BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #834323 przez Milady
KaROlka ja wlasnie przegladam oferty i dam MArcionowi :
krawat,czape ciepłą zeby mu łepetynka nie zmarzła i kubek w serduszka :D:)
Myslałan nad portfelem i zegarkiem ale ładny zegarek drogi a nasz budżet teraz umiarkowany bo remoncik i przeprowadzka wiadomo ale wiem ze chciałby taka czapke bo w jego guscie jest :D
takie mu zamowiłam
krawat bedzie miał jak znalazł na chrzest Poli :)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #834328 przez aleksiaa88
Dziekuje za zyczenia

łózeczka wszystkie piekne ale ja bym wziela w ciemnym kolorze bo biały to nie łatwo przybrudzic

Gabi ale jezorem wywaliłas smiesznie

Dzis przyszedł nam chodzik taki najzwyklejszy troche sie juz poprzemieszczał przynajmniej wsadze go roboiac mu jedzenie bo do teraz albo w wózku siedzial a jak marudził to na rekach trzymałam

Mały stoi mi na kolanach i sadzi kupaka :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #834348 przez kakaszka
no wiec my dalej nie zaszcepione. ludzi jest tyle w przychodni, ze nie dalysmy rady sie dobic, nawet nie bylo miejsca w poczekalni. wiec podmarzlysmy troche i wrocilysmy do domu na obiadek i ogrzanie i zaraz idziemy znowu.
wkurwia mnie takie cos, ale musze ja zaszczepic, bo nie wiem czy mi sie uda na bialorusi ja zaszczepic, bo tam szczepia ta szczepionke w 4 miechy. kurwa....

mi sie kazde lozko podoba, marzenie moje miec loze malzenskie, bo zawsze to na tapczanach, to na kanapach.

dobra lece.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #834364 przez aleksiaa88
Kakaszka rozpychaj się ile wlezie pchaj się

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #834371 przez aleksiaa88
Rozbieranie choinki

Oglądnie bajek

11 lata 3 miesiąc temu #834390 przez Gochens
Albertos jaki rozwalony przed tv ;) no i w okularach fajowo tez mamy takie foto ;)

Kakaszka a Ci wszyscy ludzie tez z dziecmi sa ??? Bo jak nie to ja bym sie klocila !!
Karolka zapraszam ja juz niby po kawie ale czy ona mi cos dala ?!?!??

ja swojemu nic nie kupuje na walentynki ;) juz mu wystarczy ten prezent co dostal.
Ali spiacy ale znow zaczyna mi walczyc w lozku.. a juz tak ladnir usypial sam :angry: ehh mam nadzieje ze to zebiska i juz niebawem mu przejdzie.

Skoczylam sobie na solar od razu inaczej sie czuje ja nie wiem ale jak chodze taka biala to nie moge na siebie patrzeć B)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #834426 przez Hania84
bry :)

Noc okej...dziś na przykrywanie Leny wstawałam 2 razy...a mój raz by podac mleko o 5.30.

Pogodę mamy fajną, słoneczną więc pochodziłyśmy trochę po dworze. Byłyśmy w rossmanie po deserki kupiłyśmy z jabłkiem, brzoskwinią, maracuja i bananem.

Kupiłam też 3 rodzaje fasoli (mrożona zielona szparagowa, z puszki czerwona i z puszki biała) na zupę fasolową z przepisu dietowego ;) do tego cebule 2, pomidory z puszki i suszone plus chili i odrobina soli :) zupa pyyyycha :)

Milady tak myslałam, ze to Ty i Pola bo pisałaś pod zdjęciem ze wkleisz ;)
Mnie osobiście podoba się 2 łóżko :) ja lubię ciemne :)
Prezenty fajne :)

Ja nie kupuję nic mojemu...zrobię dla nas kolację przy świecach...i do tego zapiekankę z brązowego makarony, piersi z kuraka i brokuła :) plus oczywiście żółty ser i polane to jogurtem naturalnym z fixem do zapiekanek ;)

kakaszka powodzenia na szczepieniu (bo jesli dobrze wyczytałam to pójdziesz drugi raz dziś)
ja też muszę mieć duuużo powietrza i wiosną i latem śpimy przy uchylonym oknie...a zima dobrze wietrzę sypialnie (prawie cały dzień...prócz momentu kiedy Lena ma drzemkę)

szosteczka jak tam Pati? a prezent okej :) co chcesz? liczy się pamięć...zresztą praktyczne prezenty chyba najlepsze :) my same też nimi jesteśmy :blink:

Kurde ja zawsze miałam ciemna karnację...ale mi zbladła :( solarów nie lubię i smażenia na slońcu też nie i taki tego efekt :dry:

srenka to trzymam kciuki żeby się szybko udało zafasolkować :) 40 dni to tuż tuż :)

Milady ja nie daję jeszcze brukselki...ale można czemu nie? :) osobiście też bardzo lubię :) i bób też :P hehe a to tak juz na marginesie :blink:

Albert fajnie z tą butlą wygląda :) juz sam trzyma jak pije?

milego popołudnia :)

11 lata 3 miesiąc temu #834469 przez srenka_918
Kakaszka jakie Wy macie ceregiele z tą przychodnią...
Byłam skontrolować Pawełka siusiaka dziś to mi mówi, że jestem przewrażliwiona, bo ona nic złego nie widzi, oprócz tego że widzi że mały ma skłonność do zarastania... Ale póki siku robi mam się nie stresować... Tłumaczę jej że "wycisnęłam" małemu jakby ropę, to ona że nie umiem resztki siuśków od ropy rozróźnić... Zdenerwowałam się do czerwoności i wyszłam... Bo to ogólnie nie była nasza rodzinna pediatra, tylko ta druga, nasza będzie za tydzień, jak mały będzie miał szczepienie...

Milady ja brukselki jeszcze nie dawałam małemu, bo i sama nie przepadam i nie kupuję ;)

Co do prezentów na 14tego to ja już kupiłam perfum, zapas żeli pod prysznic i wieelką białą czekoladę, czyli to co lubi i często mu brakuje ;) Mam nadzieję że nie znajdzie tego przed czasem ;)

Albercik świetnie wychodzi na zdjęciach ;)

Gochens Twojemu dzidzi się odwidziało spać w łóżeczku a mój za to zaczął sam w nim zasypiać bez butli i bez głaskania ;) Daję go do łóżeczka i jakąś zabawkę i przytula ją do nosa aż zaśnie ;)

Ale w nocy to jakaś masakra u niego ze spaniem... Dłużej jak 2 godz nie pośpi... Ciągle głodny i herbatki albo woda go tylko złoszczą, chce mleka i mleka... A wtedy wygląda jak zapaśnik sumo ;)

11 lata 3 miesiąc temu #834479 przez kakaszka
no wiec w koncu wrocilysmy. jestem wyjebana w kosmos, kregoslup napieprza od noszenia elizy.

trafilysmy jako ostatnie, niestety wszyscy byli z dzieciaczkami nawet mniejszymi od elizy, a opoznienie bylo 1,5 godziny, wiec kazdy juz mial dosc, wiec nie bylam chamska i czekalam.

mysz zaszczepiona, jestem z niej mega dumna, bo nawet sie nie skrzywila, dzielna moja mysz :D
po za tym jest ok, ale wiadomo do alergologa tak czy siak trzeba. gorne jedynki juz tuz tuz. poza tym wszystko git majonez :)

11 lata 3 miesiąc temu #834502 przez aleksiaa88
Tak sam trzyma, ale dopóki jest nie nasycony bo potem to nia wywija i gryzie smoczek

Współczuje tego czekania w kolejce ja zawsze biore meza bo bym nie wyrobiła nosic przez godz nie majac gdzie posadzic bo krzeseł to tyle i tak wszystkie zajete wiec zostaje tylko chodzenie.

11 lata 3 miesiąc temu #834509 przez srenka_918
No to gratuluję Elizie że była taka dzielna ;)

Aleksia Pawełek sam jeszcze nie trzyma ale jak już nasyci swój pierwszy głód i widzi moje rozproszenie w trzymaniu butelki to mi ją weźmie i doi smoczkiem że wszystko mokre i do takiej perfekcji to opanował, że zanim się zorientuję że mi butlę zabrał on już mokrzy ;)

11 lata 3 miesiąc temu #834520 przez Marta1985
Śliczny Albercik i Gabi :)

Mebelki tez piękne :)

Ja jestem ale nie mam czasu za dużo :( Wiadomo w pracy nie bardzo mogę być na bieżąco... jeszcze teraz chce się starać o awans i chciałabym wszystko zrobić w najkrótszym terminie.

A po pracy to wiadomo :) Musze is po małego a potem to już w trojkę czas spędzamy. No i ja jeszcze ogarniam mieszkanko, a mąż zajmuje się zakupami i obiadami. Dziś miałam umyć dwa okna a tak się rozpędziłam ze umyłam wszystkie 5 :P

Zaraz idziemy się kapać a potem szykowanie wszystkiego na jutro potem jakiś filmik z mężem i tak w kółko :)

11 lata 3 miesiąc temu #834528 przez KaRoLkA
Elizko gratulacje , dzielna dziewucha :)

Albercik slicznie trzyma ta butle i jaki wpatrzony w baje , a w tych okularach zarabiscie wyglada :)

Srenka zazdroszcze zasypiania Pawelkowi , my bedziemy sie znowu uczyc bo dziadki oduczyli :)
A ta doktorke to bym opierdzielila , może ona nie rozróżnia wredna jakas :angry:

Milady my tez brukselki nie jadlysmy, a ta czapa super tyle ze moj juz ma podobna zreszta tutaj cieplo i czapy nie nosi :)
Chyba mu kupie zestaw zel pod prysznic i jakies takie pierdolki kosmetyczne :)

Haniu zupka musiala byc pycha , lubie fasolowa , moja mama robi genialna :)

My po zakupach spozywczych , i kupilam sobie tez spódniczkę taka elegancka :lol:
bylam w dwoch salonach zapytac o prace i doopa :/
Mala drzemie moj pojechal a ja "pierwsza milosc " ogladam :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #834531 przez Hania84
kakaszka gratki dla Elizki za dzielne zniesienie szczepionki :) i teraz co? ile jej zostało jeszcze szczepień? bo wszystkich chyba nie zdążyła w PL wziąć? popakowani już jesteście? jutro masz bojowy dzień co nie ;) ?

srenka jaka wredna doktorka :angry: zaraz bym jej dogadała. Beszczelna :angry:
ale dobrze że Pawełkowi się poprawiło z tym.

Karolka ja też lubię fasolówki i jak zobaczyłam ze dała mi taką zupę to się ucieszyłam i zapytałam czy mogę jeszcze jedną zrobić na inny sposob...podałam jej składniki i powiedziała że mogę :lol: ja robię zawsze z fasoli "jaś" , marchwi,pietruszki,selera, ziemniaka i do tego daję sól, majeranek i pieprz ziołowy :) też jest pyszna :)
Mam też przepis na 2 rodzaje strogonowa :) z kurczakiem i z kostką sojową :lol:

dziś zjadłam jeden paluszek kinder bueno bo już nie mogłam doczekać :lol: mmmm pyszny...normalnie cudo :lol: jak tak dawno nie jadłam to się nim delektowałam aż miło :lol: haha

Karolka pokaż kieckę :lol:
"PIERWSZA MIŁOŚĆ" ulubiony serial mojego A. :lol: ale teraz to już nie wiemy co tam się dzieje :P mój to najbardziej lubił tego starszego faceta co na wsi mieszka i był kiedyś sołtysem (ma córkę Emilkę) nie pamiętam jak się nazywa w tym filmie ;)

Lenkę po drzemce posadziłam na kibelek...kupiłam nakładkę na WC i tak nam lepiej jest...i najpierw bączki puszczała...a ja mówiłam o oo :lol: a ona wtedy w głos się śmiała :D haha a potem ładnie siusiu zrobiła :lol: jestem z niej dumna :)

miłego wieczoru :)

11 lata 3 miesiąc temu #834552 przez szósteczka
No moi wrócili naszczęście Pati ma tylko stłuczenie wiec ok. Zaraz jedziemy po zakupy bo w lodówce puchy.
gratulacje za dzielne szczepienie u Elizki i spokojnego jutrzejszego dnia.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka