- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2010
Mamusie Maj 2010
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
ale mamy jeszcze inne czapki, odloze ja na jakies 2 tyg i zobaczymy. Mala teraz rosnie znowu jak na drozdzach.
Moja teraz zasnela, bez krzyku, placzu i drapan, oh licze ze ta noc bedzie spokojniejsza od poprzednich.
No ale nie tylko ja mam ten problem..
Pozdrawiamy i ide ogladac film z mezusiem, bo nic innego robic nie mozemy bo oczywiscie mam okres, juz mnie cholera bierze!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mnie dopadło zapalenie piersi
wczoraj miałam temperaturę powyżej 39 stopni i myślałam że nie wytrzymam
Dziś jest trochę lepiej, ale to chyba tylko dzięki lekom
Miłego dnia Wam życzę
oj znam ten bol..i ta goraczke, w ciagu godziny tak szybko sie podnosi, teraz strasznie trzeba uwazac!
odrazu jak goraczke sie ma powinno sie brac paracetamol i to dwie, a na piersi mozna wlasnie z lisci kapusty badz kwarkiem przylozyc.
Podobno zapalenie piersi tez leczy sie homoopatycznie, ale czasem nie ma czasu po aptekach latac, i ja wole domowe metody jak cos tam.
mnie przed dwoma dniami tez cos bolalo w prawej piersi, boli do dzis, ale da sie wytrzymac, goraczki nie mam, nic sie nie dzieje, czasem reki nie moge podniesc, ale mozliwe ze reka nadwyrezylam odgarniajac snieg, a piers z pokarmem jest tez wrazliwa.
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście

Wy macie już okres?? I czy karmicie dalej??
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
wiec co od tego czasu co mam taki teraz okres ja mam caly czas pokarm, wiec mysle ze nie masz co sie bac, tzn u mnie jest, poczekaj jak ktos inny sie wypowie.
Ta noc byla ciut lepsza, ale mala w nocy je co 3 godziny, nawet jak na noc dostanie kaszki 200ml (teraz tyle potrafi zjesc), pomimo tego za 3 godziny mi sie obudzi, albo i czasem 2,5,
teraz mala tez niechche spac, ja mam sprzatanie a tu jak tylko ona mnie nie widzi to placz, znowu te czasy wrocily..
zycze milego dnia ja ide sprzatac
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Macie może jakiś sposób jak nauczyć pić Młodego z butelki?? Bo nawet soczek łyżeczką mu podaje

- _aga86_
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)

- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Otrzymane podziękowania: 1
my dzis obnizylysmy lozeczko bo Klaudia zaczyna sie tak podnosic ze glowke wystawiala za szczebelki, a siedzac lapie sie za co sie da i chce wstawac. i kilka dni temu zaczela gaworzyc wczesniej tez gaworzyla ale nie duzo a teraz buzka jej sie nie zamyka. z nocnikiem juz sie oswoila i juz wie do czego sluzy i od 2 tygodni kupka byla w pieluszce tylko raz.
a jak wasze dzieciaczki? groszek wydaje mi sie ze okres nie musi oznaczac konca karmienia, podobno 80% kobiet nie ma okresu przez okres karmienia ale moze ono byc i nie ma nic wspolnego tak mi lekarz mowil, no chyba ze zajdziesz w ciaze to roznie moze byc:)
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24
Wiktor w miarę spokojny, mimo tego, że mamy drugi ząbek i jedynie co to ślinotok nas dręczy.

A tak poza tym to już od kilku tygodni jestem na wychowawczym

Jestem wykończona fizycznie.... ale psychicznie jest super, bo ja lubię dynamiczny tryb życia

Więc teraz żyje na podwójnie pełnych obrotach

- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
dzis koncze 25 lat, czuje sie jako mloda mama i szczesliwa mezatka

moja malutka w nocy tak chciala mi dac radosc ze co 3 godziny mnie budzila z wielkim placzem..
ok ide jesc sniadani, bo mala zasnela.
milego dnia.
- wiola
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Czytanie postów zajęłoby mi chyba tydzień... ah, doba powinna mieć przynajmniej 48h;) ...
Słoneczko, wszystkiego najlepszego, zdrowia i spełnienia wszystkich marzeń.:*
Nicolas nie ma jeszcze ani śladu ząbków, oczywiście wszystko gryzie, złości się i ma straszny ślinotok, ale nic nie może się przebić

Po za tym od wczoraj ma dość mocny kaszel i nie wiem czy jechać od razu do lekarza czy się jeszcze wstrzymać , bo to 2 raz w ciągu miesiąca:(
- wiola
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- martela89
-
- Gość
-

- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Martela uff to dobrze, zawsze sobie powtarzałam że nie ma co słuchać starych babć, ale człowiek jak coś usłyszy to zaraz do siebie bierze

Miłego dnia wszystkim życzymy

- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ja tez dostalam szybko miesiaczke po porodzie na 12 albo 13 tygodni (jak dobrze pamietam)
i trwala chyba z 2 tygodnie, pozniej mialam 4 msc spokoju no i teraz az niechche mi sie pisac, niby sie teraz konczy, ale juz tak bywalo i znowu przychodzila.. chyba sie na mnie uparla

Wiecie co moja corcia chyba lubi liczbe 3, bo byl czas ze budzila sie o 3 pierwszy raz (chyba juz z tydzien czasu) a teraz budzi sie co 3 godziny... a w dzien nawet mowy nie ma o spaniu, moze czasem uda jej sie na 30 do 45min zasnac i to tylko raz na dzien a tak to nic.
Zaraz idziemy na zakupy bo wczoraj chcialam okno zamknac i zrucilam sobie swieczki z parapetu i nie mam zadnej ozdoby w oknie, ciapa ze mnie...
a tak to zapowiada sie ladna pogoda, sloneczko swieci jest 0 stopni, bez sniegu, zero, normalnie az sie ciesze, wreszcie moge wyjsc na dwor, bo tak to jest mi strasznie ciezko z moim wozkiem jechac po sniegu, bo przednie kolka ma male... , no ale zima nie trwa caly rok. Teraz do konca zimy od rodziny pozyczymy inny wozek, to bedzie latwiej. a tak to jestem bardzo zadowolona z mojego wozka, a wy ze swoich?
groszku kiedys pisalas ze chcesz malego nauczyc picia z butelki, a wiec tak jezeli on lubi smoczek bedzie ci latwiej, jezeli nie to staraj mu sie dawac smoczek i czasem tez butelke, poprostu zeby naczyl sie, a wazne jest zeby dziecko tez umialo z butelki pic, bo kiedys przyjdzie taki czas ze np. musisz gdzies isc i czasem jest wygodniejsza flaszka jak wystawienie cycka na mrozie, np. a druga sprawa, czasem ktos inny musi z dzieckiem zostac choc na chwile bo ty np masz wizyte u lekarza, to wtedy tez trzeba podac butelke, ale z reguly dziedzi szybko sie ucza.
milego dnia zyczymy i jak tylko mala oczka otworzy to idziemy na spacerek.
no ona najlepije mi spi miedzy 9 a 10, i to potrafi do 1,5h. a poznije juz nici ze snu... mysle ze to wiekowo, a je, kurcze niedlugo Michasia dogoni z ta waga. chociaz w dzien nawet nie tak duzo ale w nocy..
no nic ja ide dojesc sniadanko. pa
aha zapomnialam, myslam ze mi moja mala na urodzinki zabka pokaze, ale zabek nadal w dziaselku, ale za to jak sie czegos trzyma potrafi juz ok 1 min sztywno na nozkach stac, jeszcze przed kilkoma dniami tego nie umiala, ja mowie ze ona bedzie wczesniej chodzic jak raczkowac, bo raczkowac , raczkowala lepije jak miala 5 msc niz teraz.
dobra teraz juz ide