BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #850469 przez Agusia83
Aleksia, pamiętam jak trombili o tym w TV...ucieszyłam się...byleby inni księża szli za przykładem papieża Franciszka.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #850472 przez Hania84
Popieram postępowanie Franciszka :) i też mam taką nadzieję jak Agusia :)
O.św Powinien jeszcze zmienić prawo Kościelne co do tych rzeczy i wtedy nie byłoby podstaw do nie udzielania komunii czy chrzczenia dzieci rodziców nie zamężnych kościelnie.
Teraz to zależy od księdza...czy jest prawdziwy z powołania i pójdzie za przykładem Franciszka czy też nie :P

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #850474 przez Ikunia1910
Cordis moja nie bierze nic do buzi, ewentualnie swoj gryzak albo drewniana łyżkę jak siedzi w krzesełku i nie moze doczekac sie jedzonka i wogole sie nie ślini no ale to pewnie dltego ze zabki wcale nie ida jak narazie.
Fajnie ze Bartus ma swoja komore i ma racje ze krzyczy bo pewnie sie boi ze mu smsy bedziesz czytac:p

Malutka niezła przygoda. Super ze juz ok i ze jestescie:*

Haniu co za sen...;/

Karolka fotke dawaj!

My bylysmy na spacerku bo piekna pogoda sie zrobila mimo ze sie nie zapowiadalo z rana. Ale spacer bezwozkowy tylko po ogrodku i juz nam masa krokusow zakwitla ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Marta to udanego bzyku bzyku ;)

Eee prawda jest taka ze ochrzcza kazdemu tylko zalezy ile sie posmaruje.
Watpie ze jeden dobry franciszek cus wskora i zmieni na dłuższa mete. To za duza szajka jest...niestety:/

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #850486 przez Hania84
Dziewczyny !!! dziś jest DZIEŃ TEŚCIOWEJ :lol: złożyłyście życzenia swoim T. ??? :D :lol:

Ikunia ale Zosia ślicznie wygląda wśród tych krokusów :) u nas tez już są, tak samo jak przebiśniegi :) a drzewo koło naszego domu ma juz spore pąki :) Wiosna, Wiosna...wiosna ej że Ty :lol:

kurka dziewczyny..żadna z Was nie ma po okresie czegoś takiego jak lekkie pobolewanie w podbrzuszu ???? :dry:

Ikunia i zgodze się...niestety kler to za duży światek by sam papież coś mógł zmienić :dry: No chyba że ewidentnie prawo Kościelne by zmienił to wtedy kler nie miałby wyjścia.

Lenita jeszcze śpi :)

wiecie co za oknem jasno jak diabli...słonko jeszcze świeci...i jak patrzę na zegar że to już 17 godzina to wierzyć mi się nie chce bo jeszcze nie tak dawno o tej godzinie ciemno się robiło. :lol: Uwielbiam takie dni jak teraz :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #850489 przez Ikunia1910
Haniu mnie nic nie boli. Ani przed ani w trakcie ani po, ani brzuch ani cycki... Jedyna oznaka okresu to pryszczole:/
Moze idz do gina profilaktycznie?

Ja tesciowej na" papierze" jeszcze nie mam :p

Zoska spi razem z Lenka ;) a ja ide robic kawusie. I fakt dnia przybywa :) zegnajcie depresje ;)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu #850505 przez aleksiaa88
Eliza :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #850506 przez Gochens
Dzień dobry

Elizka :kiss: rosnij zdrowa myszko!

Dziubasek ale masz dziewczyny fajne ;) baletnica fajowa!
Zosia pięknie się uśmiecha i jak ładnie wygląda na łonie ;)
Ikunia pewnie ze lej swojego!!
Kakaszka fajnie ze Twój nicpoń juz dotarł do pracy
Haniu gratki za wagę ja nie mam boli po okresie
Karolka pokaż mi swój nowy kolorek
Wiki zdrowia dla Ciebie i mamy :)

U nas dziś bez szczególnego postu, mężu gotowal bo uznał ze trzeba mnie trochę odciążyć :side: Noc ok ja wczoraj padlam po 20!!! dziś rano Alan wyprowadził mnie z równowagi.. wciąż się darł plul kaszka i postanowiłam wcześniej uciekać do pracy :S
Teraz siedzę w wannie i odpoczywam.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #850524 przez KaRoLkA
Zofija sliczna i ten jej boski kapelutek :)

Ja tez jestem za tym zeby Papiez zmienil prawo koscielne bo ksieza robia co chca byle im na reke a nie wedlog kosciola .

Haniu fajnie ze u dietetyczki wszystko ok :) mnie boli podczas okresu krzyz i podbrzusze a po nic nie czuc . A wlasnie takie pytanko czy po bolach krzyzowych porodowych boli Was podczas okresu czy nie bo mnie boli bardziej jak przed ciaza :/

Malutka oooo wy biedne , to Was niezle dopadlo jakies wiruszysko :/ wracajcie do zdrowka . Dobrze ze rodzice sie Wami zajeli :)

Szosteczka fajnie ze prace ida do przodu , no i ze Tobie juz lepiej :)

Dzien Tesciowej mowicie :unsure: to pasowalo by jej co skrobnac tylko pytanie co bylo bynajlepsze hmm :silly:
a wloski to przyciemnilam gore i ombre lekkie strzelilam na koncach ;)
O takie :

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Myszka moja lobuzuje jak niewiem , albo obrus sciaga albo do dekodera sie dobiera i jest mega uparta co jacwezme to ona jak bumerang w to samo miejsce do poki guza nie nabije :)

u Nas tez jeszcze jasno ale juz powoli szaruga sie robi :)

11 lata 1 miesiąc temu #850529 przez Hania84
Gochens mąż spisuje się na medal :) oby tak dalej ;) ale wzięła go ta ciaża :lol: widac że się cieszy :)

Wzięłam gorący prysznic i nie boli mnie jak na razie...hmmm...tak się zastanawiam czy czasem nie przeziębiłam sobie jajników bo przeciez chora byłam...a w domu tez za bardzo ciepło nie jest bo nie lubię i na kr. rękaw chodzę. Tylko że w czasie okresu mnie nie bolało :dry: nie wiem o co kaman. Poczekam do przyszłego tygodnia...może mój będzie miał na rano to wcześniej skończy i skoczę...bo z małą to nie lada wyczyn...dziś siedziałyśmy tylko pół godziny to myślałam, ze kota z nią dostanę :huh: wciąż mi się wykręcała na rekach bo non stop coś ją interesowało...a u ginki to minimum 2h się czeka :dry:

Karolka ombre hombre :silly: świetny kolor :) bardzo ładnie wygląda na Twojej głowie :)
ja miałam bóle krzyżowe porodowe i u mnie z bólami na okres i w okresie różnie...w styczniu bolało mnie bardzo mocno przed i w trakcie...a teraz jak miałam okres to nic przed i nic w trakcie...tylko teraz lekko coś po :P
Zrób numer T. i zadzwoń i powiedz, że życzysz wszystkiego Naj na ten jej dzień :lol: ciekawe jaka reakcja będzie hihi :D

Ja swojej nie mam tez jeszcze w papierach jak to Ikunia trafnie ujęła...więc mnie to nie obowiązuje na razie :P

...a moja Lenita non stop się na dupce odbija...bosssszhe ile to dziecko ma energii i wciaż woła głośnoooo coś na skrzyżowanie "tata i dziadzia" hahaha tak to śmiesznie a zarazem fajnie słychać :) i bawi się szczotka do włosów swoich na zmianę z książką którą nauczyła się podnosić nad głowę i co rusz tak robi :)

a właśnie ... Agusia a Ty kopa chcesz ???? :P na staraczkach ładnie opisałaś im że Artek też tak jak Lenka na dupci skacze i że z Emi w przedszkolu byłaś na dniu otwartym a u nas to co ????? oj popraw się mamuska bo na karniaka pójdziesz :P :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #850548 przez aleksiaa88
Jak ja lubię jak mężu jest w domu ja sobie robię co chce, a on się zajmuje.

Mały zapitala po domu na raczkach i tylko co chwile się odwraca i patrzy czy się idzie za nim. Motorek chyba ma w dupci tak przybiera kończynami.

Zośka cudnie wygląda na łonie natury.

Julcia zabawnie wygląda zajadając się paluszkami.
Baletnica śliczna i taka różowiutka.

Marta biedny mąż jak go dopadniesz :silly:

Wikula dobrze, że już w domu.
My tez wirusa mieliśmy na jesieni i też mały na początku zjadł i mi chlusnął jak z fontanny myślałam, że może syrop mu nie podpasował bo wtedy miał na kaszel. I przez pierwsze 2 dni odstawiłam syrop, a on nie chciał jeść i wypił 30 mleka i chlus robił w końcu wzięliśmy go do lekarza i z rana jak wstałam już mnie też brało więc już wiedzieliśmy, że to wirus. Kręciło mnie w żołądku i na dodatek ból mięśni i kości w kolejnych dniach reszta się rozchorowała w domu. Wtedy schudł kilo bo go trzymało prawie tydzień był taki nie swój i mało jadł.

To moje dziecko tak dziś piszczy krzyczy gardło sobie zedrze piszczy jak oszalały.

Jutro się zanudzę przez cały dzień nie będzie prądu więc tam proszę nie nawalić mi 5 stron bo wieczorem padnę jak zobaczę :silly:

Hania mnie też nie boli po okresie nic.
Kiedyś przed okresem bolał brzuch i w czasie przez pierwszy dzień napitalało mnie cały brzuch aż do kręgosłupa. A teraz prawie nic nie boli, a za to leje się, aż czuje jak cieknie.

Hania mi przez ostatnie 2 noce śni się ciąża. Przed wczoraj to byłam w ciąży i urodziłam naturalnie tak szybko, że pojechałam do szpitala i było kilka rodzących jestem w poczekalni i mówię do nich ja już rodzę nie zdążycie mnie przenieść i po chwili pyk i już jest dziecko Wojtuś nie wiem czemu akurat to imię mówiłam. I też tej samej nocy śniło mi się kto będzie w niedalekiej przyszłości w ciąży hehhe wypadło na sąsiadkę.

Dziś w nocy też śniło mi się, że byłam w początkowej ciąży jeszcze nikt nie wiedział i nie wiedziałam jak to powiedzieć bo kuzynka tez była w ciąży ale już widocznej i ona coś tak opowiada jak będziesz w ciąży, a ja myślę po cichu ale ja już jestem tylko nie wiesz jeszcze o tym.

Mam nadzieję, że dziś mnie sny odpuszczą bo jak znów mam o ciąży śnić :blush:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #850551 przez Sophie25
Witam sie i ja :kiss:

Solenizantom zycze duzo ZDRÓWKA DUZOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!! :kiss: :kiss: :kiss:

U nas juz lepiej,na szczescie obyło sie bez szpitala,mała dobrzeje po antybiotyku ma jeszcze wieczorami goraczki wiec zbijamy ale juz zrobiła sie żwawa jak to mowią i lata nam po pokojach dlatego mezuś tu go pochwale zrobił śliczną barierkę na schody dla bezpieczenstwa i wyglada ładniutko, onj uwielbia robic rzeczy z drewna jego hobby i jakbyscie zobaczyły jaka bude zrobił dla naszej Azy tzn to budy nie przypomina tyolko dom hah :lol: :lol: :woohoo:
Pokaze Wam barierkę : :)

Zdj bobasów sliczne rosna nam nasze bąble :)

Mi juz powoli humor wraca strasznie sie bałam o mała :( :( :( :( :(

Biedna Wiki wracaj do zdrówka :kiss:

KaROlka włoski śliczne :kiss: :laugh: Ombre jest the best~! :lol:

Hania dobrze ze waga leci 3mam kciuki za dalsze postępy! :kiss: :)

ciuszki bombowe tylko kurcze nie pamietam juz u kogo je widziałam :(
W jednych butach to sie zakochałam chyba Lenki to były takie czerwone ? :)
Bombbooooooooowe :kiss:

Gochens Twoj maz na medal zasługuje :laugh: :)

KaRolka a Twoj na zbiczowanie za brak komplementu ze ma taka exstra laske w domu lepiej niech uwaza bo jak wyjdziesz na miasto to łohohoh :lol: :lol: :lol: :woohoo:

Zoska dostała w paczce z NY takie o to ubranie :lol:

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #850568 przez dziubasek
Jej Sophie co to pszczółka, uwielbiam takie ciuszki dzieciaczki wyglądają w nich przeuroczo :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #850574 przez Hania84
Sophie wow ale śliczności ta Twoja Zosia w tym wdzianku :kiss: zakochałam się !!!!!! super to ubranko :lol:
a mąż śliczną barierkę zrobił :) i jak tak zachwalasz tę budę/dom dla psa to też bym chciała zobaczyć :silly: :) mój wuja też ma zdolności w robieniu w drzewie ...pracował przy wyrobie trumien :silly: a mi ładnie obrobił boazerię na gładko i obił stare belki...zrobił mi obudowę do starego zabytkowego zegara i swojej córce zrobił wieeeelkiee łóżeczko z możliwością bujania :lol: mają niektórzy te zdolności :)

Ale Zosia już ładnie sama stoi :) zdolniacha mała :) no i super że już dużo lepiej :) oby
tak dalej :)

:D dziewczyny jutro specjalnie dla aleksii 10 stron poproszę :D :lol: żeby dziewczyna miała co wieczorem poczytać :lol: :D :silly:

11 lata 1 miesiąc temu #850593 przez aleksiaa88
o ja cie pierdziusiam ale zarabista pszczółka

Barierka odlotowa elegancko zrobiona
Jutro prosze wkleic dom Azy

Jak napiszecie 5 stron to bedzie git

Karolka sliczne włosy dół wyglada jak braz czekolady mlecznej

Malutka mi mały tez skacze w łózeczku i sie obija szczeka wiec dalismy na najnizszy poziom i w kocach jest łózeczko ale daje rade wstac choc nie ma szczebelków bo koc zakrywa ale przynajmniej nie wybije sobie tych dwóch zebolów i jezyka nie uszkodzi

11 lata 1 miesiąc temu #850607 przez Sophie25
Zosia dziekuje za kompemenciory :lol: :lol: :kiss:
A maz tez uradowany i dziekuje za slowa uznania :laugh:
Obiecuje jutro wstawic zdj domu Azy :lol:

Zosia po antybiotyku spi ladnie ale pewnie obudzi sie wkrotce...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka