BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #851111 przez Hania84
juhuuu jesteśmy :D

17 postów napłodziłyście :P hehe ja miałam co robić a aleksia to już w ogóle :lol:

po spacerku...było miło i przyjemnie :)

Kupiłyśmy tatuśkowi 5 dżemików ( tak Ikunia smaki zmienia :D haha truskawka/rabarbar, truskawka, kwaśna wiśnia, morela i czarna porzeczka :lol: ) niech się naje znowu :P

kurde Milady co się znów stało? przeciez tak ładnie sie opiekował dziećmi i taki zazdrosny był. Kochana zdaję sobie sprawę, ze Ci ciężko ale w miarę możliwości odezwij się do nas :( wesprzemy Cię. Poukładaj sobie wszystko i wbijaj do nas :) Może nie wszystko jeszcze stracone :)

Marta OMG 2 tysiaki :ohmy: kurde to sporo kasy :(

Cordis wózek śliczny :) a jaki kolor?

srenka współczułości dla mdłości :P coś okropnego jak mocno to Cię męczy :( trzymaj się !!!

Agusia mój przeważnie wraca koło 20 więc Cię rozumiem...z tym że ja mam tylko jednego brzdąca. Ciężko jest...ale musimy dac radę..no bo kto jak nie my B) a D. powiedz, że jak przychodzi o 19 czy 20 to Emi z kąpaniem jest jego i niech on się za nią bierze...a co. Podział obowiązków musi być. A 20 godzina to nie tak późno na spanie dla 2 latki :)
Ja też myślę że za dużo na siebie bierzesz i za bardzo dogadzasz D. różne pyszności robisz i to wymagające czasu w kuchni...ja tam pitolę robię obiad na 2 czasem 3 dni i git. Albo zrobię jednego dnia 2 obiady i mamy na zmiane na 3-4 dni. Mój nie ma akurat wymagań co do obiadów...nie wiem jak Twój. Za dużo kochana bierzesz na siebie. Później D. myśli że tak ma być...a jak wrócisz do pracy to jak będzie? też Ty wszystko będziesz robić? B) Musisz podzielić obowiązku...uzasadniając to tym że niedługo wracasz do pracy i będziesz pracować tyle co on i nie zamierzasz wszystkiego mieć na głowie.

ja daję Lenie rybkę taką ze słoiczka...może i na parze bym zrobiła dla niej ale jak dam ze ziemniakiem to takie bardzo suche wyjdzie a słoiczkowe fajne jest.

Kurka Karolka pamiętam jak moja nic nie chciała innego prócz mleka...a teraz Twoja mówi zupkom bleee...od mojej kuzynki syn tylko mleko i kaszka do 1,5 roku i nic innego mu się nie dało wmusić. Oby Gabi polubiła zupki :)

No no Ikunia nazwa obiadku powalająca :lol: drugi Gordon Ramsey :lol:

Lena już po obiadku...zaraz idziemy spać...a potem strzelę zupkę warzywną :)

A co do tego mojego pęcherza to musiałabym poszukac tu dobrego lekarza bo w PL jak mi leczyli to zawsze nawroty...ale chyba to taka już moja przypadłość i z tego co się dowiadywałam to nie łatwo zapalenie pęcherza wyleczyć :dry: ...tak samo jak u niektórych grzybica pochwy...na jakiś czas okej i znów nawrót :dry: i do tego chyba jajniki mi doszły buuu

lecę położyć Lenę i zrobić zupę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #851119 przez aleksiaa88
A ja już jestem

Noc była zarąbista.
Małego bolał brzuch i co chwile było eee lub się przemieszczał szukając sobie pozycji dopiero koło 4 zasnął przez cały czas wstawałam taka byłam zaspana, że się przewróciłam na koniec.

Mały usnął po 10 więc ja z nim ale dupa godz 11 słyszę dźwięk piły wstaje i co widzę energetyków ścinających gałęzie to sobie pospałam zzzzzzz
Widać już sobie naścinali i prąd jest.

11 lata 1 miesiąc temu #851170 przez srenka_918
Pawełek z rybek to jadł dorsza 2 razy, gotowałam w małej ilości wody z warzywkami (marchewka pietruszka) zajadał aż miło, ale u nas mimo bliskości morza ciężko o świeżą rybę... Chyba że 2 wioski dalej w dzień targowy, ale wtedy nie ma gdzie auta zostawić i trzeba pieszo 2-3km iść... Więc nie kupuję ryby z lenistwa... Kilka razy kupiłam u nas w sklepie i podczas przyrządzania śmierdziała i się rozpadała... Fuj... Stara...

Aleksia co tak szybko??? Nie zdążyłyśmy napłodzić ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #851173 przez aleksiaa88
Dorwali się piły to pół drzewa obcięli uwijali się i prąd jest.

Srenka kiedyś sprawdzałam która w jakiej części mieszka i z Tobą miałam problem bo wyskoczyły 2 opcje ale już się wydało, że znad morza bardziej.

11 lata 1 miesiąc temu #851248 przez Gochens
Jestem w wannie ;)

Marta 2 tysie??!!

Haniu moja praca jest w miarę lekka ;) zajmuje się biuremi wszystkimi sprawami bieżącymi, podpisywanie umów z kupującym z firmami, sprawami lokatorów, reklamą, sprzedaza mieszkań, rozwiązywaniem umów itd. Pracuje w firmie która kupuje łódzkie kamienice remontuje je i sprzedaje mieszkania. lokatorzy należą do mnie :) www.kralka-ig.pl ;)

Ikunia weź daj trochę tego obiadu! i puść tez totka za mnie!

Haniu może to rzeczywiście pęcherz ale to raczej boli jak się sika nie??

Srenka to paskudnie się czujesz... Chyba jednak ciesze się ze nie mam tych mdłości! Weź Pawełka ze sobą na badania mama z nim zaczeka :)

Agusia dużo cierpliwości! myślę.ze podział obowiązków jest jak najbardziej ok ja wizytę mam dopiero 20.03 a usg 13.03

Moj synek ostatnio jak się denerwuje to cały się nadyma zaciska pięści i warczy!! o bądź tu człowieku mądry!
Wczoraj oglądaliśmy ziemię i strasznie się napalilam na kupno.. W sumie blisko nas ale już inne miasto, cisza spokój, w sobotę jedziemy oglądać :lol:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #851250 przez Hania84
Lena od 15 śpi jeszcze...a ja mam wolne...
zrobiłam ekstra zupkę z marchewką,pietruszką, ziemniakiem, brokułem, liściem lubczyku i liściem selera oraz dodałam do tego kaszkę mannę i przyprawy rzecz jasna...wyszła boska ...skromnie mówiąc :silly:

haha aleksiaa nie zdążyłyśmy napłodzić wiele bo już ci prąd włączyli...ale chyba jeszcze nie nadrobiłaś bo nic nie napisałaś ;)

17:30 i jeszcze słonko widać :lol: normalnie żyć nie umierać :lol:

Gochens a miałam jeszcze spytać jak ci się pracuje...chyba z nową ekipą? bo coś pisałaś kiedyś ze Twojej kumpeli już nie ma...no i od której do której siedzisz w pracy?

ale tu cichooo się znów zrobiło :P

hehe Gochens zgrałyśmy się z postami ;)
no niby przy sikaniu boli pęcherz...a mnie teraz nie boli przy oddawaniu moczu...ale te tabletki pomogły :S mam nadzieję ze to nie placebo haha :silly: :lol: dziś posiedziałam z Lena na ławce chwilę i jak wróciłam to znów trochę podbrzusze czułam...więc ciepła herbatka, żurawit i znów jest okej :S i bądź tu mądry :S

aaaa no własnie już wiem co zapomniałam napisać !!!!
Ikunia jak śniło Ci sie gówienko to graj kochana graj w totka !!! a jeszcze jak znalazłas w pielusze to juz na 100% wygrasz !!!!!

Gochens udanego oglądania działki !!!! i życzę by ta działka była Wasza :)
i fajnie, że masz lekką i przyjemna prackę :) kurka zawsze podobała mi się praca biurowa :) jak miałam staż w biurze rachunkowym to czułam, ze to mogłoby być to co lubię :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #851256 przez kakaszka
witam kochane.

sorki, ze was zaniedbuje, ale jakos mam caly czas dola, brak czasu i wieczorem padam bez sil, caly czas cos.
moze jak dzis eliza pojdzie wczesniej spac, to bede w koncu w temacie.

11 lata 1 miesiąc temu #851279 przez Hania84
kakaszka wbijaj do nas bo brakuje nam Ciebie :lol:
faktycznie zalatana jesteś :) ale wszystko do przodu rozumiem? kiedy masz pierwszą jazdę?
jak tam Twój w nowej pracy?

Gochens patrzyłam na tę firmę Twoją i ekstra jest :) wielka i prestiżowa z tego co widzę :) bardzo obiecująca, rozwijająca się i zapewniająca awanse (tak jak w Twoim przypadku) świetnie ! :) bardzo ładne renowacje przeprowadzają i remonty nie do poznania !
masz siedzibę blisko szpitala hehe to dobrze :lol: w razie "w" gdybyś jeszcze w 9 miesiącu pracowała :silly:

muszę obudzić moją mrówkę bo za długo już śpiocha :P

11 lata 1 miesiąc temu #851299 przez Gochens
Haniu moj szefcio mi powiedział ze tak naprawdę go nie interesuje czy jestem w biurze czy na zakupach w manufakturze, praca ma być zrobiona a to czy potrwa to godzinę czy 5 to już moja działka :) nowa / stara ekipa jest ok w sumie same Dziewczyny jak ja szłam na zwolnienie to one się przyjęły.. A dziś właśnie rekrutowaliśmy ludzi heh no takie asy ze hej! ja naciskam na faceta ale póki co same porażki :huh: Świetny Suwaczek zaczynamy odliczanie!!!

Aaa jeśli o rybę chodzi to u nas jest łosoś Alan go uwielbia. robie na parze, rozdrabniam widelcem i dodaje do papki. Z reguły dostaje burak, marchew, ziemniak, seler, cukinia, brokuł, koper i manna ;) jeszcze trochę i kończymy przygodę z glutem ale tak naprawdę nie wiem po cholerę mu to...

Haniu a z czym twój je ten dżem i ser? same??

Kakaszka!! dawaj do nas!

11 lata 1 miesiąc temu #851300 przez szósteczka
Dziewczyny znowu mam atak juz sama nie wiem czy to kilka nerkowa czy jaka jelitowa czy inne cholerstwo. Boli mnie znowu jakby ktoś mi pas zaciskał pod biustem ze tchu brak ale z prawej tez wzielam prochy za bardzo nie pomagały wiec wlazłam do gorącej wody do wanny i jest ulga mam nadzieje ze przejdzie na dobre. Musze wreszcie do tego lekarza isc niech mi da skierowanie na usg moze cos sie wyjaśni. Moze jeden kamień mi juz złazi a kolejny jeszcze tam siedzi. Oby mi przeszlo jutro dopiero K wroci późnym wieczorem, musze jakoś wytrzymać. Dobrze ze Pawelek i Szymek juz poszli spac dziewczyny same sie oprawią teraz oglądają tv.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #851303 przez KaRoLkA
Ikunia puszczaj totka bo w sobote jest 10 milionow do wygran7a :D moze jak raz Ci sie uda :)

Haniu swietne suwaczki , juz tylko 45 dni do Wielkanocy ??? Zupka musiala byc pyszna , moja wczesniej jadla zupki wszystkie teraz jej sie cos odmienilo i mam nadzieje ze to chwilowe :)

Gochens to fajną prace masz i szefu tez swietny skoro tak podchodzi do tego :) i kupujcie dzialke i Wio na Swoje poki sa mozliwosci :) wiec tez trzymam kciuki by dzialka byla Wasza ;)

Aleksia to naspalas ale za to prad jest wczesniej :)

szosteczka biedna Ty , nie dosc ze sama z calym domem to jeszcze choroba sie przyplatala :/

My tez hylismy na spacerku i kupilam Gabi rampersa dzinsowego i sukieneczke ala polowka z geterkami i butki ;) zaraz Wam pokaze

Gabi moja robi postepy na raczkach juz raczkami przebiera tyle ze zapomina o nogach i laduje na brzuchu , moze juz niedługo uda jej sie zgrac nogi z raczkami :)

Moje łupy;

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #851315 przez aleksiaa88
Uwaga uwaga zdrzemnęłam już nie pamiętam kiedy ostatnio to robiłam wow czuję się trochu wyspana

Więcej postów powstało w czasie jak spałam, niż do południa

Hehehe i nowe suwaczki widzę

Jakie słodkie czarne buciki

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #851324 przez Hania84
hehe :D juz czas na suwaczki - świąteczny i urlopowy więc utworzyłam :lol:

Gochens no to supero masz szefcia :) nic tylko się trzymac tej pracy :) kurde ludzie są dziwni...zamiast się zaprezentowac to asują B) jak miałam staż w biurze to szefowa tez przyjmowała na rozmowę to później mieliśmy polewkę jak opowiadała jakie asiki przychodziły :P B) nie wiem co to za sztuki :ohmy: ja to jakbym tam do Was wpadła to podbój na całego hihi :lol: jak bede wracac na stałe do PL do Gochensik dam Ci znać i mi tam klep posadkę :P :lol: :D

A mój ten dżemik i serek je z chlebem :lol: normalnie smaruje kanapkę dżemem później serkiem (taki baaardzo miałki - jak krówka) i wcina :lol: jest w pojemniczkach u nas. ja czasem też tak jem...ale mam specjalny dżem bez cukru :lol: bardzo smaczne takie kanapki...ale jakbym miała jeść to dzień w dzień na śniadanie jak mój to bym chyba padła B) :P :silly:

Karolka łupy śliczności !!! :) boziu rewela :) a te butki to się zakochałam w nich :) na moje oko to granatowe...ale pod światło to różne kolory wychodzą :P
A Gabi juz za chwilę pójdzie do przodu !!! u dzieci to kwestia kilku dni a nawet godzin !!! ani się nie obejrzysz a będzie Ci uciekać :lol:

dziewczyny w niedzielę chcę zrobić ziemniaczki z piekarnika i łososia...i tu moje pytanie jakie najlepsze przyprawy do tej rybki by była najsmakowitsza??? i chyba we folii ją robic co nie? cytrynką można obłożyć???

oj szósteczka biedna Ty :kiss: ja pitolę ale się przypieprzyło to dziadostwo do Ciebie. ale jeśli po ciepłej kąpieli mija to raczej nerki :( odpoczywaj kochana i sie wygrzewaj. Wlej w termofor gorącą wodę i na nerki daj !!! Idx do lekarza bo z nerami nie ma żartów ! trzymam kciuki...i jakoś trzymaj się ! :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #851330 przez Marta1985
Karolka łupy super :)

Szósteczka wracaj do zdrowia :)

Gochensik kupujcie działeczkę :) na swoim to całkiem co innego i dzieciaki będą miały radochę :) A pracę masz fajną i widzę ze atmosferę tez ... nie to co u mnie ;p niby fajnie ale jednak ....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

W Wielkanoc mój kuzyn z wielkopolski ma ślub ale nie chcieliśmy jechać bo po pierwsze daleko i szkoda Bartka a po drugie średnio go i jego przyszłą żonę lubię no i u nas na slubie się chamsko zachowali a teraz mamy przynajmniej wymówkę ;p bo taki wypad to conajmniej 1 tys do tyłu ... bo prezent, podróż, prezent dla kuzynki malutkiej Bartusia, prezent dla mojej chrześnicy jakieś ubranie itp ... a tu jeszcze za niedługo roczek Bartusia.

Wogóle to Bartuś mówi Tata :) i dzis uwaga zrobił pierwsze 2 kroki :side:

11 lata 1 miesiąc temu #851340 przez aleksiaa88
Bartolini ty to lecisz jak burza jeszcze zaczniesz nam chodzić

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka