BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #824930 przez Hania84
Witam jako pierwsza :lol: niesłychane że dziś ja :P
chyba że jakas mnie dziewczyna uprzedzi ;)

Lena spała ładnie aż do 7...potem mleko i już nie chciała zasnąć...gadała do po 8 w łóżeczku potem wzięłam ją do nas, dałam zabawki, chwile się pobawiła i od razu słyszę ze cisza...patrzę a ona położyła się na bok i śpi w najlepsze :lol: tak to słodko wyglądało :kiss: a teraz buszuje ze zabawkami koło mnie ;)

Dziś u nas pogoda do bani...chciałam iść do rossmana ale pada więc poczekam aż mój wróci i wtedy sama pójdę bo mleko się kończy i pampki, oraz obiadki :)
a potem pojedziemy chyba zobaczyc tę huśtawkę dla Lenki i szafkę na buty.

kakaszka o której wrócił "pan i władca" ?

Sophie pasja fajna :)

miłego dnia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #824941 przez rysa
My tez używamy Dentinoxu do ząbków.

Filip wypije tylko z butli przed spaniem jak już jest na wpół śpiący i pewnie wszystko mu obojętny.Bo normalnie to jak mu dam z łyżeczki to wcina aż mu się uszy trzęsą.

I jak tam Kakaszka?

Malutkamilka fajnie że udało Ci się sprzedać ciuchy na allegro ja właśnie też od paru dni o tym myśle bo poluje na buty a kasy ni ma.

U nas kolejny dzień depresyjnej pogody i dziś podobno jakiś najgorszy dzień w roku

11 lata 3 miesiąc temu #824989 przez Sophie25
No to Witam sie i ja dzis rano dowiedziałam sie czegos przykrego i to bardzo :(
Kuzyna miał brac slub w marcu i spodziewali sie dzidziusia a dowiedziałam sie przed chwilą ze poroniła :(

HAnia no zawsze mnie to inspirowało i zachwycało,nasza cała rodzina uwielbia samololty brat takze obrał tę drogę :)

Kurcze jakos mi tak smutno :(

Rysa pogoda dobijajaca jest ;/

11 lata 3 miesiąc temu #825032 przez Milady
Witam kobitki ! U nas coś kiepsko bo Iwo ma katar i pokaszluje :-( Nastka pewnie to złapie też a mieliśmy mieć szczepienie w piątek :-/
Muszę jechać na zakupy a Marcin zaproponował pomoc zostaje przy małych bo niechce ich ciagac po mieście jeszcze z katarem chodź Nastke miałam wsiąśćcałe się boję ...

Marcin wyjeżdża 20 lutego ja nieco później....

Wczoraj mnie pocałował i poczułam się jak nastolatka znowu. Motyle w brzuchu :-D

11 lata 3 miesiąc temu #825044 przez aleksiaa88
Witamy się w południe
Mamusia wstała o 11 a dzidziuś 11:40
W nocy było kilka pobudek ale od 5-7 zrobił przerwę w spaniu wzięłam go do łóżka i się turlał od mamy do taty i co chwilę pac pac rączką w końcu padł. Obudzi się o 7:30 patrzył na okno żeby odsłonić rolety ale a do niego noc jest powiercił się trochę i usnął na brzuchu.

Jak nosimy go na rękach to ma czasem tak, że ręką robi pac po ramieniu.

U mnie pogoda cudowna wczoraj padał deszcz i wszystko zamarzło i teraz też trzyma i jest super lodowisko prawie nikt drogą nie chodzi bo się boją. Iść chodnikiem trzeba się siatki trzymać piaskarki jeżdżą ale gówno daje jak jest tyle lodu.

Jak oglądałam wczoraj o tym porodach w wiadomościach czy to było w uwadze to ja się boję już mieć drugie dziecko. Albo stracić albo jeszcze nie wiadomo co.

Wczoraj szwagierka dzwoniła, że G siostra będzie miała 3 dziecko no masakra że tam powiem mieszkają w malutkim pokoju oni dwoje plus 2 dzieci wiek 5 i 6 lat i teraz noworodek. Bo Jemu się marzy syn tylko ja się nie zdziwię jak będzie trzecia córka. A poza tym to teraz mają pieniądze i są kochającą rodziną, a jak nie mają to tam cyrki się dzieją. Jak planowali to dziecko to całkiem na mózg upadli bo jak przypadek to jeszcze dobra. Nie raz podniósł na nią rękę. A swego czasu siedział grał na komp a dziećmi się nie interesował robiły co chciały. Raz w ataku furii po wypiciu rozwalił dzieciom stolik do jedzenia,a w ogóle te dzieci a szczególnie starsze jest cały czas wystraszone. Chowa się za tyłkiem mamy może dlatego, że więcej widziało. Szkoda gadać

Sophie :(

11 lata 3 miesiąc temu #825059 przez cordis
cześć, ale pogoda u nas do bani :dry: miałam iść z małym do moich dziadków ale sobie chyba odpuszczę może po południu.

Hania fajna fura dla Lenki, ja jestem na etapie "oglądania i szukania" ile waży ten wózek?? bo mi zależy na tym żeby był w miarę lekki i stabilny a ceny niektórych takie że oczy wychodzą.

Rysa mój też butli nie tknie, wciskam mu na śpiocha inaczej nie, ostatnio zmieniłam na smoczek3 i jak mu dawałam to się zbudził i mega zdziwiona mina, już myślałam że wypluje ale wypił do końca. Natomiast jak daję mu normalnie na łyżeczce to pije bez problemu.

Sophie ja jak byłam dzieciakiem to zawsze chciałam latać samolotami, ale potem coś mi się porobiło i boję się wysokości nawet jak w Tatry chodzę to nad niektórymi przepaściami nogi mi się trzęsą.

Ja wczoraj mojemu nie dałam spać po południu obudził się około 15 i do wieczora go wymęczałam zabawami,już był tak padnięty, że po myciu oczy mu się zamykały jak w piżamkę go ubierałam, na śpiocha butlę dostał- o dziwo 230 ml wsunął i kimono. w nocy tylko 2 może 3 razy się obudził bo smoka szukał i spał do 9 :). chyba będę go tak pomału "przestawiać"

aha... Ikunia wow ale lasencja z Ciebie :)

Kakaszka a jak sprawy z notariuszem bo chyba mi umknęło coś :)
Kakaszka a i coś mi się przypomniało, jak wynajmowaliśmy mieszkanie to pani pytała czy przypadkiem nie jestem w ciąży a chodziło jej o to, że jakbyśmy nie płacili o czasie to mogłaby się nas delikatnie powiem "pozbyć", a natomiast sprawa wygląda nieco inaczej jak jest małe dziecko już nie tak ławo można wymówić, bądź eksmitować bo w okresie zimowym jest tzn" ochrona", macie coś takiego w umowie?

11 lata 3 miesiąc temu #825092 przez Marta1985
Halo :-)

RYSA - wszystkiego najlepszego :-) spełnienia marzen i ładnych butkow ;-)

Szykowanie poranne mamy opanowane :-) wszystko sprawnie idzie:-)

W pracy - fajnie - tylko ńie lubię robić rzeczy po Joannie bo kurwica mnie bierze :angry:

Sophie smutne takie rzeczy :-(

Aleksia tacy ludzie... Ich życie...

Hania udanych zakupów :-)

Milady - super :-)

Po wczorajszej nocy czekam z utęsknieniem na okres ;-)

Kakaszka pisz nam tu wszystko :-)

11 lata 3 miesiąc temu #825198 przez cordis
Marta a Ty po powrocie masz taki sam zakres obowiązków? Ja na samą myśl o tym ile zmian u nas w przepisach jest aż mi się odechciewa wszystkiego co związane z pracą.

aleksia a jak będzie córcia kolejna to dalej będą do skutku próbować?

11 lata 3 miesiąc temu #825204 przez aleksiaa88
Czort ich wie niby mu wrózka powiedziała ze bedzie miał 3 córki i 2 syny oby prawda to nie było

11 lata 3 miesiąc temu #825210 przez Hania84
Witam...

Lena z tatą śpią a ja zaraz lece do rosmanna.

Byliśmy dziś po huśtawkę...to były tylko skoczki i się nad tym zastanawiamy ...ale one są okej jak ktoś ma drzwi z futryną...my mamy bez futryny i nie ma jak tego przyczepić chyba ze mój wewierci w żelbeton 2 listwy i wtedy się to kupi i zamontuje.

Byliśmy też w POCCO po szafkę do butów bo w promocji...to ja nie chciałam juz brać bo znów usłyszeliśmy że do soboty trzeba czekac bo nie mają na magazynie...a ten kolor co chcieliśmy to już w ogóle nie ma :angry: to po kij robia promocje jak na 2 dzień już szaf nie ma :angry: ale mój sie uparł i wziął i pojedzie znów po to drugi raz w sobotę.

Cordis wózek waży 12kg. Ma z boku specjalna rączkę do noszenia i super sie go znosi bo już próbowałam. :)

aleksiaa współczuję siostrze Twojego że takiego kretyna ma :dry: nieodpowiedzialny i tyle...ale ona też nie powinna się godzić na kolejne dziecko jak nie mają warunków. No ale cóż...czasem tak bywa. Ja na jej miejscu po tym porodzie bym się podwiązała.

Marta a na kiedy masz mieś @ ? :lol: to my tez czekamy na rozwój sytuacji bądź @ :lol:

lecę do rosmanna ;)

11 lata 3 miesiąc temu #825229 przez Sophie25
Kurde co za dzien dzis rano dowiedziałam sie o narzeczonej kuzyna ze stracili brzdacaix babcia znowu w szpitalu ,a popołudniu zadzwoniłam wygadać sie mojej przyjaciółce a Ona do mnie ze jest w ciazy!!! CO za nowina wtedy poprawił mi sie humor skakałam z radosci! Niewidziałysmy sie 2lata tylko telefonicznie bo daleko zamieszkała z mezem i ma przyjechać za tydzien jestem taka podekscytowana ze poł dnia juz pakuje jej ciuszki do torby te najmniejsze! :D :D :D :D nie moge sie doczekac juz :D
Szkoda ze mieszka tak daleko bo przyjaciółka to skarb ...

11 lata 3 miesiąc temu #825239 przez aleksiaa88
Sophie ale masz dziś dzień wiadomości

Dalej pada deszcz i mróz trzyma

A my mamy taki wielki wózek on jest 2w1 i do naszego auta się nie mieści do bagażnika bo jest ścięty tył więc raz wieźliśmy na miejscu pasażera z przodu.

11 lata 3 miesiąc temu #825248 przez Milady
Jednak to chwilowe katar ustapił u dzieci mama przyjedzie do nich bo sie cieszy ze my pogodzeni, a ja dzis na randke kurdee jestem taka podekscytowana jakbym miała zrobić pierwszy numerek :D
Niewiem w co sie ubrac z tego wszystkiego ............

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #825273 przez Ikunia1910
Sophie samoloty fajna sprawa ale to chyba marzenie do ktorego dążylas, bo pasja to chyba cus co sie robi ;) tak czy inaczej dobrze ze nie latasz glowa w chmurach bo dzieki temu masz rodzine.

Haniu ja tez chce kupic hustałke u mamy sa jeszcze haczki co moj dzuadzius śp zrobil jak ja bylam dzidzia wiec wystarczy tylko kupic i juz bedzie śmigać. I wlasnie to nie wkurza w tych promocjach dadza dwie rzeczy a pozniej zdziwieni ze ludzie sie wkurwiaja :/

Agusia?

My siedzimy u dziadkow laurki rozdane a Zocha dostała chodak po znajomych i popierdziela az w szoku jestem ze tak szybko zalapala o co chodzi. No i gryzie biszkopty, slodziak;)

I z babcią

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Milady udanej randki...owocnej ;)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #825290 przez Sophie25
Zosia jest śliczna, mówiłam Ci już że Ona ma takie piękne tajemnicze oczy :-Dbędą faceci się ustawiać i tatuś będzie przeganial :-D
Ale ma frajdy z chodzika :-D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka