BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 5 miesiąc temu #41565 przez sylwus136
Ząbków jak na razie nie widze nowych.a te dwa na dole juz mu tak ładnie urosły ze jak sie śmieje to widać :)

my uzywalismy Tantum Verde na gardełko i zawsze pomagało no ale teraz tyle sie choruje ze nawet to nie pomogło.Mały jeszcze przez 3 dni ma brac antybiotyk ale juz widze ze ładniej oddycha przez sen wiec jest dobrze.
Jesli chodzi o czopki to ja mam własnie Paracetamol.Przedtem podawałam 50mg a wczoraj kupiłam 80.Zawsze nam pomagały wiec jakby co w domowej apteczce są i podawałam małemu nawet jak miał tylko stan podgorączkowy bo one są i na temp i na bolesne ząbkowanie i na cos jeszcze ale nie pamiętam.

Dziękuje za spokojną noc oby taka była.
Tobie również życzę spokojnej i tych 5 godzin :)
i wam dziewczyny życzę kolorowych snów :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 5 miesiąc temu #41581 przez ilona
Dzień doby :)

U nas noc też super o północy Wiktor wstał na mleko i później obudził się dopiero o 7 :)

Gorzej ze mną... jestem tak chora, że nie mam siły wziąć Go na ręce. Mam grypę i zapalenie gardła.
Mąż dopiero jutro może nie iść do pracy, bo dziś za dużo spotkań itp...
Mama w pracy do 19. Boje się, że zarażę mojego bączka. :(

14 lata 5 miesiąc temu #41592 przez gold_butterfly
Nie martw się Ilonka na zapas. Może nie zarazisz. Mąż miał ciężką anginę i nie zaraził Oli (po trzech dniach w końcu zabrali go do szpitala). Tak więc wszystko się jakoś ułoży. Postaraj się dużo wypoczywać.

Jeju... Ale teraz dużo osób choruje. Mam nadzieję,że zimę jakoś przeżyjemy bez żadnych wizyt u lekarza.

U nas znowu pada śnieg :-/ Poza tym dzisiaj mam urodziny,a w domu jest taki syf,że nie wiem za co się mam najpierw zabrać.

Czy Wasze wszystkie pociechy doczekały się ząbków? Moje słoneczko nadal nie ma :-( Może i lepiej,bo pewnie palce by mi poobgryzała.

14 lata 5 miesiąc temu #41599 przez sylwus136
goldi wszystkiego naj naj naj ;)

my dzisiaj noc mielismy spokojna.mały spał spokojnie przy swojej 'krówkowej' lampce nocnej ;)
i wstalismy po 8. w nocy budził sie 3 razy.

goldi nie odgryzła by sobie paluszków nie boj sie.moj mały jak nie miał zebów to owszem gryzł jka szalony ale od kiedy na dole ma 2 zabki to tylko je sobie delikatnie dotka za to jaj złapie moja reke to ugryzie ;)

no nic ide sprzatac;)
miłego dnia wszystkim ;)

14 lata 5 miesiąc temu #41737 przez sloneczko
Goldi spoznione ale serdeczne, wszystkiego naj naj ;*

Witajcie,

ja wczoraj nie mialam sie kiedy odezwac, do te polowe nocy nie spalam, mala marudzila, plakala, jadla, nawet kupke zrobila, jak nigdy od urodzenia jeszcze w nocy nie zrobila kupiki.
Dzin byl wrecz straszny, niewiem czy miala zly dzien czy cos jej bylo, ale nawet na spacerze nie zasnela, dopiero o 13 zasnela i to na 30 min, a ja o 13 jadlam sniadanie, az mi sie w glowie krecilo.

co ja polozylam, czy ja nawet sie odwrocilam, to wielki ryk z lzami w oczach, o tej 13 juz jej dalam panadol i wlasnie po nim sie uspokoilo, czyli wyszklo na to ze moze cos ja bolalo, sama niewiem.

a apetyt ma jak ja ;) to dobrze bo wiadomo ze zdrowieje.

ale widze ze dzisiejszy dzien bedzie podobny, teraz zasnela ale przed tym tak marudzila..

mam w planach dzis sprzatanie sypialni, okna, firanki, zmiana poscieli, wielkie odkurzanie, ale czy mi sie uda.. o to pytanie.

o 17:30 mam wizyte u ginekologa, mam taka miesiaczke jak po porodzie, a z bolu brzucha to sie skrecam, a tu mala nosic trzeba...

ja ide jesc sniadani, moze to mi sie uda w spokoju zrobic.
pozdrawiam.

ilonka glowa do gory,wiem ze jest ciezko, ale dasz rade, napewno ;)

14 lata 5 miesiąc temu #41990 przez sylwus136
hej :)

My dzisiaj mielismy spokojny dzień.
Teściowa mnie odwiedziła,pobawiła sie troche z małym i odjechala.
Mały ma straszny kaszelek jak śpi a tak w ciagu dnia to nic.
Ogólnie nie chce brac antybiotyku i musze mu go podawać strzykawką.
Teraz smacznie śpi a ja za to miałam czas by poprasować i posprzątać :)

Słoneczko współczuję CI bardzo z malutką.Oby jej to jak najszybciej przeszło.
I jak sloneczko udało CI sie porobic dzisiaj to co sobie zaplanowałaś?
Ja jutro planuje takie wieksze porzadki bo moja mama ma urlop wiec zajmie sie małym a ja sobie wszystko porobie :)

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #42046 przez sloneczko
witajcie, tak udalo mi sie w miare, ale mala byla ciagle na moich oczach. Teraz snela, wiec sie biore za okno w salonie.

aha moja niunia juz sama siedzi od dwoch dni(nie mialam kiedy napisac), sloneczkolaura.aguagu.pl/zdjecie/pokaz/111919/ o to dowod, dummna jak nic jest z tego ;)(dodalam tez troche nowych zdjec ;))

Zycze Wam milego dnia i biore sie za sprzatanie, bo mala spi tylko godzine a nawet czasem tylko 30min, wiec czasu nie mam,
buziaki pa

aha u nas noce sa wrecz straszne, mala budzi sie po 5 razy... i to wielki krzyk, czasem zasnie jak dam jej smoczka a czasem koncert na godzine jest.

14 lata 5 miesiąc temu #42056 przez natmur11
hej dziewczyny:) Laura pieknie siedzi. Klaudia tez juz prawie ale jeszcze sie chwieje. no ale ma jeszcze czasu a czasu:) dzis przebila nam sie dolna lewa jedyneczka i tak slodko puka:) musze jakos zdjecie zrobic i pochwalic sie. moze sie uda:)

14 lata 5 miesiąc temu #42168 przez natmur11
Hej dziewczynki:) Sloneczko jak sie czujecie? i co ginekolog ci powiedzial? my mamy maly remoncik w pokoju i mam maly niepozadek i nie chce mi sie sprzatac. od rana bylysmy na dworku potem obiadek i Klaudia spi. za oknem bialo;) jak ja lubie patrzec na snieg, od razu przypominaja mi sie swieta. a Klaudia wczoraj wieczorem sama usiadla jeszcze troche niepewnie a dzis juz sama dzielnie sztywno siedziala. zabek coraz bardziej rosnie:) juz gryzie;]

14 lata 5 miesiąc temu #42184 przez sylwus136
hej dziewczyny :)
ja wczoraj miałam pracowity dzień.Pomyłam wszystkie okna,pomyłam podłogi,pozmieniałam pościele wiec jestem z siebie dumna :D
My wyjsc na dwór nie mozemy niestety a tak bym sie preszla ale dzis ostatni dzień Kacperek bierze antybiotyk wiec jutro moze sie uda :)
Jesli chodzi o snieg to u nas mało spadło ale czekamy na wiecej :)
Jak ja kocham zimę :D

buziaki i miłego dnia :)

14 lata 5 miesiąc temu #42242 przez sloneczko
Witajecie, ja wreszcie mam chwile usiasc i zajrzec co sie na forum dzieje.

U nas co noc to gorzej, nie wiem co jej jest, moze tylko tak.

Wczoraj rozmaiwlam z kolezanka, miala wlasnie ten sam problem, u niej bylo to ze mala sie nie najadala jej mlekiem i na noc podawala jej modyfikowane i po jakims czasie budzila sie tylko raz w nocy, albo i wcale, ona tak miala do 10 msc, a moja juz ma 7 (za dwa dni)

dzis jej podalam mleko modyfikowana w nocy jak sie obudzi to dam jej piers tak jak zawsze.

ja chodze jak leptyk dzis o godzinie 8 mylam juz okno w kuchni, bo w sypialni moje malutkie dziecko i moje duze dzidzi spalo ;)a ja pomimo ciezkiej nocy nie umialam juz zasnac.

Natmur nie mialam kiedy pogratulowac zabka, super to musi slicznie wygladac.

ja szczerze mowiac tez sie nie moge doczekac jak mala bedzie miec bialego kielka, albo i dwa, ale z drugiej strony boje sie o piersi... wiadomo z czasem karmienie bedzie latwiejsze.

sylwus Kacperkowi przeszedl juz kaszel? juz mu lepiej?

Laura juz jest zdrowa, czasem zakaszle czy noskiem pociagnie, ale teraz i tak jest powietrze zimowe, wiec oby juz zadne grypsko na forum nie przypelzlo.

ide zaraz sie myc i lulu oh licze na to ze to mleko cos pomoze, mala tez pol dnia musze nosic, jak nie to ryk, niechche jej tez nauczyc tylko do noszenia, ale ja nie umiem patrzec jak ona placze.

ok buziaki i do nastepnego razu, u mnie tez za oknem bialo, ja tez kocham zime wkoncu z grudnia jestem.

14 lata 5 miesiąc temu #42244 przez martela89
sloneczko co prawda moja jest młodsza od Twojej ma prawie skończone 4 miesiące ale budzi się w nocy co 2-3 godziny. I moja babcia poradziła mi żebym dała jej na noc mleko modyfikowane z kaszą manna i tak zrobiłam i zobaczymy jak będzie :)

14 lata 5 miesiąc temu #42245 przez sloneczko
aha, pierwszy raz to zrobilas, czy juz robisz jakis czas?

wiesz ja mojej dawalm tez kaszke na noc i nic, to samo bylo. wiec nie wiem.

14 lata 5 miesiąc temu #42248 przez sylwus136
Sloneczko współczuje ze malutka sie tak meczy.
Życze zeby jej to mleko modyfikowane pomogło.
Mój mały w nocy budzi sie teraz tak z 3 razy
gdy wychodziły mu zeby potrafił nawet z 5
Jesli chodzi o mleko modyf. z kaszka to u nas to nie skutkowało.
po 1 małemu nie smakowało a jak juz sie zmusił zeby zjesc to noc miałam nieciekawą bo budził mi sie co 2 godziny. Próbowałam tak moze z 5 razy ale u nas to zawiodło niestety.
Moze u innych tak :)

Jesli chodzi o Kacperka zdrowie to jest dobrze.Kaszelku nie ma tylko zawsze po syropku sobie odkaszlnie.Wraca do zdrowia na szczęscie :)

A jesli mowa o zimie to ja jestem akurat z Lipca wiec wakacje ale szczerze bardziej kocham zimę i święta. W ogole jak spadnie juz pierwszy snieg i jest tak biało za oknem to mam zawsze super nastrój :D

14 lata 5 miesiąc temu #42252 przez martela89
pierwszy raz tak zrobiłam i Vanessa zjadła ze smakiem całą butelkę potem tylko popiła cycusia i jak na razie to śpi.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka