BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 5 miesiąc temu #42456 przez gold_butterfly
Ojej... Chyba bym nie wytrzymała :-D Tak,to zawsze odsapnę, poczytam - teraz właśnie mi zasnęła.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 5 miesiąc temu #42459 przez Groszek
Misiek właśnie jest po drzemce :)dziś tylko 20 minut... ja chwilami nie daje rady, ale cóż :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 5 miesiąc temu #42460 przez natmur11
ja juz nie pamietam kiedy Klaudia przespala cala noc, od kiedy zaczely ja meczyc te zeby zaczela sie budzic 2-3 razy w nocy, ostatnio wstaje pierwszy raz ok 4.30 wiec to juz i tak duzy sukces. no u nas jedyneczka buja sie do gory coraz bardziej. a ostra jest strasznie;d tylko zauwazylam ze teraz jakby intensywniej zaczela sie slinic i pakowac paluszki do buzki moze kolejna jedyneczka idzie? a co podajecie do jedzenia waszym dzieciaczkom? Klaudia zjada obiadek i kasze w miedzy czasie jakiegos biszkopcika czy chrupka. a co jeszcze mozna podawac w jej wieku?

14 lata 5 miesiąc temu #42486 przez sloneczko
witajcie mamcie ;)

dziekujemy slicznie za zyczenia ;) Groszek dla Michalka tez ogromne buziaki, wlasnie wiedzialam ze jakies dzidzi jest 2 msc modsze od Laury ale nie wiedzialam ktore ;) to teraz wiem.

zdjecia juz zrobilam, wiec jak wejde na windows to wrzuce bo teraz jestem na linux.

u nas ta noc byla nawet prawie przespana mala wstala 4 razy, ale bez wielkiego placzu.

moja tez w dzien spi po 30 min jak sie jej zdarzy godzinke to sukces.

ja wczoraj ta namietnie szukalam czegos co mi pomoze zeby jakos malej pomoc zeby chociaz pol nocy przespala, no i ja oczywiscie tez i wynalazlam, ze glupota jest to ze ktos powie ze dziecko sie mlekiem matki nie naje i trzeba dokarmic,

wiec ja od wczoraj popoludnia mala tylko piersia karmie, jezeli chche jej sie jej kaszke dac to nie z buteli tylko z lyzeczki (ja wlasnie dawalam z butelki, bylo nam wygodniej) ale od dzis wszystko sie zmieni, jedynie co to przecier z owocow jej dam w butelke, a tak jak obiadki to lyzeczka (zreszta zawsze tak je), postanowilam calkiem inaczej mala karmic, moze to cos nam pomoze.

moja wlasnie zasnela wiec moge na spokojnie jej okno umyc i firanki wrzucic do pralki, pozniej prasowanie...

u nas tez zima na 102, sypie, jest slicznie bielusio, ja nie wychodze na dwor bo lauri wczoraj miala 38,3 i dzis o 7 rano tez, teraz tez cos miala ale nie mierzylam bo widzialam ze chce spac.

ja ciagle wypatruje tego zabolka i nic, ale na kazdego przyjdzie czas, kazde dziecko inaczej sie rozwija, a ja sluchac juz lekarzy nie bede, a bo zeby ida, to by ona juz musia wszystkie miec...

ok ide pucowac

14 lata 5 miesiąc temu #42490 przez natmur11
u mnie Klaudia wszystko inne jada lyzeczka, soczki tylko pije z butelki. Chociaz widze ze Klaudia lubi konkretnie zjesc, probowalam jej dac kiedys kasze z butelki ale nie wypila za to woli gesta lyzeczka, obiadki tez tylko geste a teraz juz sama gryzie biszkopciki.

a u nas przed chwilka padac zaczelo, wiec zaraz obiadek i moze na spacerek sie wybierzemy:)

14 lata 5 miesiąc temu #42565 przez wiola
Witajcie,widzę że dużo się tu nowego zadziało,gratuluję ząbków maluchom,słoneczko buziole dla Laury,groszku,twój mały tylko spi 30 minut w dzień,/?czemu tak mało,my spimy tak ze wstajemy koło 8 koło 12 jemy 25o kaszki bobo wity,potem troszkę idziemy spac tak na 1-2 zalezy,potem jemy ,bawimy się teraz spi juz od 14 ,a w nocy ładnie spi,tylko cos sie nerwus zrobił,pa :kuje zabawki do buzi,i jak nie może ugrysć,to tak się napina że aż się czerwony robi i się drze,a po za tym u nas dziś też przyszła zima ,pada ,pada,i zimno,ja mam w mieszkaniu 13 stopni,i myslę że chyba muszę kupic węgla bo nie mam czym palić,a z czego święta,smutne to życie buziole dla wszystkich,idą swieta które wcale mnie w tym roku nie cieszą/. :(

14 lata 5 miesiąc temu #42618 przez Groszek
Wiolu tak śpi w dzień max 30 minut... życie jest jakie jest, ale i tak trzeba się cieszyć :) mamy nasze Maleństwa... Głowa do góry

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #42648 przez sloneczko
Grosze dokladnie, mamy maluszki przy sobie, sa cale i zdrowe, i z tego trzeba sie cieszyc, wiadomo nie przespane noce nie jedna matka miala i kazda marzy o tym zeby sie wyspac, ale zdrowie dzieci jest najwazniejsze!

moja marudna jest bardzo i znowu w dzien miala 38.

w srode jestesmy zaproszeni na slub cywilny zanajomej, nie wiem czy nie odmowie, co najgorsze mam byc jako tlumacz. eh, zobacze jak jutro bedzie.

Zycze wszystkim mamom przespanej nocki, nie tylko tej KAZDEJ!!!!!

aha ja mam wszystkie okna pomyte i firanki poprane poprasowane, czas na szafy...niby sprzata sie codziennie, ale jednak.

sloneczkolaura.aguagu.pl/ aha tutaj sa zdjecia z dzisiaj. i nie tylko ;)

14 lata 5 miesiąc temu #42657 przez Groszek
Dziewczyny pomocy... Michał w nocy wstaje od 10-15 razy :( a śpi od 21-6... Mnie głowa boli non stop od dwóch tygodni z niewyspania. Kupa jest co drugi dzień, brzuszek ma luźny, temperatury nie ma ja pokarmu mam bardzo dużo, więc myślę że się najada i śpi z nami! Mimo tego wstaje co pół godziny. Ja nie zdążę zasnąć a już muszę wstawać :(

14 lata 5 miesiąc temu #42658 przez ilona
Cześć Groszek :)

A czy Michaś śpi w swoim łóżeczku??? W swoim pokoju czy w pokoju z Wami i czy pali się jakieś światło w nocy?

U nas tez tak mieliśmy, że Wiktor bał się sam zasypiać w swoim pokoju. Teraz jest tak, że zasypia u mnie na rękach i odkładam Go do łóżeczka. Jak budzi się w nocy na mleko to już zostaje w naszym łóżku, ale to tylko i wyłącznie z mojej i męża wygody :)

14 lata 5 miesiąc temu #42660 przez Groszek
Ilona jak zasypia to do łóżeczka a potem z nami... światło jest zgaszone, tv wyłączone... a pomimo tego budzi się tak często :(

14 lata 5 miesiąc temu #42664 przez ilona
A może właśnie Michaś boi się ciemności???
My kupiliśmy lampki do kontaktu, akurat nie takie jak ta z linka, ale dają one bardzo delikatne światło i co najważniejsze da się przy nich spać. :)
Jak Michał się budzi to zapalasz światło, żeby sprawdzić "co Mu jest"?

www.luxiva.pl/shop/product.php?CategoryI...11&utm_content=12089

14 lata 5 miesiąc temu #42684 przez wiola
Groszku,a jak ci sie tak budzi co 30 minut ,to jest spokojny czy płacze,może się nie najada i jest głodny,i nie może spać ,i co przysnie to się budzi?

14 lata 5 miesiąc temu #42696 przez Groszek
Wiola jak się obudzi to jest spokojny, tylko daje znać że chce cyca. Dwa razy pociągnie i idzie spać, próbowałam go budzić ale nie idzie tego zrobić :)

14 lata 5 miesiąc temu #42748 przez natmur11
groszek moze to jest spowodowane niewygoda. moja tez tak ma jak spi ze mna, ja zabieram cyca ona przysypia i zaraz znow sie budzi. kazdy moj ruch klaudie budzil mimo ze ona zajnuje wieksze pol lozka, dlatego stram sie zeby jak najdluzej spala sama a dopiero najwczesniej o 3-4 ja biore do siebie i jest ok. dzis zabralam ja ok 4 to miala 2 pobudki

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka