BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #823007 przez rysa
Gochens pamiętam jak juz kiedyś pisałaś o tym prezencie i zapamiętałam właśnie że ok 3000 zł, dlatego pytałam o to 920. Wow to razem 4 koła ponad.Ufff :) Kochasz swego małża :silly:

Milady mi sie wszystkie podobają ale najbardziej 1 i 4

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #823008 przez Hania84
Lena śpi...chleb rośnie ...

Gochens :ohmy: to nie zły prezent :) jedziesz z mężem rozumiem :) i na jakiego przeciwnika kupiłas bilety? ...a jeszcze w to trzeba chyba wliczyć koszt podróży i noclegu co nie?

dziubasek to jesteś teraz w PL? kakaszka jest z
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a moje rodzinne miasto to
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
więc tez nie daleko Ciebie :blink:

sorry kakaszka że się pochwaliłam przed Tobą :P

11 lata 3 miesiąc temu #823010 przez dziubasek
Haniu ja jestem z Legnicy, lecimy do PL 27.01 na 3 tyg

11 lata 3 miesiąc temu #823015 przez Gochens
o matko wysmarowałam się tym kremem 3D i zaraz mi kulosy spali!! chłodze kulosy na zimnej kanapie i przesiadam się cochwile heheh byłam nawet na balkonie. Nie ma to jak się posmarować tym parzydłem po gorącej kąpieli!! Violcia spróbuj!

Tak Haniu do tego koszta podróży i noclegu (ten akurat załatwił nam znajomy u swojej znajomej za 300 zł więc nie jest źle) a jak dziś gadałam z teściami czy możemy u nich Alana na ten czas zostawić to teściowa powiedziała "o to już wiem co Maćko dostanie na ur" jak zapytałam co takiego to powiedziała że funty więc chociaż "życie" tam nam odejdzie :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #823019 przez Milady
Dzieki dziewczyny za pomysł! Wystawie chyba 1 ale kurcze dalej sie zastanawiam nad 4 :/ Moją siorę moze wystawie! :D Tak Hania to moja siostra ale ma mału brzuszek w porownaniu do mojego ale ja to miałam wielki ale wiadomo blizniaki :D

Iwo zjadł ładnie zupkę,Nastka musiała doprawić mlekiem :D A ja marze o wannie ale jak usną brzdace tak sie wypluskam i zrelaksuje ze szok! :D

Dziubasek tak sama :)

Powiem Wam szczerze ze nie nawidze takiego nadmiernego narzekania co tu narzekac chyba kazda wie ze macierzynstwo nie minie bez płaczu krzyku poplamionych ciuchów oplutych włosów i potu ze zmeczenia! Kazda z nan boryka sie z tym na codzien ale sa PIĘKNE chwile i swiat bez dzieci byłby pusty .... dają i płacz i radość zarazem!
Wiec dziwie sie ze tylko narzekają powiem Wam ze najciężej było mi jak były noworodkami i nie wrociłabym sie do tych dni ale teraz jest ciezko pewnie ale i zabawią sie same pochodzą dadzą usmiech i ja wtedy cała w skowronkach mimo tego trudu nie narzekałabym na nie mowiac "ze tylko sie drą! Kocham je najbardziej na swiecie i bez powodu moje piskalki sie nie drą! :*

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #823022 przez Hania84
hehe Gochens :D "kulosy" :D no tak sie sparzyć :lol:
łeee to fajnie jak tak macie pozałatwiane :) i fajnie ze teście pomyśleli o funciakach :)

dziubasek to do mnie masz 77km a do kakaszki jakies 100km. Ale my będziemy w PL dopiero w maju :)

....aaaa dziewczyny zapomniałabym powiedziec :) mój ma juz podpisany i zatwierdzony urlop :lol: wyjeżdżamy 11 maja do Polski i wracamy dopiero 8 lub 9 czerwca :lol: bo 10 musi już iść do pracy :) jupiii cały miesiąc w PL :lol:

Milady tak własnie mi cos mówiło że na 4 fotce to Twoja siostra jest :blink: :side:

11 lata 3 miesiąc temu #823023 przez Sophie25
HAnia to super :) Niema to jak spotkac sie z ukochana rodzinką :D:)

Mi sie podoba 3 i 4 :D :) Piekne :)

Ile wasze dzieciaczki spia w dzien ?
Kurcze moja to tylko 2 razy teraz raz spała o 12 poł godziny i teraz spi ciekawe ile pospi :P

11 lata 3 miesiąc temu #823033 przez aleksiaa88
Coraz mniej spi dzis przed południem 30 min po południu nawet nie godzine a przez ostatnie dni tylko 2 razy dziennie spal ale były dwie długie drzemki dzis była krótka wiec pewnie załapie sie na 3-cia krótka

11 lata 3 miesiąc temu #823034 przez Hania84
Sophie moja ma dwie drzemki w dzień...jedna krótka trwająca około 30 minut i jedna długa trwająca 2-3 godziny. Także w dzień przesypia od 2,5 do 3,5 godziny :) zależy jaki ma dzień ;)
Zmniejszyło sie spanie...wiadomo dzieci rozną i potrzebują mniej snu...moja zawsze miała 2 krótkie drzemki i jedną długą i w sumie spała 4 do 4,5h ,...a teraz max. 3,5h w dzień śpi

11 lata 3 miesiąc temu #823038 przez malutkamilka
ogólnie jeśli chodzi o blizniaki to jak predzej wspominalam w 6 tyg podejrzewali u mnie i zostawili na bsewacje od czwrtku wieczor do poniedzialku... mialam duzo do myslenia... po glowie mi sie kolatalo jak sobie dam rade, wszystko podwojne. moj sie cieszyl ze od razu dwojka za jednym zamachem i mowil mi caly czas zebym sie nie przejmowala ze jestem bystra i wogole i zeby sobie pomyslala ze beda sie oboje ladnie przytulac takie podwoje szczescie. I z perspektywy czasu nawet teraz bym chciala, wyobrazcie sobie ile radosci daje to male cudo, jak powie mamo jak sie smieje itp a co dopiero przy dwojce ;) normalnie cud miod

Moja Fruzia spi raz czasami dwa zalezy jak zasnie pierwsza drzemka- zazwyczaj po 12 odplywa na dwie godz czasami 2,5, a dzis np zasnela juz o 11:30 na dwie godziny i teraz ucina sobie drzemke.

A mnie naszlo dzisiaj na slatke smieciucha ;) Pomidor, ogorek, papryka, pekinska, kukurydza, ananas, losos i feta- mniamu- uwielbiam takie rzeczy

11 lata 3 miesiąc temu #823044 przez Hania84
Jak już o spaniu mowa .... to tak mi się z kakaszką skojarzyło :D
...ale pewnie tak ma każda z nas :blink: :D :lol:
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #823051 przez Hania84
Trochę humoru :lol:

Żona do męża: Włóż od tyłu.
Mąż: żółw...

Bin Laden przychodzi przed bramy niebios a św. Piotr pyta się:
-Zabijałeś ludzi?
-No, zabijałem... - odpowiada Bin Laden
-Namawiałeś do złych uczynków?
-No, namawiałem...
-Terroryzowałeś świat?
-No, terroryzowałem...
-I ty teraz się do nieba wybierasz,??-pyta św Piotr.
-Nie, ja tylko chciałem powiedzieć, że macie jeszcze dwie minuty na ewakuację.....

W szkole. Trzecia klasa, lekcja matematyki. Miasto - Cieszyn.
- Aniu, co robi twój tata?
- Jest nauczycielem w przedszkolu.
- A ile zarabia?
- 760 zł.
- A mama?
- Mama jest bibliotekarką i zarabia 640zł.
- To ile wynosi wasz budżet?
- 1400 zl miesięcznie.
- Bardzo dobrze, piątka. Jasiu, a twój tata?
- Mój tata jest celnikiem na przejściu kolejowym i zarabia 900 zł, mama pracuje w izbie celnej na przejściu samochodowym i zarabia 850 zł, nasz budżet wynosi 9000zl miesięcznie.
- Eh, Jasiu, no źle, znów będę ci musiała jedynkę postawić...
- Ch*j mnie to boli, przynajmniej żyjemy jak ludzie...

Dwie dziewczyny w przepełnionej windzie.
- Słuchaj, kto za mną stoi? - pyta jedna drugą szeptem.
- Młody chłopak.
- Że młody to czuję, powiedz - przystojny?

Ksiadz tuz przed droga krzyzowa dowiedzial sie, ze musi wyjechac na stacje po kogos z rodziny.
Poprosil wiec koscielnego, zeby ten odprawil ja za niego.
Poprosil go rowniez, zeby w zadnym wypadku nie konczyl jej przed jego powrotem ze stacji.
Ale ksiedzu zeszlo sie troche na tej stacji, bo pociag spoznil sie 4 godziny.
Po powrocie wpada zdyszany do kosciola i slyszy:
-Stacja 158, Jezus idzie do wojska, wszyscy spiewamy "Przyjedz mamo na przysiege...".

Chłopak odchodzi już od konfesjonału, po zrobieniu kilku kroków uświadamia sobie, że nie dostał pokuty; wraca więc do księdza mówiąc:
-Ojcze nie zadałeś mi pokuty!
-Synu, co cię będę dreczył... wystarczy, że się żenisz!

Wraca żona z pracy:
- Wiesz kochanie dziś w metrze ustąpiło mi miejsca 2 mężczyn.
Mąż na to:
- I co, zmieściłaś się?

Żona pyta męża:
-Gdzie jest nasz syn?
Mąż na to:
-U kolegi.
-To może się trochę zabawimy?
-Dobry pomysł, włączaj komputer!

i chyba najlepsze na koniec :D

Mąż z żoną leżą wieczorem w łóżku.
Mężowi zachciało się pić, a że leżał do ściany zaczyna powoli
przechodzić przez żonę. Ta sądząc, że mąż ma ochotę
pobaraszkować
mówi:
- Zaczekaj synek jeszcze nie śpi...
Po pewnej chwili mąż ponownie próbuje przejść and żoną, bo dalej
męczy go pragnienie.
- Mówiłam ci zaczekaj, bo mały jeszcze nie śpi.
Mąż wytrzymuje jeszcze chwilę, a potem wstaje delikatnie, żeby nie
przeszkadzać żonie i nie budzić dziecka.
Idzie do kuchni, odkręca kran i nic - nie ma wody. Sprawdza w czajniku,
też niema! Pić mu się chce okropnie, wyciąga więc z lodówki
szampana...
Żona słysząc huk otwieranego szampana pyta:
- Co ty tam robisz?
Na to dziecko, które jeszcze nie spało:
- Nie chciałaś mu dać, to się zastrzelił!

:lol:

i ten tez jest zarąbisty hahaha :D

Jasio pyta swojego tatę:
-Tato, a co to jest właściwie polityka?
-No cóż, ja przynoszę do domu pieniądze, więc jestem kapitalistą. Twoja mama nimi zarządza, więc jest rządem. Dziadek dba o swoje prawa, więc jest związkiem zawodowym. Nasza pokojówka reprezentuje klasę roboczą. Oboje z mamą o ciebie dbamy, bo jesteś ludnością. A twój młodszy brat, który leży jeszcze w kołysce, jest naszą przyszłością. Rozumiesz?
Jasiu po chwili zastanowienia:
-Chyba muszę się z tym przespać.
Więc idzie spać. W nocy budzi go krzyk młodszego braciszka, który narobił w pieluchę. Idzie więc do mamy, ale nie może jej dobudzić. Postanawia pójść do pokojówki, ale przez uchylone drzwi widzi, jak jego ojciec kocha się z pokojówką, a dziadek ich podgląda. Stwierdza, że nikt go nie wysłucha i wraca do łóżka.
Rano tata pyta Jasia:
-I co, wiesz już co to jest polityka?
-Tak, tato. Kapitalista wykorzystuje klasę roboczą, przy czym związki zawodowe się temu przyglądają a rząd śpi. Ludność jest ignorowana a nasza przyszłość leży w gównie!

11 lata 3 miesiąc temu #823068 przez aleksiaa88
Ostatni dobry

U nas zaczęło się podnoszenie coś zaczyna tyłek podnosić

11 lata 3 miesiąc temu #823084 przez szósteczka
Hania fajne te dowcipy mi oprócz tych dwóch ostatnich podoba sie ten z bin ladenem i oczywiscie rysuneczek. Dzieki fajnie ze jestes i czasem robisz takie wrzuty to przynajmniej mozna sie wiecej pośmiać.
Pawel spi tez dwie drzemki pierwsza okolo 4 godz i druga popołudniu 30 min ale ostatnio powoli sie zmienia wiec narazie ustalamy sie na nowo.
Dzieki za komplementowanie zdjęć .
My dzis same bo K pojechal na służbę i dziewczyny mnie męczą żeby oglądać Batmana i Robina na pulsie. A ja zaczytuje sie w Tolkienie skończyłam Hobbita i Dzieci Hurra a teraz zaczynam Silmarillion. Paweł obok mnie skacze w skoczku i glindzi.

11 lata 3 miesiąc temu #823100 przez kakaszka
witam sie wieczornie :)

dzien fajny, eliza zasypiala sama w minutke, wiec jestem dumna, jak sobie przypomne, ze niedawno taki byl problem :)

i chyba mialam racje, ze alergie mamy na marchewke, bo dzis nie jadla i niektore krostki zniknely. suche placki dalej mamy i co roz nowe wyskakuja i zadne oilatum nic kompletnie nie daje.

dziubasek to jestes z drugiej strony wrocka. haniu w zadnym wypadku nie mam nic przeciwko komentarza za mnie :D

no goches faktycznie kochasz baaardzo tego swojego malza :)

milady masz racje, caly czas narzekac tez nie mozna, widac, ze twarda babka z ciebie i tak trzymac :) napewno skarby dodaja sily :) ale jak bedziesz chciala pomarudzic to zawsze poczytamy :)
aha co do zdjecia to pierwsze bym dala :)
no i faktycznie masz talent kobieto :) nie ma to jak robic cos co sie podoba i w czym jestes dobra.

aha dzis dostalam propozycje stazu w salonie fryzjerskim u znajomej, kurde jakbym wiedziala jaka jest sutyacja to mozna byloby cos pomyslec, zawsze chcialam sie nauczyc fryzjerstwa :) ale jak pomyslalam, ze bede musiala zostawic eliza na caly dzien az mi sie slabo zrobilo.

ooo haniu caly miesiac, to sobie odpoczniesz :)
i czemu akurat ze mna ten obrazek ci sie skojarzyl :D??????

sophie moja spi zwykle 2 razy po 2 godziny plus minus.

marta fajnie, ze dzionek lajtowy, oby juz wszystkie takie byly :)

notariusz znowu nie zalatwiony, ale jak w poniedzialek mi nie zrobi dupek tego, to nie rozmawiam z nim miesiac, no dobra tydzien, bo wiecej raczej nie wytrzymam.

malutka no wlasnie tak stoimy z waga, nie wiem co sie stalo, ale jakos przestala mi super tyc jak wczesniej odkad jadlysmy warzywka i owoce, wiec nie wiem o co kaman, ale pediatra nic nie mowila wiec narazie sie nie stresuje. ale teraz tydzien na mleku i czuje, ze kloc ciezszy sie zrobil.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka