BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #822840 przez Sophie25
Malutka przepraszam zapomniałam Ci podać juz mowie 73 cm waga 7900 :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #822846 przez Hania84
No chatka ogarnięta, pranie rozwieszone, pozmywane...za godzine Lenka zje obiadek i ją położę i zrobię chlebek :)

Malutka tak spojrzałam na tabelkę czy nie mam żadnych luk i zastanawiam się jak to jest ten 46 tydzień i roczek...bo z moich obliczeń wynika że 46 tydzień to 11,5 miesiąca...a roczek to wiadomo 12 miesięcy...mamy podawać wagę po dwóch tygodniach od poprzedniej?

11 lata 3 miesiąc temu #822853 przez malutkamilka
yyyyyyyyyyyy... Haniu teraz policzylam ale tygodniami od urodzin Wiktorii. I wyszlo mi ze 46 tydzien wypada w maju Wiktorii, a 52 tydzien czyli roczek wypada 25 czerwca czyli dzien przed roczkiem. Az tak doslownie nie bierzmy pod uwage dokladnej liczby tygodni bo wiadomo ze nie zawsze wyjdzie ze maluch bedzie mial wazenie i mierzenie w dokladnie tym tygodniu co jest wymagane w tabeli. to ma byc takie orientacyjne ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #822860 przez Milady
Hej słonca! :*

Hania powrócił z dziecmi po moim ochrzanie! ALe sie wsciekłam pogadałam ze jak sie umawiamy na godzine konkretna to ma tak byc! ALe jestem pewna xze jego mamusia mowiła " CO juz bedziesz jechał! Co z wnukami mi zabrania czas spedzać! " Ona jest straszna........ bruuu ....

Dzieciaki spia ładnie dzisiaj razem unęły :* W nocy Nastka jadła a IWo nie :P
Ale dałam NAstce z cyca i usneła zaraz :)

Dziewczyny pomozecie mi musze wybrac zdj na konkurs bo chce wziasc udział mama mnie namowiła i niewiem jakie zdj wybrac sorki ze Wam tak zasmiece bo to nie forum fotograficzne ale chce porady :*
Powiedzcie ktore najlepsze :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Dobra tyle o zdj bo mnie zlinczujecie :D Ale tylko mi pomozcie i juz nie bede obiecuje o zdjeciach :D:D
sposrod tych chce wybrac ale szanse małe mam :(

11 lata 3 miesiąc temu #822862 przez kakaszka
no wiec malutka fakt ja gapa nie p[odaje elizki wymiary. to tak na 4 miechy waga 8.625 na 5 miesiecy 8.615 co zrobic wymiarami nie wiem, bo u mnie pediatra nie mierzy, zaraz sprobuje sama ale mi to jakos za bardzo nie wychodzi na 4 miecxhy 69, na 5 miechow 70, teraz 73, a wazy ile to niew eim teraz

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #822863 przez Hania84
Aha to Ty tak liczyłaś...no okej. My i tak dopiero teraz na warzenie idziemy w kwietniu...a te co bede podawac to sama ją zważę. No, no bo u nas to ciut inaczej wyglada...w zaleznosci kiedy sie dziecko urodziło :)

Milady szkoda ze po ochrzanie dopiero wrócił :S ale pewnie to sprawka tesciowej :huh:
a zdjęcia wszystkie fajne i trudny wybór...ale może 2 i 4 :blink: kurcze ale to 1 i 3 tez swietne :silly:
..a na tym 4 zdjeciu to Twoja siostra :unsure: :side: :side:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #822889 przez szósteczka
Hej dziewczyny ja dzis jakas nieprzytomna i bez sił najchetniej to cały dzień bym pospała. Pawełek dzis sie obudził dwa razy bo ma ciut nos przytkany i to go obudziło zasuwa juz po całym mieszkaniu nawet po panelach nie stwarza mu to problemu, psy przed nim zwiewają bo je gania i ciagnie za sierść a nawet próbuje je gryźć na co suka go liże.
Haniu fajnie ze wszystko sobie wyjaśniliście.
Milejdi dobrze ze wrócił najwyzej na przyszłość powiedz ze nie mozesz mu zaufać i nie moze ich zabrac bo nie przychodzi na umówioną godz. A zdjecia śliczne mi podoba sie 3 i 4 ale ja to mam fioła na punkcie dzieci i ciąż wiec pewnie dlatego zwłaszcza małych dzidziusiów.
Dzis robie pierwszy raz rybę na parze z warzywami zobaczymy jak mi wyjdzie.

11 lata 3 miesiąc temu #822895 przez szósteczka
A co do wagi malutka caly czas sie stresuje ze nie mam co ci podać ale my po ospie mamy czekac 3 miesiące do szczepienia a u chorych go nie warzą sama wagi nie mam wiec dopiero za miesiąc cos będę mieć chyba ze sie zaopatrzę w wagę.

11 lata 3 miesiąc temu #822903 przez malutkamilka
Kakaszka taka roznica w wadze? w czwartym wiecej niz w piatym? czy to spadek przez to uczulenie?

Szósteczka wporzadku jestes usprawiedliwiona ;) tym czasem wpisze w poprzednie kreseczki a jak bedziesz juz iwedziec to mi podasz i wpiszemy ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #822944 przez KaRoLkA
Wiki dziękujemy za pozdrowienia :kiss: Malutka nie przejmuj się waga bo podczas @ zawsze jest więcej :) a co do jedzenia to ona zawsze ładnie kaszke jadła dzisiaj jej coś nie podeszła choć była ta sama co wczoraj

Haniu cieszę się że Twój przeprosił i się miło skończyło :)

Milady dobrze że zrobilas awanturę bo jak umowa to umowa i niech się tego trzyma a teściowej nie będę komentować :) zdjęcia wszystkie śliczne ale mnie ujelo 1 :)

szosteczka jaki Pawelec śliczny i podobny do Ciebie :)

pierogi zrobione i zjedzone :) znalazłam rewelacyjny przepis na ciasto w necie i jest bombowy ciasto extra nie przykleja się , super się skleja a daje się zamiast jajka szklankę mleka i mąkę ziemniaczana :) Gabi znowu ma 37, 5 i marudzi ;/

11 lata 3 miesiąc temu #822954 przez Marta1985
Halo :)

Ja juz po :) Dzis luz blus ... :) Wieczorem wam napisze co i jak :) Ale milo bylo :) I nie tesknilam :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #822957 przez aleksiaa88
hej

Zdjątko 1 albo 3

Marta pewnie już po pracy

Byłam dziś w mieście kupiłam szczotkę do zębulów i niekapek- wkłada do buzi ale nie wie, że trzeba ciągnąć to się pouczymy

Przypadkiem trafiłam na wyprzedaż i skusiłam się na spódnicę na wiosnę i lato będzie jak znalazł żal było zostawić na wieszaku za 15 zł i to w sklepie

Co do zdjęć to mi się przypomniało, jest u nas taka kobita już dobrze po 30-stce i wstawia swoje zdjęcia i żeby było ciekawie z każdego pokoju z kuchni nawet z korytarza jakby tak popatrzeć to po jej zdjęciach można rozkład domu poznać, a poza tym potraf się fotografować z różnymi urządzeniami w tle np tv, laptop jakaś kamera stojąca na biurku normalnie tylko iść i kraść bo wiadomo co jest i gdzie. Czy ona chce się pochwalić co ona to w domu nie posiada czy co

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #822996 przez Gochens
Milady dla mnie 2 i 4 ;)

Mężu wrócił obiad dostał teraz próbuje usnac z Alkiem ale coś mu nie idzie :lol:
Ja w końcu się relaksuje w wannie ;)

No niestety Rysa 920 to cena biletów lotniczych ale z Wawy kupiłam taniej, na mecz lepiej nie mówić :huh:

Marta fajnie ze pierwszy dzień udany no i juz masz weekend hehe także luzik.
Mnie to się pieprzną te tygodnie nie wiem ile teraz Alan ma...prościej mi działać w msc :)
Aleksia mnie też to śmieszy ja z kolei mam gościa co z nieswoimi autami wciąż foty wali oczywiście dobrymi no i laske co dodaje tysiące zdjęć swojej córki... Ja rozumiem człowiek się cieszy ale bez przesady :dry: :S

11 lata 3 miesiąc temu #822997 przez dziubasek
Witam moje drogie panie :)
Kakaszka a gdzie ty mieszkasz bo ja jak jestem w Pl to mieszkam 60km od Wrocka, siostrzenica moja tam studiuje i mieszka wiec we wrocku też często bywam.
Marta a gdzie ty pracujesz ze tak krótko bylas? ( a może mi się wydawało ze krótko ;) )
Milady fotki wszystkie super:) a ty sama wychowujesz te swoje bliźniaki czy mi się coś pomerdalo? Dla.mnie jesteś wielka, pełen szacun dla ciebie w lipcowkach mamy dwie mamy bliźniaków i one ciągle narzekają jak ciężko itp. Zdaje sobie sprawę ze z dwoma bobasami jest hardcore ale nie przeczytałam ani jednego pozytywnego poeta tych mam.

A u mnie też super, Julka zaczyna raczkować , Majka skacze i biega wokół niej wiec juz sobie nawet spokojnie nie posiedzę i nie poczytam was ;) chyba ze noca. Mężu jak grał tak gra, wziął Julke i spal z julka( tzn grał pol nocy a potem odsypial) ja się też wyspalam. Lece zaraz na shopingi bo jutro moja starsza córka idzie na imprezke urodzinowa i musimy jakiś prezent kupić. Poza tym jak tylko wrócimy z PL to planuje ja wysłać na balet( chce to niech sprobuje) i bede mieć ostro napięty grafik w ciągu tygodnia.

Gochens ile cię wyniósł cały ten prezent? Ja planuje kupić mojemu bilet na Ac Milan( to jego ukochana drużyna)

11 lata 3 miesiąc temu #823001 przez Gochens
Dziubasek to udanych zakupów!!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka