BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 4 miesiąc temu #45335 przez Groszek
Wrr jak ten chłop działa mi na nerwy :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 4 miesiąc temu #45336 przez angela660
Nowa nazwa dla forum - Mamusie Maj - Feministki;p ha ha

Groszek co się dzieje?

14 lata 4 miesiąc temu #45346 przez Groszek
Wrrr zadzwonił i się zapytał czy już bilet do mamusi (jego teściowej) kupiłam, jakbym conajmniej wyjeżdżała :angry:

14 lata 4 miesiąc temu #45349 przez natmur11
hehe wiem cos o tym ja tez stronie od facetow;] po porodzie balam sie i nie chcialam w ogole zadnego dotyku przez caly okres oczywiscie klutnie byly wiec tez nie sprzyjalo oddzielne spanie w koncu sie rozstalismy i od tego czasu zostalam 100%mama:)od porodu kochalismy sie tylko raz i tez mnie nie ciagnie

14 lata 4 miesiąc temu #45378 przez gold_butterfly
Cześć dziewczyny! Świetne prezenty wymyśliłyście na święta :-)

Słoneczko - my używaliśmy prezerwatyw przez 6 lat i w ciążę nie zaszłam. A po tabletkach antykoncepcyjnych tyłam, miałam zniszczoną cerę i spadek libido. Tabletki nie są dla mnie :-/

Co do ochoty na seks,to mam ogromną :-) Wcześniej miałam problemy,bo odczuwałam ból podczas porodu,a teraz seks jest samą przyjemnością :-) Kochamy się co dwa dni - czasem kilka razy dziennie, różnie. Ostatnio miałam małe problemy (stres związany z męża pracą),to tydzień nie pozwalałam się chociażby przytulić. Kolejnej ciąży się nie boję,ale już zakomunikowałam,że chcę znieczulenie zewnątrzoponowe - skoro żadnej facet nie pójdzie na rwanie zęba bez znieczulenia,to z jakiej racji mam rodzić dziecko "na żywca"? Wystarczy,że rodziłam pierwsze w bólu prawie 48h...

Okres mam długi - od 10-14 dni,ale ku mojej wielkiej radości w ogóle nie boli mnie brzuch. Wcześniej zwijałam się z bólu,nie było szans,aby szła do pracy,bo w ten dzień ZAWSZE mdlałam. Miałam przepisane specjalne leki przeciwbólowe,po których cały dzień spałam. A teraz? Wprawdzie bardziej krwawię i z 5 dni okres przedłużył się do ok.14,ale za to nie odczuwam nieznośnego bólu podbrzusza.

A co do seksu,to my nie uprawialiśmy od 5 miesiąca ciąży,bo miałam skurcze (a podczas stosunku dostawałam jeszcze większych). Tak więc chyba teraz nadrabiamy :-)

14 lata 4 miesiąc temu #45388 przez sloneczko
www.bebiko.com.pl/home/konkurs/czas-zabawy/zobacz/?item=60 dziewczyny poprosimy o glosik ;)

ja teraz znalazlam chwile zeby siasc, dopiero teraz mala zasnela od 7 rano, buszowala ;)

ja powiem Wam ze jak nie moge bo plamie to staramy sie cos wspolnie robic, np film ogladac, duzo rozmaiwac, cos wspolnego zeby tylko sie od sebie nie oddalac, bo nie ma gorszej rzeczy, tzn ja mam taki poglad na to.

aha co do prezentow, moja dostanie napewno nocnik, to bedzie prezent od chrzesnej, ale my go kupilismy bo ona nie wiedziala jaki, i odda na pieniazki, czyli od niej jest.
z tego co wiem lauri odstanie od drugiej chrzesniej tego szczeniaczka uczniaczka, czy jak to on sie tam zwie,
ja mam ten garmuszek na klocuszek, wiec slimaczek odpada, a z tego karnuszka jestem bardzo zadowolona, ja wrzucam klocki a lauri je wyciaga i sie smieje, bo jak tam raczke wlozy to jej gra, fajne.

ok poki ona spi ide w kuchni w szafkach sprztac, niby wszystko sie sprzata kilka razy w tygodniu a i tak trzeba hm.. co to za polityka ;)

a u nas przez noc napadalo, znowu jest bielusio.
Lauri ma 38 i biegunke, ktoras wczoraj pytala, od czego ta biegunka, ja podejrzewam ze od zebow, ale juz miala kiedys biegunke z goraczka i zabki nie wyszly,
a ja sie nie znam ;) haha
dalam jej czopek i dlatego zasnela.

ok ide pucowac
milego dnia dla Was mamcie, i dla brzdacy ;)

14 lata 4 miesiąc temu #45537 przez Groszek
Słoneczko głosik oddany :)

Kiepską noc mieliśmy, Misiek nie chciał spać tylko się kręcił...

A na prezent brzdąc dostanie misiaczka przytulaczka :) i jeszcze jakąś tam zabawkę... ale z tego misia jestem strasznie zadowolona :)

14 lata 4 miesiąc temu #45588 przez bombel779
sloneczko napisał:

poprosimy o glosik ;)

Proszę bardzo ;)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

14 lata 4 miesiąc temu #45594 przez natmur11
a sobie wlasnie przypomniałam ze sloneczko miala do polski leciec chyba? i co lecisz?

14 lata 4 miesiąc temu #45651 przez sloneczko
witajcie, u nas noc byla okropna, od 4 nad ranem do 12 w poludnie lauri wcale nie spala, i o 11 miala 38,7.

a teraz dodam Wam czadowe zdjecie,

ma 7,5 msc i stoi sama ok 5 min
Załączniki:

14 lata 4 miesiąc temu #45652 przez sloneczko
natmur11 napisał:

a sobie wlasnie przypomniałam ze sloneczko miala do polski leciec chyba? i co lecisz?

natmur mialam leciec w Listopadzie, ale jakos sie inaczej zlozylo...

planuje na marca leciec, ale zobaczymy.

14 lata 4 miesiąc temu #45657 przez wiola
Pięknie brawo dla Laury, :) :) :) :) :) :) :) :) u nas nie za ciekawie,Filipek nie umie jeszcze sztywno siedzieć ,jak go się posadzi to strasznie sie zgina do przodu i na boki upada ,martwię się chyba wybiorę się z nim do lekarza,a po za tym nie umie jeszcze sie obkrecic z brzuszka na plecy,nie wiem już co myśleć,doradcie co robic,u nas pada i zimno na dworku,a ja juz powoli wracam do normalnosci ,i dziękuję wszystkim za paczki,sprawiły one dzieciom i nam dużo radosci,pozdrawiamy. :)

14 lata 4 miesiąc temu #45661 przez Groszek
Śliczna jest :) i jaka silna ...

14 lata 4 miesiąc temu #45662 przez sloneczko
wiolu musisz mu pokazywac jak sie obracac na brzuszek, ja tak nauczylam laure bo obracala sie tylko na prawa strone.

bierz jego raczke na prosto w zdloz ciala, a druga reka przekrecaj po malu pupe na plecki, ale podluz jakas poduszke, bo nie umie jeszcze utrzymac, nie ma tego odruchu.

u nas sie udalo.

co do siedzenia, hm. no powinnien juz, ale kazde dziecko jest inne, i zaczyna sie wlasnie od takiego siedzenia.ale moze wybierz sie do lekarza.

Uda Wam sie na swieta byc w domu?

14 lata 4 miesiąc temu #45663 przez sloneczko
a u nas np nici z raczkowania, moze jeszcze racznie, ale jak do tej pory, lepije raczkowala w 5 miesiacu jak teraz.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka