BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #884560 przez aleksiaa88
Marta mam pytanie Bartuś ma jedne buciki? A ma całe czy letnie sandałki bo nie wiem jakie kupić w końcu już lato.

Gochens tyle za tort jeden chcą? :sick: :blink: :woohoo:

Ja na chrzciny płaciłam chyba 130 i też z masą marcepanową był

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #884566 przez Marta1985
Aleksia jedne z Bartka ma całe zakryte
www.sklep.bartek.com.pl/pl/product/24531/w-418860xm.html

i jedne ma takie szmaciane z wywietrnikami ale nózki mu się w nich poca i kupimy mu w najbliższym czasie jakieś sandalki.

10 lata 11 miesiąc temu #884594 przez malutkamilka
No i po pracy. Siedzem sobie na wyrku zajadam spagetti, mała drzemia.

Fakt tort z masy cukrowej jest ciężki. Ja płaciłam za swój na urodziny jakieś 165zł więc wychodzi koło 50zł za kilo. w Szczecinie liczą sobie coś koło 80zł. Ale czy do kosza to raczej nie. Ta u której ja zamawiam robi cieńką a srodek malo slodki wiec jak Marta piszę że ładnie się wtedy komponuje i fajnie smakuje. A słodkie to jest bo to sam cukier puder, zelatyna i glukoza wiec samo przez sie slodkie musi byc ;) ja teraz w sobote robilam sama na imieniny swoje, tylko taki ograniczony bo u mnie cokolwiek kupic to graniczy z cudem... wyszedl o tak:

a samkował o tak :woohoo: hehe

No księzna rano zasnela jeszcze przed 6 i o 8 ja wybudzalam bo trzeba bylo ja ubrac nakarmic i od transportowac do T. i na 9 do pracy.

Karolka ja kupowalam juz takie wieksze z myszka miki bo na teraz to ma duzo ubranek, ale kilka sztuk mam ale zawsze zdjec nie robie ;) Tutaj kilka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A tu moja mała z ostatnich dni

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #884602 przez aleksiaa88
Piękny torcik

Łapce na muchy mówię stanowczo nie Wikusia odłóż ją ona jest beeeeee

Czy Wasze niunki jak chodzą na nóżkach to maja jedną rękę wyciągniętą do przodu?

W galerii mamy 10 sklepów dla dzieci może uda się kupić buty muszę chłopa wyciągnąć jutro.

10 lata 11 miesiąc temu #884621 przez szósteczka
Hej ja mam lenia obiad tylko wstawiłam i mój zjechał wreszcie do domu wcześniej wiec go wykorzystam i pojedziemy na zakupy urodzinkowe wieczorkiem ale wpierw na zebranie do szkoly.
Malutka piekna ta twoja modelka.

10 lata 11 miesiąc temu #884622 przez malutkamilka
Aleksia spoko to nowka funkielllll ;) na razie robi za miecz dżedaj ;) Moja miala rece po bokach lekko uniesione- tak jakby cnotka nie wydymka

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #884623 przez Ikunia1910
Wohoho....jaka bryka Alan!!! Jezu chyba moja Zośka to blacharą zostanie jak tak dalej będzie :P hihi
Gochensowa plany jakie na tą niedzielke?

Torty fajowe oglądam wszystkie bo robie sama ale chyba nie bede kąbinować żadnych miśków itp bo mam mnustwo fajnych figurek z angli mi chrzestny na torty przywiózł i troche szkoda tego nie wykorzystać a jak zrobie jakiegos miska czy cus innego z całego tortu to nie bedzie pasowało juz coś dołożyć.

Butki ja kupiłam w CCC za 60 zł super duży wybór mają kupiłam sandałki zaraz wstawie fote bo mam na telefonie a pisze z lapka. Są wysokie za kostke takze sztywno noga w nich siedzi i profilowaną wkładkę bo z tego co czytałam to dzieci nie powinny miec płaskich.
A adidasy chce kupić z Bartka bo wiadomo w sandałkach siłą żeczy noga ma przewiw i sie tak nie poci a w adidasach to juz gorzej i powinny być ze skórki tak mi się wydaje.

Aleksia moja jak idzie sama to wygląda jak supermen z wyciągniętą łapką:P chyba łapią jeszcze równowage albo moze to jakies zabezpieczenie ze wrazie jakby sie czegos złapac przy upadku to łapa już naszykowana:) haha

Malutka niezły ten torcik, masz talent:)

tak butki wyglądają na stronie internetowej
www.ccc.eu/pl/kids/catalog/all/329640

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #884706 przez Sophie25
Ale piwkne dziewczynki Wiki Zosia :*
Malutka tort super :-)

Dziewczyny piekla ktoras torta ambasadora?
Bo nigdy nie robilam a mysle o nim bo mowia ze trudny do wyzwanie bedzie :D

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #884723 przez KaRoLkA
Fiu fiu jakie tu piekne modeleczki Wiki widac bardzo lubi sie pluskac a Zosia trawke kosi czy to wozeczek taki ???

Alanek ale masz fure czaderska , przewieziesz ciotke ??? Plissss choc ciotce to pewnie tylko noga by wlazla hihi :)

Malutka sliczny ten torcik a jaki w srodku ???

Aleksia powodzenia w kupieniu butkow :) my mamy adidaski i sandalki nad kostkę i trampki na jesien wyzsze :)

Sophie ja ambasadora jeszcze nie robilam :)

Ja myślałam zrobic tort z ta masa ale doszlam do wniosku ze chyba zrobie z masy s na wierzch lukier i na lukrze maja z masy cukrowej ;) va srodek z bitej smietany i truskawek chyba :)

Ikunia zakochalam sie w tych butkach z katalogu :D

Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #884732 przez srenka_918
Witam Was kochane moje
Nie wiem jak Wy to wszystko ogarniacie, praca dom dziecko i czas na forum... Jak ja nie mam nikogo do pomocy to i nie mam forum... A ostatnio z pomoc a krucho, mężu próbuje coś porobić u nas w mieszkanku i w ogóle tak smiesznie sobie wymyślił, że górę będzie szybciej zrobić, bo tam już jakby wszystko jest oprócz hydrauliki i jak się wprowadzimy to dół to będzie galimatias do wykończenia a w górę my wchodzimy, wszystko w skosach, ale to tymczasowe rozwiązanie, byle być na swoim, a z klatki idzie zamknąć wejście na dół w taki sposób,że się nikt nie dostanie. Ja już mam dość tego wykańczania, bo to tylko po kieszeni czuć a widać nic do przodu nie ma... Chciałam roczek na swoim wyprawić, jak mi się podoba a nie mojej mamie, ale w miesiąc na bank nie zdążymy...

U nas lepiej. Upały przeszły i ja się o wiele lepiej czuję a i mały znowu śpi całe noce i gorączki już nie ma, bąbelki ospowe tak nie swędzą, tylko marudny, bo oczywiście zęby strajkują, jeden wyszedł co wam kiedyś pisałam już tydzien temu tylko do połowy i ma taką połowę zęba, a druga połowa przykryta dziąsłem a to dziąsło się rozciąga chyba bo już trochę zębolka urosło w długość... A drugi to dopiero przygotowuje się żeby wychodzić, tak więc mamy 2,5 zęba ;)

Znowu nadrabiałam po łebkach, że nie wiem dokładnie co i jak, ale jestem z Wami dziewczyny, mam nadzieję, że już niedługo synek się na tyle usamodzielni że da popisać matuli na forum ;)

10 lata 11 miesiąc temu #884744 przez Gochens
No właśnie tort jest drogi bo na 26 osób wiec ze 3,5 kg :dry:

Marta zamówiłam gadżety do wystroju, balony i nakrycia stołu plus talerzyki o inne bajerki ;) myślę że ładnie wszystko wyjdzie :)

Malutka no tort fajowy a Wiki widać frajdę ma z basenu
Zosia myślałam że trawę kosisz a Ty idziesz z taczka! spoko spoko Alan Cie będzie wozić. Na dzień dziecka narazie planów nie ma myślę że pojedziemy do zoo safari w borysewie bo to nasze pewnie będzie zawalone ludźmi ale zobaczę jak mój książę ma piłkę

Karolka super te buty fajnie macie ze Wasze bable juz chodzą :)

Srenka no fajnie jak będziecie juz na swoim po malu można dół robić a górę sobie zsmieszkacie. Wpadaj jak będzie wolniejsza chwila

10 lata 11 miesiąc temu #884748 przez aleksiaa88
Ja będę kupować buty takie żeby miały pasek na palcu te co Ikunia pokazała to będą mu paluchy wyłzaić bo on na palcach czasem biega a to będzie mu ułatwiać sprawę odkryte palce

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #884774 przez Hania84
hejka :)

Bartuś uroczy na swoim roczku :) ślicznie przygotowany stół i śliczny jubilat :)
torcik ekstra :)

jeśli chodzi o masę cukrową to mi w cukierni powiedzieli że to marcepanowa i nie dość że słodka to ciężka i kilogram trzeba liczyć na samego marcepana. Ja mam bez marcepana...na chrzest Lenka ma tort książkę z różowymi kwiatkami i z dzieciątkiem przykrytym kołderką a na roczek ma z myszką miki :) jeden jest o smaki hawana a drugi tiramisu.

Ikuniowa Zosia śliczna :)

a Alanek ma ekstra brykę :lol: Alanku zabierzesz ciotkę na przejażdżkę? :)

co do sandałów to powinny być z przodu zabudowane dla małych dzieci które dopiero co zaczęły chodzić. I oczywiście pięta też :) łatwiej wtedy dzieciom się chodzi. Oglądałam tutaj ładne ale za 119zł trochę dużo. Na razie chodzi w papciach z usztywnianą podeszwą...ale muszę jej jakieś sandały kupić :)

uciekam...bo neta muszę już oddać

trzymajcie się laski :)

P.S. dziś dzień kiedy rok temu piłam tzw. koktajl mołotowa :lol: czyli olej rycynowy wymieszany ze szampanem i migdałąmi :lol: łooo matko ;) jutro dzień tabletki na wywołanie :P

10 lata 11 miesiąc temu #884785 przez Ikunia1910
Zosi palce nie wychodza dziewczyny nic sie stopa nie zsowa jak jest wyprofilowana wkladka.

Haha Haniu Ty to mialas przezycia jest co wspominac :*

Czekamy na tatuska kapiel i spac ja tez wymeczona ta duchota ale jutro juz chlodniej bedzie bo burza przyszla wreszcie.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

10 lata 11 miesiąc temu #884811 przez violcia00
witajcie.

wybaczcie ze tak pozno sie odzywam ale nie mam za bardzo dostepu do netu.

podroz minela dobrze 1.5 h lecielismy,Oskar troche marudzil w samolocie bo mu sie nudzili ale nie bylo zle :P

W Polsce super,wszyscy szczesliwi z odwiedzin Oskarka,ale za bardzo nie odpoczelam bo mimo ze mama mi pomaga czy ktos inny z rodziny to bywaja takie dni jak np.dzisiaj ze Oskar chcial byc tylko ze mna,albo na rekach albo ciagnal mnie zebym z nim chodzila no i strasznie histeryzuje bo nie chce sie kapac w wannie,okropnie placze,wsadzam go na chwile i zaraz wyciagam,nie wiem czemu tak placze :dry:

My roczek robimy w ta niedziele a jeszczenie wiem jaki tort zrobie ale cos wymysle.jutro jedziemy w odwiedziny do malego Wiktorka,dzisiaj u tesciow jestesmy.

Wybaczcie ale nie nadrobilam nic a nic,bo nie mam jak.

trzymajcie sie cieplo :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka