BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #827696 przez Sophie25
Zoska dziekuje za życzenia ! :-*
Wiki 100 lat! :-*

Witam w zimowy poranek! Aleksia my też już po lopatowaniu a w zasadzie maz bo On uwielbia zimę i odśnieżanie i cieszy się jak głupi i lata od 7 z łopatą i obudził mnie z zapytaniem gdzie są rękawicZki :-P

Zośka ładnie spala piła w nocy i nie domagała się butli :-D

Milady jakie świetne to zdj z 6 zajebiscie wymyślone! :-D;-)

Miałam jechać odwiedzić babcię w szpitalu ale boję się dróg a Ona w Rzeszowie lezy i mam kawałeczek....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #827709 przez KaRoLkA
Witam Mamuski :)

Zosia i Wikunia rosnijcie duze i nie dajcie bardzo w kosc mamusiom :kiss: :kiss:

Dziekuje za komplementy :*

Violcia gratulacje dla Oskarka , do przodu kochany :) a z ta glowka to juz niemam pomyslu :huh: moze woda??

Wy macie snieg a u mnie ani grama i dodatnia temp :) wspolczuje i zazdroszcze zarazem :)

Jak tam wasze winkowe wieczorki udane ??

U Nas bardzo udany wieczorek ogladalismy "wojne męsko żeńska" i milutko sie zakonczyl :blush:
malutka spala dosc ladnie choc budzila sie kilka razy ale jak sie kladlam o 1 to wzielam ja do siebie i spalysmy do 5 bez pobudek :lol: a o 5 pobudka dalam mleko ale spac nie , wiec mezus ja zabral ja pospalam do 9 :lol:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Gabi wczoraj tez dupke podnosila tylko tak to zabawnie wygladalo bo wtedy glowa i rece na podlodze a sama dupka w gorze hi hi i chyba bedziemy mieli prawa jedynke :lol: bo juz cos czuc :)

Ciasto na buleczki rosnie a ja popijam kawunie :)

Milej niedzieli ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #827710 przez Gochens
Dzień dobry ;)

U nas noc ok obudził się o 2 dostał smonia a później przed 7. Właśnie zasnął na moich kolanach...

Najlepsze życzenia dla naszych rybek :kiss:

Pogoda cudna taka zimne to ja lubię, biało, mrozno i słońce świeci :lol:
Gratulacje dla Oskarka :laugh:
Karolka fajnie ze wieczór udany :P no i pewnie Gabi niedługo ruszy do przodu :blink:
Miłego dnia życzę

11 lata 3 miesiąc temu #827714 przez Sophie25
No u mnie wieczór też zakończony pomyślnie! :-D:-*

KaRolka to dobry maz i świetnie ze zrozumiał :-) Teraz będzie już tylko lepiej :-D

Ojjj jak ja bym zjadła bułecZke drozdzowa :-D pycha :-D

Rosól nastawiony a dajecie małym do spróbowania rosolku ?

A gdzie Klara ? :-(

11 lata 3 miesiąc temu #827722 przez Marta1985
Halo :-)

Dziewczynki sto lat :-)

Zaległym równieZ :-*

Jejku niby mam ok tesciowa ale czasem to mi ręce opadają :-( przed kapiela zawsze šie wyglupiamy z Bartusiem on jest tylko w pielyuszce i robimy pierdzioszki turlamy šie i inne takie i czasem ma takie różne plamki które rano znikają już nawet po kapieli są niewidoczne i czesem Šie podrapie on sam siebie aalbo my jego i wczoraj mezulek mamusi pokazywal co on ma na nóżkach i podobno mogą to być ROZSTEPY!!! No masakra ;-) ewidentnie šie podrapal ;-) eh.

No i wczoraj wieczorem po zajmowaniu šie Bartusiem.Z 2 godzinki strasznie wymeczona była - non stóp to powtarzała. Troszke to przykre! No przecięż to ńie noworodek :-(

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #827731 przez rysa
Przeczytałam kolki stron ale itak nie nadąrzam.

Ostatnio mam podobnie jak Malutkamilka.Nie przespalam wiecej ciagiem niz 2,5h.Byla jedna taka noc czyba w srode ze jak polozylam Filipa o 22 to przebudzil sie dopiero o 5.20,dalam mu smoczek i pospal az do 9,ale to byl tylko ten jeden dzien.

Skladam zyczenia wszystkim dzieciaczkom.

Wczoraj mialam fajny dzien bo R.zostal z Filipem a ja poszlam polazic po sklepach.Kupilam sobie spodnie i buty.Potem z kolezanka poszlysmy na solarium(chyba z rok nie bylam i yeraz na dupe usiasc nie moge bo tak piecze :D ).Na wieczor bylo winko,film a potem mila noc ;P

W tygodniu bylismy na szczepieniu.Maly bardzo plakal tym razem.Malutkamilka mozesz wpisac wage do tabelki 8,500 , a wzrost to dopiero go musze zmierzyc.

Gratki dla Wiki ze juz zwiedza :)

Ja tez myslalam ze to Filip tym noskiem tak siaka i przy tym robi niesamowite miny a wasze szkraby tez .

Potem Was jeszcze poczytam bo teraz oczy mi sie zamykaja a nawet nie chce mi sie wstawac zeby kawe zrobic

11 lata 3 miesiąc temu #827742 przez violcia00
NA RAZIE NIE MA CO GRATULOWAC BO TO JESZCZE NIE RACZKOWANIE ALE POSTEPY JUZ SA DUZE :P

KAROLKA TO NASZA PARKA PEWNIE W PODOBNYM CZASIE BEDZIE MIALA ZABKI BO OSKARITOWI TEZ SIE PRZEBIJA JEDYNECZKA :blush: ,FAJNIE ZE WIECZOR UDANY :kiss:

RYSA JAK JA ZAZDROSZCZE SOLARIUM,A TAKIE WYPADY ZAKUPOWE BEZ DZIECI TO SUPER SPRAWA. :lol:

MALY ZNOW PAPKI ROBI :woohoo:

POSPALISMY GODZINKE,TEGO MI BYLO TRZEBA,A TERAZ SZYKUJE TRZEBA BRAC SIE NA OBIAD..SOPHIE DAJ TROCHE ROSOLKU,U MNIE DZISIAJ TYLKO INDYK Z ZIEMNIAKAMI I MARCHEWKA :blush:

DZIS ZNOW SAMOTNA NIEDZIELA,MEZU O 19 POWINIEN WROCIC TO JESZCZE NIE TAK ZLE.

A SNIEGU ZAZDROSZCZE,U MNIE TAK JAK U KAROLKI,ANI GRAMA,ALUBIE TAKA BIALA I MROZNA ZIME :P

11 lata 3 miesiąc temu #827743 przez srenka_918
Sophie ja daję małemu troszku rosołku, warzywek z niego mięska i makaronu, ale to jeszcze przed tym jak zasypuję go przyprawami ;) choć czasem zdarzało mi się zapomnieć i od razu gotować rosół na przyprawach i nawet zauważyłam że wtedy mały apetyczniej zajadał, tylko wiadomo, że dużo przypraw nie daję, ja to w ogóle uwielbiam tylko na soli i jakieś zioła ;)

11 lata 3 miesiąc temu #827775 przez Sophie25
Srenka ja tak samo na soli i ziołach :D

Wiec dałam małej dzisiaj troszkę makaroniku i mieska,marchewkę,selera pierwszy raz jadła :)

11 lata 3 miesiąc temu #827777 przez srenka_918
No to gratulację dla małej ;) Mój dzisiaj jadł pierwszy raz wieprzowinkę ;) Jak ja go lubię karmić ;) Póki jest głodny to zajada aż miło, już w przód dzioba otwiera, a jak już czuje się pełny to też otworzy ale zanim weźmie łyżeczkę do buzi powie "blee" ;) Robi mi tak od tygodnia ;) Najpierw myślałam że akurat tak mu się udało, ale tak już się nauczył, że powie "blee" i mamusia więcej nie daje ;)

Jak ja mam czas żeby pisać to tu nikogo nie ma.... A jak ja nie mam czasupisać to tu taki ruch... ja to widocznie jakaś inna jestem ;)

11 lata 3 miesiąc temu #827795 przez Agusia83
Ja tylko na chwilke,bo dzieciaki mi zasnely i trz chce sie kimnac. Ciezki dzien,Emi daje popalic,Artus tez jojcy...

Wiki,Zosiu buziaczki.

Oskarito,pierwsze koty za ploty..super,za niedlugo bedziesz smigal.

Chcialam sie pochwalic,ze Artus dzis zaczal mowic tata...ale tak wyraznie...ale mna emocje targaly...a najsmieszniejsze,ze tak mowi do mnie...haha..

Moj maz tez pewnie kolo 19 bedzie...dzis kolejne zaliczenia i egzamin.

11 lata 3 miesiąc temu #827818 przez Gochens
Mój syn bawi się dziś w psa... Bierze zabawkę w buzię i chodzi z nią po całym domu :lol:

Właśnie był teściu bo stesknił się za Alim :) był na nartach i tydzień wnusia nie widział, mile to z jego strony. byliśmy na spacerku a teraz odpoczywamy.

Agusia super! tata -mój M nie może się doczekać tak jak ja mama prawdziwego. narazie jest dada
Mój nie jadł rosołu ja rzadko gotuje bo mój nie przepada :dry:
Rysa tez chyba musze jakiś but kupić chyba wyskocze jakoś w tygodniu!

Alan chyba ma uczulenie na banana.. Wczoraj mu zblendowałam a po kąpieli zauważyłam takie czerwone plamy ze szok!

11 lata 3 miesiąc temu #827828 przez Hania84
Witam i ja dopiero :)

Mój montował 3h tego skoczka a potem miałam pełno sprzątania bo wyglądało jak co najmniej by tynk odkuwał :silly: przy okazji zbił mi zegar B)
ale skoczek jest ! wisi i Lena zadowolona az w głos się śmieje :lol: na razie ja huśtamy tylko bo nie umie się odbijać :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Agusia fajnie że Artek mówi juz tata :) mój też czeka na to słowo...ale Lena uparcie mówi mama nawet do niego :lol: teraz nawet nauczyła się nowego "słowa" i nas woła ejjjj :D haha

:D haha Alanek fajną masz zabawę ;) musi to fajnie wyglądać jak udaje pieska :)

srenka dzięki ;) szkoda że babcia tak chowa zdjecia przed Wami :(

Oskarku super że juz powoli do przodu się wybijasz :) jeszcze trochę i mama będzie miała dodatkowy fitness...ganianie za Tobą :lol:

Gochens z dietką powoli do przodu :) dzis sie warzyłam i mam kilogram mniej :lol: super :) myślałam nad tym by w PL kupic sobie steper :) czytałam opinie że fajne to cuś i że ponoć w 10min. spala się 100 kalorii :) oczywiście intensywnego deptania :) bieżnie są tu drogie...a z PL nie przytargam takiej wielkiej...więc chociaz może steper :) Ponoć żeby uzyskać fajny efekt to trzeba 2x po pół godziny ćwiczyć codziennie. Chyba się skuszę :)

miłej niedzieli :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #827836 przez malutkamilka
Czesc dziewczynki,

ja teraz tak na szybko, bo ide prasowac. Na noc pojechalam do rodzicow a dzis akumulator mi padl i w zlosci wrocilam do domu dzieki sasiadom. U nas noce bez zmian i kupki tez zielonkawe, ale czytalam ze te zielonkawe kupki moga byc tez objawem zabkowania.

Wy tu sie seksicie a u mnie posucha do konca lutego ;)

steper fajna rzecz tylko zebys sobie miesni nie wydepatala

a ta moja to juz wszedzie lazi. wczesniej doszla do drzwi w duzym pokoju i skamlala a teraz sie juz nie boi idzie smialo na korytarz i drugiego pokoju czy kuchni

Ach no i dziekujemy za pamiec i zyczonka.

Rowniez dla Zosindy wszystkiego dobrego.

Milady zapisalam dane w tabeli ale wstawie wieczorem bo jeszcze kilka rzeczy musze zrobic i szkoda mi teraz czasu jak mala jest spokojna i sie soba sama zajmuje. mam tylko nadzieje ze opowiesz nam o swoim wieczornym winkowaniu ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #827839 przez Hania84
a z tego wszystkiego to zapomniałam Wam powiedziec że miałam dzis tak realistyczny sen że jak sie obudziłam to sie musiałam zastanawiać czy to prawda czy nie :D
..śniło mi się że jestem w 4 tyg. ciąży i mam termin na wrzesień a ojcem dziecka jest mój kolega z podstawówki haha :D gdzie nie widziałam go od 5 lat chyba :D realistyczny był akurat w tym ten sen że 4t.c i termin na wrzesień... bo to by się zgadzało nawet :D OMG co mi się roi w tej głowie :)

...i coś jeszcze miałam napisac...ale wyleciało mi z głowy... hmmm...

a to Lenka w skoczku :blink:

o steperze znalazłam cos takiego:

stepper to jest dobry pomysł, żeby zrzucić trochę tłuszczyku. Ćwiczenia na stepperze należą do grupy ćwiczeń areobowych, w których to spalanie tłuszczu następuje po ok. 20 min od rozpoczęcia ćwiczenia. Staraj się ćwiczyć ok. 40 min do godziny dziennie. Ważne jest to aby tętno w czasie ćwiczenia było regularne - to też ma wpływ na spalanie komórek tłuszczowych.

W zasadzie każde odchudzanie polega na ujemnym bilansie kalorycznym, więc kontroluj swoją dietę, staraj się mniej więcej wiedzieć ile kalorii danego dnia "zjadłaś" - dużo zjadłaś - ćwiczymy na stepperze 2 razy dłużej!

Stepper dobrze robi na mięśnie pośladków i nóg!

oraz....

Przy pomocy STEPERU możemy wzmocnić jednocześnie mięśnie nóg i pośladków oraz sprawność serca i układu krążenia.

Ćwicząc na steperku oczywiście wzmocnisz mięśnie nóg i pośladków. W zależności od tego, czy robimy krótsze czy głębsze ruchy.

Czworogłowe ud ( z przodu ) będą pracowały bardziej przy ruchach głębszych. Przy krótszych ruchach przerzucamy pracę na pośladki i łydki.

Pośladki i tylne partie ud zaangażujesz chodząc w lekkim odchyleniu do tyłu - z pięt (pozycja jakby przy schodzeniu ze schodów).

Ćwicząc doprowadzasz do ujemnego bilansu kalorycznego i to właśnie dzięki temu zanika tkanka tłuszczowa a samopoczucie staje się lepsze.

Steper w przeciwieństwie do biegania i chodzenia po schodach nieobciąża nadmiernie stawów, dlatego mogą go używać osoby nawet z dużą nadwagą.

ile kalorii spala się ćwicząc na steperze?

sprawa jest oczywiście indywidualna ale mniej więcej 10 min to ok.100 kcal
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka