- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- emma
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1

- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- milibryl
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

karola - dzięki za przepis, na pewno jutro wypróbuję

właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia i akurat było o porodzie, jaka wyprawka dla dzidzi jakie rzeczy dla mamy i jak do porodu się ubrać. Panie położne radziły żeby do porodu najlepiej wziąć podkoszulkę męża, taki t-shirt żeby tylko pupę zakrywał i żeby był luźny, mówiły żeby nie brać jakiś pięknych koszul bo i tak pójdą do wyrzucenia i żeby nie były długie bo tu chodzi o wygodę przy porodzie - więc najlepiej takie tylko zakrywające pupę
i wiecie co zwiedzałyśmy porodówkę i strasznie mi się podobało że aż już chcę rodzić

są 3 sale porodowe, w każdej z nich jest łazienka z prysznicem i tylko jedna rodząca jest w jednej sali, są piłki, worki, drabinki i różne cuda ułatwiające poród, można rodzić na łóżku, na fotelu na stojąco, kucąco i w ogóle wszystko takie odnowione po remoncie - takżed nic innego tylko rodzić

a u was jak jest?
- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia i akurat było o porodzie, jaka wyprawka dla dzidzi jakie rzeczy dla mamy i jak do porodu się ubrać. Panie położne radziły żeby do porodu najlepiej wziąć podkoszulkę męża, taki t-shirt żeby tylko pupę zakrywał i żeby był luźny, mówiły żeby nie brać jakiś pięknych koszul bo i tak pójdą do wyrzucenia i żeby nie były długie bo tu chodzi o wygodę przy porodzie - więc najlepiej takie tylko zakrywające pupę
?
no to super utwierdziłaś mnie tylko w przekonaniu co do tego T-shirta, dokładnie taką miałam wizje. Kupię wieć jakiś najtanszy w rozmiarze XXL i juz . Myśle, że tyłek mi zakryje:)
emma - jeszcze tydzień, dasz rade, a zwolnienie to mysle ze bez problemu powinnas dostać. I tak dla ciebie laury za tak długą prace

no nic lece spać, b znow czeka mnie nocny maraton do wc, wiec lepiej isc wcześniej, buzki
- georgette102
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
Karola i jak Twoje samopoczucie?
- strangerwold
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Kocham Cię synku BARTUŚ !!;**
A co tu taka cisza????
Ja już po 8 wstałam i się nie wyspałam nie mogłam spać.
Tatuś dobry poszedł rano z psem żebym nie musiała wychodzić na mróz to mi się podoba

Nie no ale jest okropnie zimno !
Dzisiaj jakoś żadnych planów nie mam czyli zwyczajne nic nie robienie;]
- Karola1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
Na szczęście Oleńka kopie i to mnie uspokoiło. Siostra mówiła że ją też brzuch bolał w ciąży więc to może jakieś uwarunkowanie genetyczne.
Widocznie wczoraj za dużo sie naschylałam i dlatego ten brzuch taki napięty był. Dziś się nie schylę nawet jak będę musiała.
Dzień leżenia sie zapowiada bo jutro muszę jechać na uczelnie i wytrzymać tam 3 dni jakoś. Nerwówka będzie niesamowita i mam nadzieję że to nie zaszkodzi Oleńce. Masa egzaminów i zaliczeń zrobi swoje.
- mariola2041
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- aisod
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
No i jest OK

- gucha86
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Agnieszka
Fajne macie te koszule do szpitala, u mnie jest wymóg że musi być cała rozpinana a takie są tylko babcine,ale na poród trzeba założyć a potem i tak wyląduje pewnie w śmieciach.
Karola trzymam kciuki za egzaminy i oby ten stres nie odbił się na małej, spokojnie wszystko zaliczysz.
Piękna Zosia pokazuje na jednym zdjęciu że wszystko jest ok, chyba zaczyna się komunikować z ciotkami z forum, słodziutkie maleństwo.
Ja wczoraj byłam na spacerze i dzisiaj czuję się jakbym przebiegła maraton, zakwasy w nogach, ból w pachwinach i kroczu, czuję się jak jakaś łamaga, chyba trzeba częściej chodzić a na krótsze dystanse

- gaabrysia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

mam nadzieje,że będzie wszystko ok.. 3majcie kciuki.
Później na herbate do "pracy" i pogadać.. do rossmana po krem na brzucho i wracam do was- odrazu wszystko opowiem mam nadzieje, że powie ile waży itd.
Miłego Dniaaaaa
- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
ale dzisiaj było zimno w nocy, az mi skraplająca woda zamarzła na oknie

u mnie nocka nawet w miare, mała się wierciła, ale dzisiaj miałam wiecej cierpliwości

karola - no to dobrze ze juz lepiej, bo nas wystarszyłas, az parzyłam wczoraj na kiedy ty masz termin. Dzisiaj poleż cały dzień, staraj się nic nie robic, w końcu jest nam już coraz ciężej.
mariola - malutka piękna, rośnie w oczach

- Karola1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
Zosia jest z dnia na dzien piękniejsza

Ja cały dzień leże i nic nie robię chyba że książki poczytam. Pewnie za chwile sie prześpię i tak mi dzień na lenistwie minie. Ale nie powiem że z chęcią bym posprzątała w łazience i w kuchni. Tylko miałabym gadane jakby Michał zobaczył że jest posprzątane. Wyprasowałam dwa ręczniki to już mi gadał.
Gabrysia ...czekamy na relacje

właśnie przeczytałam w internecie liste rzeczy które muszą zabrać kobiety chcące rodzic w szpitalu który wybrałam
* Aktulana książeczka ubezpieczeniowa
* Oryginały ostanich badań ( w tym również grupy krwi) HPS, GBS, morfologia, mocz
* Dowód osobisty
* Karta ciaży
* Szlafrok
* Koszula nocna ( rozpinana z przodu )
* Kapcie - klapki pod prysznic
* Jednorazowe majtki
* Przybory toaletowe dla dziecka - pampersy i chusteczki nawilżajace
strasznie mało!!
- marigra
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa mamuśka;)
hej dziewczyny ja wstałam zjadłam i lecimy z tatą zobaczyć naszego młodego szkraba
mam nadzieje,że będzie wszystko ok.. 3majcie kciuki.
Później na herbate do "pracy" i pogadać.. do rossmana po krem na brzucho i wracam do was- odrazu wszystko opowiem mam nadzieje, że powie ile waży itd.
Miłego Dniaaaaa
trzymamy kciuki