da ci ten drugi lek...ale lutka też jest ekstra i na podtrzymanie :) będzie dobrze :)

Malutka - takie ciasto najlepsze :) widziałam :) wymiary Lenki dodane :) :kiss:

no to lecę
do usłyszenia w PL

11 lata 2 dni temu #879753 przez Gochens
Haniu odezwij się a wtedy Cię tu "umieścimy" :lol:
Malutka ja nie pamiętam za cholerę ile un miał na 9 miechów :dry:

Spać mi się chce więc uciekam do wyrka moje drogie. Proszę mi pisać dużo postów!

11 lata 2 dni temu #879765 przez cordis
już nie wiem które mam podejście do napisania
albo to forum coś nie hula ale mój net jest już kaput

Hania spokojnej podróży bez przygód.

Sophie trzymam kciuki za Ciebie :kiss: i wysyłam taaaaaaaaaki uśmiech na którym widać więcej niż jedynki :lol:

violcia Bartek jest chudzinka może 9 kg waży albo trochę ponad :) ale wsysa wszystko byleby nie mleko :silly: , a jak daję mu chlebek to tylko środek skórką panicz się krztusi ;-)

Marta taki torcik to sama sobie bym też kupiła, bajerancki :)

Gochenes a proszę bardzo możesz oglądać mnie i mojego pierworodnego ;) . Fajnie, że "szkolenie" udane i tany tany zaliczone :). Bartek jak się wydziera to potem też zachrypnięty jest, ja mu daję do picia wodę z sokiem malinowym i rano jest ok.

Niedawno wtrąbił 200 gęstej kaszy a potem patrzył tak błagalnie jak jadłam kolację i ciągnął mnie za spodnie że zjadł jeszcze kromkę, cisza z pokoju więc chyba udało się go uśpić małżonowi.

Jutro jedziemy do teściów normalnie tak się cieszę jak ze śniegu w sierpniu :dry:, ciekawe czy otrzymam kolejne cenne rady.

11 lata 2 dni temu #879774 przez violcia00
cordis 9 kg to nie tak mało,tez ogladalam zdj.na fb-jakie bartus ma sliczne oczka,a ty tak zadko nam go pokazujesz,milej wizyty u tesciowej :P

hania szczesliwej podrozy,oby lenka dobrze podroz zniosla...zdazymy sie jeszcze w pl zobaczyc(zarcik)ja tez nie dlugo wyfrune :lol:

karolka baw sie dobrze ze znajomymi :blink:

sophie bedzie dobrze,nie denerwuj sie :blink:

gochens to fajnie ze szkolenie udane,a miejsce pobytu wyglada ciekawie :silly:

alberto 100 latek

marta slicznie wygladacie z bartoszkiem,wypoczywaj dalej :kiss:

ja tort na urodziny w pl sprobuje sama zrobic a we francyji w cukierni zamawiam :P

moj dzis caly dzien na playstation przesiedzial,wyobrazacie sobie :unsure: ,mial isc na spacer z nami ale wkurzyl sie bo zadne butki nie pasowaly na oskiego a chcielismy wziac go bez wozka zeby sobie pochodzi,pozniej pojechalam z oskaritem kupic jakies butki do chodzenia,ale ta rozmiarowka taka dupna albo stopka malego jakas dziwna,w koncu kupilam crosy,fajne sa :P ,teraz zabralam sie za wypelnianie papierow,ale tyle tego jest ze odpusilam,ale jutro musze skonczyc bo to rozliczenie podatkowe i jeszcze taki papiery z ubezpieczenia odnosnie zarobkow,urlopu wychowawczeho i od kiedy jestem na chorobowym,tak ze wszystko musze sobie poprzypominac i wypelnic.

do jutra.

dobranoc :kiss:

11 lata 2 dni temu #879794 przez Ikunia1910
Niedzielnym porankiem mowie dzien dobry jako pierwsza.

Hania juz w drodze pewnie. Oby szczesliwie zajechali.
Marta ekstra ten tort no i wy na tych fotach;)
Gochens extra ten ośrodek. Nosek ucalowany. Dawno cos ziecia nie widzialam.
Sophie bez nerwow i nie dzwigaj, Zosia Twoja juz tupta to za lapke ja.

Moja to juz nawet po schodach sama smiga za reke wiec nie nosze jej, chyba ze trzeba ja podnuesc na przewijak czy gdzies a takto zosia juz samosia.

Violcia wspolczuje tej papierologii...
Karolka?
Malutka te nasze dzieci to beda wygladaly jakby sie ktos normalnie znecal...same guzy, siniaki i zadrapaki...eh:/ moja se dziabla pazurem w uchu i co chwila rozdrapuje strupek...mimo ze ma krociutkie szpony.
Kakaszka?
Cordis o jej znow do tych wariatow jedziesz :( trzymaj sie i pyskuj ile wlezie niech im wejdzie w buty:p
Srenka?
Szósteczka?

Ja fot z "brzuszkiem" nie mam puki co. Moze kolo 4 mc cos zacznie byc widac:p
Ale dziewczyny niedlugo polowkowe maja a brzuchami sie nie chwala. Prosze nam tu szybko pokazywac dzieciowe domeczki ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Jest 9 a ja jeszcze w lozku, zoska tez jeszcze chrapie, ten obok mnie to samo.

Więc milego dnia dziewczynki

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #879798 przez Gochens
Witam i ja z rana ;)

Dziś pospalam trochę bo aż do 8;30. Mój wstał do młodego ale chciał zmiany wiec teraz ja go ogarniam ;) Jade zaraz do apteki bo mi Hania napisała ze tantum verde na to gardło wiec spróbuję. sok z malinek tez może kupie bo wiem ze w aptece mają taki naturalny ;)

Cordis czekam na relacje ;)
Violcia skąd ja to znam! PlayStation to jest życie a jak już żony i dziecka nie ma to hulaj dusza!
Ikunia ja bym otwarcie mu powiedziała nie w złości ale przecież to tez jego rodzina tak? będąc z Tobą i planując przyszłość to chyba liczy się z tym ze będzie mieć teściową czy teścia? rozmowa bo nerwy nic nie dadzą a jak jest dzikusem to niech sobie pomyśli ze to nie rodzice a np znajomi to trochę mu powietrze zejdzie :blink:

Wstawiam kilka fot

11 lata 2 dni temu #879804 przez Ikunia1910
Gochens rob sniadanie bo Alas se spagetti skakancowe pozera :p
bardzo przystojny Ten wasz synuś a Ty slicznie wygladasz piękny brzuszek i te dziewczece warkoczyki:*

9:45 dalej spi... Chyba sie wymeczyla u babci wczoraj:p a zasnela przed 21.
Dobrze niech rosnie. Ja sie wykopuje spod koldry i czas na kawusie

11 lata 2 dni temu #879811 przez malutkamilka
Ikunia wiem jak to boli, ale wziełam sie na sposob. Jak on moich tak ja jego. on nie chce do moich ja do jego. i tak po paru razach jak sie zapytal dlaczego nie chcem isc do jego to mu mowie bo ty nie hccesz do moich- ze co to za faworyzowanie jednych?! albo traktujemy tak samo albo ty bedziesz chodzil do swoich a ja do swoich! no i poskutkowalo. a jak sie T. pyta czego nie przychodzimy to mowie bo nie chodzimy do moich to nie przychodzimy i do nich. i jeszcze moj zrypy dostaje od swojej mamy ze zachowuje sie brzydko i takie tam ;) takze mozesz sprobowac ;)

Gochens ach jak mi sie ckni do brzuszka... ale jeszcze troszkę :silly:

niunia spi po drugim sniadanku a ja musze rachunki poplacic by jutro poschodzily z konta ....

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka