- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2010
Mamusie Maj 2010
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
ja mam swoja odpowiedz na krzyczace noce, Laurze idzie dolna lewna jedynka jak na razie jest jeszcze na polowie dziasla, ale juz na wszystkie mozliwe sposoby ja obczailam, gdzies wyczytalam ze zabek nawet do 8 tygodni moze wychodzic, a jak dlugo u Was wychodzily?
my noc mielismy do godziny 3 super, jak by dziecka nie bylo, no jedynie charapanie

a moze groszek tez sporobuj malego na swoja klatke piersiowa klasc, ale najlepiej po karmieniu, bo jak masz pelne piersi to cholernie boli.
Moja teraz zasnela, wiec moge poprasowac
aha ilonka ja z tym swiatlem tez juz kiedys u malej sprawdzalam i nic z zapalonym czy bez tak samo placze, czasem z zapalonym gorzej, bo jeszcze ja to rozbudza.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- martela89
-
- Gość
-

- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja mam tez taki cgi.ebay.de/BEIsRING-Beiser-SILIKON-Zahn...&hash=item4cf0f06360 i sobie chwale, do tego inne gryzaczki.
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście
Słoneczko Michał nie jest przeziębiony, bo takie wstawanie w nocy jest mniej więcej od 1,5 miesiąca, a ząbki wyszły mu szybciutko, tzn ja nawet nie wiedziałam że zęby idą, a potem to jakiś tydzień i 2 piękne jedyneczki były już na swoim miejscu

Niestety na klatce nie lubi leżeć, denerwuje się i zaczyna płakać... Bo z tym już próbowaliśmy i niestety ale się nie udaje...
Ale dziś był postęp

Dzięki dziewczyny za rady

- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ale odziwo dzis wstala tylko RAZ i to bez krzyku, i zasnela jak aniolek, o 6 ja ja musialam obudzic bo szlysmy na slub kolezanki, a dojechac trzeba bylo i o 9 rano byl
co do spania u mnie na klatce piersiowe, to moja tez tego nie lubiala, ale z kada minuta dluzej, sie nauczyla a teraz to sie smieje i zasypia tak.
moze on poprostu ma taki swoj czas, to na to samo wyglada jak u Laury, jej tez nic nie bylo, wiadomo kolka byla swoja droga i teraz zabkowanie.
a wlasnie teraz jak ja bola dziaselka to calkowicie inaczej sie zachowuje, widac odrazu ze to zabki, teraz juz wiem

ona mi etraz zasnela, wiec ja tez ide sie polozyc, jestem padnieta.
jak na ta chwile to powiem ze dzis w domu nic nie robie

- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście

- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

My z Olą spaliśmy do 2 miesiąca życia. Potem zaczęła sypiać w swoim łóżeczku. Ogólnie nie polecam metody,gdy człowiek usypia dziecko na rękach,a potem wsadza do łóżeczka. To tak jakbyśmy spali w swoim łóżku,a nagle budzimy się w namiocie - niezbyt przyjemna opcja. Sami byśmy byli wystraszeni,a co dopiero dziecko. I potem maluch budzi się w nocy z wielkim krzykiem - bo potrzebuje tych samych bodźców,co przy zasypianiu np. kołysania, głaskania, noszenia na rękach.
Ola zasypia sama - wsadzam ją do łóżeczka, daję smoczka i ulubionego misia, włączam karuzelę i idę do kuchni. Na ogół chwilę gaworzy z misiem i zasypia. Polecam książkę Tracy Hogg - czy jakoś tak. Można za darmo ściągnąć w wersji pdf z internetu.
- sylwus136
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek :** 13.04.2010 :** Kocham nad życie :*

Martela i jak kleik kukurydziany cos pomaga ? Mała ładniej śpi ?

Mój malutki śpi w swoim łóżeczku i tak jest od urodzenia az to teraz

oczywiscie że lezy ze mną w łóżku jak juz sie obudzi albo biorę go na godzinkę lub dwie jak mąż wyjezdza do pracy

Ale zasypia tak że kładę go do swojego łóżka,zapalam lampkę nocą ( na którą sie patrzy) czytamy bajki,tulimy się ,wypija mleczko i przy nim zasypia

A jak wam kochane dzis minął dzionek ? I jak tam zima ? daje się we znaki?
U nas zapypane i to masakrycznie

my Z MALUTKIM nie wychodzimy na dwór bo u nas jest -15.
a brakuje mi spacerów buuuu ale co zrobic

- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- sylwus136
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek :** 13.04.2010 :** Kocham nad życie :*
siedziec dopiero teraz zaczyna ( ale podobno chłopcom to gorzej przychodzi)
Ładnie sztywno stoi i nawet się nie zachwieje.Trzymajac sie czegos umie stac sam bez mojej pomocy.Na brzuszku nie lubi lezec ale polezy czasem( no i sam sie obraca w kazdą stronę)
Co do czytania ksiązek to jest w miare uwazny.Oczywiscie ze chciałby czasem zjesc ksiażkę ale potrafi tez słuchać.Tez reaguje na swoje imię.jak lezymy razem w łóżku czasem to dotyka mnie po buzi,wkłada rączki do mojej buzi a mojego meza zawsze dotyka i ciagnie za włosy na klacie

takze nie jest źle

- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Nam dzis wyszla prawa jedyneczka dolna. a wczoraj posadzilam klaudie na nocniku i zrobila kupke, dzis to samo i prawde mowiac podoba jej sie siedzenie;]
- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Z Olą jest ciężko - rozmowa to ostatnia rzecz jaka ją interesuje. Wodzi za mną wzrokiem, wyciąga rączki,gdy chce na ręce,ale jak chce czegoś innego,to jedynie prycha, płacze lub tupie nóżkami. Nie wiem jak zachęcić ją do rozmów - pokazuję książki z obrazkami, czytam, udaję rozmowy z misiami, opowiadam co robię - czy to zmiana pieluszki, czy jedzenie... Zobaczymy co dalej. Mojej chrześnicy w jej wieku usta się nie zamykały,a Ola najchętniej albo by broiła ciągnąc za obrusy, firany, czołgając się po podłodze i rzucając zabawkami,albo tuliła się i łaskotała razem ze mną. Dziwnie się z tym czuję.
- gold_butterfly
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24

Krzyk jak chce położyć Wiktora i jak mam Go położyć w wannie do mycia głowy.
Kapiemy Go już w dużej wannie bo w małej nogi nie maja się gdzie podziać

Sam też się bawi a ja w tym czasie np. prasuje w Jego pokoju (na siedząco przy fotelu)

Oszczędzam swój pokrzywiony kręgosłup i przy okazji mam dziecko na oku