BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 8 miesiąc temu #734428 przez srenka_918
Pawełek właśnie zasnął, ale też mało zjadł... Skusiłam się u mamy na pizze domowej roboty... Nie dużo bo była z grzybami, które zebrał tata, ale jednak troch tych grzybów zjadłam i mały marudził... Ale przed snem już był spokojny i po swojej kolacji patrzał jak ja jem ostateczną kolację ;) jak skończyłam to już spał ;)

Dobrej nocy Kochane ;)

A teraz troszkę humoru na dobranoc ;)
Żona do męża: Dobranoc kochanie, śpij dobrze i śnij o mnie.
Mąż do żony obrażony: No chyba sobie żartujesz! ;P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #734497 przez Gochens
Dzień dobry :)

U nas noce coraz ładniejsze. Maluch zjadł o 22 później o 3 i 7 :)

Teraz ciągnie cacka ale bardziej do snu niż jedzenia.

Wstawać mamusie i dzidziusie :P :woohoo:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #734522 przez Hania84
Witam :)

Wczoraj żadna z ciotek nie złożyła nam życzeń na MAGICZNE 3 miesiące :( a tak z Lenką czekałyśmy i specjalnie nic nie pisałyśmy o tym ...chciałyśmy sprawdzić czy ciotki patrzą na suwaczki ...

Lena po szczepionce wczoraj super :) noc jeszcze lepsza :) Gorączki brak :) Zjadła wczoraj o 19-ej...zasnęła o 21-ej i na mleczko obudziła się dopiero o 7 rano ! wypiła i teraz dalej śpi a ja piorę pościel :)

Kasia - tak jak dziewczyny mówią jeszcze trochę i będzie już coraz lepiej :) gorzej już na pewno nie będzie bo dzieciaczki coraz mądrzejsze :) Będzie za chwilę z górki zobaczysz :) Jak poród przeżyłyśmy to już wszystko jest do przeżycia :)

srenka oj tak grzyby są ciężko strawne...a dla takiego maluszka tym bardziej...uważaj na to :blink:
A synus wczorajszy super na tych zdjęciach wyszedł...to pierwsze jak dla mnie najlepsze :)

Miłego dnia

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #734569 przez malutkamilka
Witam się dziewczynki z Wami i waszymi maluszkami :)

Matko ale nskrobałyscie, nie wiem kiedy Was nadrobie ale postaram sie jak najszybciej i dołanczać do Was codziennie. jak na razie jakos brakuje mi czasu. Dom, dziecko, maz, budowa... i tak w kolko a tu sterta prasowania czeka... :)

Tym czasem pochwale sie moja śmieszka i ide prasowac bo o 11 karmienie i lece na przystanek po mame i ide z nia na zastrzyk bo ma bolesne a pozniej na dzialke- obiad dzis robi tesciowa wiec przynajmniej jednmo mi odeszlo.

Prawie doszlismy do 4,5 kg :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #734584 przez srenka_918
Lenko Przepraszamy że zapomnieliśmy o Tobie, czy nam wybaczysz? ;)
Haniu dziękuję za komplementy ;)

Pawełek tej nocy już nie spał tak cudownie ale też dobrze bo po tej mojej późnej kolacji chciało mi cycki rozsadzić ;) a do 6 dał mi spać ;) (o 4 mieliśmy przerwę na karmienie ale zaraz potem spał) A od 6 to się nawet śmiał jak mu oczy uciekały że chciały spać ale buzia dziarsko uśmiechnięta, w głos się śmiał że się rozbudził a co ja przymknęłam oczy to sobie krzykał żebym nie mogła zasnąć, więc postanowiłam posprzątać i tym sposobem już mam spokój na cały dzień ;)
Próbowałam nawet wpakować małego w nosidełko i już prawie ustawiłam je do moich potrzeb i już chciałam łapać aparat i Wam się pochwalić jaki synek w tym szczęśliwy to wyczuł że ma nos prawie przy samych cyckach i najpierw mnie ślinił a potem wypróbowałam karmienie w nosidełku (o dziwo żadnych problemów :P ) i mały zasnął w tym ustrojstwie i wyciągnąć z tego śpiocha to był koszmar ;)Ale chyba warto było dać 50zł (z przesyłką) Bo w najbliższym mieście jakie mam to jak się dopytywałam o nosidełka to mieli na myśli foteliki do auta, a jak im tłumaczyłam to wielkie oczy robili że coś takiego jest, czyli ich uświadomiłam i może inne mamy na tym zyskają ;) Czasem żałuję że mieszkam na takim wygwizdowiu, ale jest allegro na szczęście ;)

Malutka tak się wczoraj zastanawiałam czy czasem już Cię tu długo nie było... Jak widzę jesteś zalatana bidulko... Masz chociaż czas odpocząć?
A Twoja Śmieszka śliczna ;) Jak księżniczka ;)

11 lata 8 miesiąc temu #734604 przez Gochens
Lencia ten czas tak szybko leci że ciężko uwierzyć, że to już 3 miesiące!!
WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE RYBKO :kiss:

Malutka no właśnie dawno Cię nie było, wpadaj częściej! A córka piękna w tej żółtej sukience wygląda bosko! Mam nadzieję że drugie dziecko będzie córką :laugh:

Srenka a jakie masz to nosiło? Zapodaj no linka :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #734647 przez Kasiasia
Lenko wszystkiego dobrego :)

U mnie dzis od 4 znów kolka z półgodzinna przerwa do 7 nosiam go i tuliłam do brzucha. Potem maż przywiózl przed pracą mamę. Mama kazała mi iść spać. Pospałam ale jakaś taka nieciurata niekumata wstałam. Oczywiście na wardze lśni super oprycha...
I juz od rana w jakims dole jestem. I mimo że teraz mama wyszła z małym na spacer to nie mam siły isc sie umyć a to jedyna okazja bo za chwile mama jedzie do pracy. Tak w ogóle to mimo ze wszystko na pozór jest ok w moim zyciu to wszystko widze jakoś w ciemnych kolorach i takie beznadziejne :( i cały czas rycze po kątach

11 lata 8 miesiąc temu #734689 przez Hania84
Nooo Lenka cioteczkom wybacza te małe przegapienie :P i dziękuje za życzonka :lol:

Malutkamilka - Wiktoria śliczna w tych sukienkach i widać że już pannica przybiera ładnie bo pucki się zaczynają pojawiać :)

Kasia nie płacz (wiem że ci cieżko) bo synuś to wszystko czuje i znosi gorzej te kolki. DASZ RADĘ DZIEWCZYNO...JESZCZE ZE 2 TYGODNIE I SIĘ WSZYSTKO UNORMUJE !!!!! Zobaczysz !
Tulę cię mocno i zawsze podziwiam, ze tak dzielnie dajesz radę bo nie łatwo jest zajmować się dzieckiem z kolkami...ale jesteś twardą babką i się nie załamuj !! Masz wspaniała mamę która ci pomaga tyle więc nie jest źle :)
Moja mała co prawda nie ma i nie miała kolek...ale często marudzi i ja jestem zdana na siebie bo moi rodzice są 800km ode mnie a mój pracuje 6 dni w tygodniu. Głowa do góry i nie smuć się już :)

A co z natali? Wie któraś? Miała być tylko 2 tyg. w PL więc na pewno już wróciła do Espanii ...

11 lata 8 miesiąc temu #734765 przez kakaszka
witam dziewczyny :)

dzis humorek juz lepszy, bo moge powiedziec, ze troche pospalam. wczoraj Eliza padla o 21 i ja razem z nia zasnelam tak jak siedzialam. podskoczylam o 1 w nocy jak mala sie obudzila na jedzenie. ani dziecka nie wykapala, ani wody zagotowanej nie mialam, nawet butelki nie umylam. zjaflsmy i dalej spac do 5, pozniej do 9 drzemalysmy. dzis mala dosc grzeczna , chyba juz jej nozki i raczka nie bola, bo zasnela normalnie.

lenka 100 lat :) ja sie pryznaje bez bicia, ze na suwaczki nie patrze. ale lepiej pozno niz wcale :)

dziewczyny co z kolkami podziwiam was i te co nosza dzieciaczki na rekach. ja dluzej niz jak na bekanie nie potrafie mala utrzymac, rece mi odpadaja( od dziecinstwa mam slabe rece, 100 razy lamane i wykrecane ), na szczescie eliza nie jest nauczona do noszenia, bo inaczej byl by problem.

ja nosidelko mam, ale nie mam zielonego pojecia od jakiego wieku mozna je stosowac.

malutkamilka corcia cudowna i przeliczna :-*

milego dnia i spokojnych dzieciaczkow

11 lata 8 miesiąc temu #734869 przez Hania84
Hej dziewczyny gdzieście Wy? Co tu taka cisza :unsure:

Violcia, Agusia ( widziałam, że na wrześniówkach zdążyłaś napisać już 2 posty odkąd nie pisałaś u nas :silly: przed ciotką Hanią się nic nie ukryje :silly: :laugh: ) Marta, Ikunia, abra, cordis, a o Natalii już nie wspomnę... :S

Mam już zamówioną salę na 31 maja 2014 roku :lol: Na chrzciny i roczek jak na razie...zobaczymy jak będziemy stać z kasą to może jeszcze cywilny się załapie i będzie 3w1 :silly: ale 2w1 będzie na pewno :lol: menu wybierzemy w kwietniu bo po co tak wcześnie ...jeszcze się może zmienić.

Lenka od 12.30 śpi...niedługo pora karmienia to się pewnie obudzi zaraz.

Dziś na obiad miałam zupę ziemniaczaną (tą co mama mi zrobiła i zagotowała w słoiku) plus zrobiłam naleśniki z powidłami :silly: :lol:

Elizka ciocia jest dumna z Ciebie :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #734901 przez rysa
Śliczne są te nasze forumowe dzieci :kiss:

Spóźnione buziaki dla Lenki od forumowej ciotki :laugh: :kiss:

Fajnie macie z tymi nosidełkami, mi się jeszcze nie zdarzyło spotkać w lumpku a chodze często...Przydało by się bardzo

11 lata 8 miesiąc temu #734903 przez Gochens
Hej hej i jeszcze raz ;-) my sobie lezymy w łóżku mój mały brzdąc na brzuchu ale nerwy są :lol: trudno, ćwiczyć trzeba!

Alan dziś za długo nie pospal, raczej robił sobie drzemki. Ja zdążyłam poćwiczyć i się wykąpać.

Dziś mamusia ma wychodne a tatuś zostaje z synem. Muszę do domu wrócić i trochę ogarnąć bo jutro przyjeżdżają do nas goście prosić na wesele, a jak jechaliśmy do teściów to lekki bałagan rzeczowy został więc trzeba to ogarnąć.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #734907 przez srenka_918
Gochens oto link: allegro.pl/sportowe-nosidelko-eurotech-5...nka-i3476501618.html

Malutka a jak teraz karmisz? Tylko mm czy mieszasz z cycami?

Ja mam teraz małego na rękach bo ma dzień marudy... Jak z nim jestem w zasięgu głosu i wzroku to jest ok...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A tu nasze nosidełko w akcji ;) Daje się w nim chodzić i karmić jednocześnie ;) Mój synek w nim tylko o jedzeniu myśli ;) a jak nie je to śpi i tu wygoda tego nosidła taka że można dzidzię wziąć na ukos, jakby na leżąco, a ogólnie po półgodzinnym spacerze stwierdzam że nie jest za wygodne... Ale na odchudzające spacery w sam raz ;) Niby tylko chwilka a się zmęczyłam ;) a wróciłam do domu z prawdziwkiem ;)

Widzę że nie tylko ja mam emocjonujące popołudnie ;) tak tu pusto ;)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #735023 przez Ikunia1910
Czesc mamuski:*

A ja sie bulwersuje bo ja pisalam Lence na miesiecznice kiebsko mamka czytasz te posty :ohmy:

Caly dzien bylysmy poza Łodzią na chrzcinach siostrzenicy. Caly dzien na ogrodzie, pogoda piękna a i maly aniołek cudny. Ma juz dwa latka a taka drobna że sukienusie miala na 9 mcy :blush:
No i Zosia dostala dwie takie duze torby z ikei ciuchow po kuzynkach takze kolejne pieniazki zostaną w kieszeni, bardzo sie cieszę;)

Buziaki :*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #735062 przez malutkamilka
Oj ciezko bylo ale Was przeczytalam :)

mialam chwilke czasu bo maz poszedl do kuzyna na flaszke bo tydzien temu bral slub i mojego nie bylo, a ja karmilam Wikusie.

od jakiegos tygodnia jade na samym mm, predzej karmilam mm a pomiedzy karmieniami jak chciala pic, czy miala czkawke to dostawala cyca no i magicznego zloteg strzala na szybszy sen wieczorny ;) ale jak zaczelam rzadziej dawac to i musialam mniej sciagac by duzo sie go produkowalo i takim sposobem jak dostawala cyca to oddawala to co dostala. pediatra powiedziala ze moze dlatego bo robi sie zastoj w piersiach no i zaczela sie denerwowac jak musiala troche popracowac przy cycu. przestalam jej go dawac jakis tydz. temu i nawet go nie wola.
jedynie w tym tyg zmienilam mleko mm na inne bo po tym pierwszym miala kolki (z poczatku godz lub dwie pozniej raz na trzy dni przez caly dzien), kupki twarde i bardzo czesto duzo ulewala. A po tym nowym zaczela robic rzadsze kupki do dwoch razy na dobe bo do tej pory raz na dzien i to z wielkim trudem, kolek odpukac na razie nie ma (dodatkowo podaje jej bobotik) ulewac nie ulewa, chyba to jej sluzy.

Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka