BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 4 miesiąc temu #51045 przez wiola
Dzięki Aga,ja też was sciskam ,i dziękuję że :( :( jestes z nami,bo tylko pozostało mi popisać z wami,nie wiem jak długo dam radę ale dziękuję,szczerze wieksze zainteresowanie mam tu z waszej strony na naszym forum niż ze strony rodziny,i to jest przykre,ale z rodziną dobrze wychodzi się na zdjęciu,buziaczki.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 4 miesiąc temu #51056 przez Groszek
Wiolu my również ściskamy i życzymy dużo cierpliwości i siły...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 4 miesiąc temu #51057 przez sloneczko
smutne sa wasze wypowiedzi, nawet nie wiem jak Was pocieszy!

moja teraz zasnela, wiec ja ide prasowac

spokjnej nocy zycze! u nas sa ciezkie noce...

14 lata 4 miesiąc temu #51117 przez natmur11
ehh wspolczuje ci Wiola wiem co to znaczy miec wszystko na glowie. ja mialam 19 lat jak zamieszkalam z pawlem i raczej nasz zwiazek opieral sie na takiej zasadzie ze ona pracowal dawal mi kase a ja mialam myslec co i na co przeznacze bo on zapracowany nie mial czasu, jak cos poszlo nie tak to zawsze sie zastawial mna wiec szybko wsrod jego znajomych zyskalam opinie tej zlej a on biedny nigdy nie mial zwlasnego zdania. dokladnie bylo jak ja nie zalatwilam to nikt nie zalatwil. ah z tymi facetami... z nimi zle bez nich tez;]

14 lata 4 miesiąc temu #51137 przez wiola
Natmur,masz rację,ale mi to juz jest obojętne chyba czy on jest czy go nie ma jak i tak wszystko ja muszę,takie to życie bezsensu...... :( :( :(

14 lata 4 miesiąc temu #51215 przez bombel779
Dziewczynki Wy już doświadczone jesteście ;) więc powiedzcie mi proszę taką rzecz - ile mniej więcej (+/-) będę potrzebowała pieluszek typu Newborn dla mojego bejbiczka?? Jak długo używałyście tych najmniejszych pieluszek?Miesiąc,dwa,trzy,...?? Wiem,że dzieci szybko rosną,a dzisiaj w auchanie widziałam promocję na pampersy 90szt. newborn 3-6kg za 30zł i chciałam od razu kupić,ale potem zaczęłam się zastanawiać...Położna powiedziała mi że na 1 dzień będę potrzebować ok. 10 pampersów,czyli taka paczka mogłaby mi teoretycznie wystarczyć na 3miesiące (mniej więcej) No i pytanie czy 3miesięczne dziecko zmieści się jeszcze w takie pieluszki?? :) Wiem,że każde dziecko inaczej się rozwija,jedne rosną szybciej inne wolniej :) ale tak orientacyjnie jak byście to oszacowały..?
Bo jak co to jutro zajadę do oszołoma i skorzystam z promocji :P :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

14 lata 4 miesiąc temu #51217 przez natmur11
wiesz co klaudia urodzila sie 3650 wiec dosc spora byla pampersow nr 1 uzywalam rowne 3 tyg. ale moja siostra ok 2 miesiecy bo jej mala miala niecale 3 kg wiec zalezy od wagi bobaska. ja bym kupila bo nie drogie sa te pampersy a zawsze mozesz pozniej komus dac

14 lata 4 miesiąc temu #51220 przez bombel779
Acha,dzięki wielkie za info ;) To chyba posłucham rady i kupię taką paczkę :) Mój mąż z resztą też mówi,że od razu miałam to wziąć a nie zastanawiać się :P Ale może do jutra nie wykupią wszystkich paczek :P :P

Aniołek wrzesień 2013 [*]

14 lata 4 miesiąc temu #51225 przez martela89
bombelku moja jak miała 3 mies to już 3 używałyśmy bo 2 przeciekały a co dopiero 1 :)

14 lata 4 miesiąc temu #51246 przez asia26
no ja 1 wogole nie uzywalam i tak jak Martela w 3 miesiacu to juz 3 mialysmy bo 2 przeciekaly :) a roznice w rozmiarach pampersow sa naprawde niewielkie :) nie wiem ja bym kupila 2 :)

14 lata 4 miesiąc temu #51248 przez sloneczko
bombelku, ja uzywalam 1 czyli 2,5kg-5 miesiac czasu, ale mala sie urodzila 3,760

na poczatek kupilam tylko 4 paczki jedynek a dalej 2 nie pamietam kiedy byly 3.

ja uwazam skoro sa w promocji to kupuj!, ja kupowalam tylko w promocji, tak samo z chusteczkami nawilzajacymi.
i do dzis tak robie, i zawsze mam na zas.

Moja teraz zasnela jak aniolek, ale ostatnio spala o 11, wiec praktycznie caly dzien na "nozkach" ale jak ja znam to i tak beda pobudki i to nie 3 a 5 jak poprzedniej nocy..

14 lata 4 miesiąc temu #51249 przez sloneczko
ale taraz jak bym mialam kupowac, to odrazu 2.

najwyzej 1 paczke tylko jedynek

14 lata 4 miesiąc temu #51256 przez ilona
Bobmel możliwe że mam problemy z matematyką, ale raczej z moich obliczeń wynika, że paczka 90 sztuk przy( codziennym zużyciu ok 10 pampersów) wystarczy na +/- 10 dni :)

Więc kupuj śmiało :)

My używaliśmy tylko jedna paczkę newborn w szpitalu później była jedna paczka 1, i później były 2 bo przeciekały 1.

14 lata 4 miesiąc temu #51264 przez ilona
Dawno mnie nie było :)

Nie wiem od czego zacząć :) Może na wstępie pochwale się, że od jakiegoś tygodnia słyszę mama, z ust mojego urwiska :) (jest jeszcze tata, baba, lala)

Wiktor z raczkowaniem ma niewiele wspólnego, położenie na brzuchu traktowane jest przez niego jako kara :)

Wiola bardzo Ci mocno współczuję i ściskam z całych sił, mam nadzieje, że niebawem los się do Was uśmiechnie i wszystko się ułoży.

U nas dzień spędzamy tylko na rączkach, ewentualnie wózek na spacerze. Pogoda jest super u nas od kliku dni więc robimy dwa spacerki po 1,5 godziny, już żeśmy się wychorowali i jest super, jedynie co to lód trzyma na chodnikach i w piątek tak sromotnie upadłam, że nie mogłam wstać o własnych siłach :)Kość ogonowa stłuczona, siedzieć nie mogę :)

Noce są spoko, tylko jedna pobudka około północy na mleczko, i o 7 pobudka
Jak uda mi się gdzieś w stosie kabli i kabelków znaleźć kabel od aparatu to wrzucę jakieś foto

Pozdrawiam

14 lata 4 miesiąc temu #51326 przez Groszek
Bombel my jedynek nie używaliśmy wogóle. Odrazu newborn i tak przez miesiąc czasu, a potem już 3 :) tyle że Misiek bardzo szybko rośnie i teraz już 4 nosimy :)

Co do spania to Michał w nocy budzi się teraz 3-4 razy, przeziębienie mu przeszło, ale mnie dopadło. W nocy nie mogę spać, bo kaszel mnie męczy :(

Misiek jest teraz na etapie gadania (krzyczenia), buzia mu się cały dzień nie zamyka, chwilami mam dość :lol:

Miłego dnia życzymy :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka