BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 4 miesiąc temu #822705 przez Gochens
Dzień dobry!

Spałam w końcu ze swoim księciem, obudził się o 4 ale do 4:30 buszował wiec dostał mleko i go przeniosłam do siebie. Przed chwila wstał :)

Oj tak prezent na urodziny to na pewno mu się spodoba bo wyjazd to jedno a docelowy prezent to bilety na jego ukochany Arsenal z Menchesterem United :lol: urodziny ma 30go stycznia 30 ste :) od mamy mojej chce mu zamówić koszulkę z napisem RASIU i numerem 30 będzie miał w czym na mecz iść.

Smoczki są fajne i Canpolu fakt ;)
Marta powodzenia!!!
Malutka nie zazdroszczę nocy :huh:
Kakaszka byłaś u tego notariusza?? nie dobrze ze kaszel ale może to być np od suchości w buzi mój tak po nocy czasem ma jak za ciepło w pokoju
Karolka fajny prezent ;) kurde my nic nie mamy

Właśnie okres dostałam ehhhh

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #822712 przez malutkamilka
Gochens fajowy prezent, kazdy fan by sie ucieszyl na taki- tym bardziej ze to niespodzianka :D
To witaj w grupie- mnie tez dzis nawiedzila @

11 lata 4 miesiąc temu #822713 przez Sophie25
Witam ;-) nocka super mała wstała o 6 i potem pospala jeszcze do 8 ;-) ale wieczorem dała popis i usunęła po 10 :-/

Muszę jechać na zakupy :-/ ale coś lenia mam :-/

Gochens to mąż się ucieszy z takiego prezentu :-D

Moja coś niemoże kupy Zrobić :-(

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #822740 przez rysa
Boże! Gochens! Mój jakby dostał taki prezent to by chyba umarł ze szczęścia.Naprawde :silly: Niestety chyba bym musiała zbierać ze dwa lata na taki bilet ;)

A te 920 to na bilet na mecz czy za sam dojazd?

My smoczków używaliśmy na początku tylko z NUKa ale ostatnio kupiłam Rossmanowskie(pewnie te co Kakaszka) i też nie widzi różnicy :) Na poczatku tego z Aventu ale mu nie pasował.

Marta powodzenia w pracy. Pewnie dzisiaj to będzie dzień gospodarczy :)

Filip nawet ładnie spał, tylko kilka razy wstalkam żeby dać smoka lub przewrócić na bopczek z brzucha.o 4 troche przytulania i dopiero o 7.30m zjadł mleko.

A przed chwilą na chwilę poszłam do łazienki a Filip dobrał sie do koszy na śmieci. Juz nawet miał kawałek czegoś w buzi jak go przyłapałam.Ale był zadowolony :) Jego mina bezcenna :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #822742 przez KaRoLkA
Marta powodzenia :)

Gochens fajnie że wyspani :) a prezent czadowy mezus napewno doceni :)

Sophie mi pediatra kazała dac troszkę soku ze świeżej pomarańczy na zatwierdzenie , spróbuj może podziała na Zosię :)

Kakaszka owocnej wizyty u notariusza :)

tak wogóle to Witam Was Mamuski :)
u Nas noc w miarę usunęła że Mną w łóżku o 23 po 1 odlozylam ją do lozeczka i później 2 razy herbata dawalam a po 5 mleko i tak do 8 spalismy , Czy wasze dzieci też niechcą jeść :unsure: bo Gabi się coś podziało i na lyzeczke się ofucyla i nie będzie jadła , z kaszka godzinę się meczylismy już prawie na głowie stawalam :cheer: ale piosenki dla dzieci troche pomogly ;)
idę działać z pierogami a tak mi się niechce że szok :/
Miłego dnia :)

11 lata 4 miesiąc temu #822748 przez malutkamilka
Kurczę, tak nie dawno to było, ale tyle pisałyśmy, że nie mogę dokopać się do strony gdzie Hania pokazywała przykładowy obiadek. Bardzo zaciekawiło mnie ta pierś w przyprawach. Co prawda nie lubię nic na parze, ale tylko dlatego gdyż kiedyś u kogoś jadłam i było takie mdłe i jałowe i chyba dlatego że nie przyprawione. Stwierdziłam, że sama spróbuje zrobić i zasmakować, bo ja nawet gotowanego mięsa z zup nie jadam bo mi nie smakuje.

A wiecie jak się wczoraj wkurzyłam?! Warzyłam się rano w poniedziałek, bo od tego dnia liczę moment, w którym zaczynam zrzucanie wagi i bylo na wyświetlaczu 62,5kg. Przez te wszystkie dni do wczoraj ograniczałam ilości spożywanych posiłków, piłam duże ilości wody przed posiłkiem i po oraz mocno ograniczyłam spożywanie posiłków. Nawet jednego dnia zrobiłam sobie oczyszczający dzień z jedzeniem tylko śniadania, picia dużych ilości płynów i na wieczór dwa jabłka. A wczoraj na wieczór na wadze 64kg! Co jest, to normalne? Dobra 1 kg to normalne bo okres dzis dostałam, ale co się przeraziłam to moje. Mama mi radzi bym się przez tydzień nie ważyła a jak nie potrafię się powstrzymać to mam jej wagę przywieść.

Moja córa już chyba od dziś zaczęła prawdziwie raczkować. Już nie buja się i nie rzuca na klatę by iść do przodu tylko ładnie przebiera kończynami do przodu i tak śmiesznie uderza łapkami w podłogę- a teraz kuka przez ramię co robię. Nie wiem czemu ale uwielbia komputer, telewizor, telefon i piloty, ale czytałam, że nie tylko ona :D
Teraz na mnie włazi i uderza łapką w laptopa dobrze że mam touchpada popsutego to nic nie przełacza ;)

fv v v b vb zcvn zcvn vb gzfzg n n nvb v

Pozdrowienia od Wiki ;)

11 lata 4 miesiąc temu #822751 przez rysa
hihihi Wiki my też pozdrawiamy :laugh: Gratuluje raczkowania :)

Malutkamilka nie waż się, bo to jest najgorsze. Ja jestem chyba uzależniona od wagi bo waże się codziennie ;) No ale fajnie jak poprzedniego dnia się najem jak głupia a potrm pół kilo mniej :silly:

11 lata 4 miesiąc temu #822752 przez malutkamilka
Karolka spróbuj do kaszki dodać jakiś mus owocowy będzie ciutkę rzadsza i mniej "muląca" tzn. bardziej rzeźka niż taka jakby sucha zatykająca buzie. Moja wsuwa jak głupia z musem jabłkowym wlasnej roboty. Mialam robić z różnymi owocami, ale jak zobaczyłam jak wsuwa to postanowiłam same jabłka.

11 lata 4 miesiąc temu #822761 przez Agusia83
Dzien dobry.
Ja mialam tyle godzin snu a wcale sie nie wyspalam...Artek obudzil sie 2 razy na herbatke,ale o 5 musialam dac mu mleko bo juz nie chcial zasnac i spalismy do 8. Emi przywitala dzien kupa..dobrze,ze w pampku,bo wczoraj byla w majty...ale i tak jestem z niej dumna,bo czesto siusia na nocnik. Artus przed chwila zasnal.

Dziewczyny przypomnialam sobie,bo jak Emi marudzila i nie chciala zasnac to obracalam ja na boczek i klepalam po pupie. Bardzo to jej pomagalo.

Malitka,wspolczuje Ci tej nocy,mam nadzieje,ze dr na kolejnej wizycie cos doradzi.

Marta,trzymam kciuki za pierwszy dzien w pracy..masz fajnie bo jutro juz weekend.

Mildy,robisz piekne zdjecia a Twoje maluchy wygladaja jak z okladki.

Kakaszka jesli nie masz nawilzacza sprobuj powiesic nad Elizka badz na lozeczku kilka mokrych,nie kapiacych pieluch lub mokre reczniki na kaloryfer jesli macie odkrecony.

Haniu,jak samopoczucie? A.cos mowil,przepraszal?

W niedziele przyjda do mnie przyjaciolki,juz sie ciesze ze spotkania:-)

Sophie u nas na kupke dziala sok z jablek lub samo jablszko...mozesz tez sprobowac ugotowac grysik na wodzie z dodatkiem startego jablka.

11 lata 4 miesiąc temu #822763 przez Agusia83
Dzien dobry.
Ja mialam tyle godzin snu a wcale sie nie wyspalam...Artek obudzil sie 2 razy na herbatke,ale o 5 musialam dac mu mleko bo juz nie chcial zasnac i spalismy do 8. Emi przywitala dzien kupa..dobrze,ze w pampku,bo wczoraj byla w majty...ale i tak jestem z niej dumna,bo czesto siusia na nocnik. Artus przed chwila zasnal.

Dziewczyny przypomnialam sobie,bo jak Emi marudzila i nie chciala zasnac to obracalam ja na boczek i klepalam po pupie. Bardzo to jej pomagalo.

Malitka,wspolczuje Ci tej nocy,mam nadzieje,ze dr na kolejnej wizycie cos doradzi.

Marta,trzymam kciuki za pierwszy dzien w pracy..masz fajnie bo jutro juz weekend.

Mildy,robisz piekne zdjecia a Twoje maluchy wygladaja jak z okladki.

Kakaszka jesli nie masz nawilzacza sprobuj powiesic nad Elizka badz na lozeczku kilka mokrych,nie kapiacych pieluch lub mokre reczniki na kaloryfer jesli macie odkrecony.

Haniu,jak samopoczucie? A.cos mowil,przepraszal?

W niedziele przyjda do mnie przyjaciolki,juz sie ciesze ze spotkania:-)

Sophie u nas na kupke dziala sok z jablek lub samo jablszko...mozesz tez sprobowac ugotowac grysik na wodzie z dodatkiem startego jablka.

Gochens,prezent czadowy. Maz bedzie Cie nosil na rekach.
Moj to chyba chcialby uczestniczyc w nagraniu top gear..uwielbia ten program i tez ma swira na punkcie samochodu.

11 lata 4 miesiąc temu #822764 przez cordis
dzień dobry
rany kiedy Wy tyle piszecie:P zanim zdążę nadrobić to znowu tyyyyle nowych postów :)

Witamy najmłodszą pannę na forum Wikusia ;) już się udziela.

Rysa ale Ci w domu mały Perfekcyjny Pan rośnie sprzątać będzie każdą szafke :)

mój znowu wpieprza kaszkę kukurydzianą tylko taką fest gęstą jak jest rzadka to pluje na każdą stronę i standardowo jak ma buzię pełną to wtedy kicha....wprost na mnie.

Z czego Wy się chudzinki odchudzać chcecie się pytam~!!!!!!

a mnie teściowa znowu męczy :dry: szkoda, że nie można ludzi wystrzelić w kosmos w jedną stronę...

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #822766 przez Agusia83
Haha...Cordis gdyby tak moglo to bym wyslala swoja szwagierke...haha...

Malutka ja mysle,ze @ winna..przeciez wowczad mnostwo wody zatrzymuje sie w organizmie

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #822780 przez Hania84
Witam i ja :)

Noc mega :lol: Lena zasnęła o 20.30 i obudziła się dopiero o 8 :lol: spała ciągiem bez mleka...ale chciała dopiero je o 10 i wypiła tylko 100ml...więc po tylu godzinach az mnie zdziwiło że tak mało...robi sobie jakąs dietę czy co? :D

Gochens no to kupiłaś te bilety :) super sprawa :) a koszulka jak znalazł :) Gochens a ja mam 30 marca 30-ste urodziny :lol: haha

Malutka a może we wadze bateria słaba i źle wskazuje? Bo czasem tak się zdarza. A ważę się zawsze rano bo na wieczór jest kilogram więcej ale to zapewne wiesz ;) A przepis podawałam (pierś z kurczaka podsmażana i dodana do tego cukinia, bakłażan, pomidor, pieczarki...można paprykę dodać i na koniec ugotowana kasza gryczana - wszystko na oliwie z oliwek plus 2 łyżeczki oregano i 2 bazylii , sól i pieprz). A na parze to robię też z bazylią, oregano, tymiankiem i estragonem - nacieramy tym pierś (odstawiamy na godzinę) i parujemy. A dla mniej odchudzających się to można te przyprawy wymieszać z oliwa z oliwek chwilę podsmazyć i potem rzucić na parę ;)

Agusia dzięki że pytasz :) tak przeprosił bo na sexiora mu sie miało ...ale że mi też (bo @ poszła precz :lol: ) to mu wybaczyłam :silly: i wczoraj było gorąco haha :lol: dziś rano też mi się miało ale powiedział że mam poczekac do wieczora bo po sexie mu się zawsze spac chce a musi iść do pracy...i w pewnym momencie się zapytał co mi sie stało że tak mi się chce :D i zażartował że może wrócimy z powrotem do pigułek :D haha ;)
A tak na poważnie to powiedział że sie POSTARA juz taki nie przychodzic (mimo że zdarzyło mu się to pierwszy raz) więc mu powiedziałam ze ma się starać i obiecać mi że się to nie powtórzy...więc powiedzmy że mi to obiecał też ;)

Agusia to super że bedziesz miała odwiedzinki kumpelek :) znów jakas odskocznia :) zazdroszczę :)

U nas na kupki też działa prażone jabłuszko :)

A na suche powietrze w pokoju to albo nawilżacz albo z tańszych rzeczy zimne ręczniki na kaloryfery ...tyle tylko że trzeba je często zmieniac :P

nic...biorę się za porządki...musze wywiesić pranie bo sie wyprało...i chyba dziś upiekę chleb :)

aaa Marta Ty dzis 1 dzień w pracy :lol: pisz nam tu jak było :) ale pewnie tak jak rysa mówi...dzis pewnie dzień lajtowo-lajtowy będzie :blink:

haha cordis ja juz też z 3 razy dostałam od córy taka petardę jak kichała i miała pełną buzię :silly:
miłego dnia

11 lata 4 miesiąc temu #822823 przez Sophie25
Agusia moj tak samo wszystkie sezony ma ponagrywane top geera i wszystkie gazety ponumerowane wiecie ile mi to miejsca zajmuje masakra ;/:D

Dzieki za rady kobitki sprobuje coś ztym zatwardzeniem zrobic ;/

11 lata 4 miesiąc temu #822834 przez malutkamilka
Haniu, znalazłam, spisalam na kartkę i zaczęłam czytać posty patrzę a mi gapie napisałaś jeszcze raz- dziękuję :*

DZIEWCZYNY SPOJRZCIE NA TABELKE I PODAWAJCIE WYMIARY BY NAM NIE KULALA ;)
Szósteczka, Abra, Marcia, Sophie, Kakaszka to juz masz dwie luki ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka